Mikor felvettek az egyetemre elhatároztam, hogy megváltozok; megnyílok az emberek felé, eljárok bulizni, nyitott leszek olyan dolgokra, amelyektől eddig féltem. Részben ez megtörtént. Elkezdtem futni, egészségesebben élni, ami miatt boldogabb vagyok. Találtam két olyan barátot, akik kevesebb, mint 1 év alatt szinte a legfontosabb emberek lettek az életemben. Viszont ezzel párhuzamosan egy számomra hihetetlenül fontos ember, az egyik legjobb barátnőm, akiről tényleg azt hittem, hogy ott lesz velem az esküvőmön, és úgy az egész hátralevő életemben, megváltozott. Vagy a barátságunk változott meg, vagy esetleg én, nem tudom. Már az érettségire való felkészülés alatt is volt egy nézeteltérésünk – én tanultam, nem mentem sehova, ő ezt zokon vette, pedig tudta, hogy mennyire fontos nekem, hogy bekerüljek a vágyott szakra. Megoldottuk, megbeszéltük, úgy tűnt minden olyan, mint régen. Szeptemberben ott tartottunk, hogy az osztályból csak vele beszéltem, találkoztam. Hónapok óta be akartam mutatni az új barátaimnak, amire áprilisban sor is kerülhetett volna.
That’s when the sht hit the fan. Ekkor változott meg minden.
Elhívott, hogy találkozzak vele és egy másik barátnőnkkel, aki anno szintén fontos volt nekem, bár én neki nem annyira, a Boldog Karácsonyt és a BUÉK-ot leszámítva a bankett óta nem is beszéltünk. Megírtam neki, hogy nem tudok menni, mert a következő héten 5 zh-m lesz, muszáj tanulnom. Arra a hétre terveztük a biliárdozást és a koktélozást, amin bemutattam volna az egyetemen megismert barátaimnak, illetve azon a héten jött ki az Endgame, amelyre hetekkel azelőtt megvettem a jegyemet, még azelőtt, hogy tudtam volna mennyi zárthelyim lesz. Kiakadt, hogy két helyre is megyek, egyiket se mondom le, csak kifogásokat keresek, hogy ne kelljen vele és a másik barátnőnkkel találkoznom. Mondtam neki, hogy ez nem így van, meg kell értenie, hogy a másik két program hetekkel azelőtt le volt fixálna – megvettem a jegyet, a helyet pedig kibéreltük. Közölte velem, hogy nem fog velünk jönni biliárdozni. Másnap írt, hogy hol vagyunk, mert ő egy másik kocsmában van és átmehetnénk oda. Nem mentünk. Kb két héttel később rámírt, hogy haragszom-e rá, mert nem beszéltem vele azóta az eset óta. Írtam neki, hogy nem haragszom, inkább csalódott vagyok.
Hetek, hónapok teltek el, vége lett a vizsgaidőszaknak, végeztem az első évemmel. Vele pedig nem beszéltem. Nagyjából egy hete egy másik barátnőm írt, hogy nincs e kedvem elmenni inni vele és azzal a bizonyos barátnővel. Mondtam, hogy de, persze, menjünk. Szinte egész este ignorált. Barátnőnkkel beszélgetett, olyan dolgokról, amikről én nem tudtam, én pedig csak ültem és néztem ki a fejemből. Ritka szrul esett. A buszra menet elhatároztam, hogy adok ennek az egésznek egy utolsó esélyt, megkérdeztem tőle, hogy nincs e kedve kávézni. Azt mondta de. A kávézásra még nem került sor, majd talán augusztus első hetében, de őszintén szólva, félek ettől az egésztől… Az általános iskolai legjobb barátnőmmel hasonló módon ért véget a barátságunk, hetekig hozzám se szólt, majd úgy tett, mintha mi se történt volna. Ez a bizonyos barátnő pedig majdnem ugyanezt csinálja és ez fáj.
Többen is azt mondják, hagyjam az egészet, de valahogy nem megy. Még akkor se, ha a szívem mélyén úgy érzem, ez a barátság soha nem lesz a régi… Voltak jelei korábban is, de ragaszkodom az emberekhez, akiket szeretek és nem akarom őket könnyedén elengedni, de azt hiszem, ha a kávézás nem úgy sikerül, ahogy remélem, elengedem ezt az egészet. Őszintén szólva, nem tudom, ki itt a hibás vagy hogy van e egyáltalán hibás, de ez így nem mehet tovább.
Elnézést a hosszú monológért, de muszáj volt kiadnom magamból.
Más téma. Végre rávettem magam az American Horror Story megnézésére, 2 nap alatt az Asylum közepéig jutottam, s bár néha félek kimenni mosdóba, az egyik kedvenc sorozatom lett.