Önmagunkról újat tanulni mindig izgalmas és szórakoztató, pláne, ha ráadásul megismerhetjük a saját és társaink viselkedése mögött húzódó pszichológiát. Az alábbiakban 26 érdekességet hoztunk el nektek, melyek által közelebb kerülhettek önmagatok és barátaitok megismeréséhez.
A teljes cikkhez kattints ide!
26 érdekes pszichológiai tény az emberekről
2017. április 27. 19:47
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2017. április 27. 19:53
én a huszonötöshöz csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor én beszélek a kedvenceimről, az emberek általában idegbetegnek néznek, nem boldognak.
2017. április 27. 19:55
|
|
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline
|
Jesszus a 4-es annyira igaz rám!
Itt ismertem nagyon magamra mindig egyel tovább járnak a gondolataim minthogy írok, mostanság sok könyvet írtam csak így magamnak hobbiként és ezt már sokszor észrevettem.
2017. április 27. 19:56
Vannak érdekes dolgok, de a titkos rész szerintem erősen személyfüggő a 14-essel pedig egyáltalán nem értek egyet. Ha olyan szituációba helyezzük magunkat, amiben félünk, olyan tevékenységeket végzünk, amiktől félünk, akkor nem örömöt érzünk, hanem félelmet/szorongást, egyéb kellemetlenségeket -.-
2017. április 27. 20:12
Idézet (Gothic01 @ 2017.04.27. 19:56)
Vannak érdekes dolgok, de a titkos rész szerintem erősen személyfüggő a 14-essel pedig egyáltalán nem értek egyet. Ha olyan szituációba helyezzük magunkat, amiben félünk, olyan tevékenységeket végzünk, amiktől félünk, akkor nem örömöt érzünk, hanem félelmet/szorongást, egyéb kellemetlenségeket -.-
Ugyanennél a pontnál nekem is ez jutott eszembe. Újra is olvastam a mondatot, hogy most tuti, hogy jól értettem/olvastam?
Egyébként tudom, hogy az ilyen "a tudomány szerint" cikkeknél nem kell mindent komolyan venni, de ezeknél az állításoknál van egy-kettő, ami kifejezetten szubjektívnek tűnik, de egyébként érdekes összeállítás lett.
2017. április 27. 20:26
|
|
MadHatterfunkycrime |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.26. Hozzászólás: 7352 Csatolások: 404 Azonosító: 170079 offline
|
Idézet (Gothic01 @ 2017.04.27. 19:56)
Nem maga a szituáció okoz örömet. Tegyük fel, hogy nagyon félsz előadást tartani mindenki előtt, de ha mentálisan felkészülsz, és szó szerint rákényszeríted magadat a feladatra, akkor valójában felülkerekedsz a félelmeden. Amíg a szituációban vagy, félsz, szorongást érzel, viszont amikor rádöbbensz, még ennek ellenére véghez vitted azt, amitől féltél, az örömöt vált ki. Egyébként nagyjából így működik a fóbiák és szorongás néhány fajtájának a kezelése. Szembe kell nézni azzal, ami félelmet vált ki, majd rájönni, hogy túlélted. Büszke vagy magadra, hogy képes voltál rá, és ezért örülsz. Aki kerüli a félelem és a szorongás tárgyát, annál erősödni fog, vagy legalábbis nem javul.
2017. április 27. 20:34
Idézet (MadHatter @ 2017.04.27. 20:26)
Nem maga a szituáció okoz örömet. Tegyük fel, hogy nagyon félsz előadást tartani mindenki előtt, de ha mentálisan felkészülsz, és szó szerint rákényszeríted magadat a feladatra, akkor valójában felülkerekedsz a félelmeden. Amíg a szituációban vagy, félsz, szorongást érzel, viszont amikor rádöbbensz, még ennek ellenére véghez vitted azt, amitől féltél, az örömöt vált ki. Egyébként nagyjából így működik a fóbiák és szorongás néhány fajtájának a kezelése. Szembe kell nézni azzal, ami félelmet vált ki, majd rájönni, hogy túlélted. Büszke vagy magadra, hogy képes voltál rá, és ezért örülsz. Aki kerüli a félelem és a szorongás tárgyát, annál erősödni fog, vagy legalábbis nem javul.
Persze sejtettem, hogy itt a sikerélményre céloztak, pl. hogy a tériszonyos örül, ha feljut a létrára és nem történik semmi baja. De ha alapjában véve nézzük a félelmeket, mint ahogy azt a pont is írja, akkor viszont téves a megállapítás. Ha valaki attól fél, hogy elveszíti a szeretteit, meghalnak stb. az nem fog örömöt érezni, ha ez megtörtént és meg tud birkózni a veszteséggel. Ugyanúgy, ha valakit ver a párja és helyiségbe kerül vele, akkor ugyanúgy retteg tőle, ha kivételesen nem is tesz vele semmit. De, ha nem ennyire durva példákat nézünk, szerintem azokat sem tölti el a lélekemelő boldogság, akik rettegnek a pókoktól és végignéznek egy pókos dokumentumfilmet.
2017. április 27. 20:49
|
|
MadHatterfunkycrime |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.26. Hozzászólás: 7352 Csatolások: 404 Azonosító: 170079 offline
|
Idézet (Gothic01 @ 2017.04.27. 20:34)
Persze sejtettem, hogy itt a sikerélményre céloztak, pl. hogy a tériszonyos örül, ha feljut a létrára és nem történik semmi baja. De ha alapjában véve nézzük a félelmeket, mint ahogy azt a pont is írja, akkor viszont téves a megállapítás. Ha valaki attól fél, hogy elveszíti a szeretteit, meghalnak stb. az nem fog örömöt érezni, ha ez megtörtént és meg tud birkózni a veszteséggel. Ugyanúgy, ha valakit ver a párja és helyiségbe kerül vele, akkor ugyanúgy retteg tőle, ha kivételesen nem is tesz vele semmit. De, ha nem ennyire durva példákat nézünk, szerintem azokat sem tölti el a lélekemelő boldogság, akik rettegnek a pókoktól és végignéznek egy pókos dokumentumfilmet.
Ez teljes mértékben igaz, de a cikkben arról van szó, hogy olyan dolgokat csinálni, melyektől félsz. Szerintem itt nem arra a félelemre utalnak, mint a halál vagy a bántalmazás, mert ezektől általában a legtöbben az emberi természetükből adódóan tartanak. Úgy gondolom, hogy a cikkben leírt állítás sokkal inkább igaz olyan példákra, mint amit az előbb említettem, tehát olyan dolgokra igaz, amit valaki nem mer megtenni.
2017. április 27. 20:58
Elég sok minden igaz rám is, nagyon jó cikk lett!
♥
2017. április 27. 21:56
Idézet (MadHatter @ 2017.04.27. 20:49)
Ez teljes mértékben igaz, de a cikkben arról van szó, hogy olyan dolgokat csinálni, melyektől félsz. Szerintem itt nem arra a félelemre utalnak, mint a halál vagy a bántalmazás, mert ezektől általában a legtöbben az emberi természetükből adódóan tartanak. Úgy gondolom, hogy a cikkben leírt állítás sokkal inkább igaz olyan példákra, mint amit az előbb említettem, tehát olyan dolgokra igaz, amit valaki nem mer megtenni.
Igen, ezt értem, ki lehet következtetni a lényeget, de szerintem akkor is elég felületes a megfogalmazás, ami szerint az a pont megíródott. Hiszen, mint ahogy azt mi is kiveséztük, a félelmek elég sok mindent takarnak, sok kategóriába sorolhatók. Ha csak a tettet nézzük is attól, hogy valaki fél megvágni a karját, még nem fog annak örülni, ha mégis képes volt megvágni.
2017. április 27. 22:14
|
katherine0813 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.18. Hozzászólás: 597 Csatolások: 0 Azonosító: 250792 offline
|
Maiko: én is pont erre gondoltam
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: