Starity

Olvasol?

91 oldal 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. szeptember 16. 10:10 #461
Maevy
Maevy
visszatérő vendég

StátuszNincs az a hit mely töretlen maradna,kivéve egy igazán hűséges kutyáét!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 104
Csatolások: 48
Azonosító: 111977
Nagyon sok könyvet olvastam a Vörös pöttyös könyvek sorozatból, de ezek a legjobbak! Fantasztikusok a szereplők, nagyon jók a humoros és a drámai részek is! Egyszerűen hibátlan! Legalább 10X olvastam mindkét részét, és nagyon várom a 3.-at, ami októberben jön majd ki!

Csontváros
Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz - amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi - még egy vércsepp sem - bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék...
Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.

Hamuváros
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat - főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz, ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Üvegváros
Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.
2 felhasználónak tetszik: vvivienne8, Minimanó94
2010. szeptember 16. 10:18 #462
Maevy
Maevy
visszatérő vendég

Nagy kedvenc, amit egyszer mindenkinek el kéne olvasni:

Alex Haley-Gyökerek
Egy családregény, amely hiteles történelemkönyv is. A legjobb amerikai regény, amit a rebszolgaságról írtak!
1767-ben a nyugat-afrikai Gambia egy Dzsuffure nevű falucskájából fehér rabszolgavadászok elrabolnak egy Kunta Kinte nevű tizenhét éves mandinka törzsbéli fiatalembert. Milliók sorsában osztozik – minden amerikai néger ősapja rabszolga-kereskedők hajóin vitorlázott át Amerikában, ahol adták-vették őket, mint a barmot; nemigen akadt olyan rabszolga, aki mindkét szülőjét ismerte, nemhogy ősei életéről tudott volna. Alex Haley családja alighanem páratlan kivétel. Az író elhalványult családi hagyományok, egy-egy, nemzedékek során féltve megőrzött és szájról szájra adott afrikai szó és mitikus őse, az afrikai sugárzó erejű emléke nyomán nekivágott a történelem dzsungelének, hogy ösvényt vágjon benne magának, vissza őseihez. Alex Haleynek sikerült a szinte lehetetlen. Tízesztendei nyomozás után ott állt Dzsuffuréban egy ősöreg néger, a falu évszázados szájhagyományának ismerője előtt, aki végeérhetetlenül sorolta neki ősei nemzedékeit: „Akkortájt, mikor megjöttek a Király katonái, Kunta, a legidősebb fiú elindult az erdőre fát vágni… és senki nem látta többé… Megállt bennem a lélek – írta Haley –, mozdulni se bírtam. Ez az öreg, aki egész életét ebben az isten háta mögötti afrikai faluban élte le, semmiképp nem tudhatja, hogy szóról szóra azt mondta, amit kisfiú koromban oly sokszor hallottam Tennessee-ben, nagyanyám henningi verandáján!… Az afrikai, aki „Kin-té”-nek nevezte magát, „kó”-nak hívta a gitárt, „Kambi Bolongó”-nak a virginiai folyót; és elrabolták, mikor dobnak való fát vágott a faluja közelében! …Lelki szemeim előtt, mint a vetítővászon, elmosódottan megelevenedett, amit fajtám millióinak sorsáról olvastam. Ezreket raboltak el egyenkint, mint ősömet, Kuntát, de összehasonlíthatatlanul többen voltak, akik éjnek idején, sikoltozva ébredtek a fölgyújtott, rabszolgavadászoktól körülvett falvakban. Az életben maradt, munkaképesnek látszó foglyokat nyakuknál fogva egymáshoz szíjazták, és hosszú, nemegyszer mérföldes menetoszlopba sorakoztatták. Elképzeltem, hányan haltak meg a tengerparthoz vezető gyötrelmes menetben, s hány embert, már lépni is gyöngét hagytak hátra, hogy nyomorultul elpusztuljon. Aki elért a tengerpartra, azt megborotválták, bezsírozták, megvizsgálták minden létező testnyílását, legtöbbjét tüzes bélyeggel is megjelölték. Elképzeltem, hogyan ütlegelték, vonszolták őket a csónakok felé; hallani véltem sikolyaikat, látni, hogy tíz körömmel kapaszkodnak az anyaföldbe, s hogy végül már a part homokját harapják, végsőkig, kétségbeesetten ragaszkodva Afrikához. Lepergett előttem, hogyan tuszkolják le őket, ütlegek és szidalmak közepette a bűzös hajóűrbe, hogyan láncolnak oda minden embert a priccséhez, olyan sűrűn, hogy sokszor még hanyatt sem fértek el, csak oldalt, mint a dobozban az élükre állított kanalak… Hadd mondjam el; férfi létemre nem szégyenlem: valahol mélyen zokogás támadt bennem, kúszott egyre följebb, míg ki nem tört; kezem arcomra tapasztottam, és hangosan bömböltem, ahogy kicsi gyerek korom óta még soha. Elsirattam én akkor a történelem minden döbbenetes kegyetlenségét, embernek ember ellen elkövetett valamennyi gaztettét, az emberiségnek ezt a legnagyobb szégyenét…” Haley könyve a szabadnak született afrikai ősapa s az ő leszármazottainak, rabszolganemzedékeknek története; egy amerikai néger család hőskölteménye – tényekből, dokumentumokból, történelmi adatokból, családi emlékezetből szőtt olvasmány.
2010. szeptember 16. 10:22 #463
Maevy
Maevy
visszatérő vendég

Gyerekkorom kedvence, amit ma is bármikor el tudok olvasni:

Rejtő Jenő-Az elveszett cirkáló

Minden megvan ebben a könyvben, ami egy Rejtő könyvben lenni szokott:
férfinak öltözött leány, aki bármit megtesz a céljaiért
gazemberek, akik valójában úriemberek
úriemberek, akik valójában gazemberek
egzotikus helyszínek
hatalmas bunyók
a főszereplő végtelenül előrelátó
ja persze szerelem, ami titkos
persze a végén minden jóra fordul
Megjelenik a könyvben Piszkos Fred legendás alakja is.
2010. szeptember 16. 10:25 #464
Maevy
Maevy
visszatérő vendég

Mindenkinek, aki el akar gondolkodni olvasás közben. Nem könnyű olvasmány, de megéri:

Peter Marshall: Nincs helyed a temetőben
Peter Marshall, a fiatalon elhunyt angol író, korunk nyugati irodalmának egyik legnagyobb témáját dolgozza fel – műve az egyéniség tragédiájáról szól, küzdelméről azért a jogáért, hogy önmaga lehessen, hogy képes legyen vállalni és hordozni ember volta felelősségének súlyát. Egy kamasszá, majd férfivá serdülő kisfiú keresi öntudatlanul a maga egyéni vonásait, a kiutat az egyre szűkülő világból. A harc meghaladja erejét, összeroppan, és az elmebajba menekül. A regény a téboly és a nem kevésbé riasztó külvilág között őrlődő, léte emberi-erkölcsi dilemmáival viaskodó Joe önmagával, elméje gonosz kísérteteivel folytatott küzdelmének jelképekkel és látomásokkal átszőtt története. Joe megvívja harcát – illúziók nélkül, az életre éretten, az emberség és a szeretet megváltó erejében bízva lép ki a tébolyda kapuján. Felismeri hogy az élet vállalása egyszerre jog és kötelesség.
2010. szeptember 20. 16:43 #465
- törölt felhasználó -    
"I wanna do bad things with you." cool.gif
2 felhasználónak tetszik: Eve87, Fuller
2010. szeptember 22. 16:32 #466
Qiny
Qiny

StátuszMosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád....vagy hülyének néz.
Hozzászólás: 902
Csatolások: 338
Azonosító: 125906
Idézet (Vikici @ 2010.08.29. 21:22)
Valaki itt olvasta a kétévi vakációt?-nekem most az a kötlezőő...jesszus háát ez  valami katasztrófa ez a könyv,eddig minden kötelezőt elolvastam,de ezt a nyári szünetben 3-szor kezdtem újra ,de mostmár elolvasom mert muszály..xd

Verne Két év vakáció című könyvére gondolsz? Én kétszer is kiolvastam. Nekem nagyon tetszett. A Tizenöt éves kapitány után másfél évig kutattam.
2010. szeptember 24. 21:49 #467
Vikici
Vikici
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 313
Azonosító: 126670
Egy Ropi naplója 1-2 laugh.gif
-érdemes elolvasnii.xĐ
2010. október 02. 22:08 #468
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

StátuszI am not here, I'm not listening, I'm in my head and I'm spinning
Hozzászólás: 7244
Csatolások: 3308
Azonosító: 40785
Bret Easton Ellis: Amerikai Pszicho
3 felhasználónak tetszik: Eve87, Domcicc, xxangi20xx
2010. október 03. 08:08 #469
noni001
noni001
^^

Státusz.
Hozzászólás: 1378
Csatolások: 3172
Azonosító: 131031
természetesen olvasak, nincs olyan nap hogy ne olvasnék cool.gif
1 felhasználónak tetszik: Nikkancs10
2010. október 03. 08:30 #470
poolfan
poolfan

StátuszSzerelmes vagyok :$
Hozzászólás: 752
Csatolások: 2
Azonosító: 31794
Most kezdtem el a Veritas-t...szó szerint nehéz olvasmány biggrin.gif biggrin.gif
2010. október 03. 08:43 #471
Vikici
Vikici
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 313
Azonosító: 126670
Idézet (noni001 @ 2010.10.03. 08:08)
természetesen olvasak, nincs olyan nap hogy ne olvasnék cool.gif

Egyet értek.
2010. október 09. 12:23 #472
álmodozó
álmodozó
visszatérő vendég

Státusz=)
Hozzászólás: 409
Csatolások: 11
Azonosító: 129391
Kedvenc könyvem??
Egyértelmű:
-Gudule- Szerelem zokniban

Szegény Delphine! Halálosan, és lehet, hogy reménytelenül szerelmes a tanárába. Aki - szerinte - a legkedvesebb, a legnyíltabb, és a legszomorúbb szemű férfi a világon. Mit tehet ilyenkor egy tizenöt éves francia lány? (És egy magyar?) Naplójában, Delphine, mindent részletesen és őszintén feltár a regény olvasója számára. Leírja, hogy ez a vonzódás milyen hatalmas viharokat kelt a lelkében. (És persze a testében!) Leírja azt is, hogy akármilyen trükköt vet be, a tanárát nagyon nehezen tudja vallomásra kényszeríteni. S bár ne kényszerítené! Mert ez a szerelem nagyon egyoldalúnak látszik. De vajon miért? Hiszen Delphine csinos, szép, fiatal! Szegény lány rettenetesen szenved, miközben ott rejtőzik mellette az igazi kölcsönös szerelem lehetősége. S abban a kapcsolatban végre értelmet kaphat a kilencedikesek jelmondata: "zoknit húzva indulj az útra!" A világhírű francia írónő, Anne Duguél, azaz Gudule regénye először jelenik meg magyarul.

-Sohonyai Edit- Jasmine- Avagy mégis kell a szerelem?
Jasmine már tavaly megfigyelte, hogy egyfajta őrület kezdi bomlasztani az osztálybeli lányok agyát. Rájuk jött valami vírusos lázféleség, mindenki egyszerre döbbent rá.: "Úristen! Ilyen öreg vagyok, és még nem jártam senkivel!" És a lányok elkezdtek csapatokban rohangálni a fiúk után. Az osztályból például Koppányba voltak a legtöbben szerelmesek. Persze Libuli tűnt a csajok közül befutónak, mert mindegyikük közül ő a legszebb. Csodálatos az alakja. A haja pedig! Aranyszínű, hullámos zuhatag keretez egy igazán kivételes arcot. Címlaplány. Jasmine ovis kora óta szeretett volna ilyen lenni. De hát, fájdalom és bánat, nem lett. Úgy gondolta, hogy ezek után - barna bőrével, fekete hajával - csak kívülről, nézőként szemlélheti majd a "menő lányok" életének fordulatait. Nem így történt.

Ezt a kettőt ajánlom minden tinilánynak!
2010. október 09. 16:46 #473
Eve87
Eve87
the one; the only

StátuszAre you on the list?
Hozzászólás: 1328
Csatolások: 3515
Azonosító: 122165
Befejeztem Charlaine Harris - Hetedik harapás című könyvét és hamarosan megrendelem a 8. részt, novemberben pedig jön a 9. is thumbsup.gif

Most kezdtem: Ben Myers: Muse – Az Univerzum lüktetése
2 felhasználónak tetszik: Fuller, xxangi20xx
2010. október 11. 01:32 #474
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Bret Easton Ellis - A vonzás szabályai
Még csak 30 oldalt olvastam el, de eddig nagyon tetszik. A belőle készült filmet is szeretem, bár nem helyeslem a karakterekben történt változásokat. rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: Fuller, xxangi20xx
2010. október 11. 13:48 #475
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

StátuszI am not here, I'm not listening, I'm in my head and I'm spinning
Hozzászólás: 7244
Csatolások: 3308
Azonosító: 40785
Idézet (Domcicc @ 2010.10.11. 01:32)
Bret Easton Ellis - A vonzás szabályai
Még csak 30 oldalt olvastam el, de eddig nagyon tetszik. A belőle készült filmet is szeretem, bár nem helyeslem a karakterekben történt változásokat. rolleyes.gif

Én most fejeztem be az Amerikai Pszichot, de lehet majd ennek is nekiállok (ha ajánlod), bár még van pár könyv ami tervbe van véve.
Most kezdtem:
Hubert Selby: Utolsó letérő Brooklyn felé
Nehéz olvasmány, mint a Rekviem egy álomért, de tetszik eddig.
2010. október 11. 17:26 #476
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4150
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Én is olvasok, nemrég kezdtem el olvasni a Monte Cristó grófját, lassan végzek is vele, aztán jön a 2. és a 3. könyv...biggrin.gif
2010. október 11. 17:33 #477
goldman
goldman
Hozzászólás: 2479
Csatolások: 6964
Azonosító: 67315
Regebben rengeteget olvastam, mostanaban sajnos egyre kevesebbet. sad.gif Utoljara Az elveszett jelkepet olvastam Dan Brown-tol. thumbsup.gif
1 felhasználónak tetszik: xxangi20xx
2010. október 13. 18:00 #478
krisztike955
krisztike955
visszatérő vendég

Státusz♥♥The Vampire Diaries♥♥Cuidado con el angel♥♥
Hozzászólás: 189
Csatolások: 0
Azonosító: 103158
én imádok olvasni. amikor csak tehetem, időt szakítok rá!! leginkább vámpíros könyveket olvasok!!kedvenc íróm J.R. Ward: a fekete tőr testvériség sorozat. ajánlom mindenkinek!!
wub.gif smileeee.gif
2010. október 13. 20:43 #479
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Most fogok belekezdeni:
Stieg Larsson - A tetovált lány -> Stieg Larsson - A lány, aki a tűzzel játszik -> Stieg Larsson - A kártyavár összedől
1 felhasználónak tetszik: Fuller
2010. október 13. 23:45 #480
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (Fuller @ 2010.10.11. 13:48)
Én most fejeztem be az Amerikai Pszichot, de lehet majd ennek is nekiállok (ha ajánlod), bár még van pár könyv ami tervbe van véve.
Most kezdtem:
Hubert Selby: Utolsó letérő Brooklyn felé
Nehéz olvasmány, mint a Rekviem egy álomért, de tetszik eddig.

Ajánlom. wink.gif Így a 2/3-ánál járva nagyon jó, sokban különbözik a filmtől, B.E.E. írása is nagyon tetszik. Különben már az első mondattal megvett magának, másfél oldalas. laugh.gif
Ahh, Rekviemet én is el szeretném olvasni, de nem igazán található meg Pesten, nemsokára megyek Békéscsabára, ott kapható még valahol?
1 felhasználónak tetszik: Fuller
91 oldal 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!