Tipikus, hogy amikor iskolaidőszakban óráról-órára írjuk a témazárókat, felelünk, illetve prezentálunk, akkor képtelen vagyok mutatni a nátha legenyhébb jelét is, de amikor végre élvezhetném egy kicsit azt a rövid, tizenkét napos karácsonyi szünetet, természetesen rá kell esnem teljes súlyommal a jobb térdemre úgy, hogy az az ünnepekre csodaszépen begyulladjon.

tudnám, mivel érdemeltem ki a univerzum utálatát. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, utolsó napon, ergo ma, amikor négy rövidített óránk volt, persze, hogy dolgozatot kell írnunk.

leírhatatlanul ki nem állhatom a magyartanárunkat, és ép ésszel képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan van gyomra ahhoz, hogy míg a történelem- és filozófiaszakos, alapvetően szigorú és kemény tanárnő szaloncukrot hoz nekünk, és együtt akasztófázunk vele,
addig ő utolsó órában, és óra utáni szünetben (ami egyébként már a téli szünethez tartozik, de semmi gáz)
megírat velünk egy teljesen felesleges, semmit sem érő dolgozatot.

fogalmam sincsen, hogy ez most boldogságot okoz neki, vagy mi, de remek, ha így kezdi majd az újévet,
s bár senki baját nem kívánom, nem sírnék, ha a vonat alatt ragadna.
DE, legalább boldogít a tudat, hogy a mai napon ünnepli két olyan személy a születésnapját, akiknek rengeteget köszönhetek.