Öt hátborzongató „véletlen” a történelem során – 2. rész
2016. július 31. 23:40
|
|
mikaelahvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.07. Hozzászólás: 312 Csatolások: 0 Azonosító: 257820 offline
|
Jó cikk lett, de... Hitler és Napóleon születése közt tudtommal 120 év van. Most rá is kerestem és ha minden igaz Hitler 1889-ben született, míg Napóleon 1769-ben, szóval bárhogy is számolom 120 év van köztük...
A Sztálin és Hitler közti dolog érdekes, bár én azért kettejüket mégsem tudom annyira egy lapra venni... Hitlerről elég sok könyvet olvastam már és amellett hogy annyi embert ölt, szerintem valamilyen szempontból mégiscsak nem semmi, hogy a konkrétan a nullűról küzdötte fel magát, az országáért pedig anno elég sok mindent tett (gondolok itt az útépítésre, munkanélküliség megszüntetésére etc.), na meg azt például sosem gondoltam volna hogy ilyen fontos volt neki a műveltség, hogy anno éveken át a könyvtárba járt. Plusz az agya végső soron az országa vesztesége és a békeszerződések miatt borult el, hiszen régebben pl. hagyott elmenekülni egy sebesült, ellenséges (most hirtelen nem tudom milyen, talán francia) katonát, és tudtommal ez meg is lett erősítve. Plusz ő indította az első dohányzás elleni kampányt is. Sztálint viszont akárhogy nézzük nekem akkor is csak az jön le, hogy irtott mindenkit, aki ellenezte a saját rendszerét, nem mertek hozzá még bekopogni sem az ajtón. Illetve Hitler valamilyen szinten nézte a népének az érdekeit is, Sztálin viszont őket is irtotta. Persze, nem akarom Hitlert isteníteni, ő is rengeteg szörnyűséget tett sajnos. :/ Plusz voltak ezek az okkultista dolgai, amik engem személy szerint érdekelnek, de akkor is nagyon bizarrok. Napóleonnál ugyanez a helyzet, hiszen ő is sok-sok szörnyűség okozója, de szerintem neki is volt emberi oldala is.
A Sztálin és Hitler közti dolog érdekes, bár én azért kettejüket mégsem tudom annyira egy lapra venni... Hitlerről elég sok könyvet olvastam már és amellett hogy annyi embert ölt, szerintem valamilyen szempontból mégiscsak nem semmi, hogy a konkrétan a nullűról küzdötte fel magát, az országáért pedig anno elég sok mindent tett (gondolok itt az útépítésre, munkanélküliség megszüntetésére etc.), na meg azt például sosem gondoltam volna hogy ilyen fontos volt neki a műveltség, hogy anno éveken át a könyvtárba járt. Plusz az agya végső soron az országa vesztesége és a békeszerződések miatt borult el, hiszen régebben pl. hagyott elmenekülni egy sebesült, ellenséges (most hirtelen nem tudom milyen, talán francia) katonát, és tudtommal ez meg is lett erősítve. Plusz ő indította az első dohányzás elleni kampányt is. Sztálint viszont akárhogy nézzük nekem akkor is csak az jön le, hogy irtott mindenkit, aki ellenezte a saját rendszerét, nem mertek hozzá még bekopogni sem az ajtón. Illetve Hitler valamilyen szinten nézte a népének az érdekeit is, Sztálin viszont őket is irtotta. Persze, nem akarom Hitlert isteníteni, ő is rengeteg szörnyűséget tett sajnos. :/ Plusz voltak ezek az okkultista dolgai, amik engem személy szerint érdekelnek, de akkor is nagyon bizarrok. Napóleonnál ugyanez a helyzet, hiszen ő is sok-sok szörnyűség okozója, de szerintem neki is volt emberi oldala is.
2016. augusztus 02. 06:59
|
|
Miss.Vicious |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.19. Hozzászólás: 962 Csatolások: 0 Azonosító: 213748 offline
|
Jó cikk lezz. Érdekelnek az ilyen torténelmi dolgok.
2016. augusztus 04. 13:47
|
|
RosesNicoleúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.02. Hozzászólás: 15 Csatolások: 0 Azonosító: 258569 offline
|
Brutális!
2016. augusztus 11. 07:45
Nagyon érdekes cikk lett. Sokkal jobb lenne, ha ezeket történelem órán is elmondanák. Izgi.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.

0 felhasználónak tetszik: