Alicia Keys eltiltotta a fiait a szexista Disney-meséktől
2016. november 05. 20:07
|
|
mentholkiller queen |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.16. Hozzászólás: 5095 Csatolások: 183 Azonosító: 206342 offline
|
Ez hülyeség. A Hófehérke, ugyan úgy mint a többi Disney rajzfilm, egy mese. Nem kell száz százalékosan komolyan venni, és a valóságot sem igazán tükrözni. Imádom, hogy a mai radikális feministák mindig mindenbe belelátnak valamit, ami szerintük sértő. Hány kislány gondolhatja a mesék nézése közben, hogy neki is ezt kötelező majd tenni? Gondolom semennyi. Abszolút rendben van, ha egy gyerek ezeket a rajzfilmeket nézi. Semmi bajuk nem lesz tőlük. Az ilyen álláspontú szülőktől annál inkább.
2016. november 05. 20:27
|
|
Gureka10queen of clubs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.13. Hozzászólás: 7395 Csatolások: 566 Azonosító: 193928 offline
|
Igen, én is azt mondom, hogy egy gyerek, még úgysem az ilyenekkel foglalkozik, hogy szexista-e vagy nem..
De semmi veszteség nem éri őket azzal, hogy nem nézik.
Ami Disney sorozatokat meg pláne, jobb is, hogy nem nézik...
De semmi veszteség nem éri őket azzal, hogy nem nézik.
Ami Disney sorozatokat meg pláne, jobb is, hogy nem nézik...
2016. november 05. 20:38
|
|
DirectionerGirl001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.07.20. Hozzászólás: 815 Csatolások: 0 Azonosító: 246892 offline
|
Szerencsétlen gyerekek főleg a kisebbik főleg abból a szempontból,hogy kicsit nagyobb korában majd kérdezik tőle egy feladatban vagy valami,hogy sorold fel a hét törpe nevét
2016. november 05. 20:39
|
|
anzi7Mrs. Tomlinson |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.15. Hozzászólás: 4240 Csatolások: 9 Azonosító: 191626 offline
|
Istenem, ezeken a meséken nőttem fel, és feminista vagyok!!! A kettő megfér egymás mellett,sőt mai napig megnézem a Disney meséket mert szerintem egy bizonyos mértékben az életre nevel, nem mint a Dóra a felfedező, amitől szerintem minden értelmes ember/gyerek agyf@szt kap......
2016. november 05. 20:54
Szerintem egy gyerek nem lát benne semmi "olyat"...főleg nem egy 10 hónapos.
2016. november 05. 21:51
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Ez most komoly?! Haggyuk már, semmi szexista nincs benne, emberek milliói ezen a mesén nőtt fel, nem ez fogja befolyásolni a gyerek gondolkodását.
2016. november 05. 21:57
|
|
Dreamchibi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.11. Hozzászólás: 784 Csatolások: 0 Azonosító: 193823 offline
|
Ez hülye. Már bocs a kifejezèsért...de az.
Melyik gyereknek jut ilyen az eszébe?? Úristen....
Melyik gyereknek jut ilyen az eszébe?? Úristen....
2016. november 05. 22:06
|
Lilisztarvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.09. Hozzászólás: 318 Csatolások: 0 Azonosító: 244672 offline
|
Mar nem azért de ez hülyeség
Amúgy meg jo Oke fiúk...
De azért gondoljunk bele hogy mi lesz ha ugye nem ismeri a sztorikat es mindenki más igen
Amúgy meg kis korban nem ezeket nézik a gyerekek hanem a mesét
Es Oke hogy o ezt akarja támogatni hogy ne legyenek szexistak amit jol is tesz de könyörgöm
Ok azt se értik hogy mi az a szó es en tinikent meg ertem es nem tartom annak ezeket
Es amúgy a mai Disney csatorna tenyleg csúszik le de azért vannak jok!!! (Igaz azok most fejeződtek be
Amúgy meg jo Oke fiúk...
De azért gondoljunk bele hogy mi lesz ha ugye nem ismeri a sztorikat es mindenki más igen
Amúgy meg kis korban nem ezeket nézik a gyerekek hanem a mesét
Es Oke hogy o ezt akarja támogatni hogy ne legyenek szexistak amit jol is tesz de könyörgöm
Ok azt se értik hogy mi az a szó es en tinikent meg ertem es nem tartom annak ezeket
Es amúgy a mai Disney csatorna tenyleg csúszik le de azért vannak jok!!! (Igaz azok most fejeződtek be
2016. november 05. 22:19
|
|
Britney Spears FunFuck you |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.25. Hozzászólás: 1534 Csatolások: 0 Azonosító: 192261 offline
|
Khm...nyilván a gyerekek első gondolata az lesz mikor megnéznek egy Disneyt hogy milyen szexista
2016. november 05. 23:31
|
|
Suzievisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.04.10. Hozzászólás: 359 Csatolások: 1 Azonosító: 255553 offline
|
Ilyen gondolatok egy 6 éves gyerekben nem fogalmazódik meg....
Ez egy MESE!!!Amit a gyerekek máshogy lát mint egy felnőtt.Én is ezeken nőttem fel és semmi bajom nem lett tőle...
Ez egy MESE!!!Amit a gyerekek máshogy lát mint egy felnőtt.Én is ezeken nőttem fel és semmi bajom nem lett tőle...
2016. november 05. 23:49
|
|
mikaelahvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.07. Hozzászólás: 312 Csatolások: 0 Azonosító: 257820 offline
|
Idézet (Récike2000 @ 2016.11.05. 19:42)
Na konyorgom ne tulozzunk mar. Persze,feminista,tisztelem erte,ez jo dolog,de ha a gyerekei nem neznek meset mit neznek?Dokumentumfilmeket? Bocsasson meg de ez szerintem is belemagyarazas,nem kell mindenben a rosszat keresni. Egyaltalan nem arrol szol a mese,hogy het torpere foz,mos,takarit. Nem kellene ezekben a mesekben a rosszat keresni,hiszen szinte mind ezen nottunk fel,es ha mar bele akar kotni valamibe,nezzen fel a Disney csatornara,ahol megy a hulyeseg,a mar viccesnek es csaladi hangulatunak sem nevezheto kemes,iskolas meg a tobbi hulye sorozat. A mostaniakba mar bele lehet kotni,azok valoban gazak. A regi,EREDETI Disney mesek szerintem meg tanulsagosak is lehetnek,es egy gyerek nem azt fogja nezni,hogy mennyire rasszista,feminista,stb stb az az adott mese.
Én kiskoromban rengeteg dokumentumfilmet néztem - mondjuk most is -, de ennek ellenére még normálisan felnőttem.
Egyrészt belemagyarázás, másrészt mikor ezeket a meséket - az eredetiket - megírták akkor még nem nagyon volt olyan, hogy feminizmus, tehát valószínűleg anno a Grimm-fivérek sem nőgyűlölő propagandának szánták és mikor Walt Disney megfilmesítette sem hiszem hogy ilyen szándékkal tette volna. Másrészt... Tény, hogy nem nézhet össze-vissza mindent a gyerek, de ha egy ilyen mesét kiskorában megnéz, nem lesz rá rossz hatással. Ha később felnő és ő is úgy látja, mint az anyja, akkor magától is elfogja tudni dönteni, hogy ez a mese rasszista, nőgyűlölő stb. Vagy meg állatira nem fog rá emlékezni és nem is fogja érdekelni.
2016. november 06. 00:03
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
Szerintem amúgy van benne némi igazság. Amit írtatok, hogy a gyerekek nem gondolkoznak ilyeneken, hogy szexizmus meg hasonlók, ez igaz, de attól függetlenül a hercegnős meséknek van egy ilyen rossz felhangja, hogy a lány vár a szőke hercegre fehér lovon, a lányt meg kell menteni, stb. Ha ebből a szempontból nézem, én ezt kifejezetten nem szeretem a Disney mesékben.
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.

0 felhasználónak tetszik: