Starity

Melyik a kedvenc zenei stílusod és miért?

13 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 06. 20:51 #221
- törölt felhasználó -    
Elnézést , hogy közbeszólok , de látom , hogy sokan írják ide a punkrockot kedvenc műfajként. Nem akarom és nem is fogom megsérteni senki ízlését , de Avrilnak semmi köze nincs hozzá. Nem közvetít semmilyen életérzést , mind hangzásilag mind szövegileg POP. A Tokio Hotel meg valamiféle emo-poprock keverék , de annyi fix hogy nem punkrock (még zenének se nevezném amit csinálnak
A Paramore pár fokkal jobb , de igazából nem sok hitelességet látok benne , és ők is poprockot játszanak.
A punkrock fő képviselői a Ramones , Dead Kennedys, Sex Pistols és társaik.
9 felhasználónak tetszik: hayley4, AFCfan, Darkness, itsjustme, Jody, MadHatter, Szandiiii, Reija, janet7
2013. szeptember 06. 21:00 #222
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
Nincs kedvenc zenei stílusom. Régebben nagyon sok rap, hip hop és r'n'b dalt hallgattam, de mellette valahogy mindig ott volt egy másik zenei műfaj. Igazából úgy érzem, hogy még keresem önmagam, mint zenében, mint bármi másban. Néha lázadozni akarok, néha nyálas popzenére vágyom, néha pedig valami lassú rockballadára. Hát, én ilyen vagyok. pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: Hayley.5
2013. szeptember 06. 21:20 #223
Smile15
Smile15
Potterhead

StátuszI am alone in a hostile world...
Hozzászólás: 1092
Csatolások: 10
Azonosító: 130740
Pop, Pop-Rock, mert fülbemászóak a dalok smileeee.gif
2013. szeptember 08. 19:28 #224
AFCfan
AFCfan

StátuszÚj profil:http://starity.hu/profil/244797-wyrd/
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2782
Csatolások: 219
Azonosító: 195661
Hát..leginkább a folk metal...meg aztán a 'második helyezett(ek)' a horrorcore,hardcore,metalcore biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Darkness, TarjaNightwish, Reija
2013. szeptember 10. 21:00 #225
AnymButterfly
AnymButterfly

Státuszhttp://aniaweria.tumblr.com/
Hozzászólás: 860
Csatolások: 1
Azonosító: 165763
Rock, ez egyértelmű. Nagyon szeretem ezt a zenei stílust, mivel szerintem ezzel lehet a legjobban érzelmeket kifejezni. Például: dühös vagy. Csakis egy jó gitárszólóban, vagy esetleg rock zene eléneklésében tudod kiadni magadból, vagy szomorú vag, depis, ilyenek, akkor én rock zenét szoktam hallgatni. laugh.gif
2013. szeptember 12. 19:00 #226
Cicafülecske
Cicafülecske
új tag

StátuszCsillámfaszláma vagyok! :D
Hozzászólás: 87
Csatolások: 0
Azonosító: 199724
Pop-Punk. smileeee.gif Kedvencem a Simple Plan! biggrin.gif thumbsup.gif hullam.gif
2013. szeptember 23. 16:09 #227
dettybee
dettybee
visszatérő vendég
Hozzászólás: 264
Csatolások: 0
Azonosító: 160274
Szeretek többféle stílusból is egy-egy dalt, de amit a legtöbbször itthon hallgatok, az Soul és R'n'B..
Van itt egy tök jó mix a Neston-tól, Back To oldSchool thumbsup.gif
2013. szeptember 23. 17:49 #228
- törölt felhasználó -    
Hard Rock, és Metál! heart.gif egyértelműen ezek, és ezt nem tudom elmagyarázni pl. egy Justin Bieber, vagy egy 1D rajongónak. Aki igazán szereti a rockot, és ezek ágazatait, az megérti miért!
3 felhasználónak tetszik: itsjustme, Reija, Szandiiii
2013. szeptember 28. 10:47 #229
- törölt felhasználó -    
Ez egyszerű.
K-pop.
2013. szeptember 28. 20:42 #230
Jody
Jody
not quite my tempo

StátuszChester
Hozzászólás: 2249
Csatolások: 352
Azonosító: 204319
Idézet (,2013.05.30. 16:30~4023689)
Nekem egyértelműen a  punkrock és poppunk, azon belül pedig a Green Day
Most bocs a kisregényért , de ezt le kell írnom (akit nem érdekel nyugodtan ugorja át a kommentem )
A Green Day tagjai 13 éves koruktól fogva, soha, egyetlenegy percre sem álltak meg, mindig a célon tartották a szemüket, és sose adták fel. 
17 éves kora környékén Mike egyszerre zenélt, keményen tanult, és dolgozott, hogy el tudja tartani magát, mert a nevelőanyja egy semmirekellő volt. Saját erejükből másztak fel oda, ahol most vannak. 
Kis koszos pubokban játszottak, annyi pénzért, hogy három koncertből jött össze egy sör ára. Nem volt pénzes producer, menedzser, vagy bárki más, aki támogassa őket. (Nevelő)Szülők, barátok elvesztése, halála... Minden bajt átvészeltek, és szívósan küzdötték magukat előre. 
Akkoriban nagyon-nagyon sok olyan együttes volt, mint a Sweet Children/Green Day. Minden második tinédzser egy ilyesmi bandában játszott, és mind ugyanazt akarta. De hol vannak ezek most? Ki emlékszik pl. a Crummy Musiciansra? Vagy sok-száz más bandára, akiknek még a neve sem maradt fent az öbölbeli punk történelemkönyvében? Senki. A Green Day (és az Operation Ivy, de sajnos nekik is végük lett) azon kevés bandák közé tartozik, akik még mindig itt vannak, mert képesek voltak rá. Mert tudtak küzdeni az álmukért. Ennek eredménye volt, hogy (a zenéjüktől és hozzáállásuktól teljesen lenyűgözött) Larry Livermore és a Lookout Records felkarolta őket. 
19 évesen már egy másik kontinensen (gy.k. Európában) turnézgattak. Nem volt puccos turnébusz, vagy hotelek... Általában igyekeztek összehaverkodni valakivel, akinél meghúzhatják magukat éjszakára. Ez gyakran sikerült, mivel jó arcok voltak, de ha nem... Akkor maradt a busz padlója. De még ha minden este pihe-puha ágyikóban alhattak volna, egy éppen-csak-hogy-felnőttnek akkor sem könnyű ilyen messze lenni az otthonától. Pláne, ha addig maximum a szomszédos városban járt. Azt, hogy a turné közepén ellopták az összes pénzüket, vagy hogy egy olyan országban ment tönkre a torzítópedáljuk, ahol három ember tudott angolul (és azok is ők voltak), már meg se említem. 
Aztán jött a Kerplunk, és... hát igen, a Dookie. Ha te imádod a GD-t, akkor le sem kell írnom, hogy a Dookie milyen magaslatokba repítette a három kis koszos punk-kölyköt. Nagyon sokan szeretnek azon lovagolni, hogy a lemezkiadó-váltással eladták magukat, de azok sok mindenről megfeledkeznek... Például azt is nagyon kevesen tudják, hogy az első lemezek után még mindig a Lookout kapja a jogdíjakat, a fiúk csakis így voltak hajlandók belemenni a szerződésbe. A másik pedig az, hogy Larry Livermore is támogatta a kiadóváltást. Szerette a fiúkat, és nem akarta a saját, önös érdekei miatt elvenni tőlük ezt a nagy esélyt. Lehet mondani, hogy ilyen nincs, de akkor még igenis volt. Voltak olyan emberek, akiket nem a pénz irányított. De hiába igyekeztek önmaguk maradni, jött a sok gyűlölet, és a "Dögöljön meg Billie Joe" graffitik a Gilman Street falán. A Warning: -on lévő Castaway is ezért íródott. Billie Joe tudta, hogyha elkészíti ezt az albumot, akkor az összes régi punk haverja ki fogja tagadni. És ez az, ami a Green Day-ban nagyon lényeges: sose érdekelték őket a címkék, stílusok, skatulyák, hanem olyan zenét játszottak, ami nekik tetszett. 
És ez után még sok mindent lehetne mondani... A Cigarettes and Valentines album eltűnését, az együttes szakadékra sodródását az American Idiot megjelenése előtt, vagy akár a közelmúlt történéseit... De igazából a kérdésedet talán már megválaszoltam. A Green Day azért lett híres, mert volt bennük egy olyan küzdő erő, és lelkesedés, ami csak nagyon kevesekben. persze ez még jó néhány hasonló bandára is igaz. 
Maga a műfaj nekem nagyon tetszik, szimpatikus, a számok mondanivalóját át tudom érezni .. röviden ezért.

Nem tudom, hogy ki, de tökéletesen megfogalmazta a velük kapcsolatos ideáimat. Köszönöm.
Csendben megjegyzem, hogy időnként felidegesít, mikor azzal szembesülök, hogy vlki zenei stílusként írja a punk-rockot, de ez általában a Green Day-ben kimerül. Repertoárjukból pedig fel tudnak sorolni 4-5-öt kb., az "ismertebbek" közül. Holiday, American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Wake Me Up When September Ends, etc. Aztán meglátod: Avril Lavinge-t. A 2000-es évek elején a talán volt némi fogalma róla. Idővel elkallódott, eladta magát. Nem azt mondom, hogy aki Green Day-t hallgat, nem szeretheti Avrilt. Csak ne hirdesse, hogy mekkora punk-rock evő.

Kissé ömlesztett és zavaros lesz.
Punk-Rock, Rock és Metál. Hogy miért? Az együttesek önerőből küzdöttek a sikerért. A YouTube nézettség mit sem számított. Most se számít. (Rengetegen viszont ehhez mérik a tehetséget. Nem tudják mit hagynak ki, hogyha olyan birkák és követik a nyájat.) Megmutatták, hogy kitartással mindent elérhetek. Csak akarni kell és ők akarták. Mindennél jobban. A dalszövegek olyan érzéseket, gondolatokat intéznek felénk tudat alatt, felett, körül, mindenhol, ami foglalkoztatja az embereket, még ha nem is mutatják. Ott motoszkál a bensőjükben/bensőnkben. Van, aki a dühöt látja a textusokban. Sokkal többek. Tanulságosak, ezen nincs mit ragozni. Persze, akad ami éppenséggel jókedvre derít, esetleg helytálló társadalomkritikát mond el. Ellentétben a "maiakkal", akik szinte kivétel nélkül a szerelemről, féktelen bulikról, csalódásról dalolnak. Hah. Legtöbbjük köszönőviszonyban sincs ezekkel a fogalmakkal. Egyhangúak és mind formálisan egyező. Koncertjeiken mindenki barát és együtt pogóznak, tombolnak és nem tapossák egymást, hogy ki jut közelebb hozzájuk. A menedzsment irányítja az életüket, szájukba rágják a nyilatkozatokat. Nincs egyéni véleményük, nem lehet. Az elvakultak rajongók természetesen ezt nem ismerik be.
Összegezve, szeretett bandáim kifejezik azt, aki én vagyok. Igazából.
2013. szeptember 29. 21:53 #231
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jody @ 2013.09.28. 20:42)
Nem tudom, hogy ki, de tökéletesen megfogalmazta a velük kapcsolatos ideáimat. Köszönöm. 
Csendben megjegyzem, hogy időnként felidegesít, mikor azzal szembesülök, hogy vlki zenei stílusként írja a punk-rockot, de ez általában a Green Day-ben kimerül. Repertoárjukból pedig fel tudnak sorolni 4-5-öt kb., az "ismertebbek" közül. Holiday, American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Wake Me Up When September Ends, etc. Aztán meglátod: Avril Lavinge-t. A 2000-es évek elején a talán volt némi fogalma róla. Idővel elkallódott, eladta magát. Nem azt mondom, hogy aki Green Day-t hallgat, nem szeretheti Avrilt. Csak ne hirdesse, hogy mekkora punk-rock evő. 

A hozzászólást én követtem el, az előző profilommal biggrin.gif Teljesen megértelek , én is észrevettem már ezt. A lap legtetején lévő kommentemben fel is soroltam a legnagyobb punkrock együtteseket , amiket kb a starity tagok 5%-a ismer. Nos , a Green Day-t nem vettem hozzájuk , mivel azért sok dologban különbözik tőlük. Egyrészt ezek sokkal régebbiek, így aztán a punk alapjait is ők tették le. Másrészt pedig a Green Day nem ragaszkodik ehhez a műfajhoz , hanem sokkal inkább egyediségre törekszik. A Ramones-nek a legtöbb száma hangzásilag ugyanolyan , nem változott szinte semmit , pedig a zenei munkásságuk hosszú életű volt (én amúgy szeretem a Ramones-t). Sajnos vannak a GD-nél divatrajongók ( ezen az oldalon is találhatók ilyenek , de nevesíteni persze nem fogok) , de igazából ők pont a zenéjük lényeget nem értik: a mondanivalót. Volt olyan is aki azt mondta , hogy "az összes számukat imádom" , de aztán hamar kiderült , hogy még csak nem is ismerte az összeset. Sokan hasonlítják a bandát a Linkin Parkhoz , holott a zenéjük teljesen más. A Linkin Park sokkal inkább "divatzenének" nevezhető hiszen ők mindig is mainstream zenét játszottak. Nos , Avrilnak soha nem volt köze a punkrockhoz , hiszen az egész karrierje a menedzserek irányítása alatt ment , tehetségtelen , feltűnési viszketegségben szenvedő pózer aki így akar pénz keresni. Az ostoba 10-15 éves "little black starok" felsztárolják és elhiszik , hogy ő rocksztár stb. Biztos lehet szeretni őt is (csak én nem tudom , hogy kell azt) , de ezekkel a tényekkel nem ártana tisztában lenni. Egyébként nekem a punkrock a kedvenc műfajom , de bármit meghallgatok ami igényes.
2013. szeptember 29. 22:03 #232
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Idézet (Nimrod @ 2013.09.06. 20:51)

A Paramore pár fokkal jobb , de igazából nem sok hitelességet látok benne , és ők is poprockot játszanak. 

Paramore-nek sose volt köze a punkhoz.
2013. szeptember 29. 22:19 #233
ColorBird
ColorBird
くそくらえ

Státuszstan LOOΠΔ stan talent
Hozzászólás: 1780
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Úgy igazán zenei téren elég 'vegyes' vagyok.
Őszintén a ROCK a kedvencem,de elektronikus számot is szeretek.
Dub-Stepet is hallgatok,de csak Lindsey Stirlinget. Skrillexet rühellem,de Lindsey ZSENI.
Nekem tjesen mindegy,hoy milyen a dal,csak szóljon valamiről. A 30STM pont ilyen,hallgassátok meg a City Of Angelst.
Én úgy vagyok vele,hogy már minden kopi,annyi zenét csináltak már,hogy LEHETETLEN újjat csinálni. A 30STM a kedvencem,de bevallom,nagyon hasonlít az U2-ra.

De visszatérve a témához,én azért szeretem a Rockot,mert az igazán zene. Szívből jövő zene. Nekem a zene a mindenem,és én mindig is Rockot hallgattam,semmi mást. A Rock számk többségének van mondanivalója,ami szerintem majdnem a legfontosabb.
1 felhasználónak tetszik: Szandiiii
2013. szeptember 29. 22:34 #234
- törölt felhasználó -    
Idézet (lpmaskmancick @ 2013.09.29. 22:03)
Paramore-nek sose volt köze a punkhoz.

Külön leírtam , hogy poprockot játszanak. Viszont a Paramore Avrilnál azért jóval tehetségesebb és stílusosabb.
2013. szeptember 29. 22:44 #235
Zsuzsy93
Zsuzsy93

StátuszA legcsodásabb virágok árnyékban nőnek.
Hozzászólás: 944
Csatolások: 2
Azonosító: 175845
Nekem vegyes a zenei ízlésem, minden stílusban van jó zene. Kiemelném, hogy legjobban azt imádom ami spanyolul van. A spanyol zenék vannak az első helyen. Maga a nyelv gyönyörűvé tesz mindent és megnyugtat ha hallgatom. Kiskoromtól kezdve imádtok minden spanyol zenét, pedig azt se tudtam milyen nyelven vannak. A pörgős,táncolós daloktól azonnal jobb kedvem lesz. A szép lassú számoktól megnyugszom és kikapcsolódok. Itt is van minden stílus és a nyelv szebbé teszi még azt a számot is, amit angolul (vagy más nyelven) lehet nem hallgatnék.
2013. szeptember 30. 09:34 #236
Reija
Reija
S๓๐๐ηSτץℓε ツ

StátuszValar Morghulis
Hozzászólás: 1526
Csatolások: 31
Azonosító: 201759
Rock és Metál. rock.gif Mert ezen nőttem fel. A szüleim is hatalmas Pokolgép, Ossian, Manowar, Hammerfall, Judas Priest...rajongók úgyhogy már a bölcsőben is ezeket hallgattam. smileeee.gif Ezen felül a legőszintébb műfajoknak tartom nem kell a művigyor és a hű de boldog vagyok dalszövegek. (persze pózerek itt is vannak) Bármilyen hangulatban vagyok bármi bajom, örömöm van tudok olyan Rock/Metál dalt/dalokat ami fokozza/elfelejteti az aktuális lelkiállapotom.
2013. szeptember 30. 09:48 #237
- törölt felhasználó -    
A Rock Mert van értelme a dalszövegeknek, szólnak valamiről és nem csak összecsapják őket. Pl. Paramore (bár az inkább poprock) és Three Days Grace.
2 felhasználónak tetszik: Szandiiii, Reija
2013. október 01. 18:28 #238
RihannaFan26
RihannaFan26
Hozzászólás: 747
Azonosító: 211156
Idézet (Jamarco @ 2007.11.09. 18:35)
No lehet szavazni!!! Tudom rengetek stilus van meg (csak nemtudtam oket a listaba rakni) ha van ilyen ird ide smileeee.gif

Nekem személy szerint 50 cent BigBang 2ne1 Linkin Park Road a kedvenc, ami hát eléggé vegyes biggrin.gif De ezek a kedvenc műfajaim a rock (szerintem ennek a zeneműfajnak van a legtöbb mondanivalója) a K-pop és a rap, meg a K-pop smileeee.gif
2013. október 01. 18:47 #239
- törölt felhasználó -    
Hard - Rock, mert szerintem ez a stílus nem túl vad de nem is túl... gyenge, és főleg azért mert HANGSZEREKKEL játszák és ennek sok a mondanivalója, nem úgy mint a mai pop daloknak ahol ugyan azt az egy sort éneklik egész végig. A másik kedvenc stílusom a country, mert ez sem túl erőszakos, és ezt is hangszerekkel játszák. Meg nagyon szeretem a férfi country énekesek mély, erőteljes hangjukat. thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
2013. október 01. 19:01 #240
icarlyluv
icarlyluv
Anti-Fairy

StátuszFollow the blood
Hozzászólás: 1142
Azonosító: 196679
J-rock. Miért? Az animékkel együtt ez is bekerült az életembe, így elég hamar megkedveltem. Nekem tetszik a japán nyelv, ráadásnak ugye rock, tehát zene. Ja, meg azért is kedvelem ezt a műfajt, mert Japánban több lány banda van, akik sokszor elég kemény zenét játszanak, viszont nyugaton a lányok max pop-rockot énekelnek. Meg a lánybandáknál az is tetszik, hogy a lányoknak elég magas hangja van, ami sztem jól passzol a zenéhez amit játszanak.
A j-popot viszont annyira nem szeretem, mert az ilyen cuki zene.
Ja, meg a k-popot is szeretem smileeee.gif
13 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!