mindkettõ nagyon tetszik
Olvasol?
2010. január 12. 18:34
|
|
Trinittivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.31. Hozzászólás: 477 Csatolások: 2633 Azonosító: 38178 offline
|
Idézet(ency91 @ 2009. December 23. - 17:32)
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Én is már alig várom, hogy elolvashassam.
Én is már alig várom, hogy elolvashassam.
Az Interjú a vámpírral tényleg nagyon jó! Énis elszeretném olvasni a legújabb Dan Brownt, de most Vámos Miklós Utazások Erotikában-jába kezdtem bele, lehet hogy nem kelett volna...
2010. január 12. 18:41
|
|
Lily Ghanemúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.02.08. Hozzászólás: 12 Csatolások: 0 Azonosító: 51936 offline
|
Dosztojevszkij - Bûn és bûnhõdés
Ez a kedvencem, már negyedjére olvasom. (Igaz, tanulnom kell mellette, így elég lassan haladok
)
És szeretném az a látszatot elkerülni, hogy akik "nyálas" könyveket olvasnak rózsaszín felhõn élnek. Imádom Meg Cabot könyveit, aki fõleg tini könyveket ír, de emellett Márai a kedvenc magyar íróm és Orwell-t is szeretem. (azért olyan mélyre nem süllyedek, hogy Twilight-ot olvassak...
)
És szeretném az a látszatot elkerülni, hogy akik "nyálas" könyveket olvasnak rózsaszín felhõn élnek. Imádom Meg Cabot könyveit, aki fõleg tini könyveket ír, de emellett Márai a kedvenc magyar íróm és Orwell-t is szeretem. (azért olyan mélyre nem süllyedek, hogy Twilight-ot olvassak...
2010. január 12. 22:50
Idézet(Lily Ghanem @ 2010. January 12. - 19:41)
ezt is és Orwellt is nagyon szeretem!!!
én most kezdtem el Richard Whelan Robert Capa címû könyvét. érdekes nagyon!
2010. január 16. 10:36
|
|
Trinny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.28. Hozzászólás: 4645 Csatolások: 13425 Azonosító: 28113 offline
|
Anne frank naplója
Anne Frank 1942. június 12. és 1944. augusztus elseje között vezetett naplót: kezdetben csak magának írogatott, késõbb, amikor megérett benne az elhatározás, hogy híres írónõ lesz, elõvette régi írásait és módszeresen átírta, javítgatta õket. Az volt a terve, hogy naplója alapján könyvet ír a háborúról, és hû képet fest benne a német megszállás éveirõl Hollandiában. Korai halála - nem sokkal tizenhatodik születésnapja elõtt vesztette életét a Bergen-Belsen-i koncentrációs táborban - megakadályozta terve megvalósításában. Anne Frank naplója örök érvényû olvasmány, egyaránt szól az övéihez, hasonló gondokkal küszködõ fiatalokhoz, az idõsebbekhez, akik szeretnék jobban megérteni õket, és szól mindazokhoz, akik tudni akarják, mi történt a Prinsengracht 263. hátsó traktusában bujkáló családokkal a hitleri megszállás alatt álló Amszterdamban. A kötet új, csorbítatlan szövegû kiadásban jelent meg.
Anne Frank 1942. június 12. és 1944. augusztus elseje között vezetett naplót: kezdetben csak magának írogatott, késõbb, amikor megérett benne az elhatározás, hogy híres írónõ lesz, elõvette régi írásait és módszeresen átírta, javítgatta õket. Az volt a terve, hogy naplója alapján könyvet ír a háborúról, és hû képet fest benne a német megszállás éveirõl Hollandiában. Korai halála - nem sokkal tizenhatodik születésnapja elõtt vesztette életét a Bergen-Belsen-i koncentrációs táborban - megakadályozta terve megvalósításában. Anne Frank naplója örök érvényû olvasmány, egyaránt szól az övéihez, hasonló gondokkal küszködõ fiatalokhoz, az idõsebbekhez, akik szeretnék jobban megérteni õket, és szól mindazokhoz, akik tudni akarják, mi történt a Prinsengracht 263. hátsó traktusában bujkáló családokkal a hitleri megszállás alatt álló Amszterdamban. A kötet új, csorbítatlan szövegû kiadásban jelent meg.
2010. január 16. 13:15
|
|
agnes |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 662 Csatolások: 481 Azonosító: 58638 offline
|
Az Alkimista befejezve, de most már bánom....
Nekem is csak ajánlották, miközben jól tudtam, hogy nem szabadna....
Csak egy út van az életben, és ezt a könyv félreértelmezi...
Nekem is csak ajánlották, miközben jól tudtam, hogy nem szabadna....
Csak egy út van az életben, és ezt a könyv félreértelmezi...
2010. január 16. 13:16
|
|
agnes |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 662 Csatolások: 481 Azonosító: 58638 offline
|
Idézet(Lily Ghanem @ 2010. January 12. - 19:41)
Ez a kedvencem, már negyedjére olvasom. (Igaz, tanulnom kell mellette, így elég lassan haladok
)
)
és akkor mégis mire jó ha elolvasod? ne érts félre, nem akarlak megbántani se fikázni
2010. január 16. 14:44
|
|
Lily Ghanemúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.02.08. Hozzászólás: 12 Csatolások: 0 Azonosító: 51936 offline
|
Idézet(agnes @ 2010. January 16. - 13:16)
és akkor mégis mire jó ha elolvasod? ne érts félre, nem akarlak megbántani se fikázni
mert tetszik?
2010. január 16. 16:46
|
|
Mr Igazúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.01.15. Hozzászólás: 40 Csatolások: 1 Azonosító: 117574 offline
|
Idézet(Lily Ghanem @ 2010. January 16. - 14:44)
mert tetszik? 
Jómagam átrágtam Gorkij - Életem címû 800 oldalán is, de belekezdtem már az
Artamanovokba is. Nem feltétlenül tetszés, mindinkább egészséges
kíváncsiság az ami hajt valakit arra, hogy más népek gondolkodását, különbözõ
korbeli életét megismerje. Ebben a könyvben például minden második oldalon vagy elvertek, vagy megöltek valakit. Orosz realizmus. Ez az élet, s nem kitaláció.
Chabrol a Százezer garasos ágyújában megírta, a párizsi kommün idején a porosz katonák akik körbevették a fõvárost, olyan szinte éheztek, hogy csecsemõket és fiatal nõket ettek! 1871!!!! Nem a sötét középkor és az afrikai kannibálok!
S ha már Afrikánál tartunk... Mindenki szíves figyelmébe ajánlom Széchenyi Zsigmond vadász-úti könyveit, mint az Afrikai tábortüzek, Nahar. Azon kívûl, hogy izgalmas, a National Geographic-kal felérõ szintû környezet (flóra és fauna, emberek, szokások) leírás található benne.
2010. január 16. 18:26
|
|
Lily Ghanemúj tag |
|
Idézet(Mr Igaz @ 2010. January 16. - 16:46)
Jómagam átrágtam Gorkij - Életem címû 800 oldalán is, de belekezdtem már az
korbeli életét megismerje. Ebben a könyvben például minden második oldalon vagy elvertek, vagy megöltek valakit. Orosz realizmus. Ez az élet, s nem kitaláció.
Chabrol a Százezer garasos ágyújában megírta, a párizsi kommün idején a porosz katonák akik körbevették a fõvárost, olyan szinte éheztek, hogy csecsemõket és fiatal nõket ettek! 1871!!!! Nem a sötét középkor és az afrikai kannibálok!
S ha már Afrikánál tartunk... Mindenki szíves figyelmébe ajánlom Széchenyi Zsigmond vadász-úti könyveit, mint az Afrikai tábortüzek, Nahar. Azon kívûl, hogy izgalmas, a National Geographic-kal felérõ szintû környezet (flóra és fauna, emberek, szokások) leírás található benne.
Egyszer én is elolvastam a Kalevalát, mert kíváncsi voltam rá és ha már belekezdtem végigolvasom, de tudom, hogy többet nem fogok olvasni.
Sajnálom, ha csalódást okozok ezzel, de én olyan könyveket olvasok csak el amik tetszenek. Nem más népek, kultúrák, korok megismerése hajt, hanem az unalom és persze szórakoztat is.
Nekem is kellett olvasnom olyan könyveket amik nem feltétlenül jöttek be, de hát Istenem, ilyen a suli, ilyen a magyar fakt. Akkor korlátozták, hogy mit olvassak, mert egy hét alatt el kellett olvasni egy-egy regényt, másra már nem igazán maradt idõ, de most már csak olyanokba kezdek bele amik tudom, hogy tetszeni fognak.
De hogy ne legyen teljesen off: Victor Hugo: A nevetõ ember
2010. január 16. 20:56
|
|
Mr Igazúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.01.15. Hozzászólás: 40 Csatolások: 1 Azonosító: 117574 offline
|
Idézet(Lily Ghanem @ 2010. January 16. - 18:26)
Egyszer én is elolvastam a Kalevalát, mert kíváncsi voltam rá és ha már belekezdtem végigolvasom, de tudom, hogy többet nem fogok olvasni.
Sajnálom, ha csalódást okozok ezzel, de én olyan könyveket olvasok csak el amik tetszenek. Nem más népek, kultúrák, korok megismerése hajt, hanem az unalom és persze szórakoztat is.
Nekem is kellett olvasnom olyan könyveket amik nem feltétlenül jöttek be, de hát Istenem, ilyen a suli, ilyen a magyar fakt. Akkor korlátozták, hogy mit olvassak, mert egy hét alatt el kellett olvasni egy-egy regényt, másra már nem igazán maradt idõ, de most már csak olyanokba kezdek bele amik tudom, hogy tetszeni fognak.
Jómagam az olvasási kultúrámat úgy alakítottam ki, hogy minden szart elolvastam VÉGIG, s utána rájöttem, mi az ami igazán érdekel. De hát ugye ki mit
2010. január 16. 20:58
|
|
Mr Igazúj tag |
|
Idézet(Mr Igaz @ 2010. January 16. - 20:56)
Jómagam az olvasási kultúrámat úgy alakítottam ki, hogy minden szart elolvastam VÉGIG, s utána rájöttem, mi az ami igazán érdekel. De hát ugye ki mit
hisz azt gondol. Az érték mindaz, mi benned többé válik, s általa másoknak is tudsz adni valamit.
2010. január 16. 21:05
Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdést olvasom de elég lassan haladok vele
2010. január 17. 12:24
|
|
agnes |
|
kötelezõ, és láss csodát mégis tetszik! most fejeztem be Madách Imre: Az ember tragédiáját, a vártnál jóval fennebb teljesített, nagyon jó alkotás!
Lehet rajta gondolkodni....
Meg még volt George Orwell másik kitütõ mûve az Állatfarm
Lehet rajta gondolkodni....
Meg még volt George Orwell másik kitütõ mûve az Állatfarm
1 felhasználónak tetszik:
Fuller
2010. január 17. 17:17
|
|
Mr Igazúj tag |
|
Ajánlani szeretném mindenkinek Ráth-Végh István mûvelõdéstörténeti
adomákat összegyûjtött mûveit.
Fekete Krónika
A könyv komédiája
Varázsvesszõ
Szerelem Házasság
Magyar Ritkaságok
adomákat összegyûjtött mûveit.
Fekete Krónika
A könyv komédiája
Varázsvesszõ
Szerelem Házasság
Magyar Ritkaságok
2010. február 09. 19:37
Popper Péter Fáj-e meghalni c. könyvét olvasom jelenleg.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.