Szeretném elkérni az ő lapját, mert lejárt és hiányos is, az utolsó információk 2015-ösek az életrajzában.
KEZDETEK
Jessica Ellen Cornish 1988. március 27-én született Londonban, az Egyesült Királyságban, Rose és Stephen Cornish legfiatalabb gyermekeként. Két nővére van, Rachel és Hannah. A London Borough of Redbridge-ben található Mayfield Középiskolába járt, majd a Colin's Performing Arts School-ban tanult. Mindössze 11 éves volt, mikor először kapott szerepet, a Whistle Down the Wind nevű darabban. Később csatlakozott a National Youth Music Theatre-höz és 2002-ben a The Late Sleepers darabban játszott. 15 éves korában indult a Britain's Brilliant Prodigies nevű TV-showban és megnyerte Best Pop Singer díjat. Egy évvel később a BRIT School-ban kezdett el tanulni, majd 17 éves korában csatlakozott a Soul Deep nevű lánybandába. 2006-ban diplomázott le, olyan előadókkal együtt, mint Adele és Leona Lewis.
KARRIER
Jessie a Gut Records kiadóval szerződött le, és első albumának kiadását tervezték, de a cég csődbe ment, mielőtt bármilyen anyag megjelenhetett volna tőle. Ezután mint dalszerző, szerződést kötött a Sony ATV kiadóval. Olyan neves énekeseknek írt dalszöveget, mint például Chris Brown vagy éppen Miley Cyrus. Két évig tagja volt a Soul Deep nevű zenekarnak, azonban úgy érezte, nem fejlődik, így kilépett a bandából. A Lava Records figyelmét akkor keltette fel, amikor elküldték a kiadó elnökének a MySpace oldalát, aki egyszerűen imádta. Egy lenyűgöző amerikai bemutató után rengeteg kiadó szerződtette volna az énekesnőt, de az akkori menedzsmentje ragaszkodott hozzá, hogy Jessie senkivel ne beszélhessen közvetlenül. Ennek ellenére a Lava igazgatója rengeteg erőfeszítést tett, míg végül találkoztak 2008 telén, később pedig aláírtak egy szerződést.
2010 végén debütált első kislemeze, a Do It Like a Dude, amit Rihanna Rude Boy című száma inspirált. Elküldte a kiadójához, az Island Records-hoz, akik ragaszkodtak hozzá, hogy ez legyen az első kislemeze. A dal végül pozitív kritikákat kapott, a 2. helyre került az Egyesült Királyságban. Ezt követte a Price Tag, ami 2011 januárjában jelent meg, és az első helyen debütált a UK-ben, valamint Írországban és Új-Zélandon, a hozzá készült videó, pedig a legsikeresebb online videó lett, amit Jessie valaha közzétett. Első stúdióalbumát 2005-ben kezdte el rögzíteni, végül 2011-ben készült el, és Who You Are néven jelent meg január 25-én. Az album rengeteg országban a top 10-ben debütált, az Egyesült Államokban pedig a 11. helyre került. Ezután megjelent harmadik kislemeze a Nobody's Perfect, ezt pedig a Who's Laughing Now követte. A második Egyesült Államokban megjelenő kislemeze a Domino lett. Ő lett volna Katy Perry előzenekara a 2011-es California Dreams turnéjának, azonban visszamondták, miután eltörte a lábát a próbák alatt. Sérülésének köszönhetően számos fesztiválon való fellépését vissza kellett mondania.
2011. november 9-én újra kiadta a Who You Are-t számos plusz dallal, köztük a Domino-val kiegészítve. A Domino uralta a slágerlistákat, és ez lett az első top 10 dala az Egyesült Államokban. 2012. május 4-én megjelent hatodik kislemeze, a Laserlight David Guettával. A dallal elért sikerekkel ő lett az első brit női szólóelőadó, akinek a debütáló albumáról hat top 10 kislemez lett. Júniusban az Erzsébet királynő tiszteletére megrendezett Diamond Jubilee koncerten vett részt, ahol előadott egy duettet will.i.ammel, valamint a Dominot. Augusztus 12-én előadta a Price Tag, Written in the Stars, Dynamite és a You Should Be Dancing számokat Tinie Tempah-val és Taio Cruzzal, valamint a We Will Rock You-t a Queennel a 2012-es Olimpián Londonban. Októberben elkezdődött első turnéja, a Heartbeat. A koncertsorozat 50 showból állt, és egészen 2012. szeptember 21-ig tartott. Ezután mentor lett a The Voice UK-ban a széria első két évadában 2012-ben és 2013-ban.
Második albumának első kislemeze, az Wild 2013. májusában jelent meg. Ezt az It's My Party követte szeptemberben, majd decemberben a Thunder. Szeptember 23-án megjelent második stúdióalbuma, az Alive. Október 15-én kezdetét vette első arénaturnéja, az Alive Tour és 2014. február 8-ig tartott. Október 13-án megjelent harmadik albuma, a Sweet Talker. Első kislemezként a Bang Bang jelent meg, melyben Ariana Grande és Nicki Minaj működött közre. A dal 1. helyre került az Egyesült Királyságban, ezzel ez lett harmadik 1. és a 7. top 5 dala. 2015-ben ismét felkérték mentornak, ezúttal a The Voice Australia-ban. Ebben az évben megjelent a Flashlight, ami a Tökéletes hang 2. betétdala lett, és a 2016-os Brit Awardson is jelölték díjra. Emellett ő énekelte fel az Ice Age: Collision Course betétdalát is, a My Superstart, ez viszont nem jelent meg külön kislemezként.
2017. augusztus 11-én megjelent a Real Deal nevű kislemeze, ami az M&M's kampányához készült. Szeptemberben bejelentette új albumának érkezését, ami a R.O.S.E. nevet kapta, és ezzel egyidőben megjelent annak első kislemeze, a Think About That szeptember 15-én. A második kislemez, a Not My Ex október 6-án jelent meg, ezt pedig a Queen követte november 17-én.
MAGÁNÉLET
Jessie egy interjú során bevallotta, hogy biszexuális, randizott már fiúkkal és lányokkal is. 2014 őszén rátalált a szerelem és azóta is párkapcsolatban él, Luke James-szel, aki szintén énekes.
Előre is köszönöm!

1 felhasználónak tetszik: