19 tény, ami nevetséges, mégis igaz
2017. május 11. 20:19
|
|
x maite xstrickt. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.22. Hozzászólás: 2000 Csatolások: 2561 Azonosító: 141371 offline
|
Ha az autók képesek lennének repülni, egy óra alatt elérnénk az űrt? Ezt valaki elmagyarázhatná nekem, mert vagy én vagyok a tudatlan vagy ez az állítás egy sületlenség.
Az autók simán tudnak repülni. Sőt, a buszok is! Nézzetek csak fel az égre. Repülőgépnek hívják. (Airbus repülőgépgyártó neve árulkodó.)
A repüléshez felhajtóerő kell, ha ki akarsz menni az űrbe, ahhoz jó nagy felhajtóerő, és lehetőleg egyenesen felfele, azaz a legrövidebb úton közelísd meg a világűrt. Ha elérted a 100 km távolságot a Föld felszínét, gratulálok, űrhajós lettél. Lassan beállsz a Föld körüli pályára, mikrogravitáció lép fel (=súlytalanság). Ezt a kiruccanást már ma is meg tudjuk tenni az űrhajó nevű dologgal, sokkal kevesebb, mint egy óra alatt.
A biztonságos Földről az űrbe érve megjelenik a kozmikus sugárzás, a levegő "eltűnik", így megfelelő öltözet nélkül nem ajánlatos autóba pattani.
Valamint egy átlagos autóban, mint ami az illusztráción látható, én nem szívesen utaznék ki. Néhány másodpercen belül szét is esne alattunk azzal a sebességgel haladva.
Ha súlytalanságot akartak volna írni vagy lebegést (ami a súlytalanság, azaz a mikrogravitáció velejárója), akkor se lenne több értelme, mivel fizikailag és anyagilag is húzós lenne egy olyan teret előállítani az autó kiindulási helye és a világűr határa között, ahol súlytalanság van, és ott kúszna felfelé az autó a világűr irányába. A Földnek mivel van tömege, tömegvonzása is, ha tetszik ha nem, ezt nem lehet eltüntetni egyszerűen.
De minek is álmodozunk ilyen dolgokról, amikor még a hármas metrót se sikerült teljesen felújítani, hogy ne füstöljön állandóan? Haha
A többi érdekes tény, bár az üveggolyó-gumilabdáról még elgondolkodnék kicsit.
Az autók simán tudnak repülni. Sőt, a buszok is! Nézzetek csak fel az égre. Repülőgépnek hívják. (Airbus repülőgépgyártó neve árulkodó.)
A repüléshez felhajtóerő kell, ha ki akarsz menni az űrbe, ahhoz jó nagy felhajtóerő, és lehetőleg egyenesen felfele, azaz a legrövidebb úton közelísd meg a világűrt. Ha elérted a 100 km távolságot a Föld felszínét, gratulálok, űrhajós lettél. Lassan beállsz a Föld körüli pályára, mikrogravitáció lép fel (=súlytalanság). Ezt a kiruccanást már ma is meg tudjuk tenni az űrhajó nevű dologgal, sokkal kevesebb, mint egy óra alatt.
A biztonságos Földről az űrbe érve megjelenik a kozmikus sugárzás, a levegő "eltűnik", így megfelelő öltözet nélkül nem ajánlatos autóba pattani.
Valamint egy átlagos autóban, mint ami az illusztráción látható, én nem szívesen utaznék ki. Néhány másodpercen belül szét is esne alattunk azzal a sebességgel haladva.
Ha súlytalanságot akartak volna írni vagy lebegést (ami a súlytalanság, azaz a mikrogravitáció velejárója), akkor se lenne több értelme, mivel fizikailag és anyagilag is húzós lenne egy olyan teret előállítani az autó kiindulási helye és a világűr határa között, ahol súlytalanság van, és ott kúszna felfelé az autó a világűr irányába. A Földnek mivel van tömege, tömegvonzása is, ha tetszik ha nem, ezt nem lehet eltüntetni egyszerűen.
De minek is álmodozunk ilyen dolgokról, amikor még a hármas metrót se sikerült teljesen felújítani, hogy ne füstöljön állandóan? Haha
A többi érdekes tény, bár az üveggolyó-gumilabdáról még elgondolkodnék kicsit.
2017. május 11. 20:24
|
|
x maite xstrickt. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.22. Hozzászólás: 2000 Csatolások: 2561 Azonosító: 141371 offline
|
Nem okoskodni akarok, csak nem szeretem, ha ilyenek terjednek a neten, mindenféle tudományos indoklás nélkül.
Természetesen nem a cikkíró ellen irányul, szuperül lefordította a szöveget és érdekes cikket állított össze.
2017. május 11. 20:47
|
|
Staritylaxmivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.02. Hozzászólás: 119 Csatolások: 0 Azonosító: 261144 offline
|
Van néhány amit nem igazán tudok elhinni....
2017. május 11. 22:02
|
|
XoXo Gossip Girlúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.11.23. Hozzászólás: 50 Csatolások: 0 Azonosító: 215746 offline
|
Az állítások közül ami igaz, az nem nevetséges, hanem inkább érdekes vagy szokatlan, viszont ami nem igaz, az azért nevetséges, mert hatalmas nagy hülyeség...
2017. május 11. 22:22
|
katherine0813 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.18. Hozzászólás: 597 Csatolások: 0 Azonosító: 250792 offline
|
7-et tudtam, de a mosolygásos nem firdítva van? Mert én fordítva ismertem
2017. május 12. 19:21
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet
A tudósok szerint minél magasabb valakinek az IQ-szintje, annál gyakrabban álmodik éjszakánként.
Jajj, nagyon-nagyon jajj! Az agykutatók e mondatot olvasván adják vissza a diplomájukat, akik pedig elhunytak, properrelként 1000-es fordulatszámon forognak a sírjukban. Az álmodásnak semmi köze az intelligencia hányados mértékéhez. Az álmodás az agy egyik szelektáló funkciója. Mindenki álmodik minden éjszaka, az, hogy erre ki emlékszik, ki nem, milyen gyakran, az attól függ, hogy az illető a REM fázisból képes e átlépni a mélyalvás fázisába. Alapfokon az agyunk béta hullámokban 12-40 Hz-n működik, míg mélyalvás alatt 1-4 Hz-ig terjednek a delta hullámok. Alvás alatt nem csak a test újul meg, gyógyul (mondjuk egy betegség, műtét esetén), de a rövidtávú memóriából a hosszútávú memóriába kerülnek a friss emlékek, élmények. Amit egy ember álomként érzékel, az több ezer emlékkép levetülése percenként. Szóval, ez a cikk szakmailag abszolút nem állja meg a helyét.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: