Idézet (Donovan @ 2017.03.04. 01:27)
Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a helyi médiában dolgozó emberek (nagyrészt harmincas korosztály) abszolút nem tudnak az életkoruknak megfelelően viselkedni.
Az utolsó egyetemi félévemben, egy gyakorlat keretében dolgozok a tv-nél.
Korábban is volt már rá precedens, hogy az ott dolgozók undorító megjegyzéseket tettek idős emberekre (pl, hogy „szép és üres számukra a temető”), bár ez az attitűd betudható szimpla gonoszságnak is, de ami ma történt, az már tényleg vérgáz, mivel kimeríti a gyerekesség fogalmát.
Itt egy átlagos napon, kb délelőtt 10 körül beindul az élet, a szerkesztőség irodájában egy táblára felírják mindenkinek a nevét időrendi sorrendben, aki aznap megy forgatni (az esti híradóhoz kellenek anyagok) valahová. Már mindenkinek tudom a nevét, de az egyik nevet a tábláról mégsem tudtam kivenni, az olvashatatlan kézírás miatt, annyit tudtam kibogozni, hogy az első betű s, az utolsó y. Na, most ilyen nevű ember itt nincs, szóval megkérdeztem erről a főszerkesztőt.
Bár ne kérdeztem volna. Azt mondta, hogy „jaj, te még biztosan nem találkoztál vécével, ő megy forgatni ma 1 órakor”
Erre így hirtelen csak egy visszakérdezés formájában tudtam reagálni, megkérdeztem: „kicsoda?” Erre elmondta, hogy „a Timi megy forgatni, de őt itt mindenki vécének vagy slozinak hívja, de nézd, ott van a táblán a beceneve: slozy” (igen, y-al

)
Az már csak hab a tortán, hogy a többiek szerint is vicces a másikat így hívni, és itt 38 éves felnőtt emberekről van szó…

Ez egyszerűen rettentően megalázó.

Eszem-f*szom megáll, hogy felnőtt ember csinálja másik felnőtt emberrel, ráadásul a saját kollégájával. Sosem értettem, hogy miért kell így viselkedni a másikkal, miért nem lehet összetartani, és ha már egy csapatban dolgozunk, akkor a munkára koncentrálni, és félretenni a nézeteltéréseket, dolgozni mindenféle személyeskedés nélkül. Nekem is voltak már konfliktusaim kollégákkal 1-2 évvel ezelőtt az okból kifolyólag, hogy a munkát szétválasztom a magánélettől. Valamiért minden munkahelyen minden kolléga imád a másik kolléga magánéletén csámcsogni, ami szerintem full undorító dolog. Sokszor ezekből a feszültségekből fakadnak a konfrontációk, amiket felnőtt létükre képtelenek civilizáltan megoldani. Számtalan ilyen felnőtt emberrel akadtam már össze a való életben és az interneten is sajnos. Az meg elég szégyen, hogy ezek a dolgozó, olykor családos emberek sokkal rosszabbak, mint azok a gyerekek, aki az iskolában közösítenek ki más gyerekeket. Sajnálom a hozzászólásodban írt nőt/lányt, mert szerintem nem érdemli meg (akármit is tett, csinált), hogy ilyen szinten megalázzák. Csak az a baj, hogy amíg nem áll ki magáért, és nem küld el mindenkit a sunyiba, addig a lábukat fogják benne megtörölni. Elborzaszt, hogy ilyen egyáltalán létezik. Én azért hálát adok az Istennek, hogy a mostani munkahelyemen egy f*sza, összetartó csapatban dolgozhatok, ahol nem hagyjuk sz*rban a másikat, és mindenképpen a beteg élete az elsődleges. Nemrég egy valós újraélesztésben vehettem részt, és bár nem olyan volt, mint a Vészhelyzetben, mégis hihetetlen volt, hogy milyen szinten össze tudtunk dolgozni. Igyekszünk a személyeskedést elválasztani a munkától, és arra koncentrálni amiért valóban ott vagyunk - életet mentsünk, ha arra van szükség. Valamiért ez a legtöbb munkahelyen nem működik, hisz a figyelem nem a munkára, hanem egymás szekálásra összpontosul. Ennek okát, célját sosem értettem, és szerintem soha sem fogom megérteni.