Bella Thorne bevallotta biszexualitását
2016. augusztus 24. 19:53
Selly-rajongó, ezt azért te sem gondoltad komolyan... A biszexualitás, a melegség, és a többi szexualitással és nemi identitással kapcsolatos dolog rohadtul létezik. Mi van akkor, ha egy lány nem csak, hogy nem szereti a fiúkat, de még undorodik is tőlük (mert az ismerőseim körében ilyen is van)? A szerelem sosem volt, és sosem lesz nemhez kötött, a Biblia meg, ahogy azt Beyla is írta, tényleg egy ókori sci-fi. Ja, hogy ezzel most megsértettünk téged, meg a vallásodat? Bocsi, elnézésed kérem, te pedig néhány nem heteroszexuális starity tagot sértettél meg - szerény személyemmel együtt. Gratulálok hozzá, azért remélem örülsz, hogy a vallás nevében még csak nem is tartod létezőnek az ilyenfajta szexualitást. Jöhetnek a keresztes háborúk is?
1 felhasználónak tetszik:
Phaedra
2016. augusztus 24. 19:55
|
|
Selly-rajongóvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.29. Hozzászólás: 103 Csatolások: 0 Azonosító: 214286 offline
|
Snezi az elfogadó rész bizonyára nem erre vomatkozik. Hidd el ezt nem lehet nem szanad elfogadni.
2016. augusztus 24. 19:57
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.29. Hozzászólás: 103 Csatolások: 0 Azonosító: 214286 offline
|
Porkéz létezni létezik csak nem normális dolog BÀRKI BÀRMIT MOND.
2016. augusztus 24. 19:59
|
|
|
Talán egy nap rájöttök.Addigis hagyjuk ezen nincs sok értelme veszekednii.
2016. augusztus 24. 20:03
Idézet (Selly-rajongó @ 2016.08.24. 19:57)
Hmm... Eláruljam, szerintem mi nem normális? Az, hogy az érzelmeket, a valódi, színtiszta, mélyről jövő érzelmeket befolyásolják olyan apró, és teljesen jelentéktelen tényezők, mint az illető neme. Ennyi évvel az emberiség háta mögött azt gondolná az ember, hogy kicsit fejlődtünk, és nem is tudom, elfogadóbbak lettünk, erre folyamatosan jönnek az emberek az olyan baromságokkal, amikkel te is. Már elnézést kérek, de épeszű ember nem kezd el azon nyafogni, hogy kinek milyen a szexualitása. Én sem akarom rád erőltetni, hogy Isten nem létezik, a Biblia kitaláció, és, hogy Selena Gomez-nek nincs hangja, pedig így gondolom...
Phaedra
2016. augusztus 24. 20:07
Idézet (Selly-rajongó @ 2016.08.24. 18:27)
Na jó lássunk neki.Csak hogy mindenki tisztán lásson.
1. Bella valószínűleg figyelmet akart, mint a legtöbb sztár.
2. Nincs olyan, hogy biszex, meleg stb., stb., stb.
3. Akinek még van esze az megértheti, hogy:
A FIÚ CSAK A LÁNYT SZERETHETI, A LÁNY PEDIG CSAK A FIÚT.ENNYI!!!
4. Aki hisz Istenben tudja, hogy ez így van rendjén.
5. Lehet velem kötekedni, de ez az igazság.
6. Ha még nem gondoljátok így az sajnálatos. Erre egy szót mondhatok: BIBLIA.
7. EGY KIS HITTAN ÓRA EMBEREK!!
Hű, nem akartam már több véleményt írni ehhez a témához, de hosszú idő óta először alaposan felhúztak.
Kedves Selly-rajongó, általában figyelek arra, hogy udvarias maradjak, de ilyen ostoba emberrel ritkán hoz össze a sors.
Ha szerinted nincs olyan, hogy meleg, biszex stb., akkor kíváncsi lennék, mit gondolsz. Mert persze leszögezted a nagy igazságaidat, de alátámasztással, kifejtéssel már nem fáradtál, elvégre minek az. A te szavadban vakon hinni kell ugyebár.
Én hiszek Istenben, de nem abban, akit te igazi Istennek hívsz. Nem tudok egy olyan istent tisztelni, aki különbséget tesz ember és ember között bőrszín, szexuális orientáció, vallás vagy egyéb ilyen természetű dolog alapján.
Nem tudom, minek gondolod a Bibliát, de elárulom (ahogy Dan Brown találóan megfogalmazta), hogy a Bibliát nem a mennyből kaptunk faxon, hanem emberi kéz írta. Az egyház átdolgozta és kiválogatta a számára előnyös részeket, de ebbe most nem mennék bele.
A vallás jó dolog, ha az ember ésszel csinálja. Vakon elfogadni mindent, amit az adott vallás diktál gondolkodás nélkül a legrosszabb dolog, amit tehetünk. A vallás elsősorban iránymutatás, de fontos, hogy megőrizzük identitásunkat közben; szabad akarat, gondolatok - csodálatos ajándékok, amelyek nemcsak dísznek vannak, érdemes használni is őket.
Szóval számodra egy ideális világban mindenki átlagos? Ez az egyik legszomorúbb kijelentés, amit valaha hallottam. A világot épp az teszi gyönyörűvé, hogy mind mások vagyunk. Az ember egyszeri és megismételhetetlen teremtmény, önálló értékrenddel, gondolatokkal, célokkal, érzelmekkel, félelmekkel. Fel tudod fogni ennek a súlyát?
Nagyon keserű és komplexusos ember lehetsz, ha így gondolkodsz.
2016. augusztus 24. 20:09
Idézet (Selly-rajongó @ 2016.08.24. 19:57)
Egyetértek, ez nem az! És Isten nem ilyennek teremtette az embereket (ha már Biblia), az más téma, hogy megbocsát!
És szerintem nem kapnának sem a homoszexuálisok, sem a biszexuálisok, meg ki tudja még kik ilyen negatív véleményeket ha nem tolnák folyton az emberek képébe a "magánügyeiket".
2016. augusztus 24. 20:10
|
|
sneziivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.05.24. Hozzászólás: 100 Csatolások: 0 Azonosító: 244154 offline
|
Selly-rajongó. Ha nem lenne elfogadható Isten szerint a "másság", akkor nem születnének ilyen emberek.
Mert ők ilyennek születnek, és ez ellen nem tehetnek. Egy szellemi vagy testi fogyatékkal élő is "undorító", mert más, mint az átlag? Vagy ő tehet erről, hogy ilyen?
Na, hát ez ugyanolyan elfogadással járna.
Mert ők ilyennek születnek, és ez ellen nem tehetnek. Egy szellemi vagy testi fogyatékkal élő is "undorító", mert más, mint az átlag? Vagy ő tehet erről, hogy ilyen?
Na, hát ez ugyanolyan elfogadással járna.
2016. augusztus 24. 20:13
Idézet (Paris1219 @ 2016.08.24. 20:09)
Egyetértek, ez nem az! És Isten nem ilyennek teremtette az embereket (ha már Biblia), az más téma, hogy megbocsát!
És szerintem nem kapnának sem a homoszexuálisok, sem a biszexuálisok, meg ki tudja még kik ilyen negatív véleményeket ha nem tolnák folyton az emberek képébe a "magánügyeiket".
Ha nem tolnák az emberek képébe? Kérlek... Jogaink nekünk is vannak, nemde? Néhányan már akkor is kiakadnak, és furán méregetnek, ha az utcán kézen fogva sétál két azonos nemű. Talán nálunk ez tiltott? Miért nem képesek az emberek megérteni, hogy mi nem az emberek képébe akarjuk tolni a szexualitásunk, csak el akarjuk fogadtatni magunk másokkal? Lévén, emberek vagyunk, ez mintha járna nekünk is, de persze, lehet, hogy tévedek...
2016. augusztus 24. 20:14
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Selly-rajongó @ 2016.08.24. 19:53)
Beyla értem mit mondasz de én meg tudod sokáig két dolgot hallottam az egyik hogy,, ha szeretik egymást akkor mi van?" a másik meg hogy ,,ez borzasztó idáig süllyedtünk"...
Majd egyszer hittanon szóba került valaki azt mondta hogy: ,,ha szeretik egymást az jó".
És a hittan tanárom azt mondta: ,,ez egyáltalán nem egy normális dolog", lényegében tényleg n az.Undorítónak tartom. Azután aki ezt mondta a tanárnak egyből másképp gondolta.
Majd egyszer hittanon szóba került valaki azt mondta hogy: ,,ha szeretik egymást az jó".
És a hittan tanárom azt mondta: ,,ez egyáltalán nem egy normális dolog", lényegében tényleg n az.Undorítónak tartom. Azután aki ezt mondta a tanárnak egyből másképp gondolta.
Szerintem te kevered a biszexualitást a homoszexualitással. Sőt mi több, ha az emlékezetem nem csal (javítson ki bárki, ha tévedek, mert nem vagyok benne biztos) a Biblia a homoszexualitást tartja bűnnek, azt aki csak is kizárólag a saját neméhez vonzódik és az ellenkező nemtől a hányinger is elfogja. A biszexuális jelzőt pedig arra az emberre is használjuk, aki csupán csak fizikai, szexuális vonzalmat érez a saját neme iránt, ám romantikus vonzalmat nem. A legtöbb nő (úgy ahogyan én is), észreveszem, sőt szívesen pillantok rá egy dekoratív, csinos nőre, aki effektíve jól néz ki és csak úgy kellemes a szemnek. Attól, hogy valaki biszexuális, kvázi az ágyban kipróbálja a saját nemével, még nem lesz homoszexuális vagy eretnek és nem fog a pokolra kerülni. Párkapcsolatban élni nővel 99%, hogy nem tudnék, ám némi fizikai vonzalmat olykor-olykor én is tapasztalok, ha egy velem azonos nemű illetőről van szó. Ettől függetlenül intellektuális vonzalmat - valamiért - csak férfi iránt vagyok képes érezni, számomra egy nő nem biztos, hogy meg tudja azt adni, hiába is van jelen az a bizonyos szexuális vonzalom. Szóval ezen értelmezés szerint a legtöbb heteroszexuális nő valahol biszexuális, főleg, hogy a lány ismerőseim nagy részének volt szexuális kalandja lánnyal, holott a párjuk férfi és esetleg gyermeket is szültek. Érdekes téma egyébként, csak sajnos nem Starityre való.
taylex
2016. augusztus 24. 20:17
Idézet (Selly-rajongó @ 2016.08.24. 18:27)
Na jó lássunk neki.Csak hogy mindenki tisztán lásson.
Képzeld, majdnem 10 évig jártam hittanra, és bár most, 18 éves fejjel nem hiszek, azt megtanultam, hogy Isten az egyetlen, akinek joga van ítélkezni az emberek felett, de ezt valószínűleg Te is jól tudod. Ezt figyelembe véve, kérlek ne oszd ilyen módon azt észt olyanról, amiről mellesleg szinte semmit nem tudsz.
Az meg kifejezetten tetszett, hogy nem léteznek. Kicsit olyan volt, mintha unikornisok vagy valami hozzájuk hasonló mesebeli lények lennénk, nem hétköznapi emberek.
2016. augusztus 24. 20:18
Idézet (Porkéz @ 2016.08.24. 20:13)
Ha nem tolnák az emberek képébe? Kérlek... Jogaink nekünk is vannak, nemde? Néhányan már akkor is kiakadnak, és furán méregetnek, ha az utcán kézen fogva sétál két azonos nemű. Talán nálunk ez tiltott? Miért nem képesek az emberek megérteni, hogy mi nem az emberek képébe akarjuk tolni a szexualitásunk, csak el akarjuk fogadtatni magunk másokkal? Lévén, emberek vagyunk, ez mintha járna nekünk is, de persze, lehet, hogy tévedek...
Nem azt momdtam, hogy mindenki, hanem a többség! /gondolok itt melegfelvonulás meg iyenek/ Emiatt az emberek már megelégelik és elég nekik a legkisebb mozdulat, hogy undorítónak találják és leírják őket!
2016. augusztus 24. 20:19
|
|
taylexGalaxis |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.31. Hozzászólás: 8660 Csatolások: 328 Azonosító: 230544 offline
|
Kedves Selly-rajongó, illetve mindenki, aki hasonlóképpen látja eme helyzetet, mint az előbb említett starity-felhasználó! Már az elején leszögezném, szerény személyem is egyéb irányultsággal rendelkezik, mint a heteroszexualitás, amit büszkén vállalok is, de emellett hívő vagyok, s templomba, illetve egyházi iskolába is járok. Igen, igazad van abban, hogy a Biblia egy ponton azt tanítja, hogy a homoszexualitás a legundorítóbb dolog a világon, de felvetném azon ellenérveket ez ellen, mint rendszeres bibliaolvasó, aki tiszteli és becsüli a Szentírást, mint hogy ez az állítás -, mint amúgy elég sok másik is - megtörik, hiszen olvashattunk meleg párról, akiket úgy írt le, hogy Isten egyik legszeretettebb emberei voltak. Természetesen homoszexualitásukat nem mondta ki szó szerint az írás, de aki jól figyel, belelát, mire is gondolhattak. S csak hogy ne tudj belekötni, felhozok még néhány olyan érvet, amit Te sem cáfolhatsz, ilyen Jézus is. Az elején említettem, hogy igen, a Biblia kimondja, hogy ez az egész undorító dolog, de ne feledkezzünk el a Megváltóról se, akinek hála a törvénynek befellegzett, helyette a kegyelem lép a színre, hiszen ha jól tudom, ezt tanítja mind a Biblia, s a keresztény egyházak sem mondanak mást.
S sajnos el kell szomorítsalak, a Bibliát nem szabad amúgy sem szó szerint értelmezni. Mint ahogy a teremtéstörténet is csak szimbolikus, elég sok minden más is benne, s ezt a protestáns egyházak is elismerik végre. Nem tudom melyik felekezethez tartozol, de ha nem a katolikus egyház híve vagy, ezt jól kellene tudnod.
Mindamellett ha Isten szerint bűn is, azt is tudhatjuk, hogy bár Ő utálja a bűnt, a bűnöst ugyanúgy szereti, s a bűn ellen ugyan harcolni kell, de nem hiszem, hogy ez ellen lehetne. Nem gondolom, hogy egy tömeggyilkos kisebb vétket követett volna el, mint az, aki szerelemmel szereti a Vele egy nembe tartozó társát. Hisz pont a szeretetet hirdeti, ami mindenek felett áll, még a törvény fölött is.
Végezetül szeretném kifejezni gratulációmat a nagyon egyedi véleményedhez, hiszen pontosan az elvakult hittantanárod véleményét tudod csak osztani látszólag, azért, egy csipetnyi saját gondolatot rejts a mondandódba, ha megkérhetlek.
S sajnos el kell szomorítsalak, a Bibliát nem szabad amúgy sem szó szerint értelmezni. Mint ahogy a teremtéstörténet is csak szimbolikus, elég sok minden más is benne, s ezt a protestáns egyházak is elismerik végre. Nem tudom melyik felekezethez tartozol, de ha nem a katolikus egyház híve vagy, ezt jól kellene tudnod.
Mindamellett ha Isten szerint bűn is, azt is tudhatjuk, hogy bár Ő utálja a bűnt, a bűnöst ugyanúgy szereti, s a bűn ellen ugyan harcolni kell, de nem hiszem, hogy ez ellen lehetne. Nem gondolom, hogy egy tömeggyilkos kisebb vétket követett volna el, mint az, aki szerelemmel szereti a Vele egy nembe tartozó társát. Hisz pont a szeretetet hirdeti, ami mindenek felett áll, még a törvény fölött is.
Végezetül szeretném kifejezni gratulációmat a nagyon egyedi véleményedhez, hiszen pontosan az elvakult hittantanárod véleményét tudod csak osztani látszólag, azért, egy csipetnyi saját gondolatot rejts a mondandódba, ha megkérhetlek.
2016. augusztus 24. 20:24
Idézet (Paris1219 @ 2016.08.24. 20:18)
Nem azt momdtam, hogy mindenki, hanem a többség! /gondolok itt melegfelvonulás meg iyenek/ Emiatt az emberek már megelégelik és elég nekik a legkisebb mozdulat, hogy undorítónak találják és leírják őket!
A melegfelvonulás lényege nem az, hogy nagy dobra verd, hogy te bizony homoszexuális vagy, hanem, hogy legyen EGYETLEN nap az évben, amikor nem kell félned attól, hogy bántanak, ha megfogod a párod kezét vagy meg mered csókolni az utcán.
2016. augusztus 24. 20:25
Én a melegfelvonulást személy szerint jónak tartom. Nem kell egyetértened velem, nem az a célom, hogy ezt elérjem, csak az, hogy kissé kevesebb agresszióval írd a kommentjeid, és vegyél minket is emberszámba. Tudod, ha bármely, más irányultsággal rendelkező ember belefut egy olyan jellegű kommentbe, mint tőled az "Isten nem ilyennek teremtette az embereket", és ehhez hasonló, tényleg nem túl szép hangvételű véleményeket kap saját magára, a szexualitására, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy miért. Meg kell mutatnia, hogy ő is csak ember, mint ahogy te is az vagy, meg ahogy az Mariska néni is a sarkon... Ha nem tekintenének minket alsóbbrendűnek, nem kéne a melegfelvonulás sem (Persze, ha ezt összevetjük a te véleményeddel, egy szuper kis ördögi kört kapunk, mert eszerint valaki pont emiatt ítél el minket. De akkor mit kéne tennünk, hmm? Bújjunk el a sötétben, hogy ne zavarjuk meg csodás világunk békéjét, egyensúlyát, és szeretetét?)
2016. augusztus 24. 20:26
Valóban, a Pride megosztó téma, és bizonyos mértékig meg tudom érteni azokat, akiknek tele van vele a hócipője. Egy ideig én is így gondolkoztam, de aztán próbáltam a résztvevők fejével gondolkodni.
Vegyük példának azt mondjuk, hogy lenéznének a barna hajszínem miatt, és arra próbálnának rávenni, hogy fessem be. Mondjuk, köztes megoldásként parókát hordanék. Ha ebben az esetben lenne egy alkalom az évben, amikor önmagam lehetek, és büszkén mutogathatnám a barna fürtjeimet, akkor azt én is kihasználnám.
Gondolj bele. Emberek, akiknek titkolózniuk kell. Hamis képet mutatni önmagukról. Nem foghatják meg a szerelmük kezét az utcán, míg a heteró párok ennél sokkal többet is megengedhetnek maguknak. Csak gondoljon bele mindenki egy pillanatig, mit is jelent ez valójában.
Folyamatos elnyomás, majd egy kis fény, pár nap, amíg önmagad lehetsz. Mint szomjazó a pár korty ivóvízért, úgy kapkodnánk utána.
2016. augusztus 24. 20:36
Idézet (Lori Bradbury @ 2016.08.24. 20:24)
A melegfelvonulás lényege nem az, hogy nagy dobra verd, hogy te bizony homoszexuális vagy, hanem, hogy legyen EGYETLEN nap az évben, amikor nem kell félned attól, hogy bántanak, ha megfogod a párod kezét vagy meg mered csókolni az utcán.
Én elhiszem Neked, de az embereknek, akik ezt kívülről látják nem ez jön le!
2016. augusztus 24. 20:42
Idézet (Paris1219 @ 2016.08.24. 20:36)
Én elhiszem Neked, de az embereknek, akik ezt kívülről látják nem ez jön le!
Kérlek, ne általánosíts. Én is kívülálló vagyok, ugyanakkor rendelkezem néhány hasznos tulajdonsággal, mint empátia, tolerancia és minimális intelligencia.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.