15 elképesztő dolog, ami nem meglepő Dubajban
2017. április 13. 12:44
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Engem egyáltalán nem vonz Dubaj. Mindenki mondja mennyire klassz hely, de pár évvel ezelőtt még azt se tudták volna megmondani ,hogy merre van.
Azért látszik ,hogy már szinte nem tudják mire költeni a pénzt. Én sokkal inkább preferálom az olaj országoknál Norvégia észjárását, ahol konkrétan félre rakják az olajból bevitt pénzt, hogy az utódok is színvonalas életet éljenek. És nem az van, hogy elkezdtek őrültként építgetni mindenféle luxus szállodát és olyat, ami csak szórakozásra való. Tulajdonképpen szimpatikus, hogy megőrzik az országukat olyannak amilyen mindig is volt és átlag emberként élnek, csak éppen pénz problémáik nincsenek az ottani embereknek.
Azért látszik ,hogy már szinte nem tudják mire költeni a pénzt. Én sokkal inkább preferálom az olaj országoknál Norvégia észjárását, ahol konkrétan félre rakják az olajból bevitt pénzt, hogy az utódok is színvonalas életet éljenek. És nem az van, hogy elkezdtek őrültként építgetni mindenféle luxus szállodát és olyat, ami csak szórakozásra való. Tulajdonképpen szimpatikus, hogy megőrzik az országukat olyannak amilyen mindig is volt és átlag emberként élnek, csak éppen pénz problémáik nincsenek az ottani embereknek.
2017. április 13. 12:49
|
|
x maite xstrickt. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.22. Hozzászólás: 2000 Csatolások: 2561 Azonosító: 141371 offline
|
Azért ne essünk túlzásokba, Dubai-ban is megvan az a réteg, aki megengedheti magának, hogy luxus körülmények között éljen, ne dolgozzon, azonban van egy másik réteg, aki pedig a napi betevőért küzd, hangsúlyozván itt a bangladeshi, indiai és egyéb vendégmunkásokat (nem az Emirates és egyéb csilivili társaságok dolgozóira gondolok). A belvárosban, ahol a hétköznapi élet folyik, abszolút nem érezni a luxust. Átlag magyar turistaként nem a sejkekkel fogsz összefutni, vagy legalábbis nem fogod tudni, még ha meg is történne.
Lamborghinik vannak, de sokkal több átlagos kocsit láttam az utcán.
Gazdag embereket talán a Mall of Emiratesben fogsz látni, de belőlük is csak annyit, hogy a feleségek csadorban, kis csoportot alkotva szelik a méregdrága boltokat és vásárolnak.
Az időjárási viszonyok szörnyűek, tekintettel arra, hogy Dubai a sivatagban fekszik, nyáron nem lehet megmaradni az utcán. Pozitívum, hogy nem olyan magasak az élelmiszerárak, és a hotelek is elég olcsók, ruhát is lehet jó áron találni. Vannak jó programok, mint a szafari, a hatalmas plázakomplexumokban lévő barangolás, de szerintem túl van kissé értékelve. Egyszer megéri megnézni, de nem szabad olyan óriási dologra számítani, hogy majd helikopter által szállított autókat meg tigriseket látsz az utcán. (Egyébként a tigrisek nem csak a dubaji gazdagok körében, de Szaúd Arábiában is elterjedtek háziállatként.)
A szörf egyéb más tengerparti helyeken sem extrém, nem értem, hogy ez miért lett kiemelve... Kanári-szigetek, Ausztrália, Kalifornia, Costa Rica, Mexikó... Sok helyen normális a szörf.
Ilyen szállodát pedig bárhol találni, ezt sem értem, miért különleges. Hallottatok már valaha a Skandináviában lévő jéghotelekről például? Semmi extra nincs a képen látható szállásban, ami máshol ne lenne megtalálható, csak Dubai-ban.
Már elnézést, de szerintem az aranyautomata kivételével, egyik pont sem túl extrém vagy lenyűgöző.
Lamborghinik vannak, de sokkal több átlagos kocsit láttam az utcán.
Gazdag embereket talán a Mall of Emiratesben fogsz látni, de belőlük is csak annyit, hogy a feleségek csadorban, kis csoportot alkotva szelik a méregdrága boltokat és vásárolnak.
Az időjárási viszonyok szörnyűek, tekintettel arra, hogy Dubai a sivatagban fekszik, nyáron nem lehet megmaradni az utcán. Pozitívum, hogy nem olyan magasak az élelmiszerárak, és a hotelek is elég olcsók, ruhát is lehet jó áron találni. Vannak jó programok, mint a szafari, a hatalmas plázakomplexumokban lévő barangolás, de szerintem túl van kissé értékelve. Egyszer megéri megnézni, de nem szabad olyan óriási dologra számítani, hogy majd helikopter által szállított autókat meg tigriseket látsz az utcán. (Egyébként a tigrisek nem csak a dubaji gazdagok körében, de Szaúd Arábiában is elterjedtek háziállatként.)
A szörf egyéb más tengerparti helyeken sem extrém, nem értem, hogy ez miért lett kiemelve... Kanári-szigetek, Ausztrália, Kalifornia, Costa Rica, Mexikó... Sok helyen normális a szörf.
Ilyen szállodát pedig bárhol találni, ezt sem értem, miért különleges. Hallottatok már valaha a Skandináviában lévő jéghotelekről például? Semmi extra nincs a képen látható szállásban, ami máshol ne lenne megtalálható, csak Dubai-ban.
Már elnézést, de szerintem az aranyautomata kivételével, egyik pont sem túl extrém vagy lenyűgöző.
2017. április 13. 12:59
|
Lauraaa18új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.25. Hozzászólás: 28 Csatolások: 0 Azonosító: 261499 offline
|
Jó cikk lenne viszont nem mindegyik igaz, a Burj al arab-on nem teniszpálya,hamem helikoptereknek van,csak azert reklámozták,úgyhogy teniszezni lehet rajta,hogy a meretet erzekeltessek. A masik meg a Burj al arabrol nem nagy szám a kilatas,foleg annyi pénzért,amit ott elkernek. Tény,hogy Dubai-ban hatalmas gazdaság van,sőt olyan dolgokat hoznak letre,ami hihetetlen,de szerintem mar tul sok. Aki oda született Es helyi jol el,de a segédmunkások a Fülöp szigetekről,Indiából mar korántsem igy élnek. Jo hegy Dubai,de ha mar választani kell inkabb Abu-dhabi sokkal inkabb.
2017. április 13. 13:16
|
|
lola90visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.10.19. Hozzászólás: 162 Csatolások: 0 Azonosító: 260416 offline
|
Elég nagy túlzásokba esnek, de ez is csak az egyik fele az országnak, bár be kell valljam az ingyen étel jó ötlet. Hosszú távon egy szegény országban nem gazdaságod, de egy ilyen helyen jó ötletnek találom. A szállodákat és a rendőrök kocsijait pénzkidobásnak találom, de ezt az aranymániát is. Más országokban csak álmodni merünk bármilyen aranytárgyról is. Gyönyörű város, és meg kell hagyni, hogy vannak benne jó dolgok is. Főleg az ingyen étel az amin látszik, hogy nem csak Bugattikra költik tengernyi pénzüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek jó nagy hülyeségeik.
2017. április 13. 13:52
Mint nagy macska-barát, az én szememet is szúrja az, hogy egy gepárdos képhez odaírták, hogy jaguár... Akiknek egyébként, legyenek Afrikai vagy Dél-Amerikai csúcsragadozók a vadonban vagy egy jól működő, kihalásban lévő fajokkal foglalkozó rezervátumban, állatkertben a helyük, nem a városban, mint háziállat -.-
A szálloda nagyon tetszik *--*
A bemutatottak közül pedig az ételautomata a kedvencem, briliáns ötlet, átvehetnénk tőlük mi is és minden más ország.
A szálloda nagyon tetszik *--*
A bemutatottak közül pedig az ételautomata a kedvencem, briliáns ötlet, átvehetnénk tőlük mi is és minden más ország.
2017. április 13. 14:55
Én ezekben semmit nem látok, csak a pénz kidobálását az ablakon. A szuperautók létét a rendőrségnél például semmi nem szolgálja, mert nyilván gyorsabbak az egyszerű 'mezei' autóknál, de forgalomban, közutakon úgy sem lehet kihasználni ezt az oldalukat. Illetve fogalmam sincs, hogy miért jó, hogy fogságban tartasz egy vadállatot. Nekem ez már túlzás, persze nyilván ott az emberek ezt szokták meg. Bár úgy gondolom, hogy mint mindenhol, ott is megvan a szegényebb réteg, akiknek nem telik ilyenekre.
2017. április 13. 15:02
|
|
Blueeberyúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.04.13. Hozzászólás: 6 Csatolások: 0 Azonosító: 263633 offline
|
Hát ez nagyon durva ! Ez szép is meg pénzkidobás is ! Ha engem kérdeztek maradnék a csokinál ! Aranyrúddal mit kezdenek ? Csak megporosodik a szekrényben ! De egyébként szép ! Wow !
2017. április 13. 17:31
|
|
Ariella2001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.14. Hozzászólás: 1170 Csatolások: 0 Azonosító: 229442 offline
|
Ezek szerintem már nagyon luxusdolgok. Oké, hogy gazdag ország, meg vannak ilyenek, de ezek nagyon kiemelt dolgok szerintem.
Nem hiszem, hogy egy portásnak van elég pénze, meg helye, hogy pl. egy tigrist tartson otthon.
Nem hiszem, hogy egy portásnak van elég pénze, meg helye, hogy pl. egy tigrist tartson otthon.
2017. április 13. 17:41
|
Flash1visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.02. Hozzászólás: 177 Csatolások: 0 Azonosító: 258566 offline
|
omg!!!!!!!!!!! nezek bisztos ku*va gazdagok! omg!!! de amugy nem hiszem minden ember igy él meg furák ezek a ingywn kaják is én nem enék belőle!! de nem is vagyok vmi nagy szegény!!!!!!!
2017. április 13. 17:54
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
egy ismerősöm volt dubaiban nyaralni, hát elképesztő dolgokat mesélt, én is nagyon szívesen elmennék ^^ de leges-legjobban azért a tigrisért meg jaguárért fáj a fogam x3
2017. április 13. 18:04
|
|
Arcee23 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.13. Hozzászólás: 595 Csatolások: 61 Azonosító: 222613 offline
|
Ezek sem tudják, hogy jó dolgukban már mihez kezdjenek a pénzükkel. Oké, van pár dolog ami hasznos, de a nagy részük felesleges pénzkidobás. Ehető arany, robotzsokék teveháton, gepárd és tigris háziállatnak. Az utóbbi kettő az ami a legjobban kiakasztott. Ezek nem háziállatok. Miért nem lehet hagyni, hogy a természetes élőhelyükön élhessenek? Vagy egy rezervátumban/állatkertben? Könyörgöm... VADállatok, nem kis bolyhos nyuszikák. Aztán, ha baj történik akkor még az állat lesz a hibás. Attól félek, hogy valami " ki nagyobb jani" kategóriájú gyerekes versengés eszközei.
2017. április 13. 19:21
|
|
jenni666666új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.01.02. Hozzászólás: 68 Csatolások: 0 Azonosító: 252855 offline
|
nem szemétkedésből mondom de az egy gepárd, NEM jaguár xp amúgy jó cikk lett:)
2017. április 13. 21:50
|
|
Gabe LoganPrince of PlayStation Platinum♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.27. Hozzászólás: 3354 Csatolások: 58 Azonosító: 210618 offline
|
Amíg van olaj addig csak szórják a pénzt,aztán majd földönfútok lesznek,mert nem értenek semmihez csak a pénzköltéshez!Ők könnyen vannak,de mi lesz majd a leszármazotaikkal?Egyszer véget ér minden és elfogy majd az ásványkincs is.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.

0 felhasználónak tetszik: