Starity

15 ritka történelmi fotó – III. rész (18+)

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. október 08. 19:03 #21
ericdraven28
ericdraven28
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 33
Csatolások: 0
Azonosító: 250034
Nagyon jó cikk! Köszi.
2016. október 08. 19:06 #22
- törölt felhasználó -    
Elképesztőek ezek a fotók. Bár a nagyját ismertem, de mindig hihetetlen újra látni, mikre képesek az emberek.
2016. október 08. 19:15 #23
Veraaa
Veraaa
új tag

Státusz"Néznek, de nem látnak. Hallgatnak, de nem értenek"
Hozzászólás: 91
Azonosító: 257984
Jó cikk lett!
2016. október 08. 19:18 #24
Lejlus
Lejlus

StátuszAkard jobban,mint amennyire félsz tőle.
Hozzászólás: 2565
Azonosító: 217999
Hogy lehettek olya betegek az emberek,hogy egy elefántot felakasztottak?! Hihetetlen..Egyébként imadom ezt a cikksorozatot,nagyon jó!! smileeee.gif
2016. október 08. 20:12 #25
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
nagyon adom ezt a sorozatot, megint nagyon érdekes cikk lett
2016. október 08. 20:26 #26
LJolt
LJolt
visszatérő vendég

StátuszIs it July yet? No? Well... damn.
Hozzászólás: 100
Azonosító: 256217
Furcsa egy ilyen oldalon ilyen cikkre bukkanni, de talán nem árt. Megrázó képek.
2016. október 08. 21:57 #27
Diala
Diala
Miss Objective

Státusz"Forgive your enemies, but never forget their names."
Hozzászólás: 2235
Azonosító: 214153
Wooow, ez nagyon érdekes cikk. A második kép pedig hátborzongató.
2016. október 08. 22:39 #28
lea.kamilla
lea.kamilla
új tag

Státuszbang,bang
Hozzászólás: 9
Azonosító: 238058
QUEENxxB a 4. képhez I. világháború van írva!
2016. október 08. 22:41 #29
lea.kamilla
lea.kamilla
új tag

Státuszbang,bang
Hozzászólás: 9
Azonosító: 238058
Én a 2. képnél borúltam ki nagyon!!Milyen ember az aki ilyet csinál??Hihetetlen!!És,hogy teherbe ejti a saját lányát!!
Szörnyű!!
2016. október 08. 22:57 #30
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Kincses Bogi @ 2016.10.08. 15:55)
Adolf Hitler egy segg volt....sőt annál is rosszabb . A 13 nagyon durva és még a saját apja ejtette teherbe?! ( ez  nagyon durva) Mi lehetne még ezeknél is durvább?....

Alapvető történelmi hiányosságaid vannak, amiket illene pótolnod, hogyha elvárod magadtól az alapműveltséget. Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is. Mao Ce-tung durván hetven millió (!) ember haláláért felelős, míg Hitler csak tizenhét millióért. Azért van némi különbség. Mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, járj utána jobban a dolgoknak, mert bár Hitler nem volt ártatlan bárányka, de amilyen közutálat övezi - köszönhetően a holokauszt imádatnak, amit évek óta dugdosnak le a köznép torkán - , szerintem kicsit túlzás. Persze, lehetőségem adódott beleolvasni a Mein kampf című könyvébe, és hidd el, ha egy kicsit utána nézel, okosodsz, művelődsz, a véleményed tüzetesen meg fog változni.
2016. október 08. 23:18 #31
Fallengirl
Fallengirl

Státusz" Hey! Write you´re own story! " - The Book of Life
Hozzászólás: 887
Azonosító: 164007
Beyla:
holokauszt imádat? biggrin.gif ezt mégis honnan veszed? biggrin.gif Lehet vannak emberek akik imádattal nézik azokat a helyeket ,ami több ember halálát is követelte (sajnos ezeknek nincs ki a 4 kereke).. de szerintem túlzás ezt a szót használni..az meg tény ,igen ,hogy voltak Hitlernél roszabbak is ,sőtt sokkal roszabbak és én is olvastam a Mein kampf -t ,de akkoris egy kegyetlen ember volt..
2016. október 08. 23:31 #32
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Fallengirl @ 2016.10.08. 23:18)
Beyla:
holokauszt imádat? biggrin.gif  ezt mégis honnan veszed? biggrin.gif Lehet vannak emberek akik imádattal nézik azokat a helyeket ,ami több ember halálát is követelte (sajnos ezeknek nincs ki a 4 kereke).. de szerintem túlzás ezt a szót használni..az meg tény ,igen ,hogy voltak Hitlernél roszabbak is ,sőtt sokkal roszabbak és én is olvastam a Mein kampf -t ,de akkoris egy kegyetlen ember volt..

Szerintem félreértelmezted a hozzászólásomat ily késő éjszakai órákban. laugh.gif Az "imádat" szóval leginkább arra igyekeztem reflektálni, hogy a holokausztot emelik manapság (kb. az elmúlt 7-8 évben) piedesztálra, holott azért voltak jóval nagyobb, tragikusabb történelmi események is. Ott van Könyvtolvaj című film, Anne Frank is elég felkapott volt 3-5 évvel ezelőtt, és pl. minap láttam, hogy a CSI:NY-ban egy komplett részt szántak a holokausztról való megemlékezésről. Pluszban nekem 2009-ben a sulim csinált egy kiállítást e témával kapcsolatban, amit rendeltetésszeren minden osztályra ráerőltettek, akár kíváncsiak voltak rá, akár nem. Számomra ez azért elég nyögvenyelős, amolyan leerőszakolom a másik torkán fílingű. Persze, szörnyű lehetett, egy tragédia, de barokkos túlzás csak őt lehordani, és a hozzászólásomban sehol sem írtam tudtommal olyat, hogy nem volt kegyetlen ember, sőt mi több, ki is emeltem, hogy nem volt egy ártatlan bárányka, de azért volt, aki lazán túlszárnyalta őt népirtásban.
2016. október 09. 00:11 #33
Glamster
Glamster

Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 3280
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Idézet (Beyla @ 2016.10.08. 22:57)
Alapvető történelmi hiányosságaid vannak, amiket illene pótolnod, hogyha elvárod magadtól az alapműveltséget. Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is. Mao Ce-tung durván hetven millió (!) ember haláláért felelős, míg Hitler csak tizenhét millióért. Azért van némi különbség. Mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, járj utána jobban a dolgoknak, mert bár Hitler nem volt ártatlan bárányka, de amilyen közutálat övezi - köszönhetően a holokauszt imádatnak, amit évek óta dugdosnak le a köznép torkán - , szerintem kicsit túlzás. Persze, lehetőségem adódott beleolvasni a Mein kampf című könyvébe, és hidd el, ha egy kicsit utána nézel, okosodsz, művelődsz, a véleményed tüzetesen meg fog változni.

Megint kicsit nyersen fogalmaztál a másik taggal szemben, de e felett szemet hugyok... ismét. Nem akartam beleszólni a vitába, de szeretnék a kiemelt részre reagálni.
Szerintem! teljesen mindegy, hogy 1 emberről, 1-17-70 (stb) millió emberről beszélünk, a gyilkosság nem elfogadott. Ez nagyon oktondi összehasonlítás volt, ha engem kérdezel, mivel ha úgy vesszük, 17 millió majdnem kitesz két Magyarországot.
+ tegyük hozzá, mivel jártasnak mondod magad a témában, ez a szám még mindig kérdéses, nem tény, mivel a holttestek több mint 60%-a eltűnt, be sem jegyezték őket, tehát, hogy valójában hány ember vesztette életét a munkatáborban, rejtély, és az is marad. Azért az mutat egy mértéket, hogy egy emberi holttest hamuja elfér egy gyufaskatulyában, és kitettek két hegységet a hamvak. CSAK a hamvak.
Igen, a Holokauszt túl van hypeolva, de valószínűleg azért, mert Europán belül történt, és ez áll a mi kultúránkhoz a legközelebb, és rengeteg embert érintett minden országból (nyilván a kitelepítéseket nem kell neked mondanom). A túlélők ma is köztünk vannak, így azoknak családjai is, akik sosem kerültek elő... Nem olyan régen történt ez, hogy csak úgy feledésbe merüljön, s kicsit felfoghatatlan az emberek számára nyilván, hogy egy szabad szellemiségű világban ilyen előfordulhat, hogy csak úgy ölik és kínozzák az embereket (igen, tudom, hogy Németország milyen depresszív állapotban volt a háborús veszteség miatt, de mégis, ez mindennek ellen ment, amit képviseltek, meg úgy maga a Nyugat mit képviselt). Észak-Koreában ez még mindig megy, de mivel kultúrában és egyébként is elég messze állnak tőlünk, valószínűleg ezért nem foglalkoztatja annyira az embereket a környezetünkben. Olyan, hogy „jaj velem nem történhet meg”. Ez az élet minden területén így működik.
Mindenesetre, tényleg nem értem, hogy lehet „csak” számot használni a tömegmészárlásnál, és egy ilyen mértékű igazságtalanságnál, hiszen igen, Hitlernek volt egy nézete, viszont senki nincs feljogosítva arra, hogy istent játsszon. Maradjunk annyiban, hogy az összes ilyen náci/fasiszta (...) diktátor elég rossz arc volt. Felesleges „védeni”??? egyiket is, hiszen nincs mit. Amit tettek elfogathatatlan, és borzalmas volt rengeteg emberre, s annak családjára nézve.
2016. október 09. 10:40 #34
LeerdammerGirl
LeerdammerGirl
εh. ✿

Státusz.
Hozzászólás: 6166
Csatolások: 3496
Azonosító: 234699
A játszótér megdöbbentett, de jó tudni, hogy mindez bizony létezett. Hibát követ el, aki az efféle cikkeket nem olvas el, vagy legalább görget végig.
Külön öröm, hogy végre láthattam a Ku Klux Klant ebben a szerelésükben.
2016. október 09. 11:26 #35
VictoriaPolice
VictoriaPolice
visszatérő vendég

StátuszMíg remeg a húr, a zene az úr, minden nyelven egyet jelent.
Hozzászólás: 142
Csatolások: 2
Azonosító: 250535
Nagyon érdekes cikk lett!
Minden elismerésem! smileeee.gif
2016. október 09. 12:56 #36
DirectionerGirl001
DirectionerGirl001

StátuszIM NEVER GONNA STOP LOVING HARRY STYLES
Hozzászólás: 815
Azonosító: 246892
Szeretem az ilyen cikketek gyakrabban is lehetne wink.gif
2016. október 09. 13:13 #37
sh1nEE.
sh1nEE.
» ᴍs. ʙᴀʀᴄᴀɢɪʀʟ ღ

Státusz~ Pᴇʀғᴇᴄᴛɪᴏɴ ɪs ᴀ ᴅɪsᴇᴀsᴇ ᴏғ ᴀ ɴᴀᴛɪᴏɴ ღ
Hozzászólás: 1238
Csatolások: 454
Azonosító: 131165
Idézet (Beyla @ 2016.10.08. 22:57)

"Csak 17 millió". Nos ha így vesszük, akkor igazából "csupán" Magyarország jelenlegi lakosságának majdnem dupláját irtotta ki. Igen, tény és való, hogy a Kínai Népköztársaságban a Mao Ce-tung idejében fennálló rendszer, illetve a Sztálin által vezetett néhai Szovjetunió rendszabályai több életet követeltek a Hitler-féle náci Németország akcióihoz képest. Ugyanakkor abszurdnak tartom, hogy egy ilyen kegyetlen ember védelmére kelsz mondván, tőle azért látott már a történelem agresszívabb vezetőt. Szumma-szummárum, ez esetben nem a számok nagyságára kell hangsúlyt fektetni. Egy ember megölése, ugyanolyan bűn és elítélendő cselekedet, mint 17 millió vagy 78 millió (Mao) férfi és nő életének kiontása, és természetesen véleményem szerint elegendő alapot nyújt ahhoz, hogy valaki a közutálat tárgyát képezze. Annak a magyarázatát, hogy miért is Hitler kerül leginkább ilyen megvilágításba manapság, úgy vélem az oktatás felépítésében kell keresni: középiskolában a történelem kapcsán egy Európa-fókuszú tananyagot igyekeznek lenyomni a diákok torkán, így az egyetemi végezettséggel nem rendelkezők nincsenek is tisztában alapvető nemzetközi események relevanciájával, sőt, egyáltalán azok létével sem. (Tisztelet a kivételnek.)
Elnézést kérek ezért az off topic szagú hozzászólásért. Tulajdonképpen egyet szoktam érteni a kommentárjaiddal, ennek kapcsán azonban szerettem volna én is kifejteni az álláspontomat.
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2016. október 09. 13:28 #38
léda00
léda00

Státusz"Elbújok egy fűszál mögött s innen figyelem, hány dimenziós ez a világ"
Hozzászólás: 650
Azonosító: 211915
Ilyen cikkeket szívesen olvasnék máskor is,nagyon érdekes lett! smileeee.gif
2016. október 09. 13:51 #39
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
sh1nEE, én is veled tudok a leginkább egyetérteni.
Az ember egyszerűen nem képes az egész világra kiterjedően együttérzést érezni (ez nagyon érdekes btw javaslom, hogy olvassatok utána), és ha a tananyagban már válogatni kell, európaiként nyilván Európáról tanulunk, ahol a nácizmus ugyancsak nagy pusztítást végzett... A csak 17 milliót kicsit degradálónak érzem, és méltatlannak az áldozatokkal szemben. Oké, az kicsit tájékozatlan vélemény, hogy Hitler egy segg volt (meg kulturálatlan is), ugyanakkor csak azért elbagatellizálni a holokausztot, mert sokat kell róla tanulni, jócskán ha-ha... Igen, voltak durvább tömeggyilkosságok is, de a hozzászólásod (Beyla) kb úgy hangzott, mintha felmentenéd Hitlert, csak mert voltak olyanok, akik kétszer/háromszor annyi embert is megöltek, és akkor ő tulajdonképpen egy klassz ember ("Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is"). Vagy nem tudom, mire gondoltál tüzetes véleménymegváltoztatás alatt.
Merem kijelenteni, hogy tudok pár dolgot a holokausztról (bár bevallom, hogy Mao Ce-tungról nem nagyon), és ennek a tudásnak a birtokában nem bírtam elmenni emellett. Úgy értem, ez nyilván nem a legmegfelelőbb platform a téma megtárgyalására, de nem értem az indokot, ami miatt el kéne nézni Hitlernek ezt az aprócska, 17 milliós ballépést (nem tudom, hogy ebbe a számba beleszámoltad-e pl az eutanáziaprogramok áldozatait is).
Szóval, igen, más diktátorok is voltak, öltek embereket, de Hitler egyáltalán nem volt jobb náluk. Ha van lehetősége, megöl ő még kétszer ennyit is. Embertelen, ferde ember volt, és igenis övezze közutálat, mert nem egy szerethető típus, és ha "csak" is, gyakorlatilag a zsidó nép effektíve kiirtásáért felel (plusz még a cigányok, fogyatékosok, melegek, politikai foglyok et cetera).
Oh és. A történelemtanulás nem az érdeklődésen múlik. Ez a XX. századi Európa legnagyobb katasztrófája, így aztán kénytelen vagy lenyelni.

(lehet, hogy kicsit zavaros lett a hozzászólás, de szeretném, ha értenél ^^)
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2016. október 09. 14:29 #40
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Szerintem a Ku Klux Klan képe az egyik legnyugtalanítóbb dolog amit valaha láttam.
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!