Starity

Ezért ne puszilgasd a kutyádat

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 07. 20:11 #21
caramelfrappglars
caramelfrappglars
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 21
Csatolások: 0
Azonosító: 259476
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy a cikk írója nem szereti az állatokat...
2017. április 07. 20:21 #22
- törölt felhasználó -    
Nem is tudtam, amúgy jó cikk.
2017. április 07. 20:32 #23
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Valamiben meg kell halni. pardon.gif Ennyi erővel ne menj ki az utcára se. A nagy álszent, képmutató dohányzásellenességet is undorítónak tartom. Ha egy dohányos rá mer gyújtani a nyílt utcán, mondjuk a buszmegállóban, egyesek fanyalognak, hogy milyen bunkó, mert mérgezi őket ezzel. Az már az ilyen agyilag korlátolt véglénynek eszébe se jut, hogy autók, buszok, motorok jönnek-mennek, köpik a fekete füstöt meg a méreganyagokat, ahogyan a gyárkémények is, folyamatosan, de a néni a busziban biztos attól lesz rákos, mert mellette a fiatalember rá mert gyújtani egy cigarettára. Nevetséges az egész. A cikkben leírtak előfordulhatnak, fennáll a veszély, de nem a leggyakoribb betegségek ezek, ezt be kell ismerni. Ha a megfelelő higiénia megvan, miért ne puszilhatnám meg a nővérem bichonjának feje búbját? Pláne, ha éppen akkor jött a "fodrásztól"? Az sem zavar, ha megnyalja a kezem, vagy az arcom, ez a kutyatartással jár alapvetően. De az az alap, hogy utána az ember kezet és arcot mos. Én mindig azt mondom, bármit illetően, hogy egy egészséges határvonalat nem kell átlépni, és akkor nincs gond. Ezzel kapcsolatban is így gondolkodom.
2017. április 07. 20:52 #24
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Szakmai szempontból korrekt cikknek gondolom! meghajolo.gif

Én mondjuk már gyerekkoromban is állandóan kezet mostam, így pl., ha hozzányúlok a macskához, kutyához alaposan kezet szoktam mosni. Mivel kertes házban lakunk és az állatok kint is tartózkodnak, valóban nagyobb az esély egy nem kívánatos patogén kórokozó elkapására, ami ugyebár az állatnál semmilyen tünetet nem okoz. Azt viszont jó tudni, hogy a kutya szervezetében is benne van az MRSA. Mostanában egyre több MRAS-val fertőzött beteget regisztrálnak Magyarországon. Talán az állatoknak is van némi közük hozzá.

Idézet (wiky96 @ 2017.04.07. 11:01)
Az meg, hogy ne etessük nyers hússal, nem tudom kinek az ötlete volt, de érdekelne a dolog miértje, mert én jól felröhögtem rajta...  rohog.gif

Én úgy tudom, hogy a nyers disznó hús és a nyers szárnyas hús tele van féregpetékkel, amelyek a szervezetbe kerülve férgesedést okozhatnak. Ember sem eheti ezeket nyersen, ugyanis betegek lehetünk tőle. Amúgy az állatorvosok többsége egyébként javasolni szokta a kutya számára a nyers húst, ugyanis állítólag leszedi a lepedéket a fogukról, így csökkentve a fogkő kialakulását. Mi a családban sosem adtunk egyik kutyánknak sem nyers húst, és jól megvoltak nélküle.
2017. április 07. 21:39 #25
Lisanne
Lisanne
injeolmi <3

Státuszcho miyeon loveland
Hozzászólás: 11007
Csatolások: 2193
Azonosító: 252651
Sohase voltam kutyapárti, ezért nem is értem, valaki hogy tudja puszilgatni a kutyákat, de ízlések és pofonok. Hasznos cikk. smileeee.gif
2017. április 07. 22:00 #26
elmarcso
elmarcso
új tag
Hozzászólás: 24
Azonosító: 263473
Ne egyen nyers húst? o.O Dehát mi a helyzet a csirkével? Szerintem semmi baja nem lesz tőle...
2017. április 07. 23:03 #27
Astelia
Astelia
ℳαяαบđєя™

StátuszYou only live once, but if you do it right, once is enough.
Hozzászólás: 18950
Csatolások: 19642
Azonosító: 168141
De jó egy ilyen cikket olvasni pár perccel azután, hogy a kutyám mellett feküdtem a szőnyegen és hagytam, hogy megnyalja az arcomat és én is puszit adtam neki.
Amúgy tény és való, hogy rengeteg baktériumot és vírust el lehet kapni az állatoktól, ezt aláírom. De ha minden egyes puszi vagy simizés után megmosnám az adott területet, naponta vehetnék szappant. Születésem óta állatbolond vagyok, rengetegszer nem mostam kezet a velük való érintkezés után és mégis itt vagyok, ezidáig semmi bajom nem volt. Mióta megvan a padlócirkálóm -2012, ha valakit érdekel-, nem volt olyan nap, hogy ne pusziltam volna meg. Egyszerűen nem tudok ellenállni és ő is igényli. Arról meg ne is beszéljünk akkor, hogy rengetegszer alszik az ágyamon, sokkal könnyebben tanulok úgy, ha közben ott pihen rajtam, na meg imádom érezni, ahogy a levegőt veszi. Persze, van egy határ; a számhoz nem érhet és én is a fejét és a hátát puszilom, étkezés előtt pedig mindig kezet mosok.
Úgy gondolom, hogy ha egy állat megfelelően van tartva és még a házban is él, elég kevés esély van arra, hogy elkapjak valamit. Idegen állatot meg evidens, hogy nem simogatok és puszilgatok.
2017. április 08. 13:24 #28
katherine0813
katherine0813
Hozzászólás: 597
Azonosító: 250792
Az valóban undorító, ha valaki szájon puszilja a kutyáját brrr gusztustalan. De én pl szoktam az orrára adni (nem konkrétan az orrára, hanem oda, ahol már van szőr), és néha hagyni szoktam, hogy megnyalja az arcom, bár inkább a kezemet nyalogatja. És ezek után mindig arcot és kezet mosok, gyakran pedig fogat is
2017. április 08. 14:30 #29
- törölt felhasználó -    
Való igaz, hogy a kutyák se egy higénikus állatok, de szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki megpuszilja az állatát. Az egyik ismerősöm sülve-főve együtt van a kutyájával, és semmi problémája nem volt még ebből kifolyólag. Persze más egy kint vagy egy bent tartott kutya. A kézmosás pedig valóban alap dolog.
2017. április 08. 20:59 #30
Baarby105
Baarby105
új tag

StátuszA legkomolyabb helyzetekben is helye lehet a nevetésnek .-(Alan Rickman)
Hozzászólás: 77
Azonosító: 144364
Ez azért kicsit sokkoló számomra, hogy valaki nem mossa meg a kezét miután egy állatot simogatott...mondom ezt úgy hogy imádom a kutyákat...de na azért szőr meg minden...De ez durva..azt hittem mindenki megmossa a kezét..
2017. április 08. 23:36 #31
Brandy
Brandy
♥Pizza♥

Státusz❤Lana Del Rey❤
Hozzászólás: 5273
Csatolások: 379
Azonosító: 148501
nekem 6 éve van szoba kutyám ha minden héten takarítva van meg a kutya ápolva van akkor minden nyavalya el kerülhető meg szoktam puszilgatni de úgy hogy nem a száját meg ilyenek és semmi bajom meg senkinek a lakásba biggrin.gif
2017. április 09. 09:51 #32
Larraa
Larraa

StátuszPotencial.
Hozzászólás: 517
Csatolások: 1
Azonosító: 261218
jó cikk, de ha imádod az állatkád ez lehetetlen szerintem.
2017. április 11. 19:50 #33
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2017.04.07. 20:52)
Szakmai szempontból korrekt cikknek gondolom! meghajolo.gif 
Én mondjuk már gyerekkoromban is állandóan kezet mostam, így pl., ha hozzányúlok a macskához, kutyához alaposan kezet szoktam mosni. Mivel kertes házban lakunk és az állatok kint is tartózkodnak, valóban nagyobb az esély egy nem kívánatos patogén kórokozó elkapására, ami ugyebár az állatnál semmilyen tünetet nem okoz. Azt viszont jó tudni, hogy a kutya szervezetében is benne van az MRSA. Mostanában egyre több MRAS-val fertőzött beteget regisztrálnak Magyarországon. Talán az állatoknak is van némi közük hozzá.
Én úgy tudom, hogy a nyers disznó hús és a nyers szárnyas hús tele van féregpetékkel, amelyek a szervezetbe kerülve férgesedést okozhatnak. Ember sem eheti ezeket nyersen, ugyanis betegek lehetünk tőle. Amúgy az állatorvosok többsége egyébként javasolni szokta a kutya számára a nyers húst, ugyanis állítólag leszedi a lepedéket a fogukról, így csökkentve a fogkő kialakulását. Mi a családban sosem adtunk egyik kutyánknak sem nyers húst, és jól megvoltak nélküle.

A nyers hús sok mindenre jó hatással van a kutyáknál, a szőrzettől kezdve a fogakig, még az immunrendszert is erősíti. Úgy tudom a disznóhús az, amivel vigyázni kell, egy bizonyos baktérium miatt, egyébként meg ha megbízható helyről szerezzük be a húst, és rendszeresen féregtelenítjük is az állatot, akkor minimális az esély, különböző fertőzésekre. Nekem több kutyás ismerősöm is BARF étrend szerint eteti a kutyáját (aminek alapja a nyers hús), kis odafigyeléssel meg lehet előzni a betegségeket.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2017. április 12. 22:15 #34
sz.csenge
sz.csenge
visszatérő vendég

StátuszEurovision Song Contest <3
Hozzászólás: 379
Azonosító: 214123
Megint egy tök jó cikk, csak nagyon nem a starity-re való
2017. április 12. 22:24 #35
Orsie16
Orsie16
ღwitchღ

StátuszJéghegyek népe örök kedvenc <3
Hozzászólás: 3716
Csatolások: 677
Azonosító: 143213
Nekem könnyű ezeknek a betartása. Igaz, szeretem a kutyákat, de nem viszem túlzásba a testi kontaktust.
2017. május 04. 22:04 #36
Récy98
Récy98

StátuszWake me up when September ends
Hozzászólás: 2574
Csatolások: 99
Azonosító: 175977
Furcsa mert kiskoromtól kezdve mindig volt mellettem kutya (aki rendszerint képen is nyalt) . Lássatok csodát 18 évesen élek és virulok. Nyilván a kézmosást nem hagyom el. De szerintem a kutyás gazdik akik élnek-halnak a kedvencükért nem igazán tudnak betartani néhány pontot. (és nem is akarnak) wink.gif
2017. május 05. 12:55 #37
Ruby02
Ruby02
új tag

StátuszBe a pineapple: stand tall, wear a crown, and be sweet on the inside
Hozzászólás: 47
Azonosító: 252699
Azt a kutyát amelyiket rendszeresen orvoshoz viszik, oltják, fürdetik, azt igazán meg lehet puszilni párszor. Nem igazán hallottam, hogy valaki ebbe halt volna bele.
2017. december 12. 20:44 #38
- törölt felhasználó -    
Az én kutyámat meg szoktam puszilni és nincs semmi baj , Imádom őt heart.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!