Amit tudni kell róla
Candice Rene Accola (Candice King) amerikai színésznő, dalszövegíró és énekesnő. Ismertségét a hazánkban is nagy sikernek örvendő Vámpírnaplók című sorozatnak köszönheti, melyben 8 évadon keresztül alakította Caroline Forbes szerepét. A színészet mellett énekesnőként is tevékenykedik, saját albuma is megjelent, valamint nemrégiben elindította podcastját Kayla Ewellel Directionally Challenged néven.
Korai évek & család
Candice Rene Accola néven látta meg a napvilágot 1987. május 13-án Houston-ban, az amerikai Texas államban. Angol, román-svájci, francia és norvég felmenőkkel is rendelkezik. Édesanyja, Carolyn (szül. Clark) környezetvédelmi mérnökként dolgozott mielőtt háztartásbeli lett, míg édesapja, Kevin Accola szívsebész. Szülei aktív támogatói a Republikánus pártnak. Egy fiatalabb testvére van, Kree Thomas Accola. Bár Candice Texasban született, mégis Florida államban nőtt fel, Edgewood nevű településen. A Lake Highland Előkészítő Iskola tanulója volt. A színészet és az éneklés mindig is vonzotta őt, ezért Los Angelesbe költözött, hogy karrierjét építhesse.
Zenei karrier (2006-)
Candice 2006 decemberében adta ki legelső albumát It's Always the Innocent Ones néven, függetlenül. A korongon szereplő 14 dalból 12-nek a szövegét is ő írta, míg a maradék 2 dal feldolgozás. Míg a Voices Carry a Til' Tuesday nevű együttes dalának átdolgozott verziója, addig az Our Breakup Song az amerikai Hi-Fi banda számának, a The Breakup Song-nek az átirata. 2008-ban az albumot újra kiadták Japánban, s nagy sikernek örvendhetett.
Tehetségére sokan felfigyeltek, így lehetősége nyílt Miley Cyrus Best of Both Worlds elnevezésű turnéján háttérénekesként szerepelni, így láthattuk őt a 2008-ban megjelent Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert című koncertfilmben.
Színészet
A kezdetek (2007-2009)
Candice 2007 óta szerepel filmekben és sorozatokban. 2007-ben a népszerű Így jártam anyátokkal című sorozat egy epizódjában alakította Amy-t; továbbá több filmben volt kisebb szerepe (Pirate Camp, Juno, On the Doll, X's & O's). 2009-ben az Odaát (Supernatural) című szériában láthattuk Amanda Heckerling szerepében. 2008-ban a Deadgirl horrorfilmben játszotta Joann-t. A film két középiskolás fiúról szól, akik rábukkanak egy halhatatlan lányra egy elhagyatott menedékházban. 2009-ben került kiadásra a Hannah Montana koncerfilm, melyben háttérénekesnőként szerepelt. Ebben az évben a Greek, a szövetség című sorozat egy epizódjában szerelt Aliceként, valamint a Szerelemlecke című filmben is játszott.
Vámpírnaplók (2009-2017)
Az igazi áttörést a CW nagyikerű sorozata, a Vámpírnaplók hozta meg számára. 2009-ben kapta meg Caroline Forbes szerepét, Elena Gilbert és Bonnie Bennett legjobb barátnőjét. Candice maga így nyilatkozott a sorozatról és karakteréről:
"Emlékszem, amikor az első részt forgattuk, két lehetőség állt fenn: A sorozat vagy egyáltalán nem fog működni, vagy pedig hatalmas siker lesz. De nekem ez volt az első 'pilot' epizódom, szóval számomra már hatalmas siker volt. Óriási volt. De mindenki nagyon, nagyon akarta, hogy működjön, szóval rengeteg remény és izgatottság volt a levegőben, tehát nagyon csalódottak lettünk volna, ha nem sikerül. [...] Az írók érdekessé tették Caroline szerepét az évek során. Hálás vagyok, hogy ő mindig olyan erős karakter maradt. Amikor vámpírrá változott, az nagyon mókás és szép is volt egyben. Nagyon szerettem a sorozatot, nem akartam otthagyni, szóval úgy éreztem, hogy Caroline vámpírrá válása egy remek lehetőség és egy nagy előrelépés volt magának a karakternek, ígyhát igyekeztem kihozni magamból a legjobbat. Nem mintha nyolc év után már nem akarnám a legjobbat nyújtani, csak most már valamivel kényelmesebb."
A széria végül 2017-ben kapott kaszát, 8 évadot élt meg. Minden idők egyik legsikeresebb tévésorozatént tartják számon.
2010-2018
2010-ben a Kingshigway című filmben szerepelt, valamint a Drop Dead Diva szériában. 2011-ben a The Truth About Angels-ben láthattuk Caitlin Stone-ként. 2012-ben a Dating Rules From My Future Self című sorozatban tűnt fel mint Chloe Cunningham, aki nem hisz az igaz szerelem létezésében. Ezt követően több évig nem szerelt sorozatokban, egészen 2018-ig, amikor ismét Caroline Forbes bőrébe bújt 5 epizódon keresztül a Vámpírnaplók spin-offjában, a The Originals-ban.
2019-jelenleg
2019-ben a The Orville szériában alakította Solana-t, ám csak egy epizód erejéig. 2020-ban a Miután összecsaptunk (After We Collided) című filmben játszott Dylan Sprouse és Josephine Langford mellett.
Podcast
Candice jelenleg Directionally Challenged nevű podcastját vezeti Vámpírnaplók-beli kolléganőjével és egyben legjobb barátnőjével, Kayla Ewellel. A műsor motiváló beszélgetéseket tartalmaz ismert és kevésbé ismert személyekkel. A podcast elérhető Spotify-n, SoundCloud-on, Google Play-en, Stircher-en, ART19-en és az ApplePodcasts platformon. A két színésznő weboldalt is vezet (www.candicekayla.com).
Magánélet
2012 februárjában találkozott Joe King zenésszel (a The Fray rockbanda tagja) az amerikai Super Bowl-on, s ezután randizni kezdtek. Egy évvel később, 2013 májusában a férfi eljegyezte őt, s 2014. október 18-án egybe is keltek a louisianai New Orleans városában. Joe-nak előző házasságából két lánya van. 2015 augusztusában kiderült, hogy a pár első közös gyermekét várja. Florence May 2016. január 15-én jött világra.
Filmográfia
Filmek
2007 Pirate Camp - Annalisa/Tom
2007 Juno - Amanda
2007 On the Doll - Melody
2007 X's & O's - Gwen barátja
2008 Deadgirl - JoAnn
2009 Hannah Montana: The Movie
2009 Szerelemlecke/Love Hurts - Sharon
2010 Kingshighway - Sophia
2011 The Truth About Angeles - Caitlin Stone
2020 Miután összecsaptunk/After We Collided - Kimberly Vance
Sorozatok
2007 Így jártam anyátokkal/How I Met Your Mother - Amy ("Something Borrowed" epizód)
2009 Odaát/Supernatural - Amanda Heckerling ("After School Special" epizód)
2009 Greek, a szövetség/Greek - Alice ("Isn't It Bro-mantic?" epizód)
2009–2017 Vámpírnaplók/The Vampire Diaries - Caroline Forbes
2010 Drop Dead Diva - Jessica Orlando ("Begin Again" epizód)
2012 Dating Rules from My Future Self - Chloe Cunningham (6 epizód)
2018 The Originals - Caroline Forbes (5 epizód)
2019 The Orville - Solana Kitan ("Home" epizód)
Önmagaként
2008 Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
2011 When I Was 17
2011 The Perfect Love Triangle: Vampires, Werewolves, Witches (videó)
2011 Myth & Mystery (videó)
2011 Howling at the Moon (videó)
2011 Her Own Worst Enemy (videó)
2013 Big Morning Buzz Live
2013 Whose Line Is It Anyway
2013–2014 The Late Late Show with Craig Ferguson
2014 Fashion Police 9. évad

1 felhasználónak tetszik: