15 ritka történelmi fotó – III. rész (18+)
2016. október 08. 19:03
|
|
ericdraven28új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.09.24. Hozzászólás: 33 Csatolások: 0 Azonosító: 250034 offline
|
Nagyon jó cikk! Köszi.
2016. október 08. 19:06
Elképesztőek ezek a fotók. Bár a nagyját ismertem, de mindig hihetetlen újra látni, mikre képesek az emberek.
2016. október 08. 22:39
|
|
lea.kamillaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.12.29. Hozzászólás: 9 Csatolások: 0 Azonosító: 238058 offline
|
QUEENxxB a 4. képhez I. világháború van írva!
2016. október 08. 22:41
|
|
lea.kamillaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.12.29. Hozzászólás: 9 Csatolások: 0 Azonosító: 238058 offline
|
Én a 2. képnél borúltam ki nagyon!!Milyen ember az aki ilyet csinál??Hihetetlen!!És,hogy teherbe ejti a saját lányát!!
Szörnyű!!
Szörnyű!!
2016. október 08. 22:57
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Kincses Bogi @ 2016.10.08. 15:55)
Adolf Hitler egy segg volt....sőt annál is rosszabb . A 13 nagyon durva és még a saját apja ejtette teherbe?! ( ez nagyon durva) Mi lehetne még ezeknél is durvább?....
Alapvető történelmi hiányosságaid vannak, amiket illene pótolnod, hogyha elvárod magadtól az alapműveltséget. Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is. Mao Ce-tung durván hetven millió (!) ember haláláért felelős, míg Hitler csak tizenhét millióért. Azért van némi különbség. Mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, járj utána jobban a dolgoknak, mert bár Hitler nem volt ártatlan bárányka, de amilyen közutálat övezi - köszönhetően a holokauszt imádatnak, amit évek óta dugdosnak le a köznép torkán - , szerintem kicsit túlzás. Persze, lehetőségem adódott beleolvasni a Mein kampf című könyvébe, és hidd el, ha egy kicsit utána nézel, okosodsz, művelődsz, a véleményed tüzetesen meg fog változni.
2016. október 08. 23:18
|
|
Fallengirl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.18. Hozzászólás: 887 Csatolások: 0 Azonosító: 164007 offline
|
Beyla:
holokauszt imádat?
ezt mégis honnan veszed?
Lehet vannak emberek akik imádattal nézik azokat a helyeket ,ami több ember halálát is követelte (sajnos ezeknek nincs ki a 4 kereke).. de szerintem túlzás ezt a szót használni..az meg tény ,igen ,hogy voltak Hitlernél roszabbak is ,sőtt sokkal roszabbak és én is olvastam a Mein kampf -t ,de akkoris egy kegyetlen ember volt..
holokauszt imádat?
2016. október 08. 23:31
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Fallengirl @ 2016.10.08. 23:18)
Beyla:
holokauszt imádat?
ezt mégis honnan veszed?
Lehet vannak emberek akik imádattal nézik azokat a helyeket ,ami több ember halálát is követelte (sajnos ezeknek nincs ki a 4 kereke).. de szerintem túlzás ezt a szót használni..az meg tény ,igen ,hogy voltak Hitlernél roszabbak is ,sőtt sokkal roszabbak és én is olvastam a Mein kampf -t ,de akkoris egy kegyetlen ember volt..
holokauszt imádat?
Szerintem félreértelmezted a hozzászólásomat ily késő éjszakai órákban.
2016. október 09. 00:11
|
|
Glamster☾ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 11.03.16. Hozzászólás: 3280 Csatolások: 10727 Azonosító: 147418 offline
|
Idézet (Beyla @ 2016.10.08. 22:57)
Alapvető történelmi hiányosságaid vannak, amiket illene pótolnod, hogyha elvárod magadtól az alapműveltséget. Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is. Mao Ce-tung durván hetven millió (!) ember haláláért felelős, míg Hitler csak tizenhét millióért. Azért van némi különbség. Mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, járj utána jobban a dolgoknak, mert bár Hitler nem volt ártatlan bárányka, de amilyen közutálat övezi - köszönhetően a holokauszt imádatnak, amit évek óta dugdosnak le a köznép torkán - , szerintem kicsit túlzás. Persze, lehetőségem adódott beleolvasni a Mein kampf című könyvébe, és hidd el, ha egy kicsit utána nézel, okosodsz, művelődsz, a véleményed tüzetesen meg fog változni.
Megint kicsit nyersen fogalmaztál a másik taggal szemben, de e felett szemet hugyok... ismét. Nem akartam beleszólni a vitába, de szeretnék a kiemelt részre reagálni.
Szerintem! teljesen mindegy, hogy 1 emberről, 1-17-70 (stb) millió emberről beszélünk, a gyilkosság nem elfogadott. Ez nagyon oktondi összehasonlítás volt, ha engem kérdezel, mivel ha úgy vesszük, 17 millió majdnem kitesz két Magyarországot.
+ tegyük hozzá, mivel jártasnak mondod magad a témában, ez a szám még mindig kérdéses, nem tény, mivel a holttestek több mint 60%-a eltűnt, be sem jegyezték őket, tehát, hogy valójában hány ember vesztette életét a munkatáborban, rejtély, és az is marad. Azért az mutat egy mértéket, hogy egy emberi holttest hamuja elfér egy gyufaskatulyában, és kitettek két hegységet a hamvak. CSAK a hamvak.
Igen, a Holokauszt túl van hypeolva, de valószínűleg azért, mert Europán belül történt, és ez áll a mi kultúránkhoz a legközelebb, és rengeteg embert érintett minden országból (nyilván a kitelepítéseket nem kell neked mondanom). A túlélők ma is köztünk vannak, így azoknak családjai is, akik sosem kerültek elő... Nem olyan régen történt ez, hogy csak úgy feledésbe merüljön, s kicsit felfoghatatlan az emberek számára nyilván, hogy egy szabad szellemiségű világban ilyen előfordulhat, hogy csak úgy ölik és kínozzák az embereket (igen, tudom, hogy Németország milyen depresszív állapotban volt a háborús veszteség miatt, de mégis, ez mindennek ellen ment, amit képviseltek, meg úgy maga a Nyugat mit képviselt). Észak-Koreában ez még mindig megy, de mivel kultúrában és egyébként is elég messze állnak tőlünk, valószínűleg ezért nem foglalkoztatja annyira az embereket a környezetünkben. Olyan, hogy „jaj velem nem történhet meg”. Ez az élet minden területén így működik.
Mindenesetre, tényleg nem értem, hogy lehet „csak” számot használni a tömegmészárlásnál, és egy ilyen mértékű igazságtalanságnál, hiszen igen, Hitlernek volt egy nézete, viszont senki nincs feljogosítva arra, hogy istent játsszon. Maradjunk annyiban, hogy az összes ilyen náci/fasiszta (...) diktátor elég rossz arc volt. Felesleges „védeni”??? egyiket is, hiszen nincs mit. Amit tettek elfogathatatlan, és borzalmas volt rengeteg emberre, s annak családjára nézve.
2016. október 09. 10:40
|
|
LeerdammerGirlεh. ✿ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.20. Hozzászólás: 6166 Csatolások: 3496 Azonosító: 234699 offline
|
A játszótér megdöbbentett, de jó tudni, hogy mindez bizony létezett. Hibát követ el, aki az efféle cikkeket nem olvas el, vagy legalább görget végig.
Külön öröm, hogy végre láthattam a Ku Klux Klant ebben a szerelésükben.
Külön öröm, hogy végre láthattam a Ku Klux Klant ebben a szerelésükben.
2016. október 09. 11:26
|
|
VictoriaPolicevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.10. Hozzászólás: 142 Csatolások: 2 Azonosító: 250535 offline
|
Nagyon érdekes cikk lett!
Minden elismerésem!
Minden elismerésem!
2016. október 09. 12:56
|
|
DirectionerGirl001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.07.20. Hozzászólás: 815 Csatolások: 0 Azonosító: 246892 offline
|
Szeretem az ilyen cikketek gyakrabban is lehetne
2016. október 09. 13:13
|
|
sh1nEE.» ᴍs. ʙᴀʀᴄᴀɢɪʀʟ ღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.13. Hozzászólás: 1238 Csatolások: 454 Azonosító: 131165 offline
|
Idézet (Beyla @ 2016.10.08. 22:57)
"Csak 17 millió". Nos ha így vesszük, akkor igazából "csupán" Magyarország jelenlegi lakosságának majdnem dupláját irtotta ki. Igen, tény és való, hogy a Kínai Népköztársaságban a Mao Ce-tung idejében fennálló rendszer, illetve a Sztálin által vezetett néhai Szovjetunió rendszabályai több életet követeltek a Hitler-féle náci Németország akcióihoz képest. Ugyanakkor abszurdnak tartom, hogy egy ilyen kegyetlen ember védelmére kelsz mondván, tőle azért látott már a történelem agresszívabb vezetőt. Szumma-szummárum, ez esetben nem a számok nagyságára kell hangsúlyt fektetni. Egy ember megölése, ugyanolyan bűn és elítélendő cselekedet, mint 17 millió vagy 78 millió (Mao) férfi és nő életének kiontása, és természetesen véleményem szerint elegendő alapot nyújt ahhoz, hogy valaki a közutálat tárgyát képezze. Annak a magyarázatát, hogy miért is Hitler kerül leginkább ilyen megvilágításba manapság, úgy vélem az oktatás felépítésében kell keresni: középiskolában a történelem kapcsán egy Európa-fókuszú tananyagot igyekeznek lenyomni a diákok torkán, így az egyetemi végezettséggel nem rendelkezők nincsenek is tisztában alapvető nemzetközi események relevanciájával, sőt, egyáltalán azok létével sem. (Tisztelet a kivételnek.)
Elnézést kérek ezért az off topic szagú hozzászólásért. Tulajdonképpen egyet szoktam érteni a kommentárjaiddal, ennek kapcsán azonban szerettem volna én is kifejteni az álláspontomat.
1 felhasználónak tetszik:
Glamster
2016. október 09. 13:51
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
sh1nEE, én is veled tudok a leginkább egyetérteni.
Az ember egyszerűen nem képes az egész világra kiterjedően együttérzést érezni (ez nagyon érdekes btw javaslom, hogy olvassatok utána), és ha a tananyagban már válogatni kell, európaiként nyilván Európáról tanulunk, ahol a nácizmus ugyancsak nagy pusztítást végzett... A csak 17 milliót kicsit degradálónak érzem, és méltatlannak az áldozatokkal szemben. Oké, az kicsit tájékozatlan vélemény, hogy Hitler egy segg volt (meg kulturálatlan is), ugyanakkor csak azért elbagatellizálni a holokausztot, mert sokat kell róla tanulni, jócskán ha-ha... Igen, voltak durvább tömeggyilkosságok is, de a hozzászólásod (Beyla) kb úgy hangzott, mintha felmentenéd Hitlert, csak mert voltak olyanok, akik kétszer/háromszor annyi embert is megöltek, és akkor ő tulajdonképpen egy klassz ember ("Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is"). Vagy nem tudom, mire gondoltál tüzetes véleménymegváltoztatás alatt.
Merem kijelenteni, hogy tudok pár dolgot a holokausztról (bár bevallom, hogy Mao Ce-tungról nem nagyon), és ennek a tudásnak a birtokában nem bírtam elmenni emellett. Úgy értem, ez nyilván nem a legmegfelelőbb platform a téma megtárgyalására, de nem értem az indokot, ami miatt el kéne nézni Hitlernek ezt az aprócska, 17 milliós ballépést (nem tudom, hogy ebbe a számba beleszámoltad-e pl az eutanáziaprogramok áldozatait is).
Szóval, igen, más diktátorok is voltak, öltek embereket, de Hitler egyáltalán nem volt jobb náluk. Ha van lehetősége, megöl ő még kétszer ennyit is. Embertelen, ferde ember volt, és igenis övezze közutálat, mert nem egy szerethető típus, és ha "csak" is, gyakorlatilag a zsidó nép effektíve kiirtásáért felel (plusz még a cigányok, fogyatékosok, melegek, politikai foglyok et cetera).
Oh és. A történelemtanulás nem az érdeklődésen múlik. Ez a XX. századi Európa legnagyobb katasztrófája, így aztán kénytelen vagy lenyelni.
(lehet, hogy kicsit zavaros lett a hozzászólás, de szeretném, ha értenél ^^)
Az ember egyszerűen nem képes az egész világra kiterjedően együttérzést érezni (ez nagyon érdekes btw javaslom, hogy olvassatok utána), és ha a tananyagban már válogatni kell, európaiként nyilván Európáról tanulunk, ahol a nácizmus ugyancsak nagy pusztítást végzett... A csak 17 milliót kicsit degradálónak érzem, és méltatlannak az áldozatokkal szemben. Oké, az kicsit tájékozatlan vélemény, hogy Hitler egy segg volt (meg kulturálatlan is), ugyanakkor csak azért elbagatellizálni a holokausztot, mert sokat kell róla tanulni, jócskán ha-ha... Igen, voltak durvább tömeggyilkosságok is, de a hozzászólásod (Beyla) kb úgy hangzott, mintha felmentenéd Hitlert, csak mert voltak olyanok, akik kétszer/háromszor annyi embert is megöltek, és akkor ő tulajdonképpen egy klassz ember ("Nem tudom honnan gondolod azt, hogy egy s*gg volt, hisz valóban voltak nála jóval nagyobb szörnyetegek is"). Vagy nem tudom, mire gondoltál tüzetes véleménymegváltoztatás alatt.
Merem kijelenteni, hogy tudok pár dolgot a holokausztról (bár bevallom, hogy Mao Ce-tungról nem nagyon), és ennek a tudásnak a birtokában nem bírtam elmenni emellett. Úgy értem, ez nyilván nem a legmegfelelőbb platform a téma megtárgyalására, de nem értem az indokot, ami miatt el kéne nézni Hitlernek ezt az aprócska, 17 milliós ballépést (nem tudom, hogy ebbe a számba beleszámoltad-e pl az eutanáziaprogramok áldozatait is).
Szóval, igen, más diktátorok is voltak, öltek embereket, de Hitler egyáltalán nem volt jobb náluk. Ha van lehetősége, megöl ő még kétszer ennyit is. Embertelen, ferde ember volt, és igenis övezze közutálat, mert nem egy szerethető típus, és ha "csak" is, gyakorlatilag a zsidó nép effektíve kiirtásáért felel (plusz még a cigányok, fogyatékosok, melegek, politikai foglyok et cetera).
Oh és. A történelemtanulás nem az érdeklődésen múlik. Ez a XX. századi Európa legnagyobb katasztrófája, így aztán kénytelen vagy lenyelni.
(lehet, hogy kicsit zavaros lett a hozzászólás, de szeretném, ha értenél ^^)
1 felhasználónak tetszik:
Glamster
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.