Starity

15 elképesztő dolog, ami nem meglepő Dubajban

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 13. 12:08 #21
- törölt felhasználó -    
Szépek!nagyon tetszik:)
2017. április 13. 12:44 #22
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Engem egyáltalán nem vonz Dubaj. Mindenki mondja mennyire klassz hely, de pár évvel ezelőtt még azt se tudták volna megmondani ,hogy merre van.
Azért látszik ,hogy már szinte nem tudják mire költeni a pénzt. Én sokkal inkább preferálom az olaj országoknál Norvégia észjárását, ahol konkrétan félre rakják az olajból bevitt pénzt, hogy az utódok is színvonalas életet éljenek. És nem az van, hogy elkezdtek őrültként építgetni mindenféle luxus szállodát és olyat, ami csak szórakozásra való. Tulajdonképpen szimpatikus, hogy megőrzik az országukat olyannak amilyen mindig is volt és átlag emberként élnek, csak éppen pénz problémáik nincsenek az ottani embereknek.
2017. április 13. 12:48 #23
- törölt felhasználó -    
Engem valahogy sosem vonzott ez a hely..
2017. április 13. 12:49 #24
x maite x
x maite x
strickt.

Státusz:)
Hozzászólás: 2000
Csatolások: 2561
Azonosító: 141371
Azért ne essünk túlzásokba, Dubai-ban is megvan az a réteg, aki megengedheti magának, hogy luxus körülmények között éljen, ne dolgozzon, azonban van egy másik réteg, aki pedig a napi betevőért küzd, hangsúlyozván itt a bangladeshi, indiai és egyéb vendégmunkásokat (nem az Emirates és egyéb csilivili társaságok dolgozóira gondolok). A belvárosban, ahol a hétköznapi élet folyik, abszolút nem érezni a luxust. Átlag magyar turistaként nem a sejkekkel fogsz összefutni, vagy legalábbis nem fogod tudni, még ha meg is történne.
Lamborghinik vannak, de sokkal több átlagos kocsit láttam az utcán.
Gazdag embereket talán a Mall of Emiratesben fogsz látni, de belőlük is csak annyit, hogy a feleségek csadorban, kis csoportot alkotva szelik a méregdrága boltokat és vásárolnak.
Az időjárási viszonyok szörnyűek, tekintettel arra, hogy Dubai a sivatagban fekszik, nyáron nem lehet megmaradni az utcán. Pozitívum, hogy nem olyan magasak az élelmiszerárak, és a hotelek is elég olcsók, ruhát is lehet jó áron találni. Vannak jó programok, mint a szafari, a hatalmas plázakomplexumokban lévő barangolás, de szerintem túl van kissé értékelve. Egyszer megéri megnézni, de nem szabad olyan óriási dologra számítani, hogy majd helikopter által szállított autókat meg tigriseket látsz az utcán. (Egyébként a tigrisek nem csak a dubaji gazdagok körében, de Szaúd Arábiában is elterjedtek háziállatként.)
A szörf egyéb más tengerparti helyeken sem extrém, nem értem, hogy ez miért lett kiemelve... Kanári-szigetek, Ausztrália, Kalifornia, Costa Rica, Mexikó... Sok helyen normális a szörf.
Ilyen szállodát pedig bárhol találni, ezt sem értem, miért különleges. Hallottatok már valaha a Skandináviában lévő jéghotelekről például? Semmi extra nincs a képen látható szállásban, ami máshol ne lenne megtalálható, csak Dubai-ban.
Már elnézést, de szerintem az aranyautomata kivételével, egyik pont sem túl extrém vagy lenyűgöző.
2017. április 13. 12:59 #25
Lauraaa18
Lauraaa18
új tag
Hozzászólás: 28
Csatolások: 0
Azonosító: 261499
Jó cikk lenne viszont nem mindegyik igaz, a Burj al arab-on nem teniszpálya,hamem helikoptereknek van,csak azert reklámozták,úgyhogy teniszezni lehet rajta,hogy a meretet erzekeltessek. A masik meg a Burj al arabrol nem nagy szám a kilatas,foleg annyi pénzért,amit ott elkernek. Tény,hogy Dubai-ban hatalmas gazdaság van,sőt olyan dolgokat hoznak letre,ami hihetetlen,de szerintem mar tul sok. Aki oda született Es helyi jol el,de a segédmunkások a Fülöp szigetekről,Indiából mar korántsem igy élnek. Jo hegy Dubai,de ha mar választani kell inkabb Abu-dhabi sokkal inkabb.
2017. április 13. 13:16 #26
lola90
lola90
visszatérő vendég

StátuszNem a magasságtól félsz, hanem az eséstől
Hozzászólás: 162
Azonosító: 260416
Elég nagy túlzásokba esnek, de ez is csak az egyik fele az országnak, bár be kell valljam az ingyen étel jó ötlet. Hosszú távon egy szegény országban nem gazdaságod, de egy ilyen helyen jó ötletnek találom. A szállodákat és a rendőrök kocsijait pénzkidobásnak találom, de ezt az aranymániát is. Más országokban csak álmodni merünk bármilyen aranytárgyról is. Gyönyörű város, és meg kell hagyni, hogy vannak benne jó dolgok is. Főleg az ingyen étel az amin látszik, hogy nem csak Bugattikra költik tengernyi pénzüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek jó nagy hülyeségeik.
2017. április 13. 13:52 #27
- törölt felhasználó -    
Mint nagy macska-barát, az én szememet is szúrja az, hogy egy gepárdos képhez odaírták, hogy jaguár... Akiknek egyébként, legyenek Afrikai vagy Dél-Amerikai csúcsragadozók a vadonban vagy egy jól működő, kihalásban lévő fajokkal foglalkozó rezervátumban, állatkertben a helyük, nem a városban, mint háziállat -.-
A szálloda nagyon tetszik *--*
A bemutatottak közül pedig az ételautomata a kedvencem, briliáns ötlet, átvehetnénk tőlük mi is és minden más ország.
2017. április 13. 14:25 #28
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Ejha! Nagyon durva! Az ehető aranyon kiakadtam. Amúgy az utolsónál inkább a lovat választanám (lóimádó vagyok, gondolkodnom se kell rajta).
2017. április 13. 14:55 #29
- törölt felhasználó -    
Én ezekben semmit nem látok, csak a pénz kidobálását az ablakon. A szuperautók létét a rendőrségnél például semmi nem szolgálja, mert nyilván gyorsabbak az egyszerű 'mezei' autóknál, de forgalomban, közutakon úgy sem lehet kihasználni ezt az oldalukat. Illetve fogalmam sincs, hogy miért jó, hogy fogságban tartasz egy vadállatot. Nekem ez már túlzás, persze nyilván ott az emberek ezt szokták meg. Bár úgy gondolom, hogy mint mindenhol, ott is megvan a szegényebb réteg, akiknek nem telik ilyenekre.
2017. április 13. 15:02 #30
Blueebery
Blueebery
új tag

StátuszMindenkiben van valami tehetség !
Hozzászólás: 6
Azonosító: 263633
Hát ez nagyon durva ! Ez szép is meg pénzkidobás is ! Ha engem kérdeztek maradnék a csokinál ! Aranyrúddal mit kezdenek ? Csak megporosodik a szekrényben ! De egyébként szép ! Wow !
2017. április 13. 16:06 #31
LaDySmIth
LaDySmIth
wardinator

StátuszHow much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Hozzászólás: 4416
Csatolások: 15107
Azonosító: 112374
Idézet
15 elképesztő dolog, ami nem meglepő Dubajban

A magyar celebek pardon.gif
2017. április 13. 16:48 #32
Maiko
Maiko
Hozzászólás: 1722
Csatolások: 2
Azonosító: 261082
Ki az a hülye, aki megeszi az aranyat?
2017. április 13. 17:31 #33
Ariella2001
Ariella2001

StátuszCsak szavakkal búcsúztunk el, közben százszor meghaltam
Hozzászólás: 1170
Azonosító: 229442
Ezek szerintem már nagyon luxusdolgok. Oké, hogy gazdag ország, meg vannak ilyenek, de ezek nagyon kiemelt dolgok szerintem.
Nem hiszem, hogy egy portásnak van elég pénze, meg helye, hogy pl. egy tigrist tartson otthon.
2017. április 13. 17:41 #34
Flash1
Flash1
visszatérő vendég
Hozzászólás: 177
Azonosító: 258566
omg!!!!!!!!!!! nezek bisztos ku*va gazdagok! omg!!! de amugy nem hiszem minden ember igy él meg furák ezek a ingywn kaják is én nem enék belőle!! de nem is vagyok vmi nagy szegény!!!!!!!
2017. április 13. 17:54 #35
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
egy ismerősöm volt dubaiban nyaralni, hát elképesztő dolgokat mesélt, én is nagyon szívesen elmennék ^^ de leges-legjobban azért a tigrisért meg jaguárért fáj a fogam x3
2017. április 13. 18:04 #36
Arcee23
Arcee23
Hozzászólás: 595
Csatolások: 61
Azonosító: 222613
Ezek sem tudják, hogy jó dolgukban már mihez kezdjenek a pénzükkel. Oké, van pár dolog ami hasznos, de a nagy részük felesleges pénzkidobás. Ehető arany, robotzsokék teveháton, gepárd és tigris háziállatnak. Az utóbbi kettő az ami a legjobban kiakasztott. Ezek nem háziállatok. Miért nem lehet hagyni, hogy a természetes élőhelyükön élhessenek? Vagy egy rezervátumban/állatkertben? Könyörgöm... VADállatok, nem kis bolyhos nyuszikák. Aztán, ha baj történik akkor még az állat lesz a hibás. Attól félek, hogy valami " ki nagyobb jani" kategóriájú gyerekes versengés eszközei.
2017. április 13. 19:21 #37
jenni666666
jenni666666
új tag
Hozzászólás: 68
Azonosító: 252855
nem szemétkedésből mondom de az egy gepárd, NEM jaguár xp amúgy jó cikk lett:)
2017. április 13. 20:53 #38
Bamby
Bamby
visszatérő vendég

StátuszKing of Pop, Rock and Soul ♥
Hozzászólás: 260
Azonosító: 139696
Ez már túlzás es fölösleges... Inkább adományoznának a sok éhező es szomjazó embernek.
2017. április 13. 21:38 #39
Lambika
Lambika
Cseh Banán

Státuszoktóberes prágai mazochista drogos majom
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 6194
Csatolások: 363
Azonosító: 135613
Egy majomparádé ez a hely....a felszines gazdagok mennek csak oda
2017. április 13. 21:50 #40
Gabe Logan
Gabe Logan
Prince of PlayStation Platinum♛

StátuszDon't forget, life is just a game from which no one emerges victorious.
Hozzászólás: 3354
Csatolások: 58
Azonosító: 210618
Amíg van olaj addig csak szórják a pénzt,aztán majd földönfútok lesznek,mert nem értenek semmihez csak a pénzköltéshez!Ők könnyen vannak,de mi lesz majd a leszármazotaikkal?Egyszer véget ér minden és elfogy majd az ásványkincs is.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!