Starity

Az arcod egy nagy adat

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. december 16. 10:46 #1
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Azt gondolnád, hogy van magánéleted? Egy kísérletező kedvű orosz fotós, Igor Zvetkov ijesztő eredményre jutott. Itt az ideje, hogy mindenki átgondolja, hogy mit oszt meg magáról a közösségi oldalakon.
A teljes cikkhez kattints ide!
2016. december 16. 14:09 #2
Picy
Picy

Státuszlast night was the last time of my past life
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 0
Azonosító: 261338
én értem hogy technológia így meg úgy, de olyan rossz hogy az ember már a saját magánéletét kikutatják. sad.gif
2016. december 16. 14:10 #3
Picy
Picy

Státuszlast night was the last time of my past life
Hozzászólás: 1039
Azonosító: 261338
amúgy klassz a cikk
2016. december 16. 14:14 #4
- törölt felhasználó -    
Egyetértek Picy sad.gif De a cikk az jó biggrin.gif
2016. december 16. 14:33 #5
Maiko
Maiko
Hozzászólás: 1722
Csatolások: 2
Azonosító: 261082
Sokszor csak nézek ki a fejemből, amikor felmegyek facebook-ra, és látom, hogy sokan mennyi mindent képesek megosztani magukról. Számtalan fotó, meg olyan adatok, amiket én csak közeli ismerősökkel osztok meg, ott virít a profiljukon publikusan.
Nem csoda, hogy egy alkalmazással már ilyen dolgokra is fény derülhet, mert a technika folyamatosan fejlődik, és az emberek egyre hülyébbek lesznek hozzá képest. unsure.gif
2016. december 16. 14:37 #6
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Senki nem kutatja ki a magánéletedet, ha nem rakod fel semmilyen közösségi oldalra. smileeee.gif Csak azt tudják kideríteni, amit felraksz a fészbúkra, vagy egyéb ilyen megosztós oldalakra, mást nem nagyon. Persze minden bizonnyal rólam is sok mindent meg lehet tudni a fészbúk profilom alapján, pedig én nem is vagyok egy nagyon posztolgatós valaki, ráadásul nekem a profil- és borítóképemen kívül minden megosztásom privát. Mindenkinek az a magánélete, amit nem rak fel semmilyen formában az internetre. Nekem ez a családi állapotom és az, hogy mikor kivel hová megyek vagy éppen hol tartózkodom. Ezekhez senkinek semmi köze, ezért nem is osztok meg ilyen jellegű információkat, legfeljebb nagyon kivételes esetben. Nem lájkolom vagy osztom meg sem vicces, sem bölcselkedős, sem politikai, sem egyéb oldalak posztjait, így a lelki folyamataim, társas kapcsolataim, politikai vagy vallási hovatartozásom is privát szférát jelentenek. A magam részéről nem zavar, ha bárki tudja, hol dolgozom, vagy melyik városban élek. Ha egy pszichopata meg akar találni, megtalál magának közösségi oldalak nélkül is, szóval tök mindegy. Paranoiás meg nem vagyok, bár ez valószínűleg annak a jelenségnek köszönhető, amit úgy hívnak, hogy "eső után köpönyeg." Valóban meg kell fontolni, hogy mit oszt meg az ember az interneten. Rengeteg ismerősömet látom, a politikai nézeteikkel rakják tele a falat, vagy a szerelmi bánatukkal. Felfordul a gyomrom, amikor a szerelmes pár, akik az előző héten még "lávcsipuszcsiban" volt, mára nyíltan az üzenőfalon savazza egymást és a többi. Vagy szintén kirakják a nagy szerelmes képet, mekkora a boldogság, közben tudom, hogy folyton marják meg csalják egymást és már egymásra nézni is utálnak. Ennek mi értelme? Kirakat az egész, egy szép nagy adag hazugság. Tudom, hogy sokaknál nincs határ, megosztanak jóformán bármit. Kiírják, hogy unatkoznak, esik a hó, mit főzzek vacsorára? és a többi. Ezt sem értem persze, de ha nekik jól esik, ki vagyok én, hogy beleszóljak? De azt akkor értse meg mindenki, aki ilyen nyílt és óvatlan, hogy onnantól kezdve, hogy megosztja, ez már nem magánélet. Ha a kirakatba rakja, ne sírjon, hogy csámcsognak is rajta. Az is tény, hogy csámcsog a környezete mindenkin, de nem mindegy, hogy erre mennyi okot adsz. pardon.gif Az internethasználatot bizonyos életkor és IQ alatt betiltatnám. rolleyes.gif
3 felhasználónak tetszik: Maiko, silenc, Szandi0820
2016. december 16. 15:37 #7
vikimumus
vikimumus
Hozzászólás: 984
Csatolások: 68
Azonosító: 125739
Idézet (Grace Benning @ 2016.12.16. 14:37)
Senki nem kutatja ki a magánéletedet, ha nem rakod fel semmilyen közösségi oldalra. smileeee.gif Csak azt tudják kideríteni, amit felraksz a fészbúkra, vagy egyéb ilyen megosztós oldalakra, mást nem nagyon. Persze minden bizonnyal rólam is sok mindent meg lehet tudni a fészbúk profilom alapján, pedig én nem is vagyok egy nagyon posztolgatós valaki, ráadásul nekem a profil- és borítóképemen kívül minden megosztásom privát. Mindenkinek az a magánélete, amit nem rak fel semmilyen formában az internetre. Nekem ez a családi állapotom és az, hogy mikor kivel hová megyek vagy éppen hol tartózkodom. Ezekhez senkinek semmi köze, ezért nem is osztok meg ilyen jellegű információkat, legfeljebb nagyon kivételes esetben. Nem lájkolom vagy osztom meg sem vicces, sem bölcselkedős, sem politikai, sem egyéb oldalak posztjait, így a lelki folyamataim, társas kapcsolataim, politikai vagy vallási hovatartozásom is privát szférát jelentenek. A magam részéről nem zavar, ha bárki tudja, hol dolgozom, vagy melyik városban élek. Ha egy pszichopata meg akar találni, megtalál magának közösségi oldalak nélkül is, szóval tök mindegy. Paranoiás meg nem vagyok, bár ez valószínűleg annak a jelenségnek köszönhető, amit úgy hívnak, hogy "eső után köpönyeg." Valóban meg kell fontolni, hogy mit oszt meg az ember az interneten. Rengeteg ismerősömet látom, a politikai nézeteikkel rakják tele a falat, vagy a szerelmi bánatukkal. Felfordul a gyomrom, amikor a szerelmes pár, akik az előző héten még "lávcsipuszcsiban" volt, mára nyíltan az üzenőfalon savazza egymást és a többi. Vagy szintén kirakják a nagy szerelmes képet, mekkora a boldogság, közben tudom, hogy folyton marják meg csalják egymást és már egymásra nézni is utálnak. Ennek mi értelme? Kirakat az egész, egy szép nagy adag hazugság. Tudom, hogy sokaknál nincs határ, megosztanak jóformán bármit. Kiírják, hogy unatkoznak, esik a hó, mit főzzek vacsorára? és a többi. Ezt sem értem persze, de ha nekik jól esik, ki vagyok én, hogy beleszóljak? De azt akkor értse meg mindenki, aki ilyen nyílt és óvatlan, hogy onnantól kezdve, hogy megosztja, ez már nem magánélet. Ha a kirakatba rakja, ne sírjon, hogy csámcsognak is rajta. Az is tény, hogy csámcsog a környezete mindenkin, de nem mindegy, hogy erre mennyi okot adsz. pardon.gif Az internethasználatot bizonyos életkor és IQ alatt betiltatnám.  rolleyes.gif

Egyet kell, hogy értsek veled. Van például egy barátnőm, aki megcsalja a pasiját, akivel hol együtt van, hol nem, közben meg egymás fotóihoz írják, hogy: "Szeretlek kicsim!" Attól meg égnek áll a hajam, ha valaki azt ossza meg, hogy mennyi alkoholt ivott aznap. Ilyenre a munkáltató miatt is figyelni kellene, mert a részegeseket sem tűri meg mindenki. Ja, a másik meg, hogy van egy-két ismerősöm, akik napi szinten olyan 4-5 képet megosztanak magukról, aztán mások odaírják, hogy ilyen szép, meg olyan szép. Nem csak a féltékenység beszél belőlem, mert miattam mondhatják róluk, hogy szépek, de minek kell magukról annyi képet megosztani? Ha egy sztár teszi azt, akkor értem, mert sok millió ember érdeklődik iránta, de a közember (gyári alkalmazott, a munkatársam) miért hiszi azt, hogy olyan sok embert izgat, hogy egyszer jobbra biccenti a fejét a fotón, egyszer meg balra? Ja, meg mikor valami idézetet is írnak a saját fotójukhoz, amiről úgyis tudom (mert ismerem őket), hogy nem is értik, mit jelent, szintén idegesítő.
2016. december 16. 18:02 #8
anzi
anzi

StátuszHey girl, open the walls, play with your dolls..
Hozzászólás: 867
Azonosító: 148296
Mostanában rengetegszer látom hogy a 10 éves KISLÁNYOK már így pucsítanak,meg ilyen nyelv nyújtós képet raknak ki.Már nem azért,de ezeknek a gyerekeknek nincs édesanyjuk? (Tisztelet a kivételnek,persze!!!)
2016. december 16. 21:37 #9
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica
Blackpink in your Ari-yuh

StátuszMindenről van véleményem. De mindenki más véleményét tiszteletben tartom.
Hozzászólás: 2038
Csatolások: 58
Azonosító: 252466
Hogy mit árul el az arcom?
Egy,nincs facebookom
Kettő,ronda vagyok
(:
2016. december 17. 09:26 #10
MinaGrime
MinaGrime
visszatérő vendég

Státusz;)
Hozzászólás: 462
Azonosító: 257725
Amúgy tényleg, egyetértek anzi.
2016. december 17. 13:28 #11
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Utálom mikor az osztálytársaim ribancos képeket tesznek ki magukról, odaírnak valami full nyomorék idézetet aztán a többi ribanc barátnőjük oldalára is kirakják, majd jönnek a commentek, hogy az én csajom, meg fullos, meg szeri van, meg jaj de szép vagy. Felfordul a gyomrom.
2016. december 17. 15:01 #12
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
anzi, egyetértek!
2016. december 17. 19:23 #13
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
asszem megvan az uj hobbym lol. amugy az emberek annyi mindent kiraknak a facebookra a lakhelytol a csaladjukon at a sulijukig...mar nem azert, de ha valaki kellemetlenkedni akar nekik es kutakodni utanuk, seperc alatt meg lehet tenni xd
2016. december 17. 19:39 #14
NóraMészáros
NóraMészáros

Státuszinsta/snap: @mszrs.nora
Hozzászólás: 546
Csatolások: 41
Azonosító: 208863
Yeezus nemár,most kedvet kaptam mindenhonnan letörölni magamat
2016. december 17. 23:09 #15
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥

StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
Hozzászólás: 2350
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
érteni kell az adatvédelmi beállításokhoz, ennyi. azon nem kell meglepődni, hogy arc alapján már beazonosítanak (bár tény h e za technológia sokat fejlődött)
2016. december 18. 10:26 #16
Zuchinii9
Zuchinii9

StátuszAz élet túl hosszú ahhoz, hogy kimondjuk, amire gondolunk. (~Doctor House)
Hozzászólás: 662
Csatolások: 15
Azonosító: 194713
Miért van az, hogy az összes, a fenti fotókon szereplő ember a telefonját bújja, vagy zenét hallgat? Ennyire képtelenek vagyunk elszakadni a virtuális világtól? (És ugye végeredményben ennek a következménye, hogy egy egyszerű fotó alapján beazonosíthatók lettek...)
2016. december 18. 10:56 #17
- törölt felhasználó -    
Zuchinii9: Nem értem, hogy mi a baj a zenehallgatással, annak nincs élesen köze a virtuális világhoz csak annyiban, hogy célszerűbb egy telefont hurcolni magaddal, mint egy nagyobb kazettás magnót. Bár lehet, hogy a praktikusságról máshogy vélekednek mások... Meg egy metrón ültek a lefotózott emberek. Mit csináljanak ott? Kerítést fessenek? Verset szavaljanak? Vagy csak nézzenek ki a fejükből? biggrin.gif Nem nagyon tudom, hogyan lehetne "értelmesebben" eltölteni azt a x perc hosszú metróutat.

Egyébként meg mindenki magára vessen, ha visszaélnek az adataival. Vagy ésszel pakol fel valamit, vagy vállalja a kockázatát, hogy felsül. Engem nem fenyeget olyan veszély, hogy lefotózzanak és az alapján mindent kiderítsenek rólam, nincsen Facebook-om, a molyon vagyok csak fent és ott is ugyanezzel a névvel meg profilképpel.
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Beyla
2016. december 18. 13:08 #18
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Érdekes biggrin.gif
2016. december 18. 16:37 #19
Cica24
Cica24
visszatérő vendég

Státusz#Iloveme
Hozzászólás: 307
Azonosító: 260122
Nekem ezért nem engedik a Fb-t az instat és még sorolhatnám!!!
2016. december 18. 23:00 #20
Helga27
Helga27
Queen of Nothing

StátuszBirth is begin of death
Hozzászólás: 1099
Csatolások: 5
Azonosító: 244743
Érdekes cikk lett smileeee.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!