A következőekben leírt mondat egy olyan személy szájából hangzott el, aki minden alkalommal hangoztattja, hogy egyedül az ő véleménye valid angolból, mert neki emelt érettségije van (amúgy nekem is van, de valahogy nincs kedvem még vele is leállni vitatkozni, ebből már kinőttem.)
Person: Is we have an hour last week?
Én: ಠʖ̯ಠ ?
És nem, nem csak egy nyelvbotlás, állandóan ilyen mondatokat szabadít a nagyvilágra.
Ez természetesen elgondolkodtatott, hogy mennyi olyan embert ismerek, akiknek semmi keresnivalója nem lenne a felsőoktatásban. Ismerek olyat, aki csak azért ment egyetemre, mert youtuberkedni akart az egyetemi életről, és azóta is nagyjából annyiban merül ki a produktivitás, hogy bulilba jár és vloggerkedik annak a 400 követőjének.
A legjobban mégis az fáj, hogy olyan idióták fognak lediplomázni, akikre egy mogyoróvajas szendvicset sem bíznék, nemhogy valami professzionális tudást igénylő dolgot (egy ember egészsége, számítógépek, gyerekek stb.) amíg én jó eséllyel nem kapok kézhez semmilyen oklevelet, mert nem nyalok a tanároknál. Meg hadd ne mondjam, mit csinálnak páran.
A másik ami úgy betette nálam az unalmast, az volt, hogy az egyik amúgy már nyugdíjas tanár közölte velem, hogy olyan rohadt ronda az angol kiejtésem, hogy azt egy native speaker meg sem értené, ötlete sem lenne arról, hogy mégis mit gagyogok, habár ez várható volt, hiszen a nőknek amúgy sincs helye a felső okatatásban. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy nekem teljesen rendben van a kiejtésem, mert én már gimiben is foglalkoztam fonetikával, mert nem csak azért tanultam nyelveket, mert muszáj. Ezzel nem magamat akarom fényezni, mert közelről sem tökéletes a kiejtésem. Egy olyan srácot meg az egekig magasztal ez a tanár, aki úgy ejti ki a szavakat, ahogy épp kijön neki. Mert milyen ügyes, it was so close. Gondolkodtam rajta, hogy ennek a csodás férfindk csináltatok egy olyan bögrét év végére, hogy Egy szexista f*sz vagyok, és még büszke is vagyok rá. A legtöbb lánnyal amúgy így viselkedik, kivéve három olyan lánnyal, akik külsőre nagyon hasonlítanak, szóval gondolom ők bejönnek neki. És nem, nem csak butthurt vagyok, mert végre valaki helyretett, az is rohadtul bosszant, ahogy a többi lányt kineveti, ha mondanak valamit.
A másik, ami kiverte nálam a biztosítekot, az az volt, hogy mégis milyen bunkók tudnak lennie egymással az emberek az interneten, ahol annyival könnyebb nagyarccal beleállni valakibe ismeretlenül.
Ezeket a kommenteket egy amatőr sütős csoportban screeneltem le. Na igen, már kiléptem, a látható okokból.

Az utolsó dolog, amiről pamaszkodni fogok (ígérem, most egy darabig nem írok ide) de rájöttem, hogy a barátaim nagy részében én vagyok csak, aki ragaszkodik ahhoz, hogy fenmtartsa az úgy nevezett barátságot, a másik fél igazából csak udvariasan válaszol, miután rájuk erőltetem magam. Sosem voltam különösebben ügyes a barátkozásban, de fájdalmas volt, hogy ez realizálódott bennem. Általában akkor találnak meg az emberek, ha kell nekik valami, alapból meg nem.
Mindig csak kapaszkodok azokba, akik igazából többet ártanak/ártottak nekem, mint ami egészséges lenne.
Megszóltak, amiért bizalmatlan vagyok olyanokkal, akik igazából hűdejófej emberek, hogy lehetek ilyen? Erre amikor megpróbáltam megynyílni ezeknek a hűdejófej embereknek, vapahpgy beigazolódott a megérzésem, jól átvertek és kihasználtak. Aztán egy olyan ember sértődött meg akkor, amikor elmeséltem neki ezt az aranyos kis sztorit, amiért azt mondtam, hogy nem bízok meg az ilyenek miatt másokban, akinek az ég világon semmi joga nem lenne rá, tekintve, hogy ő is magyon sokszor hazudott már nekem a szemembe. De azért ne így álljak hozzá, ugye?

10 felhasználónak tetszik: