Sztárok, akik a vegán életmódot választották
2017. január 30. 14:35
|
|
Rainbowdashhvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.29. Hozzászólás: 144 Csatolások: 0 Azonosító: 261602 offline
|
Idézet (kami98 @ 2017.01.30. 14:01)
Ez mind szep es jo, de elmondana nekem valaki, hogy a vegan es a vegetarianus kozott mi a kulonbseg? (Igen, tudom, hogy a google a baratom, thanks)
Kedves kami98!
A "vegetáriánus" tulajdonképpen egy gyűjtő fogalom, azokat értjük alatta, akik mellőzik a hús fogyasztását. Ide tartoznak azok akik a növényi tápanyagok mellett fogyasztanak tejtermékeket, tojást, mézet, vagy ezek közül valamelyiket. A táplálkozástudomány ide sorolja azokat is, akik halat vagy csirkehúst is fogyasztanak, ők a peszko vegetáriánusok, őket azonban a köznyelvben nem tekintjük vegetáriánusoknak. A vegetarianizmusnak léteznek szigorú irányzatai, amelyek követői minden állati eredetű élelmiszert elutasítanak. A szigorú vegetarianizmusnak azt az irányzatát, amely nem csak a táplálkozásra, hanem az egész életvitelre kiterjed, veganizmusnak nevezzük. A vegánok egyáltalán nem fogyasztanak húst, tejterméket, tojást, mézet, illetve olyan állati eredetű összetevőket, mint pl. a kármin és a sellak. Emellett törekednek arra, hogy amennyire csak lehetséges, életmódjukkal ne támogassák az állatok fogságban tartását, tenyésztését, vagy bármilyen mértékű kihasználását. Ezért kerülik az állatkerteket, cirkuszt, állatokon tesztelt termékeket, már amennyire ez lehetséges. Összefoglalva ez egy olyan életmód, amely minden téren az erőszakmentességre és az állatok jogainak védelmére törekszik.
Kellemes napot!
2017. január 30. 15:32
|
|
DettaQueen♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.07. Hozzászólás: 4786 Csatolások: 689 Azonosító: 128947 offline
|
Számomra ez a fajta étkezés nem igazán vonzó, mivel a szervezetünknek húsra, zsírra ugyan úgy szüksége van. A másik fele, hogy rettentő drága ez az életmód, mivel télvíz idején friss gyümölcsöt, zöldséget venni nem éppen pénztárca kímélő. Plusz a ezek a növényi tejek, zsírok is elég drágák.
De aki ezt anyagilag megteheti és tetszik neki ez akkor nyugodtan étkezzen ennek megfelelően.
De aki ezt anyagilag megteheti és tetszik neki ez akkor nyugodtan étkezzen ennek megfelelően.
2017. január 30. 16:17
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.29. Hozzászólás: 144 Csatolások: 0 Azonosító: 261602 offline
|
Igazán nincs mit!
2017. január 30. 18:41
Valóban rengeteg olyan ember van, aki egészségesebbé vált ezáltal, de én úgy gondolom, hogy nem kell ahhoz vegánnak lennünk, hogy egészségesen étkezzünk. Az állatvédelem részét valahol megértem, ám én nem az étkezés, hanem a kozmetikumok terén. Ott én is csak "cruelty free", vegán termékeket veszek, amiket nem tesztelnek állatokon, ez azért is jó, mert egyébként sokkal több természetes összetevőjük van, szóval én főleg ezért döntöttem így (ráadásul egyébként a vegán termékek szinte mindegyike cruelty free, én úgy tudom, szóval mindenféleképpen összefügg a kettő). Viszont nem érzem magam rosszul attól, mert húst eszem. Imádom az állatokat, és sajnos azt az érvelést, amit megpróbálnak lenyomni a torkomon, hogy a hús egészségtelen, és hogy állatkínzó vagyok, mert húst eszem, nem tudom elfogadni. Az embernek végül is ez a természetes. Ennek ellenére nem ítélem el azt, aki ezt az életmódot választja, viszont nem csípem az olyan embereket, akik leállnak vitatkozni mással csak azért, hogy ráerőltessék a másikra a nézetüket, legyen szó bármelyik táborról. Szóval, nekem nyugodt a lelkiismeretem azért, mert eszek húst, és nem tartom magam ezért olyannak, aki kevésbé tisztelné az állatokat.
2017. január 30. 18:50
Büszke vagyok magamra
Ariana miatt lettem vega, de ez tényleg teljesen megváltoztatja az életeed! Mindenkinek ajánlom
Ariana miatt lettem vega, de ez tényleg teljesen megváltoztatja az életeed! Mindenkinek ajánlom
2017. január 30. 19:04
|
|
welcometothereallifeúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.20. Hozzászólás: 43 Csatolások: 0 Azonosító: 259088 offline
|
én azt mondom, hogy mindenki azt eszik, amit szeretne
de jéézuska
van itt pár nagyon durva tévhit (ezzel most nem téríteni szeretnék, csak ezeket muszáj letisztázni basszus ><)
1. a hús önmagában nem rossz dolog
a tizennégy év alatt szerintem két kezemen megtudom számolni, milyen napokon nem ettem húst
marhát, sertést, csirkét, amit csak akartok
falun élek, mindig is magunknak vágtuk le az állatokat, csak nagyon ritkán veszünk mostanában húst a boltból
az arcbőrömmel pedig teljesen megvagyok elégedve
kisebb bőrhibáim vannak, de egy tininél ez normális
2. a növényeket is telenyomják mindenféle izével
a boltban mindenféle romlandó dolog tele van legjobb esetben tartósító szerrelVISZONT
3. nem muszáj a boltból vásárolni
léteznek piacok és hentesek
a piacon a növényeket sem tömik tele nem oda való dolgokkal, a hentesnél pedig jóval kevesebb a húsban való retek
4. a csirkéknek tényleg valamennyire levágják a csőrét
de - bármilyen nehéz elhinni - ezt a csirkék nem érzik, ugyanis nem az egészet vágják le, hanem egy nagyon picit a végéből, épp hogy ne tudják marni egymást.
a csőrben pedig nincsenek idegek, so..
just sayin', én tisztelem a vegánokat
van pár ismerősöm, akik azok, és nagyon cuki emberek
egészségesek, épek, satöbbi
szóval ha jól össza van állítva egy étrend, akkor nem árt neked a vegánság (és ezt úgy mondom, hogy amióta az eszemet tudom, hús és tojás imádó vagyok)
de jéézuska
van itt pár nagyon durva tévhit (ezzel most nem téríteni szeretnék, csak ezeket muszáj letisztázni basszus ><)
1. a hús önmagában nem rossz dolog
a tizennégy év alatt szerintem két kezemen megtudom számolni, milyen napokon nem ettem húst
marhát, sertést, csirkét, amit csak akartok
falun élek, mindig is magunknak vágtuk le az állatokat, csak nagyon ritkán veszünk mostanában húst a boltból
az arcbőrömmel pedig teljesen megvagyok elégedve
kisebb bőrhibáim vannak, de egy tininél ez normális
2. a növényeket is telenyomják mindenféle izével
a boltban mindenféle romlandó dolog tele van legjobb esetben tartósító szerrelVISZONT
3. nem muszáj a boltból vásárolni
léteznek piacok és hentesek
a piacon a növényeket sem tömik tele nem oda való dolgokkal, a hentesnél pedig jóval kevesebb a húsban való retek
4. a csirkéknek tényleg valamennyire levágják a csőrét
de - bármilyen nehéz elhinni - ezt a csirkék nem érzik, ugyanis nem az egészet vágják le, hanem egy nagyon picit a végéből, épp hogy ne tudják marni egymást.
a csőrben pedig nincsenek idegek, so..
just sayin', én tisztelem a vegánokat
van pár ismerősöm, akik azok, és nagyon cuki emberek
egészségesek, épek, satöbbi
szóval ha jól össza van állítva egy étrend, akkor nem árt neked a vegánság (és ezt úgy mondom, hogy amióta az eszemet tudom, hús és tojás imádó vagyok)
2017. január 30. 19:15
|
|
timi5 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.13. Hozzászólás: 2701 Csatolások: 81 Azonosító: 211719 offline
|
nekem eszembe sem jutna vegánnak vagy vegetáriánusnak lenni, szegény nagyszüleim nagyon elborzadnának
Szerintem egy emberi szervezetnek szüksége van állati eredetű ételre is, például húsra, hiszen az ember zápfoga gumós, tehát mindenevő, ez így alakult ki, valószínűleg nem minden ok nélkül! De aki vegán, hát legyen, szíve-joga, de ezt Magyarországon nem hiszem, hogy sokan megengedhetik maguknak, lévén az ilyen ételek, alapanyagok nagyon drágák!
2017. január 30. 21:24
|
|
|
Sappho, nem olyan nehéz ám, mint amilyennek tűnik, nagyon finom ételeket lehet készíteni mindenféle állati eredetű dolog nélkül. Ma pl. ebédre lencse curryt ettem rizzsel, vacsira grillezett zöldségeket fűszeres édesburgonya pürével. Sokszor szoktam tésztaételeket is enni, pl. paradicsomos, spenótos, vagy sütőtökös (ez a kedvencem) szósszal. Ezeket az ételeket azok is szokták szeretni, akik húst esznek hússal, és nem is kerülnek többe, mint a nem vegán ételek!
2017. január 30. 21:54
Idézet (timi5 @ 2017.01.30. 19:15)
De aki vegán, hát legyen, szíve-joga, de ezt Magyarországon nem hiszem, hogy sokan megengedhetik maguknak, lévén az ilyen ételek, alapanyagok nagyon drágák!
Neked mi a drága? A krumpli, a rizs, bab, borsó, lencse, répa, alma, mandarin, paprika, paradicsom mind olcsó alapanyag, mandula- kókusztejet házilag is ki lehet hozni. Ezeknek az ételeknek a különböző elkészítése már csak egy kis kreativitást igényel. Mindennek van növényi alternatívája, napraforgómagból 'tejföl', kesudióból vegán 'sajt'. Nem kell horribilis pénzeket eldobni, ha kizárjuk az állati eredetű termékeket az étrendünkből.
2017. január 30. 22:15
|
|
|
atlantique nord-nak igaza van, a helyettesítők egyáltalán nem drágák, ha az ember kreatív! Sütéshez, főzéshez én pl. zabtejet használok, amit itthon készítek. Egy fél kg-os csomag zabpehely 200 Ft, ebből minimum 2 liter tejet ki lehet hozni. Még olcsóbb is, mint a tehéntej.
2017. január 31. 02:39
|
|
Netti35visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.15. Hozzászólás: 214 Csatolások: 0 Azonosító: 171275 offline
|
Életmódok ide vagy oda, egyébként érdekesen hangzik, ha nem is drasztikusan váltanék életmódot akkor is, 1-2 hétre kipróbálnám. Bár gondolom ehhez, nem csak puszta kíváncsiság szükséges, hanem valamiféle elhivatottság.
Beyla, 3-4 ismerősöm is anorexiás volt, mindegyikük így jött ki a betegségből, hogy vegetáriánus lett én csak tapasztalataimat írtam le. Nyilván egy anorexiában szenvedőnek mindképpen kellene a hús, a szervezetébe, de valahogy azt, hogy ne veszítsenek a súlyukból és ne tekintsék az ételét 'ellenségnek' vagy undorítónak, véleményem szerintem ez egy nem rossz módszer.
Beyla, 3-4 ismerősöm is anorexiás volt, mindegyikük így jött ki a betegségből, hogy vegetáriánus lett én csak tapasztalataimat írtam le. Nyilván egy anorexiában szenvedőnek mindképpen kellene a hús, a szervezetébe, de valahogy azt, hogy ne veszítsenek a súlyukból és ne tekintsék az ételét 'ellenségnek' vagy undorítónak, véleményem szerintem ez egy nem rossz módszer.
2017. január 31. 11:49
|
|
honeymoonbaevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.21. Hozzászólás: 188 Csatolások: 0 Azonosító: 250862 offline
|
én kb 6 hónapja tértem át a 100%-os vegán életmódra:)nem csak zöldségből és gyümölcsből áll egy étrend:)vannak tofu és szója termékek..:3aki kiszeretné próbálni,nyugodtan tegye.
Kapcsolódó sztárok
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

0 felhasználónak tetszik: