A lapra jövő szombat délig várjuk a pályázatokat. Természetesen, mint ahogy mindig, most is saját szavaiddal megfogalmazott, kreatív, nem másolt életrajzokat várunk. A lapot, ha megnyerted, három hónapig se nem cserélheted, se nem ajándékozhatod el! Ha pályázol rá, szerkeszd is rendesen.
Szavazni csak a pályázóknak, és az arra kijelölt tagoknak lehet. Ezt nem győzzünk hangsúlyozni, még mindig van, aki össze-vissza szavaz, ha kell, ha nem. Ha csak egy lapra pályáztál, a többi pályázatnál nem vagy jogosult szavazni. A kijelölt tagok listája: Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró"
Kim Hyun Ah - Adatlap pályázat
2017. március 26. 12:29
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
2017. március 31. 17:38
|
|
BeJoyful |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.18. Hozzászólás: 736 Csatolások: 16262 Azonosító: 261400 offline
|

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Kim Hyun Ah egy dél-koreai táncos-, énekesnő és rapper. 2007-ben a Wonder Girls tagjaként mutatkozott be, majd ugyan ebben az évben egészségügyi gondok miatt ki is lépett. Az átütő népszerűséget végül a 2009-ben debütáló 4minute-el érte el a csapat viszont 2016 nyarán feloszlott. Hyun Ah 2010-ben szóló karrierjét is elindította, így a 4minute után most csak is egyéni zenei karrierjére összpontosít.
ÉLETRAJZ

Születési név: Kim Hyun Ah (김현아)
Születési idő: 1992. június 06.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 164 cm
Testsúly: 44 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Ikrek
Kínai csillagjegy: Majom
Ügynökség: Cube Entertainment (2009-től jelenleg)
Család: szülei (elváltak), két öcs (HyunHo; HyunSuk)
Oktatás: Choong Chun Middle School; Korea High School of Music and Arts; Konkuk University
Hyun Ah a JYP Entertainmentnél kezdte zenei pályafutását, ahol 2007-ben sikeresen debütálását tehette a Wonder Girls tagjaként. Ám még ugyan ebben az évben ki is lépett a csapatból egészségügyi problémája miatt.
Zenei karrierjét viszont ennek ellenére se adta fel. A JYP után a Cube Entertainmenthez került gyakornoknak, ahol két évvel később 2009-ben újra esélyt kapott a debütálásra. Így újult erővel az öt fős 4minute fő rappereként újra kiállhatott a közönség elé.
2016 nyarán a csapat hét év után a feloszlás mellett döntött, így Hyun Ah azóta szóló karrierjét egyengeti.
EGYÉNI ZENEI KARRIER
2010 – 2012: Change, Bubble Pop! & Melting
Egy évvel azután, hogy ismételten debütálását tette a 4minute tagjaként, a Cube úgy döntött, hogy beindítja Hyun Ah szóló karrierjét is. Így 2010. január 4-én megjelent első digitális kislemeze a Change, a dalnál pedig Yong Jun Hyung is közreműködött.
Július 5-én pedig visszatérve kiadta első mini albumát Bubble Pop címmel, melyről vezető kislemezként az album címadó dalát választották.
Majd másfél évet követően 2012. október 22-én jelent meg 2. Melting címre keresztelt mini albuma, melynek vezető kislemezeként az Ice Cream-et választották.
2014 – 2016: A Talk, A+ & A’wesome
Ezután viszont két évet kellett várni Hyun Ah újabb albumára, mely végül 2014. július 28-án jelet meg A Talk címmel. Az album dalai közül pedig a Red-hez készült videó klip.
2015. augusztus 21-én immáron 4. mini albuma az A+ is a boltok polcaira került. Az albumról két dal is klipet kapott: elsőként a vezér dalnak megválasztott Roll Deep videója jelent meg, a dalnál a BtoB rappere Il Hoon is közreműködött, illetve a későbbiekben az album intro dalához a Run & Run-hoz is feltöltöttek egy videót.
Bár pedig a 4minute 2016 júniusában feloszlott Hyun Ah rajongói még is örülhettek, hiszen augusztus 1-jén 5. mini albuma az A’wesome is megjelent. Az album vezér dala pedig ezúttal a ’How’s This?’ dal lett.
ÉRDEKESSÉGEK
~ kedvenc színe a piros.
~ A mai napig jó és közeli barátságot ápol a Wonder Girls tagjaival.
~ Anya nyelvén kívül beszél angolul és japánul.
~ Kezdetben színésznő szeretett volna lenni, ám 50 sikertelen meghallgatás után Hyun Ah rátalált egy nagyobb szenvedélyére a táncra.
~ Kedvenc állata a grönlandi fóka.
~ Ő az első koreai, aki megjelent a POP magazinban, a népszerű brit magazinban olyan nagy sztárok kaptak már helyet, mint pl.: Taylor Swift, Madonna vagy Britney Spears.
~ Son Dong Woonnal jó barátok, érdekesség, hogy mind ketten június 6-án születtek.
~ Hyun Ah álom autója egy Hummer H2-es.
~ Fél a csirkéktől.
~ Hyun Ah-t jelenleg hét tetoválás díszíti:
1. Bal lapockáján egy felirat: „My mother is the heart, that keeps my alive”
2. Bal felkarjának belső oldalán egy kereszt .
3. Jobb felkarjának belső oldalán egy latin szó a „Tempus” látható, melynek jelentése: idő.
4. Jobb füle mögött egy szívecske.
5. Derekának alsó részére egy újabb latin szó került a „Fatum”, melynek jelentése: sors, végzet.
6. Jobb oldalán a XEER felirat látható.
7. Jobb vállán pedig egy héber szó kapott helyet, mely azt jelenti „hit”.

DÍJAK, ELISMERÉSEK
2015
~ MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Roll Deep]
~ Seoul Music Awards – Dance Performance Award [Red]
2014
~ Golden Disk Awards – Digital Bonsang [Red]
2013
~ YinYueTai V-Chart Awards – Best Korean Female Artist
2012
~ Mnet 20’s Choice Awards – 20’s Performance
2011
~ MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Bubble Pop]
2010
~ Gaon Chart Awards – Streaming Award [Change]
WONDER GIRLS (2007)
2001 – 2006: megalakulásuk
A JYP Entertainment elnöke J.Y. Park 2001-ben határozta el, hogy 99% Challenge Project néven elindít egy „túlélő show”-t. A műsor célja az volt, hogy új tehetséges gyakornokkal bővülljön az ügynökség. Sun Ye is részt vett a műsorban és a zsűrit lenyűgözte a 12 lány hangja, illetve, hogy mennyire komolyan állt az egészhez. Végül pedig az egész mezőnyt maga mögé utasítva Sun Ye lett a nyertese a műsornak, így azonnal bekerült az ügynökség gyakornokai közé.
A JYP először szólistaként szerette volna debütáltatni, de a fiatal lányt nem akarták egyedül kitenni annak a nyomásnak, hogy tökéletesen meg kell felelnie a közönségnek. Így, hogy ne minden teher az ő vállát nyomja az ügynökség csapatban kezdett el gondolkodni és Sun Ye kapta azt a feladatot, hogy válassza ki maga mellé csapattársait.
A Wonder Girls 2. tagja Kim Hyun Ah lett, aki a JYP több gyakornokával egy belső versenyen küzdött meg, és nyerte el a csapat tagságot. Többek között HyoMin-t (T-ARA) és CL-t (2NE1) is maga mögé utasította.
Hyun Ah-t követte 3. tagként Ahn So Hee, akit az ügynökség eredetileg színészi pályára szánt, ám látva tánc tehetségét és karizmatikus egyéniségét végül ő is részese lett a csapatnak.
A csapat utolsó tagjaként pedig Sun Mi-t választották személyisége és előadói tehetsége nyomán. Illetve kiderült, hogy ő édesapját vesztette el, így úgy gondolta a cég, hogy mivel hasonló helyzeten esett át, mint Sun Ye könnyen meg tudják érteni és segíteni egymást.
Miután megalakult a négy fős csapat, a lányokat összeköltöztették egy lakásba és együtt is gyakoroltak. A lányok egy éves közös képzését követően 2006. december 22-én az MTV-vel közösen a JYP elindította a lányok 10 részes sorozatát az MTV Wonder Girls-t. A műsor célja az volt, hogy megismertesse a közönséggel a lányok felkészülésének időszakát, a tagok gondolatait illetve a napi életüket. A műsor különlegessége volt viszont, hogy az ötödik részben kiderült, hogy ki lesz a csapat ötödik tagja, amit a lányok is akkor tudtak meg. Végül a nyílt meghallgatást Ye Eun nyerte, így ő csatlakozhatott a lányokhoz.
A 10 részes showt a nézők egészen 2007. február 22-ig követhették figyelemmel.
2007: debütálás & Hyun Ah távozása
A csapat végül február 10-én debütálását tette Irony című dalukkal a Show! Music Core zenei műsorban, ezzel egy napon pedig a dal klipje is elérhetővé vált. Illetve február 13-án a lányok első egységes kislemeze a The Wonder Begins is kikerült a boltok polcaira.
Az album hamar sikert aratott, a mai napig 111.454 példányban kelt el, illetőleg Irony daluk több koreai lejátszási lista élét is bevette. A kritikusok pedig már az új generációs k-pop csapatok sarokköveként emlegették a lányokat.
A nagy sikerre való tekintettel pedig egy héttel debütálásukat követően újabb dallal az It’s Not Love-al is elkezdték a promóciós tevékenységeket.
Április 27-én újabb kislemezük jelent meg A Sorry heart címmel. Valamint júniusban egy újabb 10 részes show műsorral kerültek adásba az MTV-n, MTV Wonder Girls: The Wonder Life címmel. Ezzel a műsorral rajongóik betekintést nyerhettek hogyan is készül az öt lány első albumuk kiadására.
A csapatot viszont aggasztóan túl hajtották, ugyanis a lányok kimerültek és kezdték a stressz ésa szorongás jeleit mutatni. So Hee-nak egy hónapon belül megsérült mind két bokája, Ye Eun váll sérülést szerzett, míg Hyun Ah több alkalommal is elájult gyomor betegsége miatt.
A cég felismerve a lányok határait egészségüket helyezte előtérbe és minden további tevékenységet leállított, mondván, hogy a lányok egészsége a legfontosabb.
Idő közben Hyun Ah-nél krónikus gyomor- és bélhurutot diagnosztizáltak, betegsége miatt pedig március és április folyamán többször is kórházba kellett szállítani. Betegsége és anyja aggódása miatt, az ügynökség szüneteltette Hyun Ah szerződését, a lány pedig kilépett a csapatból. (Hyun Ah helyét, még ugyan ebben az évben szeptember 5-én sürgős csereként Yu Binnel töltötték be)
4MINUTE (2009 – 2016)
A 4minute egy öt tagú dél-koreai lánycsapat akik 2009-ben debütáltak a Cube Etertainment által. Nevük jelentése egyszerű, hisz a4minute annyit tesz, hogy minden tag a legjobbat próbálja nyújtani minden percben és másodpercben. A csapat hivatalos fanclubja pedig a 4Nias nevet viseli mely a 4Minute+ Mania kombinációból jött létre.
A cube májusban kezdte el a csapatról kiszivárogtatni az infókat, majd két tagot be is mutattak: JiHyunt és Hyunah-t, a csapat másik három tagjáról pedig június 12-én hullt le a lepel. Az ez előtti napon június 11-én viszont már megjelent egy rövid teaser a lányokról viszont azon csak a sziluettjük volt látható, ezzel is fokozva az izgalmat. Végül 12-én megjelent első kislemezüknek a Hot Issue-nak a teaser-je amiben a lányok már láthatóak voltak, majd június 18-án a hivatalos debütálás is meg volt az Mnet M! Countdown című showjában. Augusztus végén pedig első mini albumuk a Muzik is megjelent.
Ebben az évben szerepeltek még Mario karácsonyi kislemezén a Jingle Jingle-n, amelyből zenei videó is készült aminek december 3-án volt a premierje.
2010-ben a Cube bejelentette, hogy az Universal Music Group lesz a segítségük, hogy a lányok elindulhassanak a nemzetközi piacon. Még évelején januárban elindultak egy ázsiai turnéra ahol a célállomások közt szerepelt:Tajvan, a Fülöp-szk., Thaiföld, Hong Kong és Japán is. Végül a lányok 2010 május 8-án megtarthatták életük első önálló koncertjüket Japánban ahol Hyunah is bemutatkozott első önálló számával a Change-el amit a Beast-es JunHyung-al adott elő.
Második mini albumuk a Hit Your Heart pedig május 19-én látott napvilágot, majd az első teljes japán albumuk a Diamond is megjelent 2010 december 15-én.
2011 január 13-án a Beast-el és G.NA-val együtt a 4minute is részt vett a DiGi Live K-Pop Party-n Malajziában. Majd 19-én bejelentették, hogy a lányok kiadját 4. japán kislemezüket a Why-t.
Január 12-én a Cube bejelentette, hogy egy teljes albummal fognak a lányok vissza térni. De nem sokkal előtte a harmadik mini albumuk a Heart to Heart is megjelent, majd egy kicsit az igértnél később április 5-én kiadták az első teljes koreai albumukat, mely a 4Minutes Left címet viseli. Az album promóciójára nagy energiát fektettek, sőt a Mirror Mirror-nak a koreográfiáját is teljes egészében megkellett változtatni a sok negatív kritika miatt.
A lányok együtt működtek még Thelma Aoyama japán énekesnő Without You című számánlá, bár a klipben ténylegesen nem szerepelnek.
Még ebben az évben az egyik csapat tag HyunAh is kiadta első önálló mini albumát a Bubble Pop-ot, mely hatalmas sikert aratott.
Október elsején megjelent a hatodik japán kislemezük a Ready Go, mely egy japán dráma sorozat(Welcome to the El-Palacio) betét dala lett.
2012: Volume Up & Love Tension
A Cube még 2011-ben 2012. januárjára mondta a lányok visszatérését, ám ez a dátum utána márciusra tolódott el, majd március 19-én újabb közleményt adott ki a társaság, hogy a comeback április közepére várható. Azt hogy ilyen sokat tolódott a dátum avval magyarázták, hogy a dalokon még igazítottak, valamint a mini album címadó dalát is sokáig tartott kiválasztani.
Végül március végén kiderült, hogy a készülő mini album címadó dala a Volume Up. Április 3-án bejelentették, hogy 9-én fog megjelenni a lányok mini albuma, valamint egy teaser fotó is napvilágra került. Végül április 9-én a címadó dal videója a Volume Up és maga a mini album is megjelent. Az élő debütálás pedig az SBS Inkigayo showjában történt április 20-án, majd megkezdődtek a hazai promóciók és album népszerűsítés.
A lányokat kezelő cég július 9-én közölte a jó hírt a japán közönséggel, hogy nem sokára új kislemezt bocsátanak ki a szigetországban. Végül a klip augusztus 22-én jelent meg Love Tension címmel.
Október 13-án pedig részt vettek a KCON 2012 koncerten, melyet Kaliforniában rendeztek meg.
2013: Name is 4Minute
Március végén jelentette be a Cube, hogy a lányok megkezdték az új albumuk felvételeit. A cég azt is elárulta, hogy a lányok az album teljes folyamatában részt vettek a dalok kiválasztásától, a koreográfián át, egészen a stílusig mindenben.
Végül az első teaser képek április 17-én kerültek nyilvánosságra, majd 19-én megjelent What’s Your Name című daluk első teaser videója, melyet még több követet. A dal tejes klipje végül a meghirdetettnél egy nappal később április 26-án jelent meg.
Két hónappal visszatérésük után pedig június 28-án megjelent soron következő kislemezük „Is It Poppin?” címmel. A dalt pedig nem más, mint a híres dél-koreai producer és dalszerző Brave Brothers készítette.
2014-15: 4minute World & Crazy
A lányok hosszabb kihagyás után március 17-én kiadták 5. mini albumukat 4minute World címmel, melyről vezető kislemezként a Watcha Doin' Today jelent meg.
Közel egy éves hallgatás után a lányok 2015. február 9-én adták a sorban 6. mini albumukat, mely a 'Crazy' címet kapta. Megjelenése előtt az album összes daláról megjelent egy-egy teaser, ám klipet végül csak a címadó dalhoz, a Crazyhez forgattak. A vezető kislemezhez mérten pedig az album többi dala is élesen eltér a lányok eddigi könnyed stílusától és egy sokkal inkább hip-hop, R&B stílusú vonalat követ.
2016: Act.7 a csapat feloszlása
Majdnem egy év elteltével utolsó megjelenésüket követően 2016. február 1-jén koreai idő szerint pontban délben kiadták 7. mini albumukat, amely az Act.7 címet kapta. Az album vezető kislemezeként a Hate jelent meg. A dal és maga az album is a korábban megjelent Crazy hangzás világát vitte tovább.
Az év eleji visszatérésüket követően június 12-én hivatalosan bejelentették a 4minute feloszlását. Június hónapban mindegyik lány szerződése lejárt, megújítás mellett pedig csak HyunA döntött. A többi négy lány pedig szóló karrierjére összpontosítva más-más ügynökségnél egyengetik tovább karrierjüket.
TROUBLE MAKER
A duó a cég első alegységeként jelent meg 2011. december 1-én Trouble Maker címet viselő kislemezükkel és ugyanezt a címet viselő mini albumukkal. A B2ST-ből már jól ismert Jang Hyun Seung és a 4minute üdvöskéje Kim Hyun Ah által alkotott páros azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az élő showból pedig kivétel nélkül mindegyikből elvitték legalább egyszer az első díjat, sőt az Mnet-nél egymást követő háromhéten keresztül volt a daluk lista vezető így a dal ott elérte a "hármas korona" jelzést. Ám a sikereik ellenére a koreai média igen csak bírálta a páros koreográfiáját annak túlzott szexualitását. A Cube erre válaszképp módosította a duó koreográfiáját, így a továbbiakban már egy finomított verzióval léptek föl.
A 2012-es év folyamán pedig több nagyobb díjátadóról is díjjal távoztak.
Végül a párosról 2013. október 4-én adta hírül a Cube, hogy még ebben hónapban visszatér a duó, ami végül október 27-én meg is történt ugyanis ekkor került ki a cég hivatalos YouTube oldalára a páros Now című visszatérő dala, melyben elődjéhez hasonlóan újra csak úgy forr a levegő. Másnap pedig Chemistry címmel 2. mini albumuk is napvilágot látott.
2016 áprilisában Hyun Seung kiszállt a BEAST-ből,júniusban pedig a 4minute is feloszlott így a duó elvesztette alegység státuszát, de arról egyenlőre nincs hír, hogy feloszlatnák a párost.
FILMOGRÁFIA
Sorozatok
2009
~ High Kick Through The Roof – cameo
Filmek
2010
~ Midnight FM – Sa Yoon (cameo)
Show műsorok
2016
~ HyunA’s X19 Gaze
~ Happy Together (ep. 459.)
~ Please Take Care of My Refrigerator (ep. 70-71.)
2014
~ Hyuna’s Free Month
2013
~ Running Man (ep. 93-94.; 132.)
2012
~ Show! Kmusic
2011
~ Mnet Director Cut 2
~ Dancing With The Stars
~ Good of Cookery
~ Remote Control
~ Mr. Teacher
2010
~ Waving the Korean Flag
2009-2010
~ Invincible Youth
2007
~ 7 Octaves
~ Wonder Girls Season 2
2006-2007
~ Wonder Girls Season 1
Műsorvezetői munkái
2007
~ Show! Music Core (with. So Hee & Brian Joo)
Videó klipekben való megjelenései
~ Jay park (with. Okasian) – You Know /2015/
~ PSY – Gangnam Style /2012/
~ AJ – Dancing Shoes /2009/
DISZKOGRÁFIA
Egyéni megjelenései
Mini albumok
~ Bubble Pop! /2010.07.05./
~ Melting /2012.10.22./
~ A Talk /2014.07.28./
~ A+ /2015.08.21./
~ A’wesome /2016.08.01./
Egységes digitális kislemezek
~ Change /2010.01.04./
Együttműködései
~ Special Christmas (with. Cube Artists) /2016/
~ Where Are You Going Oppa? (feat. Rain) /2014/
~ My Color (feat. My Color) /2013/
~ Hurt (feat. Eru) /2012/
~ Maker (feat. Roh Ji Hoon) /2012/
~ Oppa Is Just My Style (feat. PSY) /2012/
~ She Is My Girl (feat. S4 –indonéz ver.) /2012/
~ Let It Go (feat. Heo Young Saeng) /2011/
~ A Bitter Day (Yong Jun Hyung & G.NA) /2011/
~ Golden Lady (feat. Lim Jeong Hee /2011/
~ Helo (feat. Navi) /2011/
~ Together Forever Vol.1 (feat. G.NA) /2010/
~ Love Parade (feat. Park Yun Hwa) /2010/
~ Faddy Robot (feat. Faddy Robot Foundation) /2010/
~ Attitude (feat. Brave Brothers, M, Mabus, Red Roc & Basic) /2009/
~ First Episode: A New Hero (feat. Lee Gi Kwang) /2009/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trouble Maker megjelenések
Mini albumok
~ Trouble maker /2011.12.01./
~ Chemistry /2013.10.28./
Együtt működések
~ Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4minute megjelenések
Koreai kiadások
Stúdió albumok
~ 4minute Left /2011.04.05/
Mini albumok
~ For Muzik /2009.08.28./
~ Hit Your Heart /2010.05.19./
~ Volume Up /2012.04.09./
~ Name Is 4Minute /2013. 04. 26./
~ 4minute World /2014.03.17./
~ Crazy /2015.02.09./
~ Act.7 /2016.02.01./
Digitális kislemezek
~ Hot Issue /2009.06.15./
~ Superstar /2010.07.19./
~ Heart To Heart /2011.03.28./
~ Is It Poppin? /2013.06.28./
~ Cold Rain /2015.01.26./
Együtt működések
~ Christmas Song (feat. Cube Artist) /2013/
~ Silly Boy (ft. 015B c Jun Hyung) /2011/
~ Heard ’Em All –remix-(ft. Amerie & Jun Hyung) /2010/
~ Worl Cup Song (ft. BEG) /2010/
~ Jingle Jingle (ft. Mario & Amen) /2009/
Sorozat/film dalok
~ Welcome to the School (School 2013 OST) /2013/
~ Dreams Come True (Master of Study OST) /2010/
~ Sarang Mandeulgi (Personal preference OST) /2010/
~ Chaos AD (The Fugitive Plan B OST) /2010/
~ Home Run (Rolling stars OST) /2010/
~ One Thing (It’s Okay, Daddy’s Daughter OST) /2010/
Japán kiadások
Stúdió albumok
~ Diamond /2010.12.15./
Mini albumok
~ Heart To Heart /2011.09.07./
Válogatás albumok
~ Best of 4minutee /2012.09.26./
Digitális kislemezek
~ Muzik /2010.05.05./
~ I My Me Mine /2010.07.28./
~ First /2010.10.27./
~ Why /2011.03.09./
~ Ready Go /2011.12.07./
~ Love Tension /2012.08.22./
Együtt működések
~ Without U (ft.Thelma Aoyama) /2011/
~ Why (Akuto-Juuhanzai Sousa Han) /2011/
Wonder Girls megjelenések
Kislemezek
~ The Wonder Begins /2007.02.13./
~ A Sorry Heart /2007.04.27./
2017. március 31. 22:47
Kérlek töröljétek az előző hozzászólásomat, mert bővítettem az életrajzát és javítottam pár helyesírási hibát remélem már nem találni benne túl sokat.
Köszönöm a lehetőséget! Hatalmas kedvencem Hyuna!
A képek egyébként másképp lesznek méretezve és rendezve csak nehéz itt megoldani
Kim Hyun Ah egy dél-koreai rapper, énekes és táncosnő. Debütálását a JYP Entertainment alatt álló Wonder Girls formációban tette meg 2007-ben, de azt egy évre rá el is hagyta. 2009-ben viszont a CUBE Entertainment-nél debütált újra a 4Minute lánybanda tagjaként. A csapat viszont 2016-ban feloszlott, és Hyuna jelenleg sikeresen egyengeti egyéni karrierjét.
Születési név: Kim Hyun Ah (김현아 )
Művésznév: Hyun Ah (현아)
Becenevek: Kim Force Hyuna, Best Aegyo Hyuna
Születési idő: 1992.06.06.
Súly: 44 kg
Ügynökség: Cube Entertainment
Tanulmányok:
- Choong Chun Middle School
- Korea High School of Music and Arts
- Konkuk University (College of Art Culture)
Hobbija: Főzés, filmnézés, selfie készítés, design, fotózás
Kedvenc színe: Sárga és vörös
Kedvenc előadói: Beyoncé, The Pussycat Dolls és Rain
Amikez ért: rap, poppin, utcai tánc, ének és koreográfia kitalálása
Fanclubjának neve: A-ing
Hyuna együttműködött Lee Gi Kwang-al a "2009" című dal erejéig, amely az énekes "First Episode:A New Hero albumán is jelen van. Valamint a március 30-án megjelent "Dancing Shoes" videóklipjében is feltűnik az énekesnő.
Részt vett rapperként Navi "Wasteful Tears" dalában, illetve a klipjében is megjelenik.
Együttműködött Brave Brothers-el a "Bittersweet" dalban, amely augusztus 18-án lett közzétéve. Hyuna-t is beválasztották Gain, Seungyeon és Uee mellé a Dream Team Girl Group-ba , mely promóciózza a Samsung telefonokat. A csoport első kislemezeként a "Tomorrow" jelent meg október 6-án, a hivatalos videóklip pedig 12-én. Hyuna egyéni változatát október 27-én érhettük el.
Az énekesnő részt vett az Invincible Youth koreai variety műsorban, azonban ezt elhagyta konfliktusokra hivatkozva.
2010 január 4-én Hyuna debütált szóló előadóként a "Change" kislemezével.
A "Change" promóciózását márciusában fejezte be. Februárban már vissza is tért a "Love Paradise" digitális kislemezével, melyben T-max tagja Park Yuh Hwa is közreműködött. Két hónappal később, április 16-án Hyuna megjelentetett egy másik digitális kislemezt is "Outlaw in the Wil" címmel, amiben Nassun is részt vett, illetve E-Trie volt a producer.
Cameo szereposztásban láthattuk őt a Midnight FM című thrillerben Jihyun-nal 2010 október 14-én.
Rapperként segédkezett G.NA "Say You Love Me" számában, amit ő is írt és komponált. A duettet november 10-én érhettük el először.
2011-ben Hyuna együttműködött az SS501 fiúbanda Heo Young Saeng tagjával a "Let It Go" című dal erejéig..Young Saeng első önnálló mini albumán is helyet kapott ez a dal, amit 2011 május 12-én hoztak nyílvánosságra.
Hyuna megjelent a Dancing with the Stars műsor koreai verziójában. A műsor június 10-én kezdődött el.
Több teaser közzététele után az énekesnő kiadta az első mini albumát, aminek a "Bubble Pop" címet adta. A mini album összesen öt új dalt tartalmaz, a címadója pedig nem meglepően a "Bubble Pop!", aminek a zenei videóját is megtekinthettük július 5-én. A videóban sztárvendégként megjelent Lee Joon (MBLAQ tag) is. Augusztusban ezt a videóklipet a Korea Communications Standards Commission megtiltotta, hogy a tévék képernyőjére kerüljön, állítólag a klip felnőtt tartalma miatt.
2011 Szeptember 28-án Hyuna is helyet kapott a Billboard's '21 Under 21′ listáján, ahol 17. helyezet lett. A listán olyan nevek is szerepeltek, mint Justin Bieber, Miley Cyrus és Selena Gomez.
November 24-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy készületben van egy csapat féle, aminek a Trouble Maker nevet adták. A csapat részesei Hyunseung (BEAST tag) és természetesen Hyuna.
A Trouble Maker első mini albumának a "Trouble Maker" becses nevet adták, amiben Hyuna ls Hyunseung is kapott szóló dalt. A formációnak megjelent egy középlemeze is, amibe december 1-jén halgathattunk bele.
Hyuna "Bubble Pop!" című dala benne szerepelt a Spin Magazin által kihírdetett "Legjobb 20 dal 2011-ben".
2012 február 12-én kiderült, hogy G.NA énekesnő mellett főszereplőként Hyuna is megjelenik a "The Birth of a Family" valóságshow második évadjában fő karakterként. A műsor lényegében arról szól, hogy a koreai idolok örökbefogadnak kóbór háziállatokat és vigyáznak rájuk egy bizonyos ideig. Az első epizód március 3-án került adásba.
Március 14-én Hyuna bemutatta a Hyuna x SPICYCOLOR márkát.
Az énekesnő is megjelent a világ legnépszerűbb dalának videóklipjében, azaz a PSY "Gangnam Style"-ban. PSY megjelentette a dal női változatát is augusztusban, a lehetőséget pedig Hyuna kapta meg. A női változatnak a neve "Oppa Is Just My Style" lett.
Hyuna ezt követően oktüber 21-én kiadta a második mini albumát "Melting" címmel, aminek az "Ice Cream" dalt választották címadónak. A dal producere Brave Brothers volt, a videóklipje pedig október 22-én meg is jelent, amiben PSY is látható cameo szerepben. Négy nap elteltével a zenei videó rekordot döntött a k-pop zenei videók terén. A " Very Hot" és a "To My Boyfriend" című dalában hozzájárult zeneszerzőként és szövegíróként is.
Hyuna is részese volt a Dazzling Red nevezetű csapatnak, aminek mellette Hyorin (Sistar), Hyosung (Secret), Nana (After School) és Nicole (Kara) is tagja volt.
A Brave Brothers hozta létre a csapat címadó dalát, amit a rászorulóknak adományoztak.
Hyuna modellt állt Hara és Hyolyn oldalán a Lotte Liquor alkoholos italnak.
Év elején Hyuna-t választották a G Guess alkalmi divat márka arcává.
Márciusban őt választották a 2013-as Toyota Corolla szépségnagykövetévé.
Március 11-én az énekesnő fellépett Texas állam Austin városában a K-Pop Night Out rendezvényen.
Május 24-én a SON & PARK sminkes elindítta jtóékonysági tevékenységüket, a "KISS OF HOPE"-ot.
Hyuna megjelentetett egy rövid zenei videót " My Color" címmel a CorollayHyuna alkalmazás számára, amely megtanítja az alábbi dalt és annak koreográfiáját.
2014-ben elutazott Los Angelesbe, hogy felvegyék a Funny or Die sketch-et Rita Ora-val. A két lány "Better Walk" videója április 2-án jelent meg.
Ugyan ebben a hónapban Hyuna-t választották a Mystic Fighter videójáték új modellének.
Októberben visszatért a Trouble Maker duó a "Now" kislemezével. Hyuna és Hyunseung bebizonyította, hogy ők valóban egy duó és nem csak egy trükk a CUBE részéről.
2014 június 26-án a cég bejelentette, hogy Hyuna dolgozik a harmadik szóló albumán. Az énekesnőnek elindult egy dokumentumfilme, ami a Hyuna's Free Month nevet kapta, és a valóságshow-t az SBS sugározta. Ebben a műsorban figyelemmel követhetjük Hyuna előkészületeit és promócius tevékenységeit az album megjelenése előtt.
Július 15-én számos teaser fotó jelent meg az érkező "A Talk" című albumról. Vezető kislemeznek a "Red"-et választották. A "Red" zenei videója július 28-án már elérhetővé is vált.
Szeptemberben most egy Tony Moly kozmetikai márka kérte meg őt globális modellként, amit Hyuna szíves örömmel el is fogadott.
December 29-én a Rolling Stone magazin által előállított "top 10 zenei videó 2014-ben" Hyuna "Red" videóklipje az ötödik helyen végezte.
2015 június 5-én megerősítették a hírt, miszerint Hyuna visszatérését tervezi augusztusban egy új albummal.
Július 1-jén az énekesnőt választották a CLRIDEN márka modelljének.
Augusztus 9-én teaser fotók jelentek meg Hyuna visszatéréséről, amikről megtudhattuk, hogy a negyedik albumával kedveskedik rajongóinak "A+" címmel. Három napra rá a visszatérése hivatalos időpontját is közölte a CUBE, amely augusztus 21-ére esett.
Június 13-án bejelentették, miszerint a 4Minute feloszlik mivel Hyuna kivételével a többi tag nem hosszabbította meg szerződését. Ez azt jelenti, hogy Hyuna továbbra is folytatja eddigi sikeres egyéni karrierjét a CUBE Entertainment keze alatt. Ezt követően Hyuna kiadta augusztus 1-jén az ötödik mini albumát "A'wesome" címmel, aminek a címadója a "How's This?" dal, amihez készült videóklip is.
- A Wonder Girls albumán sokat énekelt, de később az évek során inkább a rappelés mellett döntött
- Rengeteg koreográfiát szokott tervezni, "Dancing Queen"-nek is nevezik őt
- Gyermekes viselkedése van, amit sokak nem is gondolnák a komoly arckifejezése miatt
- Úgy gondolja, hogy minden nap különleges, mert csak egyszer történik meg
- A szülei elváltak
- Ha nagyon beszédes kedvében van Gayoon csak befogja a száját
- Optimista,de keményen dolgozó személy
- Nem szereti az edzéseket, akár csak Gayoon
- Számos dalszerzői és szövegírói munkát is végez
- A "Muzik" videóklipjét 30 óráig forgatták. Ezalatt Hyuna rengeteg sebet szerzett magának
-Az Sunny-val (SNSD) nagyon jó barátságot ápol. Azt kívánta egyszer bárcsak testvérek lennének
- Jó kapcsolatot ápol még: Hara (KARA), Gain (B.E.G), Yuri (SNSD), Sunhwa (Secret), Hyomin (T-ara), Dongwoon (Highlight/BEAST), és az f(x) tagokkal is
- Az első fellépésükön majdnem elsírta magát, annyira nagy benyomást tett rá
- Régen a 4Minute és G.NA egy házban lakott, ahol Hyuna és G.NA osztozott egy szobán
- Hyunseung állítása szerint a BEAST/Highlight tagok nagy része Hyuna rajongó
- Hyunseung imádja piszkálni őt, mert nem szól vissza neki, csak mosolyog és tűri
- Fél a csirkétől
- Hyuna a legcsintalanabb tag Gayoon szerint
- A színpadon vadnak és magabiztosnak mutatja magát, azonban a hétköznapi életben teljesen átlagos életet él
- Changmin (2AM) énekórákat tartott Hyuna-nak
- Mint első koreai előadó, a POP angol magazinban szerepelt. Szavazni lehetett Taylor Swift-re vagy és Hyuna-ra,és Hyuna nyert.
- Szereti az Apink, GFriend és a Girls' Generation csapatokat
- Sokszor adományozott már jotékonysági cél érdekében
- Kreatív embernek tartja magát, szeret DIY ötleteket nézni a neten és azokat meg is valósítani, de saját maga is talál ki ötletes dolgokat.
- A grönlandi fükát választotta kedvenc állataként
- Jól utánozza Pikachu hangját
- Tud angolul, japánul és mandarunul is jól beszélni.
- Álmai autója a Hummer H2
- Egy sörtől többet nem iszik mert nem bírja
- Szeret nadrág nélkül aludni
- Elég lojális, ha a barátairól és a családjáról van szó.
Hyunának összesen hét tetoválással büszkélkedhet.
Az egyiket 2010-ben készítette a ball vállára,amin alábbi szöveg található: "My mother is the heart that keeps me alive", ami azt jelenti magyarul, hogy "Anyukám a szív, ami életben tart".
A második egy latin szó, ami a jobb belső karján van, "Fatum", ami "Sors"-ot jelent, a harmadik pedig a derekán egy szintén latin "Tempus" szó, ami magyarul "Idő".
A negyedik tetoválása a bal belső karján egy kereszt.
Az ötödiket a jobb vállára kérte, ami egy egy héber szót ábrázol, ami magyarul annyit jelent, hogy "hit".
A hatodik egy piros körvonallal rajzolt szív a jobb oldali füle mögött.
A hetedik tetoválása a jobb oldalán látható hangulatjel és XEER "☺XEER"
A csapat nevének jelentése: Azért kapták ezt a nevet, mivel ezek a lányok meglepik a világot.
Debütálás Koreában: 2007.02.10
Debütálás az Egyesült Államokban: 2009.06.26
Debütálás Japánban: 2012.07.25
Feloszlás: 2017.01.25.
Fanclubjuk neve: Wonderful
Fanclubjuk nevének jelentése: A csapat a Wonder és a rajongók a full
Hivatalos színük: lila
Ügynökség: JYP Entertainment
TAGOK
Yubin (rapper, vokalista és dobos) (2007-2017)
Yeeun (vokalista és billentyűs) (2007-2017)
Sunye (vezető, vokalista) (2007-2015)
Sunmi (vokalista és basszus gitáros)
Sohee (vokalista) (2007-2015)
Hyerim (vokalista, rapper, gitáros) (2010-2017)
Hyuna (rapper, vokalista) (2007)
2001-ben J.Y.Park, a JYP producere és tulajdonosa úgy döntött, hogy létrehoz egy túlélési programot "99% Challenge Project" névvel annak érdekében, hogy új gyakornokok juthassanak be a neves céghez. Sunye is igen sikeresen részese volt ennek a műsornak, hiszen végül győztesen távozott kitartásának és tehetségének köszönhetően, ezzel bekerülve a JYP Entertainment gyakornokai közé.
A Wonder Girls második tagjának Hyunát választották, aki ekkor még csak 14 éves volt, de talpraesettségével és képességeivel azonnal meggyőzte a zsűriket.Hyuna olyan előadókat küldött maga mögé, mint CL (2NE1), és Minhyo (T-ara). Végül a két lányhoz még másik két lány társult Sohee és utolsóként Sunmi személyében.
A csapat ekkor már négy tagból állt és a kemény próbák is elkezdődött számukra.
Egy évvel a debütálásuk előtt 2006-ban úgy gondolta a cég, hogy elindít egy 10 részes sorozatot a lányok népszerűsítése és megismertetése érdekében, amely az "MTV Wonder Gils" nevet kapta. A sorozatban a nézők betekintést kaphattak a megalakulóban lévő csoport mindennapi, gyakornoki életét. A műsor azonban egy meglepő hírrel szolgált számunkra, hiszen megtudhattuk, hogy lesz egy ötödik tag is, aki nem más mint Yeeun. A sorozat 2007 február 22-ig tartott.
A csapat végül 2007 február 10-én megtette debütálását a Show! Music Core-on az "Irony" című számukkal és a YouTube-ra felkerült videóklippel. Három napra rá a "The Wondr Begins" címre keresztelt kislemezük is elérhetővé vált, mely összesen négy dalt tartalmaz, az "Irony"-t, a "Bad Boy"-t, a "Mianhan Maeum"-ot és az "Irony" daybreak remixét. A kislemez olyannyira sikeressé váét, hogy 11.454 példányban adtak el belőle a mai napig, és számos koreai zenei listak élén landolt. Az új generációs koreai csapatként tartották számon őket. Néhány hónappal később a rajongók megtudhatták a formáció hivatalos fanclub nevét is, ami a Wonderfuls választásra esett.
A sikeres debütálásának köszönhetően a lányok visszatértek pár héttel később egy új balladával, az "It's Not Love"-al, amit JYPark komponált.
Az MTV berendelt egy második epizódot is az MTV Wonder Girls-ből, mely a The Wonder Life nevet kapta. A sorozat szintén 10 részes, ezúttal az öt lány az első albumukra való felkészülését követhettük figyelemmel.
Április 27-én újra hallatott magáról a Wonder Girls, most a "Sorry Heart" című kislemezével.
Néhány hónappal később az öt tagon a kimerültség, stressz és szorongás jeleit véltük felfedezni. Először Sohee bokája, majd Yeeun válla szenvedett sérülést, Hyuna pedig többször is elájult a krónikus gyomor- és bélhurut betegsége miatt, amit diagnosztizáltak nála.
Ezt követően a cég előtérbe helyezte a lányok egészségét és ezzel figyelmen kívül hagyva minden tevékenységüket.
Hyuna és az anyja végül gyomor betegsége miatt úgy határozott, hogy a távozás mellett dönt, a cég pedig a helyére új tagként Yubint rakta .
A Trouble Maker a CUBE Entertainment első vegyes duó alegysége. Tagjai Hyuna és a BEAST volt Jang Hyun-ja. 2011. november 25-én tárták fel az első fotókat a párosról, a koncepció pedig a "privát party". Első megjelenésük az Mnet Asian Music Awards-on zajlott 2011-ben, ahol betekintést nyújtottak debütálásukba.
Végül 2011 december 1-jén kiadták az első mini albumukat "Trouble Maker" címmel és a videóklippet is. Az eredeti koreográfiát meg kellett változtatniuk túlzott szexuális elemei miatt, ezért újjal drukkoltak elő a további fellépéseken, azonban a sikerükön mit sem változtatva ez,számos díjat szebelt be a duó.
2013-ban a debütálásuk sikerének köszönhetően az alcsapat visszatért a második mini albumával, aminek a "Chemistry" címet adták, címadó dal producere pedig Rado és Shinsadong Tiger volt. Zenei videót a "Now" dalukhoz forgattak, amit 2013 október 28-án tettek közzé. Egy napra rá a mini albumuk is elérhetővé vált számunkra, amely ugyancsak sok sikernek örvendhetett.
A 4 Minute feloszlásával és a BEAST cégtől való távozásával bizonytalanná vált a Trouble Maker helyzete, a cég nem közölt információt mi lesz a folytatásukkal.
A csapat nevének jelentése: Meg akarják mutatni minden bájukat és ellopni a rajongók szívét minden percben.
Debütálás Koreában: 2009.06.15.
Debütálás Japánban: 2010.05.05.
Feloszlás: 2016.06.15.
Fanclubjuk neve: 4NIAS
Fanclubjuk nevének jelentése: 4Minute + Mania kombinációja
Ügynökség: CUBE Entertainment
TAGOK
Jihyun (leader, vokalista)
Gayoon (vokalista)
Jiyoon (vokalista és rapper)
Hyuna (rapper, főtáncos, vokalista)
Sohyun (maknae,vokalista és rapper)
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*
*leader = a csapat vezetője*
2009 május 4-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy alakulóban van új lánycsapatuk öt fővel, aminek 4Minute nevet adták. Ekkor kiderült, hogy az egyik tag,Hyuna közülük számunkra nem lesz ismeretlen, mivel 2007-ben már debütált a JYP Entertainment alatt álló, mára már feloszlott Wonder Girls tagjaként. Június 12-ére már minden tagot ismertetett a cég, egy nappal előtte pedig egy teaser is megjelent róluk.
Június 15-én a lánycsapat meg is tette debütálását, ezzel egyetemben kiadva a kislemezüket is "Hot Issue" címmel. Első fellépésük az Mnet M! Countdown-on zajlott 18-án.
Nem sokkal a debütálásuk után augusztus 28-án a csapat vissza is tért az első mini albumával, aminek a neve "For Muzik", illetve vele együtt a "Muzik" kislemezük is. Szeptember 27-én eljött az első győzelmük pillanata is az Inkigayo-n.
December 2-án megjelent Mario digitális kislemeze, a "Jingle Jingle", amiben közreműködött a 4Minute is. A "Jingle Jingle" dalhoz készült zenei videó is, amit december 3-án tettek közzé.
Megtudhattuk a cég bejelentése által, hogy a csapat a nemzetközi piacon is tevékenykedni fog az Universal Music Group-nak hála.
Januárban a formáció elindult az első ázsiai turnéján, helyszínek között szerepelt Kína, Fülöp-szigetek, Thaiföld és Japán is.
Május 5-én a csapat megtette debütálását Japánban is a "Muzik" kislemezével. Három napra rá pedig már az első önnálló koncertjüket is megtartották az országban. A kislemez a 21.-dik helyen végzett az Oricon Weekly Chart-on, és harmadik lett a Gaon Single Charts-on.
Május 19-én a 4Minute kiadta a második mini albumát, amit "Hit Your Heart" címre kereszteltek. A mini albumon másodikként lévő "Hit Your Heart" azaz rövidítve "HUH" dalhoz természetesen készítettek videóklipet is, amit május 20-án tekinthettünk meg.
Július 28-án a japán rajongók örömére a csoport kiadta a második japán kislemezét is "I My Me Mine" címmel.
Szeptemberben a Far Eastern Tribe Records bejelentette, hogy a csapat kiadja a harmadik japán kislemezét és az első dupla kislemezét is, amit "First" -nek és "Dreams Come True"-nak hívnak. A "First" dalukhoz készült zenei videó is, ami oktüber 21-én látott napvilágot.
A 4Minute 2010-ben igazán aktívan tevékenykedik a japán piacon, hiszen december 15-én a csoport a teljes stúdió albumával ajándékozta meg japán rajongóit, az album neve "Diamond" lett.
Január 12-én megtudhattuk, hogy a 4Minute legközelebbi visszatérését a harmadik mini albumával teszi ,eg, amit "Heart to Heart" címre kereszteltek. Ezt követően április 5-én megjelent a teljes mini albumuk, ami a "4Minutes Left" címet viseli. A csapat rengeteg kritikát kapott ezért számos dolgon kellett változtatniuk.
Január 13-án a csapat a BEAST fiúbandával és G.NA énekesnővel együtt részt vett a Malajziában megrendezett DiGi Live K-Pop Party-n.
Hat napra rá pedig a cég bejelentette, hogy a csapat visszatér a negyedik japán kislemezével, aminek a címe "Why".
Még ebben az évben a formáció együttműködött a japán Thelma Aoyama énekesnővel a "Without You" című dal erejéig.
A Cube Entertainment bejelentése szerint a csapat 2012 januárjában visszatérését tervezi, ám ez végül áprilisban zajlott a "Volume Up" mini albumukkal, a címadó dalhoz pedig zenei videót is forgattak. A klip mára már a 31 millió megtekintésnél jár.
Augusztus 22-én a csoport hetedik japán kislemeze is napvilágot látott, aminek "Love Tension" címet adták.A kislemezen szerepelt a "Volume Up" karaoke változata is.
Október 13-án ők is felléptek Kaliforniában a KCON 2012 koncerten.
December 22-én bejelentették, hogy létrejön a csapat első alegysége 2Yoon névvel, aminek tagjai Gayoon ls Jiyoon.
A cég bejelentette, hogy az öt lány már dolgozik az új albumukon, azt is megtudhattuk ekkor, hogy a tagok kivették a részüket mindenben.
2013 Április 17-én meg is jelent az első teaser róluk, két napra rá pedig a "What"s Your Name" dalukba hallgathattunk bele. A dalt végül április 26-án hozták nyílvánosságra.
Nem sokkal az előző visszatérésük után júnuzs 28-án újra hallattak magukról a "Is It Poppin?" kislemezükkel, amelyben a Brave Brothers is segédkezett producerként illetve dalszerzőként.
Hosszú hallgatás után a csapat ötödik "4Minute World" mini albuma elérhetővé vált 2014 március 17-én. Vezető kislemeze ennek a "Watcha Doin Today", amihez zenei videót is forgattak.2014 január 19-én Hyuna és Sohyun részt vett a " Only Gained Wight" című egységes kislemezben, amely a Brave Brothers tizedik évfordulója alkalmából készült.
A lányok egy év inaktivitás után teaserekkel hallottak magukról 2015-ben, miszerint visszatérnek február 9-én a hatodik mini albumukkal "Crazy" címmel. A "Crazy" dalukhoz megjelent a videóklip is.
A 4Minute egy év után feburár 1-jén, koreai idő szerint délben visszatért a hetedik mini albumával, aminek a címe "Act.7". A mini album vezető kislemeze a "Hate", ami a "Crazy" pörgős érájuk hangzását vitte tovább. A dalban közreműködött Skrillex is.
Június 12-én szomorú hírt közölt a cég, miszerint a 4Minute hét év után hivatalosan is feloszlik. Ennek oka, hogy a lányok szerződése lejárt és Hyuna kivételével ők azt nem hosszabbították meg.
SAJÁT ZENEI VIDEÓI
2010: Change
2011: Bubble Pop!
2012: Oppa Is Just My Style
2012: Ice ream
2013: Corolla x Hyuna: My Color
2014: Red
2015: A+ mini album trailer
2015: Roll Deep
2015: Run & Run
2016: How's This?
2016: Morning Glory
EGYÉB ZENEI VIDEÓKBAN VALÓ MEGJELENÉSE
2009: Lee Gi Kwang - Dancing Shoes
2009: Mighty Mouth - Love Class
2009: 4Tomorrow - Tomorrow
2012: PSY - Gangnam Style
2015: Jay Park - You Know
FILMEK
2010: Mindight FM (cameo szerep - Sayoon)
SOROZATOK
2009: High Kick Through The Roof (cameo szerep)
TV MŰSOROK
2006-2007: MTV Wonder Girls 1. évad
2007: MTV Wonder Girls 2. évad
2007: Show! Music Core - MC
2007: 7 Octaves
2009-2010: Invincible Youth
2010: Waving the Korean Flag
2011: Mr. Teacher
2011: Remote Control
2011: God of Cookery
2011: Dancing With The Stars
2011: MNET Director Cut 2. évad
2012: Show! K music
2014: Hyuna's Free Month
2016: HyunA's X19 Gaze
4MINUTE ZENEI VIDEÓI
2009: Hot Issue
2009: Muzik
2009: What a Girl Wants
2010: Huh
2010: I My Me Mine
2011: Heart to Heart
2011: Ready Go
2011: Why
2011: Mirror Mirror
2012: Volume Up
2012: Love Tension
2013: What's Your Name?
2013: Is It Poppin?
2014: Watcha Doin' Today?
2014: Thank You
2015: Cold Rain
2015: Crazy
2015: Crazy (koreográfia)
2016: Hate
2016: Canvas
VARIETY SHOW
2009: Super Junior's Miracle Show
2010: Flower Bouquet
2010: ASAP XV
2010: Wowowee
2012: Issue and People
2012: Miss and Mister Idol Korea
2012: Star King
2012: Weekly Idol
2012: Entertainment Weekly
2013: Entertainment Relay
2013: Entertainment Weekly
2013: Saturday Night Live Korea
2013: Weekly Idol
2014: Stargazing
2014: Weekly Idol
2014: Stardust
2015: Weekly Idol
TV MŰSOROK
2009: MTV 4minute
2010: 4minute's Friend Day
2010: 4minute's All In
2011: 4Minute's Mr. Teacher
2011: 4Minute @ Shikshin Road
2011: Exciting Cube TV
2012: 4Minute's Travel Maker
2015: 4Minute's Video
2015: Cube TV
Középlemezek (EP-k)
2011.07.05: Bubble Pop!
2012.10.22: Melting
2014.07.28: A Talk
2015.08.21: A+
2016.08.01: A'wesome
KISLEMEZEK (Single-k)
2010.01.04: Change (feat. Yong Jun Hyung)
2012.10.22: Ice Cream
2013.03.11: My Color
2014.07.27: Red
2015.08.21: Roll Deep (feat. Jung Ilhoon)
2016.08.01: How's This?
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: AJ - 2009
2009: Navi - Wasteful Tears
2009: Brave Brothers - Bittersweet
2009: MBLAQ - Oh Yeah
2010: Park Yunhwa - Love Parade
2010: Hyuna, Jun Hyung, Outsider, Verbal Jint, Ssangchu, Vasco, Zico - Faddy Robot Foundation
2010: Nassun - Outlaw in the Wild
2010: G.NA - Say You Love Me
2011: Lim Jeong Hee - Golden Lady
2011: Heo Young Saeng - Let It Go
2012: PSY - Oppa Is Just My Style
2012: S4 - She Is My Girl
2012: Eru - Don't Hurt
2012: Dazzling Red - This Person
2013: MY COLOR - MY COLOR
2014: Rain - Where You Going Oppa?
2016: Hyuna, Jang Hyung, BTOB, Roh Ji Hoon, CLC, PENTAGON - Special Christmas
PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2011: A Bitter Day
2011: Just Follow
2014: Blacklist
2016: Freaky
2016: U&ME
STÚDIÓ ALBUMOK
2011.04.05: 4minute Left
MINI ALBUMOK
2009.08.28: For Muzik
2010.05.19: Hit Your Heart
2012.04.09: Volume Up
2013.04.26: Name Is 4Minute
2015.02.09: Crazy
2016.02.01: Act.7
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2009.06.15: Hot Issue
2010.07.19: Superstar
2011.03.28: Heart To Heart
2013.06.28: Is It Poppin?
2015.01.26: Cold Rain
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: Mario & Amen - Jingle Jingle
2010: BEG - Worl Cup Song
2010: Amerie & Jun Hyung - Heard 'Em All remix
2011: 015B c Jun Hyung - Silly Boy
2013: Cube Artist - Christmas Song
SOROZAT, FILM BETÉTDALOK
2010: One Thing (It's Okay, Daddy's Daughter OST)
2010: Home Run (Rolling stars OST)
2010: Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010: Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010: Dreams Come True (Master of Study OST)
2013: Welcome to the School (School 2013 OST)
STÚDIÓ ALBUMOK
2010.12.15: Diamond
Mini albumok
2011.09.07: Heart To Heart
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2010.05.05: Muzik
2010.07.28: I My Me Mine
2010.10.27: First
2011.03.09: Why
2011.12.07: Ready Go
2012.08.22: Love Tension
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2011: Thelma Aoyama - Without U
2011: Akuto Juuhanzai Sousa Han - Why
Mini albumok
2011.12.01: Trouble maker
2013.10.28: Chemistry
Együttműködések
2013: Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/
Kislemezek
2007.02.13: The Wonder Begins
2007.04.27: A Sorry Heart
Köszönöm a lehetőséget! Hatalmas kedvencem Hyuna!
A képek egyébként másképp lesznek méretezve és rendezve csak nehéz itt megoldani
AMIT TUDNI KELL RÓLA
Kim Hyun Ah egy dél-koreai rapper, énekes és táncosnő. Debütálását a JYP Entertainment alatt álló Wonder Girls formációban tette meg 2007-ben, de azt egy évre rá el is hagyta. 2009-ben viszont a CUBE Entertainment-nél debütált újra a 4Minute lánybanda tagjaként. A csapat viszont 2016-ban feloszlott, és Hyuna jelenleg sikeresen egyengeti egyéni karrierjét.
Születési név: Kim Hyun Ah (김현아 )
Művésznév: Hyun Ah (현아)
Becenevek: Kim Force Hyuna, Best Aegyo Hyuna
Születési idő: 1992.06.06.
Súly: 44 kg
Ügynökség: Cube Entertainment
Tanulmányok:
- Choong Chun Middle School
- Korea High School of Music and Arts
- Konkuk University (College of Art Culture)
Hobbija: Főzés, filmnézés, selfie készítés, design, fotózás
Kedvenc színe: Sárga és vörös
Kedvenc előadói: Beyoncé, The Pussycat Dolls és Rain
Amikez ért: rap, poppin, utcai tánc, ének és koreográfia kitalálása
Fanclubjának neve: A-ing
EGYÉNI KARRIER

2009-2010: SZÓLÓ KARRIER KEZDETE
Hyuna együttműködött Lee Gi Kwang-al a "2009" című dal erejéig, amely az énekes "First Episode:A New Hero albumán is jelen van. Valamint a március 30-án megjelent "Dancing Shoes" videóklipjében is feltűnik az énekesnő.
Részt vett rapperként Navi "Wasteful Tears" dalában, illetve a klipjében is megjelenik.
Együttműködött Brave Brothers-el a "Bittersweet" dalban, amely augusztus 18-án lett közzétéve. Hyuna-t is beválasztották Gain, Seungyeon és Uee mellé a Dream Team Girl Group-ba , mely promóciózza a Samsung telefonokat. A csoport első kislemezeként a "Tomorrow" jelent meg október 6-án, a hivatalos videóklip pedig 12-én. Hyuna egyéni változatát október 27-én érhettük el.
Az énekesnő részt vett az Invincible Youth koreai variety műsorban, azonban ezt elhagyta konfliktusokra hivatkozva.
2010 január 4-én Hyuna debütált szóló előadóként a "Change" kislemezével.
A "Change" promóciózását márciusában fejezte be. Februárban már vissza is tért a "Love Paradise" digitális kislemezével, melyben T-max tagja Park Yuh Hwa is közreműködött. Két hónappal később, április 16-án Hyuna megjelentetett egy másik digitális kislemezt is "Outlaw in the Wil" címmel, amiben Nassun is részt vett, illetve E-Trie volt a producer.
Cameo szereposztásban láthattuk őt a Midnight FM című thrillerben Jihyun-nal 2010 október 14-én.
Rapperként segédkezett G.NA "Say You Love Me" számában, amit ő is írt és komponált. A duettet november 10-én érhettük el először.
2011-2012: BUBBLE POP, MELTING ÉS A TROUBLE MAKER
2011-ben Hyuna együttműködött az SS501 fiúbanda Heo Young Saeng tagjával a "Let It Go" című dal erejéig..Young Saeng első önnálló mini albumán is helyet kapott ez a dal, amit 2011 május 12-én hoztak nyílvánosságra.
Hyuna megjelent a Dancing with the Stars műsor koreai verziójában. A műsor június 10-én kezdődött el.
Több teaser közzététele után az énekesnő kiadta az első mini albumát, aminek a "Bubble Pop" címet adta. A mini album összesen öt új dalt tartalmaz, a címadója pedig nem meglepően a "Bubble Pop!", aminek a zenei videóját is megtekinthettük július 5-én. A videóban sztárvendégként megjelent Lee Joon (MBLAQ tag) is. Augusztusban ezt a videóklipet a Korea Communications Standards Commission megtiltotta, hogy a tévék képernyőjére kerüljön, állítólag a klip felnőtt tartalma miatt.
2011 Szeptember 28-án Hyuna is helyet kapott a Billboard's '21 Under 21′ listáján, ahol 17. helyezet lett. A listán olyan nevek is szerepeltek, mint Justin Bieber, Miley Cyrus és Selena Gomez.
November 24-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy készületben van egy csapat féle, aminek a Trouble Maker nevet adták. A csapat részesei Hyunseung (BEAST tag) és természetesen Hyuna.
A Trouble Maker első mini albumának a "Trouble Maker" becses nevet adták, amiben Hyuna ls Hyunseung is kapott szóló dalt. A formációnak megjelent egy középlemeze is, amibe december 1-jén halgathattunk bele.
Hyuna "Bubble Pop!" című dala benne szerepelt a Spin Magazin által kihírdetett "Legjobb 20 dal 2011-ben".
2012 február 12-én kiderült, hogy G.NA énekesnő mellett főszereplőként Hyuna is megjelenik a "The Birth of a Family" valóságshow második évadjában fő karakterként. A műsor lényegében arról szól, hogy a koreai idolok örökbefogadnak kóbór háziállatokat és vigyáznak rájuk egy bizonyos ideig. Az első epizód március 3-án került adásba.
Március 14-én Hyuna bemutatta a Hyuna x SPICYCOLOR márkát.
Az énekesnő is megjelent a világ legnépszerűbb dalának videóklipjében, azaz a PSY "Gangnam Style"-ban. PSY megjelentette a dal női változatát is augusztusban, a lehetőséget pedig Hyuna kapta meg. A női változatnak a neve "Oppa Is Just My Style" lett.
Hyuna ezt követően oktüber 21-én kiadta a második mini albumát "Melting" címmel, aminek az "Ice Cream" dalt választották címadónak. A dal producere Brave Brothers volt, a videóklipje pedig október 22-én meg is jelent, amiben PSY is látható cameo szerepben. Négy nap elteltével a zenei videó rekordot döntött a k-pop zenei videók terén. A " Very Hot" és a "To My Boyfriend" című dalában hozzájárult zeneszerzőként és szövegíróként is.
Hyuna is részese volt a Dazzling Red nevezetű csapatnak, aminek mellette Hyorin (Sistar), Hyosung (Secret), Nana (After School) és Nicole (Kara) is tagja volt.
A Brave Brothers hozta létre a csapat címadó dalát, amit a rászorulóknak adományoztak.
Hyuna modellt állt Hara és Hyolyn oldalán a Lotte Liquor alkoholos italnak.
2013-2015: CHEMISTRY, A TALK ÉS A+
Év elején Hyuna-t választották a G Guess alkalmi divat márka arcává.
Márciusban őt választották a 2013-as Toyota Corolla szépségnagykövetévé.
Március 11-én az énekesnő fellépett Texas állam Austin városában a K-Pop Night Out rendezvényen.
Május 24-én a SON & PARK sminkes elindítta jtóékonysági tevékenységüket, a "KISS OF HOPE"-ot.
Hyuna megjelentetett egy rövid zenei videót " My Color" címmel a CorollayHyuna alkalmazás számára, amely megtanítja az alábbi dalt és annak koreográfiáját.
2014-ben elutazott Los Angelesbe, hogy felvegyék a Funny or Die sketch-et Rita Ora-val. A két lány "Better Walk" videója április 2-án jelent meg.
Ugyan ebben a hónapban Hyuna-t választották a Mystic Fighter videójáték új modellének.
Októberben visszatért a Trouble Maker duó a "Now" kislemezével. Hyuna és Hyunseung bebizonyította, hogy ők valóban egy duó és nem csak egy trükk a CUBE részéről.
2014 június 26-án a cég bejelentette, hogy Hyuna dolgozik a harmadik szóló albumán. Az énekesnőnek elindult egy dokumentumfilme, ami a Hyuna's Free Month nevet kapta, és a valóságshow-t az SBS sugározta. Ebben a műsorban figyelemmel követhetjük Hyuna előkészületeit és promócius tevékenységeit az album megjelenése előtt.
Július 15-én számos teaser fotó jelent meg az érkező "A Talk" című albumról. Vezető kislemeznek a "Red"-et választották. A "Red" zenei videója július 28-án már elérhetővé is vált.
Szeptemberben most egy Tony Moly kozmetikai márka kérte meg őt globális modellként, amit Hyuna szíves örömmel el is fogadott.
December 29-én a Rolling Stone magazin által előállított "top 10 zenei videó 2014-ben" Hyuna "Red" videóklipje az ötödik helyen végezte.
2015 június 5-én megerősítették a hírt, miszerint Hyuna visszatérését tervezi augusztusban egy új albummal.
Július 1-jén az énekesnőt választották a CLRIDEN márka modelljének.
Augusztus 9-én teaser fotók jelentek meg Hyuna visszatéréséről, amikről megtudhattuk, hogy a negyedik albumával kedveskedik rajongóinak "A+" címmel. Három napra rá a visszatérése hivatalos időpontját is közölte a CUBE, amely augusztus 21-ére esett.
2016- MOSTANÁIG: A'WESOME
Június 13-án bejelentették, miszerint a 4Minute feloszlik mivel Hyuna kivételével a többi tag nem hosszabbította meg szerződését. Ez azt jelenti, hogy Hyuna továbbra is folytatja eddigi sikeres egyéni karrierjét a CUBE Entertainment keze alatt. Ezt követően Hyuna kiadta augusztus 1-jén az ötödik mini albumát "A'wesome" címmel, aminek a címadója a "How's This?" dal, amihez készült videóklip is.
ÉRDEKESSÉGEK
- A Wonder Girls albumán sokat énekelt, de később az évek során inkább a rappelés mellett döntött
- Rengeteg koreográfiát szokott tervezni, "Dancing Queen"-nek is nevezik őt
- Gyermekes viselkedése van, amit sokak nem is gondolnák a komoly arckifejezése miatt
- Úgy gondolja, hogy minden nap különleges, mert csak egyszer történik meg
- A szülei elváltak
- Ha nagyon beszédes kedvében van Gayoon csak befogja a száját
- Optimista,de keményen dolgozó személy
- Nem szereti az edzéseket, akár csak Gayoon
- Számos dalszerzői és szövegírói munkát is végez
- A "Muzik" videóklipjét 30 óráig forgatták. Ezalatt Hyuna rengeteg sebet szerzett magának
-Az Sunny-val (SNSD) nagyon jó barátságot ápol. Azt kívánta egyszer bárcsak testvérek lennének
- Jó kapcsolatot ápol még: Hara (KARA), Gain (B.E.G), Yuri (SNSD), Sunhwa (Secret), Hyomin (T-ara), Dongwoon (Highlight/BEAST), és az f(x) tagokkal is
- Az első fellépésükön majdnem elsírta magát, annyira nagy benyomást tett rá
- Régen a 4Minute és G.NA egy házban lakott, ahol Hyuna és G.NA osztozott egy szobán
- Hyunseung állítása szerint a BEAST/Highlight tagok nagy része Hyuna rajongó
- Hyunseung imádja piszkálni őt, mert nem szól vissza neki, csak mosolyog és tűri
- Fél a csirkétől
- Hyuna a legcsintalanabb tag Gayoon szerint
- A színpadon vadnak és magabiztosnak mutatja magát, azonban a hétköznapi életben teljesen átlagos életet él
- Changmin (2AM) énekórákat tartott Hyuna-nak
- Mint első koreai előadó, a POP angol magazinban szerepelt. Szavazni lehetett Taylor Swift-re vagy és Hyuna-ra,és Hyuna nyert.
- Szereti az Apink, GFriend és a Girls' Generation csapatokat
- Sokszor adományozott már jotékonysági cél érdekében
- Kreatív embernek tartja magát, szeret DIY ötleteket nézni a neten és azokat meg is valósítani, de saját maga is talál ki ötletes dolgokat.
- A grönlandi fükát választotta kedvenc állataként
- Jól utánozza Pikachu hangját
- Tud angolul, japánul és mandarunul is jól beszélni.
- Álmai autója a Hummer H2
- Egy sörtől többet nem iszik mert nem bírja
- Szeret nadrág nélkül aludni
- Elég lojális, ha a barátairól és a családjáról van szó.
TETOVÁLÁSAI
Hyunának összesen hét tetoválással büszkélkedhet.
Az egyiket 2010-ben készítette a ball vállára,amin alábbi szöveg található: "My mother is the heart that keeps me alive", ami azt jelenti magyarul, hogy "Anyukám a szív, ami életben tart".

A második egy latin szó, ami a jobb belső karján van, "Fatum", ami "Sors"-ot jelent, a harmadik pedig a derekán egy szintén latin "Tempus" szó, ami magyarul "Idő".

A negyedik tetoválása a bal belső karján egy kereszt.

Az ötödiket a jobb vállára kérte, ami egy egy héber szót ábrázol, ami magyarul annyit jelent, hogy "hit".
A hatodik egy piros körvonallal rajzolt szív a jobb oldali füle mögött.
A hetedik tetoválása a jobb oldalán látható hangulatjel és XEER "☺XEER"

DÍJAI
2010: Gaon Chart Awards - Streaming Award (Change)
2011: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Bubble Pop!)
2012: Mnet 20's Choice Awards - 20's Performance (Hyuna)
2014: Golden Disk Awards - Digital Bonsang (Red)
2014: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Roll Deep)
2015: Seoul Music Awards - Dance Performance Awards (Red)
2011: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Bubble Pop!)
2012: Mnet 20's Choice Awards - 20's Performance (Hyuna)
2014: Golden Disk Awards - Digital Bonsang (Red)
2014: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Roll Deep)
2015: Seoul Music Awards - Dance Performance Awards (Red)
WONDER GIRLS /원더걸스/ (2007-2017)
A csapat nevének jelentése: Azért kapták ezt a nevet, mivel ezek a lányok meglepik a világot.
Debütálás Koreában: 2007.02.10
Debütálás az Egyesült Államokban: 2009.06.26
Debütálás Japánban: 2012.07.25
Feloszlás: 2017.01.25.
Fanclubjuk neve: Wonderful
Fanclubjuk nevének jelentése: A csapat a Wonder és a rajongók a full
Ügynökség: JYP Entertainment
TAGOK
Yubin (rapper, vokalista és dobos) (2007-2017)
Yeeun (vokalista és billentyűs) (2007-2017)
Sunye (vezető, vokalista) (2007-2015)
Sunmi (vokalista és basszus gitáros)
Sohee (vokalista) (2007-2015)
Hyerim (vokalista, rapper, gitáros) (2010-2017)
Hyuna (rapper, vokalista) (2007)
2001-2006: DEBÜTÁLÁS ELŐTT
2001-ben J.Y.Park, a JYP producere és tulajdonosa úgy döntött, hogy létrehoz egy túlélési programot "99% Challenge Project" névvel annak érdekében, hogy új gyakornokok juthassanak be a neves céghez. Sunye is igen sikeresen részese volt ennek a műsornak, hiszen végül győztesen távozott kitartásának és tehetségének köszönhetően, ezzel bekerülve a JYP Entertainment gyakornokai közé.
A Wonder Girls második tagjának Hyunát választották, aki ekkor még csak 14 éves volt, de talpraesettségével és képességeivel azonnal meggyőzte a zsűriket.Hyuna olyan előadókat küldött maga mögé, mint CL (2NE1), és Minhyo (T-ara). Végül a két lányhoz még másik két lány társult Sohee és utolsóként Sunmi személyében.
A csapat ekkor már négy tagból állt és a kemény próbák is elkezdődött számukra.
Egy évvel a debütálásuk előtt 2006-ban úgy gondolta a cég, hogy elindít egy 10 részes sorozatot a lányok népszerűsítése és megismertetése érdekében, amely az "MTV Wonder Gils" nevet kapta. A sorozatban a nézők betekintést kaphattak a megalakulóban lévő csoport mindennapi, gyakornoki életét. A műsor azonban egy meglepő hírrel szolgált számunkra, hiszen megtudhattuk, hogy lesz egy ötödik tag is, aki nem más mint Yeeun. A sorozat 2007 február 22-ig tartott.
2007: DEBÜTÁLÁS, THE WONDER BEGINS, HYUNA TÁVOZÁSA
A csapat végül 2007 február 10-én megtette debütálását a Show! Music Core-on az "Irony" című számukkal és a YouTube-ra felkerült videóklippel. Három napra rá a "The Wondr Begins" címre keresztelt kislemezük is elérhetővé vált, mely összesen négy dalt tartalmaz, az "Irony"-t, a "Bad Boy"-t, a "Mianhan Maeum"-ot és az "Irony" daybreak remixét. A kislemez olyannyira sikeressé váét, hogy 11.454 példányban adtak el belőle a mai napig, és számos koreai zenei listak élén landolt. Az új generációs koreai csapatként tartották számon őket. Néhány hónappal később a rajongók megtudhatták a formáció hivatalos fanclub nevét is, ami a Wonderfuls választásra esett.
A sikeres debütálásának köszönhetően a lányok visszatértek pár héttel később egy új balladával, az "It's Not Love"-al, amit JYPark komponált.
Az MTV berendelt egy második epizódot is az MTV Wonder Girls-ből, mely a The Wonder Life nevet kapta. A sorozat szintén 10 részes, ezúttal az öt lány az első albumukra való felkészülését követhettük figyelemmel.
Április 27-én újra hallatott magáról a Wonder Girls, most a "Sorry Heart" című kislemezével.
Néhány hónappal később az öt tagon a kimerültség, stressz és szorongás jeleit véltük felfedezni. Először Sohee bokája, majd Yeeun válla szenvedett sérülést, Hyuna pedig többször is elájult a krónikus gyomor- és bélhurut betegsége miatt, amit diagnosztizáltak nála.
Ezt követően a cég előtérbe helyezte a lányok egészségét és ezzel figyelmen kívül hagyva minden tevékenységüket.
Hyuna és az anyja végül gyomor betegsége miatt úgy határozott, hogy a távozás mellett dönt, a cég pedig a helyére új tagként Yubint rakta .
TROUBLE MAKER /트러블메이커/

A Trouble Maker a CUBE Entertainment első vegyes duó alegysége. Tagjai Hyuna és a BEAST volt Jang Hyun-ja. 2011. november 25-én tárták fel az első fotókat a párosról, a koncepció pedig a "privát party". Első megjelenésük az Mnet Asian Music Awards-on zajlott 2011-ben, ahol betekintést nyújtottak debütálásukba.
Végül 2011 december 1-jén kiadták az első mini albumukat "Trouble Maker" címmel és a videóklippet is. Az eredeti koreográfiát meg kellett változtatniuk túlzott szexuális elemei miatt, ezért újjal drukkoltak elő a további fellépéseken, azonban a sikerükön mit sem változtatva ez,számos díjat szebelt be a duó.
2013-ban a debütálásuk sikerének köszönhetően az alcsapat visszatért a második mini albumával, aminek a "Chemistry" címet adták, címadó dal producere pedig Rado és Shinsadong Tiger volt. Zenei videót a "Now" dalukhoz forgattak, amit 2013 október 28-án tettek közzé. Egy napra rá a mini albumuk is elérhetővé vált számunkra, amely ugyancsak sok sikernek örvendhetett.
A 4 Minute feloszlásával és a BEAST cégtől való távozásával bizonytalanná vált a Trouble Maker helyzete, a cég nem közölt információt mi lesz a folytatásukkal.
4MINUTE /포미닛 / (2009-2016)

A csapat nevének jelentése: Meg akarják mutatni minden bájukat és ellopni a rajongók szívét minden percben.
Debütálás Koreában: 2009.06.15.
Debütálás Japánban: 2010.05.05.
Feloszlás: 2016.06.15.
Fanclubjuk neve: 4NIAS
Fanclubjuk nevének jelentése: 4Minute + Mania kombinációja
Ügynökség: CUBE Entertainment
TAGOK
Jihyun (leader, vokalista)
Gayoon (vokalista)
Jiyoon (vokalista és rapper)
Hyuna (rapper, főtáncos, vokalista)
Sohyun (maknae,vokalista és rapper)
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*
*leader = a csapat vezetője*
DEBÜTÁLÁS ELŐTT
2009 május 4-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy alakulóban van új lánycsapatuk öt fővel, aminek 4Minute nevet adták. Ekkor kiderült, hogy az egyik tag,Hyuna közülük számunkra nem lesz ismeretlen, mivel 2007-ben már debütált a JYP Entertainment alatt álló, mára már feloszlott Wonder Girls tagjaként. Június 12-ére már minden tagot ismertetett a cég, egy nappal előtte pedig egy teaser is megjelent róluk.
2009: DEBÜTÁLÁS, FOR MUZIK MINI ALBUM
Június 15-én a lánycsapat meg is tette debütálását, ezzel egyetemben kiadva a kislemezüket is "Hot Issue" címmel. Első fellépésük az Mnet M! Countdown-on zajlott 18-án.
Nem sokkal a debütálásuk után augusztus 28-án a csapat vissza is tért az első mini albumával, aminek a neve "For Muzik", illetve vele együtt a "Muzik" kislemezük is. Szeptember 27-én eljött az első győzelmük pillanata is az Inkigayo-n.
December 2-án megjelent Mario digitális kislemeze, a "Jingle Jingle", amiben közreműködött a 4Minute is. A "Jingle Jingle" dalhoz készült zenei videó is, amit december 3-án tettek közzé.
2010: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, HIT YOUR HEART, DIAMOND
Megtudhattuk a cég bejelentése által, hogy a csapat a nemzetközi piacon is tevékenykedni fog az Universal Music Group-nak hála.
Januárban a formáció elindult az első ázsiai turnéján, helyszínek között szerepelt Kína, Fülöp-szigetek, Thaiföld és Japán is.
Május 5-én a csapat megtette debütálását Japánban is a "Muzik" kislemezével. Három napra rá pedig már az első önnálló koncertjüket is megtartották az országban. A kislemez a 21.-dik helyen végzett az Oricon Weekly Chart-on, és harmadik lett a Gaon Single Charts-on.
Május 19-én a 4Minute kiadta a második mini albumát, amit "Hit Your Heart" címre kereszteltek. A mini albumon másodikként lévő "Hit Your Heart" azaz rövidítve "HUH" dalhoz természetesen készítettek videóklipet is, amit május 20-án tekinthettünk meg.
Július 28-án a japán rajongók örömére a csoport kiadta a második japán kislemezét is "I My Me Mine" címmel.
Szeptemberben a Far Eastern Tribe Records bejelentette, hogy a csapat kiadja a harmadik japán kislemezét és az első dupla kislemezét is, amit "First" -nek és "Dreams Come True"-nak hívnak. A "First" dalukhoz készült zenei videó is, ami oktüber 21-én látott napvilágot.
A 4Minute 2010-ben igazán aktívan tevékenykedik a japán piacon, hiszen december 15-én a csoport a teljes stúdió albumával ajándékozta meg japán rajongóit, az album neve "Diamond" lett.
2011-2012: WHY, 4MINUTES LEFT, READY GO,VOLUME UP
Január 12-én megtudhattuk, hogy a 4Minute legközelebbi visszatérését a harmadik mini albumával teszi ,eg, amit "Heart to Heart" címre kereszteltek. Ezt követően április 5-én megjelent a teljes mini albumuk, ami a "4Minutes Left" címet viseli. A csapat rengeteg kritikát kapott ezért számos dolgon kellett változtatniuk.
Január 13-án a csapat a BEAST fiúbandával és G.NA énekesnővel együtt részt vett a Malajziában megrendezett DiGi Live K-Pop Party-n.
Hat napra rá pedig a cég bejelentette, hogy a csapat visszatér a negyedik japán kislemezével, aminek a címe "Why".
Még ebben az évben a formáció együttműködött a japán Thelma Aoyama énekesnővel a "Without You" című dal erejéig.
A Cube Entertainment bejelentése szerint a csapat 2012 januárjában visszatérését tervezi, ám ez végül áprilisban zajlott a "Volume Up" mini albumukkal, a címadó dalhoz pedig zenei videót is forgattak. A klip mára már a 31 millió megtekintésnél jár.
Augusztus 22-én a csoport hetedik japán kislemeze is napvilágot látott, aminek "Love Tension" címet adták.A kislemezen szerepelt a "Volume Up" karaoke változata is.
Október 13-án ők is felléptek Kaliforniában a KCON 2012 koncerten.
December 22-én bejelentették, hogy létrejön a csapat első alegysége 2Yoon névvel, aminek tagjai Gayoon ls Jiyoon.
2013-2015: NAME IS 4MINUTE,4MINUTE WORLD ÉS CRAZY
A cég bejelentette, hogy az öt lány már dolgozik az új albumukon, azt is megtudhattuk ekkor, hogy a tagok kivették a részüket mindenben.
2013 Április 17-én meg is jelent az első teaser róluk, két napra rá pedig a "What"s Your Name" dalukba hallgathattunk bele. A dalt végül április 26-án hozták nyílvánosságra.
Nem sokkal az előző visszatérésük után júnuzs 28-án újra hallattak magukról a "Is It Poppin?" kislemezükkel, amelyben a Brave Brothers is segédkezett producerként illetve dalszerzőként.
Hosszú hallgatás után a csapat ötödik "4Minute World" mini albuma elérhetővé vált 2014 március 17-én. Vezető kislemeze ennek a "Watcha Doin Today", amihez zenei videót is forgattak.2014 január 19-én Hyuna és Sohyun részt vett a " Only Gained Wight" című egységes kislemezben, amely a Brave Brothers tizedik évfordulója alkalmából készült.
A lányok egy év inaktivitás után teaserekkel hallottak magukról 2015-ben, miszerint visszatérnek február 9-én a hatodik mini albumukkal "Crazy" címmel. A "Crazy" dalukhoz megjelent a videóklip is.
2016: ACT.7 ÉS FELOSZLÁS
A 4Minute egy év után feburár 1-jén, koreai idő szerint délben visszatért a hetedik mini albumával, aminek a címe "Act.7". A mini album vezető kislemeze a "Hate", ami a "Crazy" pörgős érájuk hangzását vitte tovább. A dalban közreműködött Skrillex is.
Június 12-én szomorú hírt közölt a cég, miszerint a 4Minute hét év után hivatalosan is feloszlik. Ennek oka, hogy a lányok szerződése lejárt és Hyuna kivételével ők azt nem hosszabbították meg.
FILMOGRÁFIA
HYUNA MEGJELENÉSEI
SAJÁT ZENEI VIDEÓI
2010: Change
2011: Bubble Pop!
2012: Oppa Is Just My Style
2012: Ice ream
2013: Corolla x Hyuna: My Color
2014: Red
2015: A+ mini album trailer
2015: Roll Deep
2016: How's This?
EGYÉB ZENEI VIDEÓKBAN VALÓ MEGJELENÉSE
2009: Lee Gi Kwang - Dancing Shoes
2009: Mighty Mouth - Love Class
2012: PSY - Gangnam Style
2015: Jay Park - You Know
FILMEK
2010: Mindight FM (cameo szerep - Sayoon)
SOROZATOK
2009: High Kick Through The Roof (cameo szerep)
TV MŰSOROK
2006-2007: MTV Wonder Girls 1. évad
2007: MTV Wonder Girls 2. évad
2007: Show! Music Core - MC
2007: 7 Octaves
2009-2010: Invincible Youth
2010: Waving the Korean Flag
2011: Mr. Teacher
2011: Remote Control
2011: God of Cookery
2011: Dancing With The Stars
2011: MNET Director Cut 2. évad
2012: Show! K music
2014: Hyuna's Free Month
2016: HyunA's X19 Gaze
4MINUTE MEGJELENÉSEI
4MINUTE ZENEI VIDEÓI
2009: Hot Issue
2009: Muzik
2009: What a Girl Wants
2010: Huh
2010: I My Me Mine
2011: Heart to Heart
2011: Ready Go
2011: Why
2011: Mirror Mirror
2012: Volume Up
2012: Love Tension
2013: What's Your Name?
2013: Is It Poppin?
2014: Watcha Doin' Today?
2014: Thank You
2015: Cold Rain
2015: Crazy
2015: Crazy (koreográfia)
2016: Hate
2016: Canvas
VARIETY SHOW
2009: Super Junior's Miracle Show
2010: Flower Bouquet
2010: ASAP XV
2010: Wowowee
2012: Issue and People
2012: Miss and Mister Idol Korea
2012: Star King
2012: Weekly Idol
2012: Entertainment Weekly
2013: Entertainment Relay
2013: Entertainment Weekly
2013: Saturday Night Live Korea
2013: Weekly Idol
2014: Stargazing
2014: Weekly Idol
2014: Stardust
2015: Weekly Idol
TV MŰSOROK
2009: MTV 4minute
2010: 4minute's Friend Day
2010: 4minute's All In
2011: 4Minute's Mr. Teacher
2011: 4Minute @ Shikshin Road
2011: Exciting Cube TV
2012: 4Minute's Travel Maker
2015: 4Minute's Video
2015: Cube TV
DISZKOGRÁFIA
SZÓLÓ MEGJELENÉSEK
Középlemezek (EP-k)
2012.10.22: Melting
2014.07.28: A Talk
2015.08.21: A+
2016.08.01: A'wesome
KISLEMEZEK (Single-k)
2010.01.04: Change (feat. Yong Jun Hyung)
2012.10.22: Ice Cream
2013.03.11: My Color
2014.07.27: Red
2015.08.21: Roll Deep (feat. Jung Ilhoon)
2016.08.01: How's This?
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: AJ - 2009
2009: Navi - Wasteful Tears
2009: Brave Brothers - Bittersweet
2009: MBLAQ - Oh Yeah
2010: Park Yunhwa - Love Parade
2010: Hyuna, Jun Hyung, Outsider, Verbal Jint, Ssangchu, Vasco, Zico - Faddy Robot Foundation
2010: Nassun - Outlaw in the Wild
2010: G.NA - Say You Love Me
2011: Lim Jeong Hee - Golden Lady
2011: Heo Young Saeng - Let It Go
2012: PSY - Oppa Is Just My Style
2012: S4 - She Is My Girl
2012: Eru - Don't Hurt
2012: Dazzling Red - This Person
2013: MY COLOR - MY COLOR
2014: Rain - Where You Going Oppa?
2016: Hyuna, Jang Hyung, BTOB, Roh Ji Hoon, CLC, PENTAGON - Special Christmas
PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2011: A Bitter Day
2011: Just Follow
2014: Blacklist
2016: Freaky
2016: U&ME
4MINUTE MEGJELENÉSEK
KOREAI
STÚDIÓ ALBUMOK
2011.04.05: 4minute Left
MINI ALBUMOK
2009.08.28: For Muzik
2010.05.19: Hit Your Heart
2012.04.09: Volume Up
2013.04.26: Name Is 4Minute
2015.02.09: Crazy
2016.02.01: Act.7
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2009.06.15: Hot Issue
2010.07.19: Superstar
2011.03.28: Heart To Heart
2013.06.28: Is It Poppin?
2015.01.26: Cold Rain
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: Mario & Amen - Jingle Jingle
2010: BEG - Worl Cup Song
2010: Amerie & Jun Hyung - Heard 'Em All remix
2011: 015B c Jun Hyung - Silly Boy
2013: Cube Artist - Christmas Song
SOROZAT, FILM BETÉTDALOK
2010: One Thing (It's Okay, Daddy's Daughter OST)
2010: Home Run (Rolling stars OST)
2010: Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010: Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010: Dreams Come True (Master of Study OST)
2013: Welcome to the School (School 2013 OST)
JAPÁN
STÚDIÓ ALBUMOK
2010.12.15: Diamond
Mini albumok
2011.09.07: Heart To Heart
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2010.05.05: Muzik
2010.07.28: I My Me Mine
2010.10.27: First
2011.03.09: Why
2011.12.07: Ready Go
2012.08.22: Love Tension
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2011: Thelma Aoyama - Without U
2011: Akuto Juuhanzai Sousa Han - Why
TROUBLE MAKER MEGJELENÉSEI
Mini albumok
2011.12.01: Trouble maker
2013.10.28: Chemistry
Együttműködések
2013: Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/
WONDER GIRLS MEGJELENÉSEI
Kislemezek
2007.02.13: The Wonder Begins
2007.04.27: A Sorry Heart
2017. április 01. 13:43
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
A pályázatot lezárom. Lehet szavazni. Csak az arra jogosultak szavazatait fogadjuk el. Köszönöm.
2017. április 02. 12:02
|
|
|
Lezárom a szavazást. A lapot blindie nyerte! Gratulálok neki!
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

5 felhasználónak tetszik: