Idézet (Grace Benning @ 2017.01.29. 18:51)
Na jó, akkor szóljak én is hozzá, mint négy éve nem tévéző személy.
Azt nem mondanám, hogy büszke vagyok rá, mert piszok egyszerű okom van arra, miért is nem kapcsolom be soha a képládámat. A reklámoktól elmegy a hajam.
Egy 42 perces sorozatepizód több, mint egy óráig tart, mert beletesznek legalább fél óra reklámot. És ha az ember dolgozó ember, legkésőbb a legutolsó reklám-blokk közben beadja az unalmast és másnap mérgelődhet, hogy már megint nem tudja, ki volt a gyilkos. Éééés a másik ok: rühellem a magyar szinkront. Verjetek meg. Nem bírom elviselni, a hideg ráz tőle. Van netem, azon jóformán minden elérhető, reklám nélkül, eredeti szinkronnal. Ami meg nem, azt a tévében se adják le.
Eltaláltad pont azt a két okot, amit én sem szeretek a tévézésben. A reklám nálam még viszonylag elmegy, de a szinkrontól nekem is a hátam borsózik. Úgy gondolom, a mai magyar nézőközönségnek néha nem ártana egy kis felirat és eredeti nyelven való sugárzás (értelemszerűen nem olyat, amit mondjuk a hetven éves nénik néznek, hanem ún. "divatsorozatokat") mert legalább javulna egy kicsit a nyelvtudás is. A másik egyszerű ok: egy színész az egész megjelenésével, és ehhez kapcsolódóan a hangjával is színészkedik. A magyar szinkronosok gyakorlatilag elveszik az egészből az élvezhetőséget, a színész egyediségét.
Igazából én is azt tudom mondani, hogy lehet tévézni, de ki kell szűrni, mit lehet nézni és mit nem. A mexikói szappanoperákat, vagy a magyar realityshowkat (nem mondok neveket, mert sok van belőlük, és igazából nem is a cím, hanem maga a műfaj számít) szerintem értelmiségi ember nem nézi, ha más nem, elrettentő példának. Belenéztem már az Éjjel-Nappal-ba én is, nekem arra volt jó, hogy lássam, hogyan ne éljem az életem.
Viszont olyat, hogy híradó vagy az említett Comedyn lévő sitcomokat szerintem simán elmegy, ha valaki bekapcsolja, akár háttérzajnak is. Nagyon sok ember pedig nem lát túl a csatornákon: rengeteg klassz csatorna van, ami akár lakberendezéssel, akár kertészettel, akár környezetismerettel foglalkozik. Nem biztos, hogy ezeknek az egész műsorkínálata oly nagyon nézendő, de itt is van egy-két műsor, ami szerintem simán nézhető
Szirmai Gergőhöz csak annyit, hogy elég régóta nem tudom már megnézni egyetlen egy videóját sem. Régebben tök jó kritikákat tudott összedobni, objektíven elemezi, adott egy újdonságot a magyar médiafogyasztóknak. A mélypont nálam ott jött el, amikor egy szimpla DC-s filmet azért kezdett el pocskondiázni, mert ő Marveles, ezen túl pedig gyakorlatilag logikai érve már nem is volt a dologra. Elszállt, szubjektív, és mostanra egyre agresszívebb szereplő lett.
Ez természetesen csak az én véleményem

9 felhasználónak tetszik: