Starity

A magyar Nearones lekörözi Tindert?

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. augusztus 04. 02:26 #21
Hana-chanxX
Hana-chanxX
.ɪᴅσʟ ♕

Státuszʏσᴜ cᴀɴ’ᴛ sᴛσᴘ ᴍᴇ ʟσvin’ ᴍʏsᴇʟғ
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3402
Csatolások: 265
Azonosító: 239786
Azta, egy igazi celeb támadt a Starity oldalára Norv személyében. Ez már valami, emberek.

Hol szeretek szívesebben ismerkedni? Elmondom, hol nem. Ilyen alkalmazásokon. -.-
2016. augusztus 04. 08:12 #22
Norv
Norv
új tag
Hozzászólás: 5
Csatolások: 0
Azonosító: 258422
Hana-chanxX - köszi a celeb státuszt, ha elmondom otthon, aranykeretbe foglalják a fényképemet, és kirakják otthon a kocsmában a falra pont a zámbójimmy mellé :-D

csak pontosításként, mert látom nem sikerült levenni miért készítettünk egy ingyenes appot 1 évig meló mellett: nem az appban ismerkedsz, az app segít megtenni az első lépést, amire nem biztos, hogy lenne időd vagy esélyed. kb mint a gps. pokemont vágod gondolom ... játéknak indult, hátsó szándék nélkül. mi lett belőle? valakinek jó szórakozás, mert tudja hol a határ, viszont néhány embernek kicsit túlcsúszott ... a lényeg, hogy tudni kell hol a határ, mit mire használsz. a tárgyak, appok, robotok azért vannak, hogy használjuk ne pedig istenitsük őket (iPhone mánia, ismerős?).

a csapatunk szeretett volna adni valamit, segíteni ismerkedni a már úgyis kezedben lévő telefonod és a poziciód/napi rutinod alatt megtett utad segítsévégel, mi ebben a bűn?

peace
1 felhasználónak tetszik: Shireen
2016. augusztus 04. 09:05 #23
emily92-17
emily92-17

Státusz"Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra"
Hozzászólás: 822
Azonosító: 132765
Látom vannak itt emberek akik sehogy se fogják ezt megérteni.
_ToTo_ te azzal jössz h az összes többi app is ilyen. Ok gondold végig van a Coca Cola és mégis van Pepsi és a többi.. Ez az appoknál is ugyan ilyen. És ha neked nem tetszik az app akkor ne foglalkozz vele de hagyd h a többiek kifejtsék a véleményüket és ne a hülyeséget fújd már mert unalmas. én 23 vagyok és igen úgy látom h a fiataloknak kellenek az ilyen appok hogy az első lépést megtegyék, neked nem kell ok lépj túl rajta, nem fog eltűnni ez az app csak a te negatív hülyeséged miatt, semmi nem fog változni ha eret vágsz akkor sem biggrin.gif Ez csak szó fordulat volt ne hogy félre érsd.
2016. augusztus 04. 09:16 #24
Shireen
Shireen
bokeh

Státuszmásképp vagyunk egyformák
Hozzászólás: 1501
Csatolások: 610
Azonosító: 255253
Idézet (Beyla @ 2016.08.04. 01:32)
Senki sem írt olyat, hogy a technológiai fejlődés rossz, ugyanis nem rossz, csak sokszor rosszra használjuk! (ezt Toto is leírta a hozzászólásában csak úgy jelzem) Ne haragudj, de baromi meredeknek és túlzónak érzem az orvostudomány technikai vívmányait összehasonlítani az internetes applikációs ismerkedéssel, ugyanis az utóbbival vannak fenntartásaink, nem pedig magával technológia fejlődésével. Nemrég láttam egy videót egy olyan speciális átvilágító berendezésről, ami alá, ha beteszed a kezedet világítani kezdenek a vénáid. Hát b*szdki, örülnék, mint majom a farkának, ha lenne egy ilyen gépünk ahol dolgozok, és akkor a lelkét kihányt, kiszáradt kisgyereket is elsőre meg tudnám szúrni vérvételre illetve branülre. Azért te is beláthatod, hogy a tinderes baromságok meg e között azért fényéves különbségek vannak. rolleyes.gif Az egyikkel életeket lehet menteni, másokon segíteni, míg a másikkal kommunikációs nehézséggel küszködő fiatalok "sanyarú sorsát" kívánkozik jobbá tenni. Persze, én alapvetően sem preferálom az internetes párkeresést, ismerkedést, szóval ezért is gondolom azt, hogy igen is fontos elsőre is az a bizonyos személyes kontaktus.

Csak probalnam valahogy szemleltetni nektek a technika fejlodeset amit annyira szidalmaztok, de mar latom hogyha a fejem tetejere is allok, akkor is a sajat vekemenyetekhez fogtok ragaszkodni, ez pedig a kesobbiekben sajnos majd a ti bajotok lesz, hiszen nem en vagyok az, aki olyanokon van fennakadva, hogy a metron nem olvasnak, hanem telefonoznak az emberek. Az mondjuk azert egy csoppet kiakasztott hogy kommunikalni nem tudoknak allitottad be azokat, akik kepesek voltak facrn vagy mas alkalmazason keresztul randit kerni valakitol. Nem biztos, hogy nekem is lenne hozza batorsagom face to face de attol meg kepzeld, tudok kommunikalni, szemelyesen is wink.gif Szerintem le kene szallni a temarol, es oruni a magyar sikereknek. Inkabb ez mint a Tinder. Pont.
2016. augusztus 04. 09:24 #25
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Basszus, ne haragudjatok már, de nem teljesen mindegy? blink.gif Az app elkészült, aki akarja használja, aki meg nem akarja, az nem fogja használni. Nem feltétlen az ilyen alkalmazásokat hibáztatom azért, hogy a mai fiatalok olyanok, amilyenek. Mindennek van jó és rossz oldala. A fogmosás is alapvetően pozitív és szükséges dolog, de azzal is át lehet esni a ló túloldalára. Ez konkrétan mindennel így van. Akit a szülei, a környezete nem tanított meg a helyes viselkedésre, azon már egy alkalmazás se sokat segít, akit meg megtanítottak, azt egy app se tudja elrontani. pardon.gif Én például kész analfabéta vagyok a mai vívmányok tekintetében, de a telefonomon a GPS kész kincs, mert nem tekeredik a fejemre hatszor a bazinagy térkép, mire átverekedem magam egész Szegeden, például. Viszont, hogy témánál maradjak, a társkeresős ismerkedés nálam nem nyerő. Nekem szükségem van az első benyomásra, az "élő" valakire ahhoz, hogy tudjam, akarok-e tőle bármit is. Meglátok egy fotót valakiről és lehet bármilyen jóképű, vagy szimpatikus, egyéb információm nincs róla, nem látom a reakcióit, a testbeszédét, a stílusát, nem hallom a hangját, így nem mozgat meg bennem semmit. Azon kívül lehet, hogy nem is ő szerepel a képen. Bőven mellé lehet nyúlni "élőben" is, ehhez igazán nem szükséges senkinek sem egy app. pardon.gif Ez inkább a kamaszoknak lehet érdekes, szórakozásként, ha az ember éppen nagyon unatkozik, de komoly kapcsolatot szerintem nem ilyen alkalmazásokon keres az ember. És nem árt óvatosnak lenni, mert sosem tudhatja az ember.
2016. augusztus 04. 09:56 #26
emily92-17
emily92-17

Státusz"Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra"
Egyébként annyira mondjátok h neten nem lehet ismerkedni nem rég volt interjú Kasza Tibivel aki FACEBOOK ON KÉRT RANDIT A MOSTANI BARÁTNŐJÉTŐL ÉS AZÓTA IS EGYÜTT VANNAK. Csak h ennyire féltek a netes ismerkedéstől. Ő is úgy kezdte h ráírt a hölgyre elhívta kávézni és bumm. És csak ennyi történt csak elhívta a többi már személyesen történt. nem a neten ismerték meg egymást. De nem is írok mást mert úgyse fogja megérteni az aki nem is akarja. Beyla- te bizonyára egy csábítónak születtél kitűnő kommunikációval hogy ennyire félsz az internettől, de neked is elmondom a sok negatív kommented ellenére is lesz ez az app.
2016. augusztus 04. 14:48 #27
Domi05
Domi05
Mгş. Ơβгเεŋ

StátuszValar Morghulis «» Valar Dohaeris
Hozzászólás: 5264
Csatolások: 52
Azonosító: 233671
Pfff....Nem tök mindegy! Megint egy fölösleges cikk...
2016. augusztus 04. 20:54 #28
bassistgirl
bassistgirl
visszatérő vendég

StátuszI'm a fucking unicorn and I don't believe in humans...
Hozzászólás: 115
Csatolások: 11
Azonosító: 166023
Én Tinderen keresztül ismertem meg jó néhány barátot és a páromat is. Drukkolok az új appnak, szimpatikusnak tűnik, esélyes, hogy én is kipróbálom smileeee.gif
2016. augusztus 04. 22:55 #29
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (emily92-17 @ 2016.08.04. 09:56)
Egyébként annyira mondjátok h neten nem lehet ismerkedni nem rég volt interjú Kasza Tibivel aki FACEBOOK ON KÉRT RANDIT A MOSTANI BARÁTNŐJÉTŐL ÉS AZÓTA IS EGYÜTT VANNAK. Csak h ennyire féltek a netes ismerkedéstől. Ő is úgy kezdte h ráírt a hölgyre elhívta kávézni és bumm. És csak ennyi történt csak elhívta a többi már személyesen történt. nem a neten ismerték meg egymást. De nem is írok mást mert úgyse fogja megérteni az aki nem is akarja. Beyla- te bizonyára egy csábítónak születtél kitűnő kommunikációval hogy ennyire félsz az internettől, de neked is elmondom a sok negatív kommented ellenére is lesz ez az app.

Ne haragudj, de nem értelek, hogy mire szeretnél kilyukadni. Hogyan vontad le azt a következtetést, hogy félek az internettől? huh.gif Ha tényleg nem tudsz semmi értelmeset írni, akkor inkább ne írjál semmit, mert csak magadat égeted a hülyeségeiddel. Nekem is adódtak kommunikációs nehézségeim tinédzser koromban, de képes voltam legyűrni az ilyen jellegű szociális félelmeimet és sosem hívtam segítségül az internetet. Nem vagyok csábító (ohh, bárcsak az lennék, az életem könnyebb lenne laugh.gif ), de a mostani esetem a legjobb példa arra, hogy valahol igen is fontos szerepet tölt be a személyes kontaktus. Az illető először nemet mondott nekem, de amint megosztottam vele őszinte gondolataimat, hogy mély benyomást tett rám, nagyon megkedveltem és inspiráló az amit csinál, pillanatok alatt igen lett a nemből. Miért? Mert végig tartottam vele a szemkontaktust (ugye a szem a lélek tükre) és ő maga is érezte, hogy amiket mondtam, azok nem üres szavak, hanem őszinte érzelmek, gondolatok. Az, ahogyan rám mosolygott utána, számomra egyszerűen felbecsülhetetlen, és pontosan ez az, amit úgymond "megölnek" az ilyen applikációk. Arról meg halvány lila dunsztom sincs, hogy miért gondolod azt, hogy meg akarom szüntetni az alkalmazást. Elfogadom, hogy van ilyen, de attól még a negatív vélemény is egy vélemény. Amúgy, ha akarnám sem tudnám kipróbálni, mert Microsoft telefonom van, az pedig ugyebár Windows operációs rendszerrel működik. Számomra tök mindegy, hogy ez az izé van vagy nincs, mert csak a Windows store-ban ezernyi hülyeséget lehet találni, elfér köztük és sok vizet nem zavar. Én inkább az internetes ismerkedésre igyekeztem reflektálni, és nagyon úgy fest, hogy nem igazán fogtad fel a mondandóm lényegét. unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2016. augusztus 05. 10:46 #30
emily92-17
emily92-17

Beyla amit írtál az a személyes talin történt meg, de ezt mondom csak nem fogod fel biggrin.gif h egy app segítségével talit kérsz a többi meg személyesen történik biggrin.gif De h írjam le h felfogd? biggrin.gif
2016. augusztus 05. 12:26 #31
- törölt felhasználó -    
feleslegesnek találom én is a cikket, de legalább magyar siker! smileeee.gif
2016. augusztus 17. 21:11 #32
Imi1008
Imi1008
új tag
Hozzászólás: 4
Azonosító: 246504
Ez az alkalmazás ugye GPS alapon működik. Az lenne a kérdésem, hogy állandó mobilnettel kell rendelkezni?
2016. augusztus 19. 10:20 #33
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet (Beyla @ 2016.08.03. 15:40)
Én is úgy gondolom, hogy manapság nagyon is túlzásba estünk a modern technológiát illetően, és bátran ki merem jelenteni, hogy  valóban okosabb az okostelefon a használójánál néhány esetben. Tökéletesen egyet tudok érteni azzal az állítással, miszerint a fiatalok kommunikáló képességét jelentősen leredukálja az ilyen applikációk aktív használata. És mielőtt én is megkapnám, megosztom veletek, hogy haladok a korral és használok is alkalmazásokat amelyek megkönnyítik az életemet, de a Nearones és a Tinder féléket pont, hogy nem tudom e kategóriába besorolni. Tesómra egy hónapja írt rá egy srác fészbukon, hogy menjenek el randizni. Néztem is, hogy ez most komoly? Régebben azért megtisztelték egymást az emberek és egy ilyen szándékot azért face to face közölték a kiszemeltel vagy legalább felhívták az adott illetőt, nem bepötyörészték a fészbuk chatre. unsure.gif Én is sokkal jobban tudok érvényesülni, ha a gondolataimat leírhatom, de könyörgök, azért ez gáz. Tegnap hívtam el kávézni egy olyan embert, aki megmozgatott engem, szeretném jobban megismerni és nekem baromi cinkes lett volna, ha SMS-ben vagy fészbukon teszem. A személyes kontaktus, a beszélgető partnered arckifejezése, testbeszéde és a reakciók együttese igen is fontos, míg ezt a modern ketyerék semmissé, rideggé, személytelenné teszik. Értem én, hogy ez könnyebbé teszi az ismerkedést, főleg azoknak, akik annyira képtelenek kommunikálni, hogy valakit elhívjanak egy találkozóra, de ez az ilyen jellegű félelmeken nem segít, sőt csak inkább erősíti mindazokat és még jobban meggyőzi, hogy ez teljesen normális, hisz telefonos alkalmazást is kitaláltak. Én mondjuk aktív metrózós vagyok, és csak a zene szokott szólni a fülembe, ám az való igaz, hogy a metró kocsiban ülők 95%-a nyomkodja a telefonját egész út alatt. És nem csak a fiatalok, tinédzserek, hanem a középkorú vagy az idősödő nők és férfiak is, holott 5-10 évvel ezelőtt sokan könyvet olvastak, pedig megjegyzem, a héten fogom betölteni a 25.-dik életévemet, szóval még csak öregnek sem tudom titulálni magamat. unsure.gif

Itt többen észre sem veszik, hogy egy-két kiragadott példa (néhány hülye, akivel találkoznak a metrón, vagy aki rájuk ír) miatt általánosítanak és megkövezik az egész fiatalságot. Most a Z és Y generáció közötti óriási szakadékra (amiből főként ez a megvetés, meg nem értés következik) nem is térek ki, viszont az biztos, hogy nem a technológiától lesz valaki hülye, ez csak egy eszköz, amit vagy jól használsz vagy nem. Általánosságban a hülye gyerekek a hülye szüleik által válnak azzá, magyarul szar nevelést kapnak. A hülye szülők viszont még okostelefonok nélkül nőttek fel, tehát biztos, hogy nem amiatt lettek hülyék, ahogy a gyerekeik sem.

Ezek a társkereső alkalmazások önmagában nem redukálják le a kommunikációs képességet, csak kiterjesztik a lehetőségeinket. Ahogy az internet általában is eltüntette a távolságot az emberek között, nem pedig eltávolította őket egymástól, ahogy azt sokan próbálják beállítani.

Régen is voltak félénk emberek. Ezen nem változtat semmi. Ha kiveszed a beszari gyerek kezéből a technológiát, attól még nem fog odamenni a lányhoz, nem fog tudni jobban kommunikálni. Nem attól lett beszari, mert van nála telefon, hanem mert alapból az.
De ez még csak az a verzió, amikor személyes környezetedben láttál valakit. Régen itt megállt az egész sztori. Nem volt más lehetőséged ismerkedni. Most viszont lehetőséged van bárhonnan "kiszemelni" bárkit. Akkor miért ne élnél vele? Mikor tudtál régen randira hívni egy másik városban élő személyt? Sok esélyed nem volt rá, mert az sem tudtad, hogy létezik.

Ahogy a számodra kellemes emberekhez is közel hoz az internet, úgy a "csá, dugunk?" típusú bunkókhoz is közel hoz sajnos, de csak olyan arányban, ahogy a társadalomban is jelen vannak.

A metrón "telefont nyomkodó" emberek pedig nem zombik, hanem bizony különféle tevékenységeket végeznek, ahelyett, hogy a) bámulnának maguk elé b ) könyvet vagy újságot olvasának. (Szándékosan nem írom, hogy beszédbe elegyedének a mellettük álló random emberrel, mert ez régen sem volt divat, és olyan felszínes kommunikációra, amit ez a szituáció adna, amúgy sincs normális embernek szüksége. Igen, mondhatod, hogy ott áll melletted álmaid szerelme, de ennek mennyi az előfordulási valószínűsége?).

Tehát, amíg te unalmadban azt bámulod, hogy én a "telefonomat nyomkodom", addig én kihasználom azt a húsz percet:
a) produktívan dolgozom (pl emaileket olvasok/válaszolok, céges ügyeket intézek, stb)
b ) tanulok (bizony, ezt is lehet)
c) olvasok (ebookot, cikkeket)
d) kikapcsolódom (játszom, filmet nézek, instagram, face, stb)
e) megnézek egy videót a gyerekemről, amit a párom küldött éppen
f) megbeszélem az esti programot a családommal vagy a haverokkal
g) elintézem a banki ügyeimet, elutalom a számlákat (amit te majd leszállás után a postán csekkekkel a kezedben fogsz megtenni, a nyugdíjasok között lavírozva, félóra sorbanállás után)
... a sort a végtelenségig lehetne folytatni, de az biztos, hogy a képernyőt nem látod, tehát ne ítélj el senkit azért, mert a telefonját nyomkodja, ugyanis lehet (sőt, ha csak zené hallgatsz, akkor biztos), hogy sokkal hasznosabban és kellemesebben tölti el az időt, mint te.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!