Ezért ne puszilgasd a kutyádat
2017. április 07. 20:11
|
|
caramelfrappglarsúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.31. Hozzászólás: 21 Csatolások: 0 Azonosító: 259476 offline
|
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy a cikk írója nem szereti az állatokat...
2017. április 07. 20:32
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Valamiben meg kell halni.
Ennyi erővel ne menj ki az utcára se. A nagy álszent, képmutató dohányzásellenességet is undorítónak tartom. Ha egy dohányos rá mer gyújtani a nyílt utcán, mondjuk a buszmegállóban, egyesek fanyalognak, hogy milyen bunkó, mert mérgezi őket ezzel. Az már az ilyen agyilag korlátolt véglénynek eszébe se jut, hogy autók, buszok, motorok jönnek-mennek, köpik a fekete füstöt meg a méreganyagokat, ahogyan a gyárkémények is, folyamatosan, de a néni a busziban biztos attól lesz rákos, mert mellette a fiatalember rá mert gyújtani egy cigarettára. Nevetséges az egész. A cikkben leírtak előfordulhatnak, fennáll a veszély, de nem a leggyakoribb betegségek ezek, ezt be kell ismerni. Ha a megfelelő higiénia megvan, miért ne puszilhatnám meg a nővérem bichonjának feje búbját? Pláne, ha éppen akkor jött a "fodrásztól"? Az sem zavar, ha megnyalja a kezem, vagy az arcom, ez a kutyatartással jár alapvetően. De az az alap, hogy utána az ember kezet és arcot mos. Én mindig azt mondom, bármit illetően, hogy egy egészséges határvonalat nem kell átlépni, és akkor nincs gond. Ezzel kapcsolatban is így gondolkodom.
2017. április 07. 20:52
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Szakmai szempontból korrekt cikknek gondolom!
Én mondjuk már gyerekkoromban is állandóan kezet mostam, így pl., ha hozzányúlok a macskához, kutyához alaposan kezet szoktam mosni. Mivel kertes házban lakunk és az állatok kint is tartózkodnak, valóban nagyobb az esély egy nem kívánatos patogén kórokozó elkapására, ami ugyebár az állatnál semmilyen tünetet nem okoz. Azt viszont jó tudni, hogy a kutya szervezetében is benne van az MRSA. Mostanában egyre több MRAS-val fertőzött beteget regisztrálnak Magyarországon. Talán az állatoknak is van némi közük hozzá.
Én úgy tudom, hogy a nyers disznó hús és a nyers szárnyas hús tele van féregpetékkel, amelyek a szervezetbe kerülve férgesedést okozhatnak. Ember sem eheti ezeket nyersen, ugyanis betegek lehetünk tőle. Amúgy az állatorvosok többsége egyébként javasolni szokta a kutya számára a nyers húst, ugyanis állítólag leszedi a lepedéket a fogukról, így csökkentve a fogkő kialakulását. Mi a családban sosem adtunk egyik kutyánknak sem nyers húst, és jól megvoltak nélküle.
Én mondjuk már gyerekkoromban is állandóan kezet mostam, így pl., ha hozzányúlok a macskához, kutyához alaposan kezet szoktam mosni. Mivel kertes házban lakunk és az állatok kint is tartózkodnak, valóban nagyobb az esély egy nem kívánatos patogén kórokozó elkapására, ami ugyebár az állatnál semmilyen tünetet nem okoz. Azt viszont jó tudni, hogy a kutya szervezetében is benne van az MRSA. Mostanában egyre több MRAS-val fertőzött beteget regisztrálnak Magyarországon. Talán az állatoknak is van némi közük hozzá.
Idézet (wiky96 @ 2017.04.07. 11:01)
Az meg, hogy ne etessük nyers hússal, nem tudom kinek az ötlete volt, de érdekelne a dolog miértje, mert én jól felröhögtem rajta... 
Én úgy tudom, hogy a nyers disznó hús és a nyers szárnyas hús tele van féregpetékkel, amelyek a szervezetbe kerülve férgesedést okozhatnak. Ember sem eheti ezeket nyersen, ugyanis betegek lehetünk tőle. Amúgy az állatorvosok többsége egyébként javasolni szokta a kutya számára a nyers húst, ugyanis állítólag leszedi a lepedéket a fogukról, így csökkentve a fogkő kialakulását. Mi a családban sosem adtunk egyik kutyánknak sem nyers húst, és jól megvoltak nélküle.
2017. április 07. 23:03
|
|
Asteliaℳαяαบđєя™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.29. Hozzászólás: 18950 Csatolások: 19642 Azonosító: 168141 offline
|
De jó egy ilyen cikket olvasni pár perccel azután, hogy a kutyám mellett feküdtem a szőnyegen és hagytam, hogy megnyalja az arcomat és én is puszit adtam neki.
Amúgy tény és való, hogy rengeteg baktériumot és vírust el lehet kapni az állatoktól, ezt aláírom. De ha minden egyes puszi vagy simizés után megmosnám az adott területet, naponta vehetnék szappant. Születésem óta állatbolond vagyok, rengetegszer nem mostam kezet a velük való érintkezés után és mégis itt vagyok, ezidáig semmi bajom nem volt. Mióta megvan a padlócirkálóm -2012, ha valakit érdekel-, nem volt olyan nap, hogy ne pusziltam volna meg. Egyszerűen nem tudok ellenállni és ő is igényli. Arról meg ne is beszéljünk akkor, hogy rengetegszer alszik az ágyamon, sokkal könnyebben tanulok úgy, ha közben ott pihen rajtam, na meg imádom érezni, ahogy a levegőt veszi. Persze, van egy határ; a számhoz nem érhet és én is a fejét és a hátát puszilom, étkezés előtt pedig mindig kezet mosok.
Úgy gondolom, hogy ha egy állat megfelelően van tartva és még a házban is él, elég kevés esély van arra, hogy elkapjak valamit. Idegen állatot meg evidens, hogy nem simogatok és puszilgatok.
Amúgy tény és való, hogy rengeteg baktériumot és vírust el lehet kapni az állatoktól, ezt aláírom. De ha minden egyes puszi vagy simizés után megmosnám az adott területet, naponta vehetnék szappant. Születésem óta állatbolond vagyok, rengetegszer nem mostam kezet a velük való érintkezés után és mégis itt vagyok, ezidáig semmi bajom nem volt. Mióta megvan a padlócirkálóm -2012, ha valakit érdekel-, nem volt olyan nap, hogy ne pusziltam volna meg. Egyszerűen nem tudok ellenállni és ő is igényli. Arról meg ne is beszéljünk akkor, hogy rengetegszer alszik az ágyamon, sokkal könnyebben tanulok úgy, ha közben ott pihen rajtam, na meg imádom érezni, ahogy a levegőt veszi. Persze, van egy határ; a számhoz nem érhet és én is a fejét és a hátát puszilom, étkezés előtt pedig mindig kezet mosok.
Úgy gondolom, hogy ha egy állat megfelelően van tartva és még a házban is él, elég kevés esély van arra, hogy elkapjak valamit. Idegen állatot meg evidens, hogy nem simogatok és puszilgatok.
2017. április 08. 13:24
|
katherine0813 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.18. Hozzászólás: 597 Csatolások: 0 Azonosító: 250792 offline
|
Az valóban undorító, ha valaki szájon puszilja a kutyáját brrr gusztustalan. De én pl szoktam az orrára adni (nem konkrétan az orrára, hanem oda, ahol már van szőr), és néha hagyni szoktam, hogy megnyalja az arcom, bár inkább a kezemet nyalogatja. És ezek után mindig arcot és kezet mosok, gyakran pedig fogat is
2017. április 08. 14:30
Való igaz, hogy a kutyák se egy higénikus állatok, de szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki megpuszilja az állatát. Az egyik ismerősöm sülve-főve együtt van a kutyájával, és semmi problémája nem volt még ebből kifolyólag. Persze más egy kint vagy egy bent tartott kutya. A kézmosás pedig valóban alap dolog.
2017. április 08. 20:59
|
|
Baarby105új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.29. Hozzászólás: 77 Csatolások: 0 Azonosító: 144364 offline
|
Ez azért kicsit sokkoló számomra, hogy valaki nem mossa meg a kezét miután egy állatot simogatott...mondom ezt úgy hogy imádom a kutyákat...de na azért szőr meg minden...De ez durva..azt hittem mindenki megmossa a kezét..
2017. április 08. 23:36
|
|
Brandy♥Pizza♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.02. Hozzászólás: 5273 Csatolások: 379 Azonosító: 148501 offline
|
nekem 6 éve van szoba kutyám ha minden héten takarítva van meg a kutya ápolva van akkor minden nyavalya el kerülhető meg szoktam puszilgatni de úgy hogy nem a száját meg ilyenek és semmi bajom meg senkinek a lakásba
2017. április 11. 19:50
Idézet (Beyla @ 2017.04.07. 20:52)
Szakmai szempontból korrekt cikknek gondolom!
A nyers hús sok mindenre jó hatással van a kutyáknál, a szőrzettől kezdve a fogakig, még az immunrendszert is erősíti. Úgy tudom a disznóhús az, amivel vigyázni kell, egy bizonyos baktérium miatt, egyébként meg ha megbízható helyről szerezzük be a húst, és rendszeresen féregtelenítjük is az állatot, akkor minimális az esély, különböző fertőzésekre. Nekem több kutyás ismerősöm is BARF étrend szerint eteti a kutyáját (aminek alapja a nyers hús), kis odafigyeléssel meg lehet előzni a betegségeket.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2017. május 04. 22:04
|
|
Récy98 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 2574 Csatolások: 99 Azonosító: 175977 offline
|
Furcsa mert kiskoromtól kezdve mindig volt mellettem kutya (aki rendszerint képen is nyalt) . Lássatok csodát 18 évesen élek és virulok. Nyilván a kézmosást nem hagyom el. De szerintem a kutyás gazdik akik élnek-halnak a kedvencükért nem igazán tudnak betartani néhány pontot. (és nem is akarnak)
2017. december 12. 20:44
Az én kutyámat meg szoktam puszilni és nincs semmi baj , Imádom őt
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.