Starity

Sztárok, akik a vegán életmódot választották

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. január 29. 18:00 #21
Domi05
Domi05
Mгş. Ơβгเεŋ

StátuszValar Morghulis «» Valar Dohaeris
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 5264
Csatolások: 52
Azonosító: 233671
Valamilyen szinten egyetértek a vegánokkal, de az emberi szervezetnek szüksége van a proteinre, amit a hús nagy számban tartalmaz! Igaz, hogy különféle magvakkal, ill. más táplálékkal bevitt fehérje is ad energiát, de úgy vélem, hogy fiatal korban az nem elég. Ezért szerintem, ha felnőttek folytatnak vegán életmódot, akkor azzal nincsen semmi probléma, ráadásul állítólag az ember fogazata redős, ami a növényevő fajokra jellemző!
(De ez utóbbi állításomat lehet cáfolni, mert nem 100%-os.)
2017. január 29. 19:15 #22
CimFam
CimFam

Státusz#ShawnMendesToHungary Kérlek használd ezt a hashtaget minden közösségi oldalon!
Hozzászólás: 517
Csatolások: 0
Azonosító: 256999
Juresz: persze, ez más! Ha ez megoldja a bőrproblémáidat, akkor semmi gond nincs vele.
Azok pedig, akik azt írják, hogy a hús teli van méreggel, hormonnal annak mondom, hogy nem mindegy honnan veszed. Ha otthon tartod, vagy egy megbízható tanyáról, farmról veszed, nincs teli semmivel. Ja, és a tejbe se kerül bele a genny és a vér, amennyiben az előbb említett helyekről vásárolsz. A boltban kapható húsoknak, tejeknek, tojásoknak semmi közük nincs az állatokhoz, maximum minimális, ezt még hozzátenném.
2017. január 29. 19:18 #23
AnnaZriinyi
AnnaZriinyi
underworld shooter♦

StátuszAbsque pugna non est victoria.«
Hozzászólás: 1951
Csatolások: 16
Azonosító: 239228
Ha az ember nem eszik semmilyen mennyiségű húst, akkor nem lesz elég fizikai ereje. Évek százezrei vagy tízezrei óta eszik az ember húst. Ez az élet rendje, ez az állatok sorsa. De, ha azt nézzük, akkor a vegánok a növényeket "ölik meg". Szóval ők se annyira kíméletesek ám.
2017. január 29. 19:24 #24
blackdahlia
blackdahlia
új tag
Hozzászólás: 68
Azonosító: 259514
Beyla teljesen egyetértek veled! smileeee.gif Ezek a "celebek" nem fizikai munkàt vègeznek, persze egy forgatàs is lehet megterhelő de azèrt utàna nekik ott a pihenès a következő melóig. Semmi bajom a vegánokkal meg a vegetáriánusokkal sem de ez egy átlagembernek nem mindig kivitelezhető. Be kell valljam én ès a párom màr kipróbáltuk ezt a vegán dolgot, a párom fizikai munkát vègez így szegényem csak pár hétig birta mert egész egyszerűen nem volt elég energiája és jól sem lakott igazán. Igy visszatért a megszokott étrendre.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2017. január 29. 19:25 #25
- törölt felhasználó -    
Gondoltam, hogy nagy összecsapások várhatóak a komment szekcióban... általában az ilyen témáknál kevesen osztják meg szimplán a véleményüket anélkül, hogy a másiknak ugranának. Én ha úgy vesszük, igazi ragadozó vagyok, minden nap eszek húst, többször is, a zöldségek és gyümölcsök nagy részét utálom. Lehet évezredekig vitatkozni rajta, mennyire szörnyű a húsevés vagy mennyivel jobb/rosszabb a vegán életmód, mindenkinek más a véleménye. Szerintem a szervezetnek szüksége van a húsra, főleg valamilyen betegség esetén, illetve fejlődésben lévő szervezetnél. Már csak az is egy érdekesség, hogy ha mindent pótolni lehet növényekkel, akkor miért azokon a területeken van több beteges és alultáplált ember, ahol nem jutnak húshoz? Akik ezt választják, ezt választják, de szerintem felesleges térítőset játszani. Aki fruktóz érzékeny, annak reggeltől estig prédikálhatnak róla, hogy zöldségeket és gyümölcsöket kell elsősorban fogyasztani, nem fogja elhagyni a húsevést, mert azt fogyaszthatja a legkötetlenebbül. Pont azért, mert allergiásak arra az anyagra, ami sok növényben benne vannak. És több hasonló ilyen is van, csak akinek ez bevált és terjeszteni akarja, az sosem gondol ilyenekre.
Egyébként örülnék, ha valaki megmagyarázná nekem, a vegánoknak mi bajuk az állatkertekkel. A cirkuszt megértem, mert ritka sz*rul bánnak az állatokkal és a beidomítási folyamat sem túl állatbarát, de ezt nem. Főképpen azért, mert állatkertek nélkül, "ahol be vannak zárva és nem tudnak szabadon szaladgálni a vadonban az állatok" már a Földön élő fajok nagy része kipusztult volna. Így is alig van például tigrisünk, orrszarvúnk és pandánk a vadászok meg a területük csökkentése miatt. Nekik annyival jobb lenne, ha szabadon élés címszó alatt lelőnék őket a prémjükért/szarvukért?
2 felhasználónak tetszik: madeleine., Beyla
2017. január 29. 20:13 #26
Izzy2011
Izzy2011
visszatérő vendég

StátuszJutyuka vagyok.
Hozzászólás: 156
Azonosító: 204291
Csak nevetek a tipik "a növényt is megölik" vagy "megeszik az állatok eől az ételt" típusú kommenteken. Van ehhez egy nagyon klassz idézetem:
-You can't "win" an argument with a vegan...because the argument is never with the vegan; it is with your conscience.-
#govegan #azállatokbarátoknemkaják
2017. január 29. 21:03 #27
Rossio
Rossio
Wrong Omen ▲
Hozzászólás: 1146
Csatolások: 56
Azonosító: 135191
Beyla. Hé. Mi képmutatás és sznobizmus azon, hogy a magunk részéről legalább annyit megteszünk az állatokért, hogy nem esszük meg őket? Én nem vagyok se gazdag, és nem is akarok senkinek képet mutatni, mégis vega vagyok. Akkor?
2017. január 29. 21:27 #28
Larraa
Larraa

StátuszPotencial.
Hozzászólás: 517
Csatolások: 1
Azonosító: 261218
Énis vegán életmódot élek, de ettől függetlenül nem mondom a többieknek, hogyha szereti az állatokat nem ehet húst..mert most szerintem tyúkot háziállatnak nem tart senki..és nem a kutyákat esszük meg..Annak ellenére, hogy vegán vagyok igen is egészséges a hús! Nagyon sok fehérjét tartalmaz! A vegánok meg egészségesebben élnek egy fokkal:)
2017. január 29. 21:31 #29
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Rossio @ 2017.01.29. 21:03)
Beyla. Hé. Mi képmutatás és sznobizmus azon, hogy a magunk részéről legalább annyit megteszünk az állatokért, hogy nem esszük meg őket? Én nem vagyok se gazdag, és nem is akarok senkinek képet mutatni, mégis vega vagyok. Akkor?

Egyéni vélemény volt a részemről, amivel vagy egyetértesz vagy nem, ennyi meg egy bambi. smileeee.gif A képmutatás sokkal inkább a gyógyszerekre vonatkozik, miszerint a vegánok és az állatvédők is beszedik ugyanazt a fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót stb. gyógyszert, amit a piacra kerülésük előtt szintén állatokon teszteltek. Csupán csak megmosolyogtatott, hogy a vegánok nagy része nem vásárol olyan kozmetikai termékeket, amiket állatokon tesztelnek, de a szintúgy állatokon kikísérletezett gyógyszereket pedig igen. Egy szimpla észrevétel volt a részemről, amelynek okán nem kell passzív-agresszív stílust felvenni. Örültem volna, ha néhány cifra kerek mondatban kifejted az ellenvéleményedet. smileeee.gif
2017. január 29. 21:39 #30
Rainbowdashh
Rainbowdashh
visszatérő vendég

StátuszDon't need permission, make my decision to test my limits
Hozzászólás: 144
Azonosító: 261602
Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta a cikkemet! Nem egy vita kirobbantása volt vele a célom, csupán egy kis ismeretterjesztés. Kérlek titeket, tiszteljük egymást annyira, hogy az eszmecserét nem támadó hangnemben folytatjuk!
Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy a hús nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Azonban a tudomány ma már ott tart, hogy ismerjük az alternatív, növényi eredetű forrásait is ezeknek az anyagoknak.
A vegán táplálkozás is lehet nagyon veszélyes, ha az ember nem elég körültekintően állítja össze az étrendjét. A lehetőség azonban adott, hogy tájékozódjunk és felkészülten vágjunk bele. Egy változatos, teljes értékű növényi eredetű étrend pont olyan egészséges, mint egy mindenevőé, sőt, kutatások igazolták, hogy a vegánok és vegetáriánusok sokkal kevesebb valószínűséggel szenvednek majd szív és érrendszeri betegségektől, valamint emésztőrendszeri daganatoktól.
2017. január 29. 21:44 #31
Netti35
Netti35
visszatérő vendég

StátuszNéha csak akkor vesszük észre a meghúzott határokat, ha már átléptük őket.
Hozzászólás: 214
Azonosító: 171275
Szerintem, az, hogy ki, milyen életmódot él az egyéni szoc probléma. Van olyan barátnőm aki vegetáriánus, ugy gondolom nem eszik meg horribilis összegeket. Személy szerint fogyasztok hús, zömében halat illetve csirkét, mert ezeket szeretem. Egészseges életmódot lehet úgy is folytatni, ha eszel húst vagy ha nem. Egyébként, szép dolog, hogy ilyen mélységes allátbarátok, de nem csak emiatt váltanak az emberek át ilyen életmódra vagy 'divatból'. Rengeteg anorexiában szenvedő beteg főként úgy gyógyul ki a betegségből, hogy elhagyja az étrendjéből a húst.
2017. január 29. 21:54 #32
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Netti35 @ 2017.01.29. 21:44)
Rengeteg anorexiában szenvedő beteg főként úgy gyógyul ki a betegségből, hogy elhagyja az étrendjéből a húst.

Én azért ezzel a kijelentéssel is tudnék vitatkozni. Nyolc hónapig egy olyan gyermekosztályon dolgoztam, ahol anorexiásokkal is foglalkoztunk. Rengeteg anorexiás fiatal lány fordult meg a kezeim alatt, és átlagolva, összegezve, a többségük - szintén - elit, gazdag családi körülményekkel rendelkezett, akiket elhanyagoltak a szülők. Meg lehet kövezni engem, de manapság ez is divatbetegséggé vált. Anyáink korában nem volt anorexia és bulimia. Mondjuk van abban valami amit mondasz, de itt sem kifejezetten a hús hiánya miatt kezdenek enni, ugyanis a lányok többsége, akiket ápoltam, undorodott a hústól, sőt volt olyan is, aki kifejezetten undorítónak tartotta azt a folyamatot, amíg megfőzik az ételt. (gondolok itt a hagyma dinsztelésére, a zsír megolvadására vagy az alapanyagok szeletelésére) Pluszban az anorexia olyan, mint egy függőség. Meggyógyulni nem lehet belőle, de sokáig tünetmentessé tehető, ám sokan mégis visszaesnek. Erről is regényeket lehetne írni, de szerintem nem igazán érdemes a kettőt egy lapon említeni, maximum abból a célból, mint amit írtam, hogy az anorexiások valami okból kifolyólag hányingert kapnak a hústól. Mondjuk ettől függetlenül a kórházi ebédjüket mindig telerakták hússal. Gondolom, nem véletlenül.
2017. január 29. 22:01 #33
Rainbowdashh
Rainbowdashh
visszatérő vendég

StátuszDon't need permission, make my decision to test my limits
Hozzászólás: 144
Azonosító: 261602
Idézet (Beyla @ 2017.01.29. 21:31)
Egyéni vélemény volt a részemről, amivel vagy egyetértesz vagy nem, ennyi meg egy bambi. smileeee.gif A képmutatás sokkal inkább a gyógyszerekre vonatkozik, miszerint a vegánok és az állatvédők is beszedik ugyanazt a fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót stb. gyógyszert, amit a piacra kerülésük előtt szintén állatokon teszteltek. Csupán csak megmosolyogtatott, hogy a vegánok nagy része nem vásárol olyan kozmetikai termékeket, amiket állatokon tesztelnek, de a szintúgy állatokon kikísérletezett gyógyszereket pedig igen. Egy szimpla észrevétel volt a részemről, amelynek okán nem kell passzív-agresszív stílust felvenni. Örültem volna, ha néhány cifra kerek mondatban kifejted az ellenvéleményedet. smileeee.gif

Kedves Beyla, remélem nem bánod, ha én fejtem ki az ellenvéleményemet!
Sajnos lehetetlen úgy élni, hogy egyetlen állatnak se ártsunk. A veganizmus nem is erről szól, mert nem is tud erről szólni! A lényege a kisebbik rosszra való törekvés. Igen, az orvostudomány eredményeit mi is használjuk, holott állatkísérleteken alapul. Ezt nem tudjuk elkerülni, különben a mi életünk kerül veszélybe. Azonban a kényelmi cikkeket, mint pl. kozmetikumokat különösebb erőfeszítés nélkül megválogathatjuk úgy, hogy azért egyetlen állatnak se kelljen szenvednie. Hadd szemléltessem egy példával: Mit gondolsz, melyik a nagyobb bűn? Véletlenül elgázolni valakit, vagy szándékosan mészárolni embereket és sorozatgyilkosnak állni?
A veganizmus is valahol ilyen.Tudjuk, hogy a világ messze nem tökéletes, és akaratlanul is ártunk másoknak. Azonban ennek a mértéke nagyon nem mindegy.
Szép estét! smileeee.gif 110.gif
2017. január 29. 22:31 #34
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Rainbowdashh @ 2017.01.29. 22:01)
Kedves Beyla, remélem nem bánod, ha én fejtem ki az ellenvéleményemet!
Sajnos lehetetlen úgy élni, hogy egyetlen állatnak se ártsunk. A veganizmus nem is erről szól, mert nem is tud erről szólni! A lényege a kisebbik rosszra való törekvés. Igen, az orvostudomány eredményeit mi is használjuk, holott állatkísérleteken alapul. Ezt nem tudjuk elkerülni, különben a mi életünk kerül veszélybe. Azonban a kényelmi cikkeket, mint pl. kozmetikumokat különösebb erőfeszítés nélkül megválogathatjuk úgy, hogy azért egyetlen állatnak se kelljen szenvednie. Hadd szemléltessem egy példával: Mit gondolsz, melyik a nagyobb bűn? Véletlenül elgázolni valakit, vagy szándékosan mészárolni embereket és sorozatgyilkosnak állni?
A veganizmus is valahol ilyen.Tudjuk, hogy a világ messze nem tökéletes, és akaratlanul is ártunk másoknak. Azonban ennek a mértéke nagyon nem mindegy.
Szép estét!  smileeee.gif  110.gif

Nyilván, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy milyen életmódot folytat élete során. Ti ezt választottátok, váljék egészségetekre! smileeee.gif Ettől függetlenül még mindig úgy gondolom, hogy nem egészségesebb, igazából erre is szerettem volna reflektálni. Amondó vagyok, hogy arányaiban kell húst, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hogy a szervezet teljes mértékben egészséges(ebb) maradjon. Olyan gondolatok, érvek, vélemények fogalmazódtak meg bennem, amelyeket, ha nyíltan leírnék, alaposan meglincselnének a tagok, de mégis reálisnak gondolom a saját tapasztalataim alapján. Ha esetleg nyitott vagy egy kulturált eszmecserére, akkor privátban megbeszélhetjük. smileeee.gif
2017. január 29. 22:36 #35
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Nem tartom helyesnek, hogy azt súlykoljuk, hogy a vegán vagy éppen a vega életmód az egészséges és azok, akik esznek hús vagy állati eredetű élelmiszert azok nem élnek egészségesen. Megértem, ha valaki elvi okokból nem eszik állatot, mert például sajnálja őket elfogyasztani, megint megértem, azokat, akiknek a szervezet nem kívánja vagy egyéb egészségügyi gondok miatt nem tudják megemészteni a húst. De ettől még a vega vagy vegetáriánus életmód nem lesz egészségesebb, sőt ha nem megfelelően táplálkoznak, akkor bizony ezek az étkezési szokások is vezethetnek komoly problémákhoz. Szerintem az ember akkor étkezik egészségesen, ha megfelelő helyről, ellenőrzött élelmiszert vásárol, legyen az hús, zöldség, gyümölcs vagy éppen tofu, szója, sajt, tejtermék és hasonló és persze, ha mindent mértékkel fogyaszt és emellett odafigyel a rendszeres mozgásra is. De nem attól lesz egy életmód egészséges, hogy vega vagy vegán az étkezés, ezt a felfogást nagyon gyorsan el kell felejteni.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2017. január 29. 22:40 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (madeleine. @ 2017.01.29. 17:04)
Van egy barátnőm, aki egy időben teljesen elhagyta a húst az étrendjéből, gondok lettek a vérnyomásával, egy idő után pedig volt, hogy naponta többször elájult. Orvos mondta neki, hogy vegye vissza a húst az étrendjébe, 
különben rossz vége lesz.

Sokan csinálják ezt- egy idő múltán ráfognak mindent arra, hogy hiányzik a hús a szervezetükből, mikor lehet, hogy azelőtt is voltak ilyen problémái. Ezért is, mielőtt valaki vegán/vegetáriánus étrendre térne, el kell menni egy vérvételre, sokszor nem a hús elhagyása miatt vannak gondok.
Az állatkertek és a cirkusz között sok a hasonlóság és a különbség. Csakhogy mindkettő az állatokat használja pénz gyanánt, hiába az állatkertekben sokszor normálisan bánnak velük.

Nem gondoltam volna, hogy ez a cikk ekkora ellentéteket fog magával vonzani. A veganizmus egy életforma- az állatok kihasználása elleni csendes mozgalom. Azok az emberek, akik emellett az élet mellett döntenek, nem csak az állatokkal szembeni bánásmód, de a természet egyensúlyát szeretnék fenttartani. Az egy dolog, hogy réges régen, az ősemberek is már húst ettek, vadásztak, viszont megbecsülték azt amit elejtettek, és nem mindennapi volt ez a jutalom. De most mi is történik? Az állatokat tömegével nyírják, gyógyszerezik, tömik táppal, csövekből szívják ki az anyatejüket, egy életen keresztül még napfényt sem látnak. Bárki bármit mondhat, de az emberi mohóság e téren már abnormális. Azt gondolom, hogy több millió élőlény akarata ellenére való levágása nem jó dolog. Az pedig butaság, hogy a hús nélküli táplálkozás egészségtelen, hiszen már számtalan kutatás igazolta, hogy egy jól összeállított vegán étrend nem okoz semmi bajt. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2017. január 29. 22:42 #37
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Idézet (Juresz @ 2017.01.29. 15:33)
A tehéntej pedig, amit a boltban látunk, nem úgy kerül a zacskóba vagy dobozba, hogy a legelőn copfos kislányok gyengéden megfejik az állatot. Fejőgépekre kapcsolják őket, és a tőgyük egy idő után kisebesedik. A vér és a genny is belekerül a tejbe, ezt isszák sokan. Ahhoz pedig, hogy a tehénnek teje legyen, az szükséges, hogy vemhes legyen. Mesterségesen megtermékenyítik őket, a borjaikat pedig elveszik tőlük. Szegény anyaállat bőg és tombol a kicsinye után. 

Mielőtt ilyen és ehhez hasonló butaságokat leírsz, javaslom ne csak a PETA és más állatvédő szervezet horror videóiból indulj ki. Nem mondom, hogy nincsenek olyan cégek, akik undorító dolgokat képesek megtenni a profitért, de a legtöbb cég nem ilyen és itthon is komoly egészségügyi szabályok és ellenőrzések vannak életben az ilyenek megakadályozására. Javaslom egyszer mondjuk látogass el egy tehenészetbe vagy bármilyen gazdaságba mielőtt ilyeneket állítasz.

Sok sok szeretettel egy agrármérnök.
4 felhasználónak tetszik: Glamster, Beyla, madeleine., Szandi0820
2017. január 29. 23:31 #38
LadyAly
LadyAly
Mama Roach

Státusz♥★Love★♥ Viva La Cucaracha
Hozzászólás: 3203
Csatolások: 7322
Azonosító: 88389
Beyla top komment. Köszi meghajolo.gif meghajolo.gif
2017. január 30. 07:58 #39
Roxxy
Roxxy

StátuszTanuláááás
Hozzászólás: 1576
Csatolások: 83
Azonosító: 145846
im_just_a_reject : a rizsben nincs elég fehérje-ezért esznek a gyúrósjózsik csirkemellet hozzá.Gondolhatod,hogy nem vennék kilószámra a drága húszt,ha a rizsben elég fehérje lenne.Inkább szénhidrát-bomba.
2017. január 30. 12:55 #40
Rossio
Rossio
Wrong Omen ▲
Hozzászólás: 1146
Csatolások: 56
Azonosító: 135191
Az ellenvéleményemet korábban kifejtettem, kedves Beyla, de akkor bővebb leszek.
Véleményalkotáshoz mindenkinek joga van, csak közben ne minősítsen másokat, és ne is játssza a téma szakértőjének leereszkedő stílusban átadott szerepét. Szerintem. Ha passzív-agresszívnak találsz, ám legyen, de továbbra is állítom, hogy nem egészséges dolog ráhúzni egy teljes közösségre elhamarkodott jelzőket.
Egyetértek azonban azzal, hogy a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelnek nem szükséges okozója a vegan/vegetarianizmus, ez mindössze egy módja vagy lehetősége annak. Én sem lennék vegán, de nem azért, mert elfogadott tényként konstatálom, hogy ez lehetetlen az ember mindenevőségéből kifolyólag, hanem mert úgy döntöttem, hogy megelégszem a húsfogyasztás bojkottjával - saját részemről. Azonban két kedves barátnőm is szigorú vegán étrendet követ, ami által ők jobban érzik magukat, de senkit sem ringatnak abban a hitben, hogy másoknál is ezt az elégedett és jó érzés az étrend velejárója.
Tisztában vagyok azzal is, hogy nem lehet száműzni az állatokon végzett kísérleteket, ahogy az állatok ipari felhasználását sem, de ha valaki úgy gondolja, megkísérelheti azt saját életében. Ha ezt teszi, nem szükségszerűen jobb vagy nemesebb ember, de kiáll valami mellett, amiben hisz, és az élete egyes mozzanataiban is igyekszik folytatni ezt. Ugyanis a veganizmus lényege, amennyire másoktól megtudtam, az erőszakmentes mindennapi gondolkodás, ami nem összeegyeztethető azzal, ha valaki követi az étrendet, de szabadidejében nőket erőszakol.
Ha további kérdésed van, a nevemre kattintva felteheted azokat.
Namasté! (*joking*)
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Sia Sia 767.