Starity

Öt hátborzongató „véletlen” a történelem során – 2. rész

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. július 30. 19:23 #21
Esztii99E
Esztii99E
visszatérő vendég

StátuszIf a gentleman can't handle me, It's not my problem!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 264
Csatolások: 0
Azonosító: 256689
Érdekes cikk lett..
2016. július 30. 19:56 #22
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk!
2016. július 30. 19:58 #23
- törölt felhasználó -    
Érdekes, mert Napóleont és Hitler-t Nostradamus is szóba hozta próféciáiban, valamint antikrisztusoknak is tartják őket a pár sorosok értelmezéséből (de lehet csak bele magyarázzák, mert annyira hihetetlen néhány sora, na mindegy). De ezek szerint másképp is "kapcsolódtak" egymáshoz. Érdekes lett ez a cikk is smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Grace Benning
2016. július 30. 20:04 #24
Binci
Binci

Státusznever losing myself again for anyone
Hozzászólás: 753
Azonosító: 234227
Mééég legyen imádom az ilyeneket.
2016. július 30. 20:15 #25
Coreline
Coreline
» FETISH «

Státusz
Hozzászólás: 2240
Azonosító: 256979
Nagyon jó cikk lett smileeee.gif
2016. július 30. 20:19 #26
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
uhmm, Ferenc Ferdinánd meggyilkolása nem így történt... sajnos, ha jól látom forrás nincs feltüntetve (kíváncsi lennék, mivel van alátámasztva, végül is bármikor bármi kiderülhet, nem azt mondom)
Több merényletet is terveztek ellene amikor az országba látogatott, és az első (sikertelen) után az útitervet megváltoztatták, de tévedésből az eredeti úton indultak el. Amikor megálltak, hogy visszaforduljanak, már késő volt.
A szerb diákot, aki lelőtte, érdekes módon a cseh Terezínben tartották fogva, ahol a második világháború során koncentrációs tábort működtettek (a tábor arról "híres", hogy nagyon sok gyerek volt ott)
Egyébként a "már ha" két szó, de ez nyilván csak elgépelés

A cikk pedig (amúgy biggrin.gif) nagyon jó volt, nagyon érdekes volt
2016. július 30. 20:25 #27
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Való igaz, hogy sokféleképpen és sokan vontak már párhuzamot Hitler és Napoleon között. Bár ezt a hasonlóságot, mint tényt, kénytelen vagyok elfogadni, de nem szeretem. Az is igaz, hogy a második világháborúról természetesen olvastam nem egy könyvet, de magáról Hitlerről még soha. Viszont Napoleon mindig is az egyik kedvenc történelmi személyiségem volt, és olvastam az első menyasszonyának naplóját is. A kislány igazán szerelmes volt belé, és bemutatta azt a Napoleont, akit mi a történelem könyvekből nem ismerhetünk. Azt a fiatal, nagyon szegény, kopott egyenruhás korzikai kis hadnagyot, aki nagyot mert álmodni. Sajnálatos tény, hogy az álmaiért feláldozta a szerelmét, meg fél Európát. Ám a sors fintoraként, hosszú évekkel később, mikor Elbáról hazatérvén ismét elbukik, Malmaison parkjában ennek a lánynak adja át Waterloo kardját, megadása és tisztelete jeléül. Ez a könyv segített nekem meglátni a diktátor mögött az embert. Érdekes, hogy Napoleon képes lenyűgözni a maga módján, de Hitlert képtelen vagyok másnak látni, mint szörnyetegnek, akitől könnyen megmenthetett volna minket az ég, ha kicsivel tehetségesebb festő lett volna. dry.gif
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Pocok2001
2016. július 30. 20:28 #28
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó lett a cikk! smileeee.gif Remélem még lesz több ilyen! smileeee.gif
2016. július 30. 20:33 #29
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Idézet (Grace Benning @ 2016.07.30. 20:25)
Való igaz, hogy sokféleképpen és sokan vontak már párhuzamot Hitler és Napoleon között. Bár ezt a hasonlóságot, mint tényt, kénytelen vagyok elfogadni, de nem szeretem. Az is igaz, hogy a második világháborúról természetesen olvastam nem egy könyvet, de magáról Hitlerről még soha. Viszont Napoleon mindig is az egyik kedvenc történelmi személyiségem volt, és olvastam az első menyasszonyának naplóját is. A kislány igazán szerelmes volt belé, és bemutatta azt a Napoleont, akit mi a történelem könyvekből nem ismerhetünk. Azt a fiatal, nagyon szegény, kopott egyenruhás korzikai kis hadnagyot, aki nagyot mert álmodni. Sajnálatos tény, hogy az álmaiért feláldozta a szerelmét, meg fél Európát. Ám a sors fintoraként, hosszú évekkel később, mikor Elbáról hazatérvén ismét elbukik, Malmaison parkjában ennek a lánynak adja át Waterloo kardját, megadása és tisztelete jeléül. Ez a könyv segített nekem meglátni a diktátor mögött az embert. Érdekes, hogy Napoleon képes lenyűgözni a maga módján, de Hitlert képtelen vagyok másnak látni, mint szörnyetegnek, akitől könnyen megmenthetett volna minket az ég, ha kicsivel tehetségesebb festő lett volna.  dry.gif

(Remélem, nem bánod, hogy írok. Engem ugyanis nagyon érdekel a téma blush.gif )
Ha Hitler nem születik meg, nem lesz politikus, nem lesznek ilyen nagyratörő tervei, etc., akkor a történelem egyszerűen a helyére állított volna valakit. A két világháború között Németországban (és a vesztes felekben úgy általában ld. OMM) egy pillanatig sem volt béke, az antant ugyanis gyakorlatilag teljesíthetetlen dolgokat kért a békeszerződésekben és például elcsatolták Magyarország felét is (az persze röhejes, hogy 100 évvel utána is ezen pattogunk, de akkor nagyon is komoly volt).
Tehát az általános elégedetlenségből, a háború után maradt nyomorból muszáj volt valakinek kiemelkednie, aki "tudja majd mindenre a megoldást" és "megváltja a szenvedéseket", hogy azt ne mondjam. Egy ilyen módon elégedetlen tömeget nagyon könnyű manipulálni a saját kis terveinkre. És ha Hitler nem lett volna, lett volna valaki más, egy hasonlóan ambiciózus, jó helyzetfelismeréssel rendelkező, kiváló szónok. Tulajdonképpen csak mindazokat az eszközöket használta fel, amit bármely más diktátor. Ezt bárki más megtehette volna, akiben megvannak a kellő tulajdonságok kellő mértékben, és állítom, hogy lett volna még ilyen. Ahogy Hitler követőiként lettek is.
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Grace Benning
2016. július 30. 20:35 #30
- törölt felhasználó -    
Örülök a folytatásnak, ez a cikk is megfogott.
2016. július 30. 20:48 #31
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

Idézet (Pocok2001 @ 2016.07.30. 20:33)
(Remélem, nem bánod, hogy írok. Engem ugyanis nagyon érdekel a téma blush.gif )
Ha Hitler nem születik meg, nem lesz politikus, nem lesznek ilyen nagyratörő tervei, etc., akkor a történelem egyszerűen a helyére állított volna valakit. A két világháború között Németországban (és a vesztes felekben úgy általában ld. OMM) egy pillanatig sem volt béke, az antant ugyanis gyakorlatilag teljesíthetetlen dolgokat kért a békeszerződésekben és például elcsatolták Magyarország felét is (az persze röhejes, hogy 100 évvel utána is ezen pattogunk, de akkor nagyon is komoly volt).
Tehát az általános elégedetlenségből, a háború után maradt nyomorból muszáj volt valakinek kiemelkednie, aki "tudja majd mindenre a megoldást" és "megváltja a szenvedéseket", hogy azt ne mondjam. Egy ilyen módon elégedetlen tömeget nagyon könnyű manipulálni a saját kis terveinkre. És ha Hitler nem lett volna, lett volna valaki más, egy hasonlóan ambiciózus, jó helyzetfelismeréssel rendelkező, kiváló szónok. Tulajdonképpen csak mindazokat az eszközöket használta fel, amit bármely más diktátor. Ezt bárki más megtehette volna, akiben megvannak a kellő tulajdonságok kellő mértékben, és állítom, hogy lett volna még ilyen. Ahogy Hitler követőiként lettek is.

Abszolút helytálló tényeket közölsz. Ha Hitler nem, jött volna valaki más. És különben is, ez a "mi lett volna ha" játék teljesen értelmetlen. Ami megtörtént, azon már semmivel sem lehet változtatni. Az a bizonyos megjegyzés, hogy pontos legyek, így szólt: "Gondolkodtatok már rajta, mi lett volna Hitlerből, ha egy kicsit tehetségesebb festő?" Filozófia órán remek téma volt. smileeee.gif Hogy őszinte legyek, nekem csak bántja a csőröm, amikor Napoleont egy napon említik Hitlerrel. Fogalmam sincs miért, mert semmivel sem jobb nála, de akkor is késztetést éreztem rá, hogy elmondjam, tudott ő ember is lenni. Volt egy jellegzetes, derűs charme-ja, amivel elbűvölte az embereket, volt tartása, büszke volt és soha nem adta fel. A semmiből, a nyomorból küzdötte fel magát a trónig, és ez valamilyen módon mégis csodálatra méltó. Lehetett volna igazán nagy ember, ha nincs az az elmebaja, hogy leigázza a fél világot. pardon.gif Persze ez esetben is mindegy már a "mi lett volna ha", tette, amit tett és ez a legtöbbször egyáltalán nem csodálatra méltó. sad.gif
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Pocok2001
2016. július 30. 21:00 #32
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Idézet (Grace Benning @ 2016.07.30. 20:48)
Abszolút helytálló tényeket közölsz. Ha Hitler nem, jött volna valaki más. És különben is, ez a "mi lett volna ha" játék teljesen értelmetlen. Ami megtörtént, azon már semmivel sem lehet változtatni. Az a bizonyos megjegyzés, hogy pontos legyek, így szólt: "Gondolkodtatok már rajta, mi lett volna Hitlerből, ha egy kicsit tehetségesebb festő?" Filozófia órán remek téma volt. smileeee.gif Hogy őszinte legyek, nekem csak bántja a csőröm, amikor Napoleont egy napon említik Hitlerrel. Fogalmam sincs miért, mert semmivel sem jobb nála, de akkor is késztetést éreztem rá, hogy elmondjam, tudott ő ember is lenni. Volt egy jellegzetes, derűs charme-ja, amivel elbűvölte az embereket, volt tartása, büszke volt és soha nem adta fel. A semmiből, a nyomorból küzdötte fel magát a trónig, és ez valamilyen módon mégis csodálatra méltó. Lehetett volna igazán nagy ember, ha nincs az az elmebaja, hogy leigázza a fél világot. pardon.gif Persze ez esetben is mindegy már a "mi lett volna ha", tette, amit tett és ez a legtöbbször egyáltalán nem csodálatra méltó.  sad.gif

Sajnos Napóleon témájában nem vagyok ennyire otthon (de pótolom is a mulasztást, valóban érdekes lehet), de Hitlert senki nem mondaná kedvesnek. Határozott vezető volt, igen, de "barátnője" és felesége (Eva Braun) több naplóbejegyzése szerint is még felette is zsarnokoskodott. Szóval valószínűleg egy kellemetlen ember volt.
Persze, nincs értelme rajta rágódni. De nagyon érdekesek (vagyis én annak találom, az emberek úgy 90%-a valószínűleg nem biggrin.gif) az emberek (az átlagember) reakciói a politikában és hogy ezek a reakciók aztán mit váltanak ki, és mihez vezetnek. Talán az antantnak kellett volna gondolkozni, hogy ne szabjék ilyen feltételeket, de persze ők is csalódottak és amortizálódottak voltak.
Egyébként az sokat elmond, hogy Hitler leigázta Közép- és Kelet-Európát, de a franciák és angolok csak akkor méltóztattak felfigyelni, mikor Franciaországhoz ért... rolleyes.gif De ez persze már a múlté, na.
A emberiség viszont nem tanul a történelméből (mostanában ugyancsak látszik), akármennyire is létezik ez a diktátor-séma. (nade az aktuálpolitika már ugyancsak sok egy ilyen fórumra rohog.gif )
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2016. július 30. 21:07 #33
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

Idézet (Pocok2001 @ 2016.07.30. 21:00)
Sajnos Napóleon témájában nem vagyok ennyire otthon (de pótolom is a mulasztást, valóban érdekes lehet), de Hitlert senki nem mondaná kedvesnek. Határozott vezető volt, igen, de "barátnője" és felesége (Eva Braun) több naplóbejegyzése szerint is még felette is zsarnokoskodott. Szóval valószínűleg egy kellemetlen ember volt.
Persze, nincs értelme rajta rágódni. De nagyon érdekesek (vagyis én annak találom, az emberek úgy 90%-a valószínűleg nem biggrin.gif) az emberek (az átlagember) reakciói a politikában  és hogy ezek a reakciók aztán mit váltanak ki, és mihez vezetnek.

Szerintem érdemes utánanézned. A II. világháború meg Hitler nagyon népszerű téma, de nekem mindig is a francia forradalom (ebben a témában is tudok olvasmányos történelmi regényt ajánlani, ha érdekel), illetve Napoleon volt a kedvencem. A könyv, ami sokat módosított a meglátásomon Napoleont illetően Annamarie Selinko: Desireé c. könyve. Minden betűje élvezetes, maga a történelem. smileeee.gif
Egyébként meg a téma valóban érdekes, és az ember szeret beszélni róla, de kényes téma. Pont úgy, mint a vallás. Jobb, ha az ember megtartja magának, amit gondol. Én most kockázatot vállaltam, és örülök, hogy beléd futottam valami őrült tudálékos helyett. meghajolo.gif Köszöntem a beszélgetést. OFF vége.
2 felhasználónak tetszik: Pocok2001, Szandi0820
2016. július 30. 21:23 #34
- törölt felhasználó -    
Éés megint kaptunk egy szuper és érdekes, puszta véletlen dolgokkal teli cikket... Folytatást!
2016. július 30. 21:27 #35
Lilisztar
Lilisztar
visszatérő vendég
Hozzászólás: 318
Azonosító: 244672
A legutolsó a legizgibb
2016. július 30. 21:36 #36
- törölt felhasználó -    
Ez is nagyon jó cikk lett! smileeee.gif
2016. július 30. 21:46 #37
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Nagyon érdekes egy cikk lett ez is. A nővéres eset tetszett a legjobban. smileeee.gif
2016. július 30. 21:51 #38
ms.illuminati
ms.illuminati
új tag

StátuszPatkány vagyok,de nem féreg.Az élet a legjobb méreg.
Hozzászólás: 29
Azonosító: 256222
Köszönöm a cikket .
2016. július 30. 21:59 #39
Vanus94
Vanus94
visszatérő vendég

StátuszIf you have Ghost you have everything.
Hozzászólás: 225
Csatolások: 170
Azonosító: 162205
Újabb értelmes, érdekes cikket olvashattam. Köszönjük! smileeee.gif
2016. július 30. 23:42 #40
eszter05
eszter05
oпlγ ћυ₥αп

StátuszImagination is more important than knowledge.
Hozzászólás: 4786
Csatolások: 315
Azonosító: 227168
Már vártam a folytatást, nem csalódtam, érdekes lett! Az utolsó elég nagy véletlen.
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!