Starity

Mire gondoltok most? II.

172 oldal 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. augusztus 06. 13:01 #2301
LaDySmIth
LaDySmIth
wardinator

StátuszHow much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4416
Csatolások: 15107
Azonosító: 112374
Idézet (Judit107 @ 2017.08.05. 22:28)
Annyi a különbség,hogy felvételinél a felsőfokú nyelvvizsga legyen akár német vagy angol 40 pontot ér minden emelt szintű érettségi 50 pontot ha az illető eléri a bizonyos százalékot.Szóbelinél felsőfoknál meg az emelt angolnál is bármit kérhetnek.(ajánlom az 100 kérdés 1000 válasz felsőfokon című könyvet na abba minden benne van).UI:az emelt szintű érettségi angolból felér egy középfokú angol ny-val mivel ha eléred a hatvan százalékot emelten kapsz B2-es nyelvvizsgát.

Pontosítanék a tisztánlátás végett. Ha angolból emelt érettségizel, és van angol nyelvvizsgád (mindegy hogy közép- vagy felsőfokú), utóbbira NEM kapsz plusz pontot, mert az emelt érettségi üti a nyelvvizsgát. Tehát csak az 50 pontot kapod meg az érettségire, HA meglett 45%; ha 44% vagy rosszabb lett, nincs 50 többletpontot.
Viszont, ha tegyük fel, angolból emelt érettségizel legalább 45%-ra, és németből van felsőfokú nyelvvizsgád, akkor az 90 plusz pontot jelent.

És igen, 60%-os emelt érettségi után jár a középszintű nyelvvizsga, de az érettségi azért valamivel nehezebb, mintha elmenne az ember nyelvvizsgázni (legalábbis én meg több ismerősöm így tapasztalta).

Az 1000 kérdés 1000 válasz felsőfokon tényleg nagyon jó könyv mind nyelvvizsgára, mind érettségire, de még így is tudtak olyan témából kérdezni szóbelin, ami nem szerepelt a könyvben. Viszont összességében nem az a lényeg, hogy minél tudományosabban, bölcsebben válaszolj a kérdésekre, hanem hogy tudd folyamatosan használni a nyelvet, minél változatosabb szókinccsel.
3 felhasználónak tetszik: MadHatter, Szandi0820, Lil98
2017. augusztus 06. 13:51 #2302
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
ez a meleg tenyleg embertelen...jo, nekem mar 22 fok felett minden melegnek szamit de 30 felett...tegnap speciel volt egy unnepseg a telepulesen, szabadteri es ide hallottam, hogy konkretan kint volt a haromnegyed varos. a fouton. ezek az emberek jol vannak? nekem 10 perc is eleg lenne, hogy elajuljak meg arnyekban is. raadasul minden nyaron kiuteses a felkarom es a labszaram, ritka idegesito, ha neha napjan el kell mennen valahova es a szemem sarkabol latom, hogy masok bamuljak. nem az en hibam, hogy a borom nem erre az idore teremtettek xd az orrverzes es a magas vernyomastol kidagado erek kulon horror sztori. szerintem en hibernalom magam szeptember vegeig, valaki szoljon, ha mar lehet oszi kabatban jarni.

szerintem az emelt erettsegi nyelvbol nem olyan nehez, egy eros B2, nemetbol mar meg is csinaltam elorehozottan es angolbol is tervezem jovore, mert az viszont tenyleg kell majd. altalaban mindenkinek sikerulni szokott egy negyes, aki elmegy, de sokszor otos is...
6 felhasználónak tetszik: vasasreka8, MadHatter, Szandi0820, Syden, Lil98, forever.romanci
2017. augusztus 06. 14:11 #2303
- törölt felhasználó -    
" Sheldon, neked nem volt személyiséged, csak kedvenc sorozataid. "
Basszus, ezt akár nekem is mondhatták volna.. rohog.gif
9 felhasználónak tetszik: MadHatter, Bátor Ventillátor, Szandi0820, Arcee23, LaDySmIth, Lil98, exoverdose, Syden, forever.romanci
2017. augusztus 06. 15:39 #2304
kaliforhnia
kaliforhnia
=

Státuszpeople go but how they left always stays.
Hozzászólás: 1624
Csatolások: 65
Azonosító: 255526
tegnap este csináltam limonádét magamnak és valamilyen oknál fogva kiraktam az ablakomba és sikeresen ott is maradt.
most vettem észre és 3 darázson, 2 legyen, 2 szúnyogon és jó pár darab levélen kívül szerintem még egy Jehova tanúja is van benne valahol. rolleyes.gif
8 felhasználónak tetszik: MadHatter, Bátor Ventillátor, Szandi0820, silenc, Syden, LaDySmIth, forever.romanci, Lil98
2017. augusztus 06. 15:47 #2305
- törölt felhasználó -    
Hol az esőm????! reklamalo.gif reklamalo.gif reklamalo.gif Nem erről volt szó, hogy ma is kifordulunk a bőrünkből!!!! dry.gif
4 felhasználónak tetszik: MadHatter, Szandi0820, Lil98, forever.romanci
2017. augusztus 06. 15:48 #2306
- törölt felhasználó -    
Amint elküldtem egy hozzászólást, deja vu érzésem támadt, szóval várom rá a reakciókat. laugh.gif
2 felhasználónak tetszik: MadHatter, forever.romanci
2017. augusztus 06. 16:37 #2307
- törölt felhasználó -    
Idézet (Audrey Jane @ 2017.08.06. 15:47)
Hol az esőm????!  reklamalo.gif  reklamalo.gif  reklamalo.gif Nem erről volt szó, hogy ma is kifordulunk a bőrünkből!!!!  dry.gif

Itt van beer.gif meghajolo.gif
4 felhasználónak tetszik: MadHatter, Szandi0820, Syden, forever.romanci
2017. augusztus 06. 16:44 #2308
Astelia
Astelia
ℳαяαบđєя™

StátuszYou only live once, but if you do it right, once is enough.
Hozzászólás: 18948
Csatolások: 19642
Azonosító: 168141
OFF: Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. smileeee.gif Az érettségi már megvan, jóval 90% felett sikerült, de mivel a felsőfokú nyelvvizsga, amit kapok majd (kéttan, a szakmai tantárgyakból is angolul érettségizünk, emiatt kapunk felsőfokút) csak Magyarországon elfogadott, úgy döntöttem, hogy elmegyek nyelvvizsgázni, mert szeretnék kimenni külföldre, egy kis időre biztosan.
Azért kérdeztem, hogy mekkora a különbség, hogy tudjam, megéri-e izgulni vagy sem. laugh.gif

OFF/2: Nálunk tegnap éjjel óta 20 fok alatt van a hőmérséklet, hajnalban rengeteg eső esett (és még lesz is, a viharfelhőket elnézve), talán nem adott (/ad) le mindent Szombathely környékén és megy az ország többi részére is. Kitartás, én jelenleg fázok. rohog.gif

ON: Nem tudom, mekkora front jöhet, de reggel óta migrénnel küszködök. Így menjen el az ember ostromnapokra a legjobb barátnőjével és érezze is jól magát. unsure.gif
6 felhasználónak tetszik: MadHatter, Szandi0820, silenc, Syden, LaDySmIth, forever.romanci
2017. augusztus 06. 16:49 #2309
- törölt felhasználó -    
Nálunk is beborult és lóg az eső lába. w00t.gif Végre éjjel elég hűvös lesz ahhoz, hogy nyugodtan aludjak, ráadásul szeretek a vihar hangjaira elaludni, úgyhogy ha szerencsém lesz, még azt is megkapom bónusznak. biggrin.gif
7 felhasználónak tetszik: vasasreka8, MadHatter, Szandi0820, Syden, LaDySmIth, Lil98, forever.romanci
2017. augusztus 06. 17:49 #2310
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
nos, holnaptól hivatalosan is véget ér a nyári szünet számomra, mivel augusztus végéig nyári gyakorlaton leszek, amit rohadtul nem várok. cry.gif nem azzal van bajom, hogy dolgoznom kell, mert igazából ígyis végigdolgoztam a fél nyaramat, hanem azzal van bajom, hogy minden barátom vagy fesztiválra megy vagy nyaralni, én meg. xdd plusz csak hétvégén járhatok haza, érdekes lesz besűríteni annyi embert a hétvégémbe, max inkább maradok ott, hogy senkivel ne kelljen találkoznom.xd aki teheti egyébként, helyettem is élvezze ki a nyári szünet további részét! ^^
10 felhasználónak tetszik: madeleine., MadHatter, Bátor Ventillátor, Szandi0820, silenc, Lil98, BarbieFan, Maiko, Syden, forever.romanci
2017. augusztus 06. 17:50 #2311
- törölt felhasználó -    
végre ide is elérkezett a már nagyon várt eső! w00t.gif pompom.gif dörög-dörög, de no problem.
5 felhasználónak tetszik: MadHatter, Szandi0820, Lil98, Syden, forever.romanci
2017. augusztus 06. 19:33 #2312
Syden
Syden
visszatérő vendég

StátuszI don't belong to anyone but everybody knows my name
Hozzászólás: 320
Csatolások: 10
Azonosító: 261302
Ez itt a Hogyan maradj szingli egy életen keresztül? első része. laugh.gif
Hétvégén voltunk fürdeni a családdal.
Benn voltunk a medencében anyuval, én meg kinéztem magamnak egy helyes srácot. Magas, szőke, nagyon cuki pofival. Oké.
Összesen voltunk kb 20 percet a vízben, addig én csak 12-szer szerettem volna megfulladni az egyébként derékig érő vízben. rohog.gif
Aztán jött a legjobb rész. biggrin.gif Ez a srác labdázott az öccsével meg a papájával. Egyszer csak felém jött a labdájuk. Gondoltam visszadobom nekik, ezzel is legalább felhívom magamra egy kicsit a csávó figyelmét. Na, mikor ez a szépfiú nyújtotta a kezét, hogy neki dobjam a labdát, végigfutott az agyamon, hogy "Úristen, milyen helyes" és azzal a lendülettel sikerült is két méterrel a srác mellé dobnom azt a szerencsétlen labdát. rohog.gif Utána mindhárman csúnya pillantást vetettek rám, én meg inkább kimentem a medencéből. biggrin.gif
10 felhasználónak tetszik: vasasreka8, MadHatter, Bátor Ventillátor, Szandi0820, silenc, Lil98, madeleine., Hana-chanxX, Arcee23, forever.romanci
2017. augusztus 07. 09:01 #2313
- törölt felhasználó -    
Végre jól aludtam, hála a hidegfrontnak. meghajolo.gif Nemcsak a hideget, meg a viharomat kaptam meg, de hajnalban még egy kis extra tücsökciripelést is. thumbsup.gif Azt mindjuk nem tudom, honnan jött, mert nálunk egy szem zöld nincs, viszont az egyik szomszédom tart pókot, lehet, hogy ott fesztiválozott valamelyik ebédnek szánt tücsi. Mindenesetre jó volt elaludni rá. laugh.gif
7 felhasználónak tetszik: vasasreka8, MadHatter, Szandi0820, Lil98, madeleine., forever.romanci, LaDySmIth
2017. augusztus 07. 10:29 #2314
- törölt felhasználó -    
Tegnap délután lecsapott ránk egy szupercella (elmondások szerint ez csak a széle volt). Nem volt több 20 percnél, sőt még annyi se lehetett, bár egy örökkévalóságnak tűnt. Egyik percben még az erkélyajtóban élveztem a hűs esőt, aztán hirtelen valami morajlani kezdett és jött a jég. Azonnal lehúztuk a redőnyöket és vártuk, amíg elvonul. Hangosan kopogott a jég a redőnyökön, korom sötét volt, mert az áram is elment, aztán már sütött is ki a nap és ugyan olyan meleg volt. Szétnéztünk utána. Ahol mi lakunk az egyik oldalon vitte a cserepeket a vihar. Hál' isten nem a mi oldalunkat. Betört egy ablak az alattunk lévőknél és szétázott a lépcsőház, mert valaki nyitva hagyta az ablakot is. A városban káosz uralkodott, még most is. Mindenhol kidőlt fák, villanyoszlopok, vezetékek a földön... És éjjel még jött bőven eső. Az áram is visszajött valamikor éjszaka. Borzalmas volt.

7 felhasználónak tetszik: MadHatter, Bátor Ventillátor, Szandi0820, Lil98, madeleine., forever.romanci, LaDySmIth
2017. augusztus 07. 21:57 #2315
- törölt felhasználó -    
Ma tudtam meg, hogy az ötös lottó várható főnyereménye ennyi meg annyi csillió és billió. Nem, amúgy csak azt, hogy Rob Halford meleg. Végül is csak 1998-ban bújt elő, tizenkilenc évvel később eljutott ez az infó hozzám is. rohog.gif Nem mintha változtatna bármit is (maximum még jobban szeretem, mint eddig), de sosem gondoltam volna róla.
7 felhasználónak tetszik: Jacqueline, madeleine., MadHatter, forever.romanci, Lil98, Szandi0820, LaDySmIth
2017. augusztus 07. 22:16 #2316
vasasreka8
vasasreka8
rebecca

Státusz-
Hozzászólás: 1159
Csatolások: 151
Azonosító: 152836
Nem is tudom mióta nem mozdultam ki emiatt a borzasztó meleg miatt, végre ma este lejött egy kis szemerkélő eső. Mint a mennyei manna. rohog.gif Holnap megint este 7-től hívtak ki, merem remélni, hogy kicsit borúsabb idő lesz s nem 600 fok. closedeyes.gif
7 felhasználónak tetszik: Maiko, Syden, madeleine., MadHatter, forever.romanci, Lil98, Szandi0820
2017. augusztus 07. 22:22 #2317
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
Még el se kezdődött a nyár, de mindjárt vége... blink.gif *existential crisis intensifies*
9 felhasználónak tetszik: Syden, madeleine., Arcee23, MadHatter, White Soul, forever.romanci, Lil98, Szandi0820, LaDySmIth
2017. augusztus 08. 10:12 #2318
- törölt felhasználó -    
Tegnap elkértem három zenész lapját, mindhármat meg is kaptam... Én hülye. Valaki legközelebb szóljon rám, hogy egyszerre maximum egy lapot kérjek el. Rob Halford lapjával 8:40 óta szenvedek, és még mindig csak 1980-nál járok. Kíváncsi leszek, mikor fejezem be, arról nem is szólva, hogy vár még rám Kirk Hammett és Dave Mustaine is. rohog.gif öljönmegvalaki
6 felhasználónak tetszik: Syden, forever.romanci, Bátor Ventillátor, silenc, Szandi0820, madeleine.
2017. augusztus 08. 19:59 #2319
silenc
silenc
#ALLFOR916

StátuszJust Saiyan.
Hozzászólás: 3549
Csatolások: 7784
Azonosító: 143058
Alig akarom elhinni, de a mai napon véget ért számomra a Naruto Shippuuden. Hogy is érzek ezzel kapcsolatban? Jó Kérdés. Kicsit nehezen tudom összeszedni a gondolataimat. Igazából, örülök a befejezésnek (még annak ellenére is, hogy én teljesen mást képzeltem el) és többnyire örömmel gondolok vissza arra a sok-sok részre, viszont az utóbbi években nekem már nyögvenyelős volt.. Igen, a fránya fillerek miatt. Korábban többször is nemtetszésemet fejeztem ki miattuk, valamint, hogy többek között a kedvenc karakterem is meghalt, de így, hogy vége van, valahogy már annyira nem is böki a csőröm. Btw még ezek ellenére is teljesen máshogy érzek a Narutóval kapcsolatban, mint a többi animémmel. Sok éven keresztül kísért végig, és így visszagondolva rengeteg érzelmet váltott ki belőlem, amik csak most tudatosultak bennem. A szívemhez nőtt, és most egy korszak zárult le. beer.gif
2 felhasználónak tetszik: forever.romanci, Maiko
2017. augusztus 08. 20:30 #2320
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Ma az oviban 3-an lenéniztek, 10-en hívtak óvónéninek, és 3 gyerektől kaptam rajzot, hogy vigyem haza és rakjam ki a falamra.
Ja, meg annyi kavicsot kaptam a a szeretetük jeléül, hogy ha én azt mind hazahoztam volna, akkor most több lenne itthon mint az óvoda játszóterén. rohog.gif
De amúgy imádom őket, mert annyi szeretetet kapok tőlük, hogy mellettük nincsenek rossz napjaim. heart.gif
5 felhasználónak tetszik: forever.romanci, Bátor Ventillátor, Lil98, Szandi0820, madeleine.
172 oldal 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!