A statisztikák kimutatták, hogy a legtöbb kutyatulajdonos családtagnak tekinti négylábú barátját, így természetesen neki is jár a puszi, ám azt csak kevesen tudják, hogy ez a testi kontaktus milyen veszélyeket rejt magában.
A teljes cikkhez kattints ide!
Ezért ne puszilgasd a kutyádat
2017. április 07. 10:32
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2017. április 07. 10:46
|
|
AnnaZriinyiunderworld shooter♦ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.19. Hozzászólás: 1951 Csatolások: 16 Azonosító: 239228 offline
|
Jó cikk lett!
2017. április 07. 10:57
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet (H.Niki @ 2017.04.07. 10:46)
Ez egy baromság!!14 éve kutyáim vannak és mindig piszilgattam őket és ők is engem és soha de soha nem lettem tőle beteg
Mivel veled nem történt meg valami, ebből következően soha senki mással sem történhet meg... logikus!
2017. április 07. 10:59
|
|
Angeskavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.20. Hozzászólás: 346 Csatolások: 0 Azonosító: 234680 offline
|
1. Imádom az állatokat, a kutyákat különösen!
2. Kevés undorítóbb dolog van, mint mikor egy kutya nyalogatja a gazdája arcát, száját!!! ... 10 perccel előtte meg a saját valagát nyalta "tisztára"! Okádni tudnék, mikor ezt látom...
2. Kevés undorítóbb dolog van, mint mikor egy kutya nyalogatja a gazdája arcát, száját!!! ... 10 perccel előtte meg a saját valagát nyalta "tisztára"! Okádni tudnék, mikor ezt látom...
2017. április 07. 11:01
Igazából, ha odafigyelünk a higiéniára, akkor azért nem halunk bele egy pusziba. Mondjuk, ami nálam kiveri a biztosítékot, az a szárjapuszi... Hogy ehhez valakinek gyomra legyen, kell lenni egy bizonyos szintű igénytelenségnek.
Én ha meg is puszilom a kutyámat, akkor azt a feje tetején szoktam, és lásd, nem haltam bele, még csak ilyen ijesztő betegségeket se kaptam el, mint amik itt föl vannak sorolva. Igaz, én lakásban tartom, rendszeresen van oltva, és a tisztaságára is odafigyelek. Ezeket a dolgokat, inkább az ilyen falunk tartott, moslékkal etetett, bolhás, fésűt nem látott kutyákról tudom elképzelni, na azt én se szívesen puszilgatnám, viszont el sem tudom képzelni, hogy én így tartsam az ebemet, aki meg így tartja, annak meg eszébe sem jut, hogy puszilgassa. Az meg, hogy ne etessük nyers hússal, nem tudom kinek az ötlete volt, de érdekelne a dolog miértje, mert én jól felröhögtem rajta...
2017. április 07. 11:28
|
|
TheTruthAboutLovefolklore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.16. Hozzászólás: 4209 Csatolások: 58 Azonosító: 203823 offline
|
Minden egyes alkalommal alaposan moss kezet, miután érintkeztél vele...na ne már????! komolyan mondom, ez már röhejes.
2017. április 07. 13:01
|
|
LadyAlyMama Roach |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.02.25. Hozzászólás: 3203 Csatolások: 7322 Azonosító: 88389 offline
|
Idézet (TheTruthAboutLove @ 2017.04.07. 11:28)
Minden egyes alkalommal alaposan moss kezet, miután érintkeztél vele...na ne már????! komolyan mondom, ez már röhejes. 
Miért lenne röhejes. Ha főzök és mellettem van a macskám nehéz kibírni, hogy ne simogassam meg, de utána mosom is egyből a kezem. Pedig tisztábbak, mint a kutya. Én nem bírom elviselni ha valaki kutyasimogatás után akar megkínálni valamivel pl. Valamiért a legtöbb kutyatartónak ez fura, barátnőmnek is. Pedig ez alap dolog.
2017. április 07. 13:45
|
|
Azimvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.05. Hozzászólás: 222 Csatolások: 0 Azonosító: 218672 offline
|
Megmondom őszintén, ha azt mondom hogy napi 100 puszit adok a kiskutyámnak akkor keveset mondok.
Ezt nem tudom megállni és mindig kéri is a puszit, tudom hogy nem higiénikus, de na....inkább a szeretettől haljak meg minthogy elüssöb egy kukásautó vagy nem tudom...
2017. április 07. 13:53
mindig is undorítónak tartottam ha egy filmben az öreg néni és a kis kutyuskáka szájon csókolják egymást. szerintem aki épp ésszel rendelkezik az nem csinál ilyet és kezet mos a kutyázás és macskázás után.
2017. április 07. 14:14
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
ki az, aki puszilgatja a kutyáját a száján?
én köztudottan imádom az állatokat, de még embereket sem puszilgatok. az én macskám mindig a szobában van, de inkább csak simogatom.
2017. április 07. 14:20
|
|
Izzy2011visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.23. Hozzászólás: 156 Csatolások: 0 Azonosító: 204291 offline
|
Hát ez eléggé szomorú. A cikkben végig úgy írnak a kutyakról, mintha a leprát terjesztenék a puszta levegő vételükkel. Én napi szinten puszilgatom a kutyáimat, szájon is. (És évente maximum 2szer vagyok beteg.) Elfogadom, ha valaki szerint ez nem jó így, de az olyannak inkabb az aranyhalat ajánlom... u.i.: A cikk amúgy felháborító, hogy tárgyiasítja a kedvenceket!
2017. április 07. 14:30
|
|
Azimvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.05. Hozzászólás: 222 Csatolások: 0 Azonosító: 218672 offline
|
Amúgy már bocs, de az sem gusztusosabb ám amikor a gyerekeket csókolgatják szájon a szüleik. És anyukám 40 éves óvodai munkáját látva, egy kóbor kutya is sterilebb mint a gyerekek. Mindennemű életösztön nélkül isznak a wc vizéből meg nyalogatják a padlót, úgyhogy erről ennyit.
2017. április 07. 14:46
|
Cassiavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.01.19. Hozzászólás: 248 Csatolások: 0 Azonosító: 253297 offline
|
Hat ezt a cikket mintha nekem irtam volna elrettenteskeppXDDDS
Inadom a tacsimat es allandoan puszilgatom meg gyömöszölöm
persze ehhez hozzatartozik az is, hogy rovidszoru, es nagyon szep, egeszseges szőre van. Es azert mas egy berni pasztort puszilgatni meg egy csivavat:D Bar a fertozesveszely mindketto eseteben fennall:// Ajjj le kene allno vele, de hat imadom a kis manómat..
Inadom a tacsimat es allandoan puszilgatom meg gyömöszölöm
2017. április 07. 15:02
Elég degradálóan nyilatkoztak az idézetekben a kutyákról... mintha legalább ők tehetnének róla, hogy baktériumok vannak a nyálukban -.-
Óriási állatbarát vagyok és bár én sosem puszilgattam a cicáimat/kutyámat, csak simogattam őket, szerintem nincs semmi elfogadhatatlan szerintem abban, ha valaki így tesz. Ha odafigyel valaki a kis kedvencére akkor el lehet kerülni, hogy fertőzést terjesszen, ugyanúgy, mint egy gyereknél.
A "mit ne csinálj" listáról ez a puszilós pont viszonylag betartható dolog, ha eltekintünk attól, hogy kinek mennyire kellemetlen, ha nem fejezheti így ki a szeretetét, de szerintem azt elkerülni, hogy a macskád vagy a kutyád megnyalja a kezdetet, az arcodat vagy akármilyen részedet azt lehetetlen elkerülni, ha huzamos ideig vagy vele egy légtérben egy nap (szobakutya, szobacica). Ha ilyet csinálnak az csak azt jelenti, hogy szeretnek téged és ilyen formában is kimutatják ezt, ha ilyenkor mindig el vannak tolva (főleg, ha fiatalabb állatról van szó), akkor egy idő után az alakul ki bennük, hogy ez az érzés nem kölcsönös.
Ha valakinek egész nap bent van a macskája/kutyája, akkor elég körülményes minden simogatás után a konyhába vagy fürdőbe rohangálni kezet mosogatni. Szerintem ilyen téren inkább az az alap, hogy ha főzni kezd valaki vagy az elkészült kaját kínálja valakinek, akkor előtte kezet mos.
Óriási állatbarát vagyok és bár én sosem puszilgattam a cicáimat/kutyámat, csak simogattam őket, szerintem nincs semmi elfogadhatatlan szerintem abban, ha valaki így tesz. Ha odafigyel valaki a kis kedvencére akkor el lehet kerülni, hogy fertőzést terjesszen, ugyanúgy, mint egy gyereknél.
A "mit ne csinálj" listáról ez a puszilós pont viszonylag betartható dolog, ha eltekintünk attól, hogy kinek mennyire kellemetlen, ha nem fejezheti így ki a szeretetét, de szerintem azt elkerülni, hogy a macskád vagy a kutyád megnyalja a kezdetet, az arcodat vagy akármilyen részedet azt lehetetlen elkerülni, ha huzamos ideig vagy vele egy légtérben egy nap (szobakutya, szobacica). Ha ilyet csinálnak az csak azt jelenti, hogy szeretnek téged és ilyen formában is kimutatják ezt, ha ilyenkor mindig el vannak tolva (főleg, ha fiatalabb állatról van szó), akkor egy idő után az alakul ki bennük, hogy ez az érzés nem kölcsönös.
Ha valakinek egész nap bent van a macskája/kutyája, akkor elég körülményes minden simogatás után a konyhába vagy fürdőbe rohangálni kezet mosogatni. Szerintem ilyen téren inkább az az alap, hogy ha főzni kezd valaki vagy az elkészült kaját kínálja valakinek, akkor előtte kezet mos.
2017. április 07. 15:20
|
|
Lejlus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.30. Hozzászólás: 2565 Csatolások: 0 Azonosító: 217999 offline
|
Ezek a betegségek nem hiszem,hogy a tisztán tartott már szinte családtagnak számító kutyákra is annyira jellemző lenne. Minden ismerősöm szinte akinek van kutyája az puszilgatja.Oké,hogy egy kobor kutyust vagy egy csak udvaron tartott falusi kutyát ne puszilgassunk,de ez a cikk nekem is ugy jött le,mintha a kutyák tehetnének erről.Ez csak az én véleményem nem kell vele egyetérteni és veszekedni.
2017. április 07. 16:00
Lehet, hogy felelőtlen vagyok, de én simán hagyom, hogy a cicám nyalja az arcomat. Mindig megmosom utána természetesen, de például kezet csak étkezés előtt mosok, ha éppen hozzányúltam. Felugorhat az ágyamba, tulajdonképpen mindenhol ott van, bár a konyha és az étkezőasztal tabu neki. De én nem félek, hogy bármi bajom lesz tőle. Igazából meg sem fordul a fejemben. Amióta az eszem tudom, állatok közt élek, és semmit nem kaptam el eddig tőlük. Persze ők is a lehető legtisztábban vannak tartva, ez is fontos.
2017. április 07. 17:30
Ne etessem hússal? Akkor mivel etessem, zöldséggel?
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.

0 felhasználónak tetszik: