Öt hátborzongató „véletlen” a történelem során – 2. rész
2016. július 30. 19:58
Érdekes, mert Napóleont és Hitler-t Nostradamus is szóba hozta próféciáiban, valamint antikrisztusoknak is tartják őket a pár sorosok értelmezéséből (de lehet csak bele magyarázzák, mert annyira hihetetlen néhány sora, na mindegy). De ezek szerint másképp is "kapcsolódtak" egymáshoz. Érdekes lett ez a cikk is
2016. július 30. 20:19
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
uhmm, Ferenc Ferdinánd meggyilkolása nem így történt... sajnos, ha jól látom forrás nincs feltüntetve (kíváncsi lennék, mivel van alátámasztva, végül is bármikor bármi kiderülhet, nem azt mondom)
Több merényletet is terveztek ellene amikor az országba látogatott, és az első (sikertelen) után az útitervet megváltoztatták, de tévedésből az eredeti úton indultak el. Amikor megálltak, hogy visszaforduljanak, már késő volt.
A szerb diákot, aki lelőtte, érdekes módon a cseh Terezínben tartották fogva, ahol a második világháború során koncentrációs tábort működtettek (a tábor arról "híres", hogy nagyon sok gyerek volt ott)
Egyébként a "már ha" két szó, de ez nyilván csak elgépelés
A cikk pedig (amúgy
) nagyon jó volt, nagyon érdekes volt
Több merényletet is terveztek ellene amikor az országba látogatott, és az első (sikertelen) után az útitervet megváltoztatták, de tévedésből az eredeti úton indultak el. Amikor megálltak, hogy visszaforduljanak, már késő volt.
A szerb diákot, aki lelőtte, érdekes módon a cseh Terezínben tartották fogva, ahol a második világháború során koncentrációs tábort működtettek (a tábor arról "híres", hogy nagyon sok gyerek volt ott)
Egyébként a "már ha" két szó, de ez nyilván csak elgépelés
A cikk pedig (amúgy
2016. július 30. 20:25
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Való igaz, hogy sokféleképpen és sokan vontak már párhuzamot Hitler és Napoleon között. Bár ezt a hasonlóságot, mint tényt, kénytelen vagyok elfogadni, de nem szeretem. Az is igaz, hogy a második világháborúról természetesen olvastam nem egy könyvet, de magáról Hitlerről még soha. Viszont Napoleon mindig is az egyik kedvenc történelmi személyiségem volt, és olvastam az első menyasszonyának naplóját is. A kislány igazán szerelmes volt belé, és bemutatta azt a Napoleont, akit mi a történelem könyvekből nem ismerhetünk. Azt a fiatal, nagyon szegény, kopott egyenruhás korzikai kis hadnagyot, aki nagyot mert álmodni. Sajnálatos tény, hogy az álmaiért feláldozta a szerelmét, meg fél Európát. Ám a sors fintoraként, hosszú évekkel később, mikor Elbáról hazatérvén ismét elbukik, Malmaison parkjában ennek a lánynak adja át Waterloo kardját, megadása és tisztelete jeléül. Ez a könyv segített nekem meglátni a diktátor mögött az embert. Érdekes, hogy Napoleon képes lenyűgözni a maga módján, de Hitlert képtelen vagyok másnak látni, mint szörnyetegnek, akitől könnyen megmenthetett volna minket az ég, ha kicsivel tehetségesebb festő lett volna.
2016. július 30. 20:28
Nagyon jó lett a cikk!
Remélem még lesz több ilyen!
2016. július 30. 20:33
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
Idézet (Grace Benning @ 2016.07.30. 20:25)
Való igaz, hogy sokféleképpen és sokan vontak már párhuzamot Hitler és Napoleon között. Bár ezt a hasonlóságot, mint tényt, kénytelen vagyok elfogadni, de nem szeretem. Az is igaz, hogy a második világháborúról természetesen olvastam nem egy könyvet, de magáról Hitlerről még soha. Viszont Napoleon mindig is az egyik kedvenc történelmi személyiségem volt, és olvastam az első menyasszonyának naplóját is. A kislány igazán szerelmes volt belé, és bemutatta azt a Napoleont, akit mi a történelem könyvekből nem ismerhetünk. Azt a fiatal, nagyon szegény, kopott egyenruhás korzikai kis hadnagyot, aki nagyot mert álmodni. Sajnálatos tény, hogy az álmaiért feláldozta a szerelmét, meg fél Európát. Ám a sors fintoraként, hosszú évekkel később, mikor Elbáról hazatérvén ismét elbukik, Malmaison parkjában ennek a lánynak adja át Waterloo kardját, megadása és tisztelete jeléül. Ez a könyv segített nekem meglátni a diktátor mögött az embert. Érdekes, hogy Napoleon képes lenyűgözni a maga módján, de Hitlert képtelen vagyok másnak látni, mint szörnyetegnek, akitől könnyen megmenthetett volna minket az ég, ha kicsivel tehetségesebb festő lett volna. 
(Remélem, nem bánod, hogy írok. Engem ugyanis nagyon érdekel a téma
Ha Hitler nem születik meg, nem lesz politikus, nem lesznek ilyen nagyratörő tervei, etc., akkor a történelem egyszerűen a helyére állított volna valakit. A két világháború között Németországban (és a vesztes felekben úgy általában ld. OMM) egy pillanatig sem volt béke, az antant ugyanis gyakorlatilag teljesíthetetlen dolgokat kért a békeszerződésekben és például elcsatolták Magyarország felét is (az persze röhejes, hogy 100 évvel utána is ezen pattogunk, de akkor nagyon is komoly volt).
Tehát az általános elégedetlenségből, a háború után maradt nyomorból muszáj volt valakinek kiemelkednie, aki "tudja majd mindenre a megoldást" és "megváltja a szenvedéseket", hogy azt ne mondjam. Egy ilyen módon elégedetlen tömeget nagyon könnyű manipulálni a saját kis terveinkre. És ha Hitler nem lett volna, lett volna valaki más, egy hasonlóan ambiciózus, jó helyzetfelismeréssel rendelkező, kiváló szónok. Tulajdonképpen csak mindazokat az eszközöket használta fel, amit bármely más diktátor. Ezt bárki más megtehette volna, akiben megvannak a kellő tulajdonságok kellő mértékben, és állítom, hogy lett volna még ilyen. Ahogy Hitler követőiként lettek is.
2016. július 30. 20:48
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Idézet (Pocok2001 @ 2016.07.30. 20:33)
(Remélem, nem bánod, hogy írok. Engem ugyanis nagyon érdekel a téma
)
Ha Hitler nem születik meg, nem lesz politikus, nem lesznek ilyen nagyratörő tervei, etc., akkor a történelem egyszerűen a helyére állított volna valakit. A két világháború között Németországban (és a vesztes felekben úgy általában ld. OMM) egy pillanatig sem volt béke, az antant ugyanis gyakorlatilag teljesíthetetlen dolgokat kért a békeszerződésekben és például elcsatolták Magyarország felét is (az persze röhejes, hogy 100 évvel utána is ezen pattogunk, de akkor nagyon is komoly volt).
Tehát az általános elégedetlenségből, a háború után maradt nyomorból muszáj volt valakinek kiemelkednie, aki "tudja majd mindenre a megoldást" és "megváltja a szenvedéseket", hogy azt ne mondjam. Egy ilyen módon elégedetlen tömeget nagyon könnyű manipulálni a saját kis terveinkre. És ha Hitler nem lett volna, lett volna valaki más, egy hasonlóan ambiciózus, jó helyzetfelismeréssel rendelkező, kiváló szónok. Tulajdonképpen csak mindazokat az eszközöket használta fel, amit bármely más diktátor. Ezt bárki más megtehette volna, akiben megvannak a kellő tulajdonságok kellő mértékben, és állítom, hogy lett volna még ilyen. Ahogy Hitler követőiként lettek is.
Abszolút helytálló tényeket közölsz. Ha Hitler nem, jött volna valaki más. És különben is, ez a "mi lett volna ha" játék teljesen értelmetlen. Ami megtörtént, azon már semmivel sem lehet változtatni. Az a bizonyos megjegyzés, hogy pontos legyek, így szólt: "Gondolkodtatok már rajta, mi lett volna Hitlerből, ha egy kicsit tehetségesebb festő?" Filozófia órán remek téma volt.
2016. július 30. 21:00
|
|
Pocok2001freestyler |
|
Idézet (Grace Benning @ 2016.07.30. 20:48)
Abszolút helytálló tényeket közölsz. Ha Hitler nem, jött volna valaki más. És különben is, ez a "mi lett volna ha" játék teljesen értelmetlen. Ami megtörtént, azon már semmivel sem lehet változtatni. Az a bizonyos megjegyzés, hogy pontos legyek, így szólt: "Gondolkodtatok már rajta, mi lett volna Hitlerből, ha egy kicsit tehetségesebb festő?" Filozófia órán remek téma volt.
Hogy őszinte legyek, nekem csak bántja a csőröm, amikor Napoleont egy napon említik Hitlerrel. Fogalmam sincs miért, mert semmivel sem jobb nála, de akkor is késztetést éreztem rá, hogy elmondjam, tudott ő ember is lenni. Volt egy jellegzetes, derűs charme-ja, amivel elbűvölte az embereket, volt tartása, büszke volt és soha nem adta fel. A semmiből, a nyomorból küzdötte fel magát a trónig, és ez valamilyen módon mégis csodálatra méltó. Lehetett volna igazán nagy ember, ha nincs az az elmebaja, hogy leigázza a fél világot.
Persze ez esetben is mindegy már a "mi lett volna ha", tette, amit tett és ez a legtöbbször egyáltalán nem csodálatra méltó. 
Sajnos Napóleon témájában nem vagyok ennyire otthon (de pótolom is a mulasztást, valóban érdekes lehet), de Hitlert senki nem mondaná kedvesnek. Határozott vezető volt, igen, de "barátnője" és felesége (Eva Braun) több naplóbejegyzése szerint is még felette is zsarnokoskodott. Szóval valószínűleg egy kellemetlen ember volt.
Persze, nincs értelme rajta rágódni. De nagyon érdekesek (vagyis én annak találom, az emberek úgy 90%-a valószínűleg nem
Egyébként az sokat elmond, hogy Hitler leigázta Közép- és Kelet-Európát, de a franciák és angolok csak akkor méltóztattak felfigyelni, mikor Franciaországhoz ért...
A emberiség viszont nem tanul a történelméből (mostanában ugyancsak látszik), akármennyire is létezik ez a diktátor-séma. (nade az aktuálpolitika már ugyancsak sok egy ilyen fórumra
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2016. július 30. 21:07
|
|
|
Idézet (Pocok2001 @ 2016.07.30. 21:00)
Sajnos Napóleon témájában nem vagyok ennyire otthon (de pótolom is a mulasztást, valóban érdekes lehet), de Hitlert senki nem mondaná kedvesnek. Határozott vezető volt, igen, de "barátnője" és felesége (Eva Braun) több naplóbejegyzése szerint is még felette is zsarnokoskodott. Szóval valószínűleg egy kellemetlen ember volt.
Persze, nincs értelme rajta rágódni. De nagyon érdekesek (vagyis én annak találom, az emberek úgy 90%-a valószínűleg nem
) az emberek (az átlagember) reakciói a politikában és hogy ezek a reakciók aztán mit váltanak ki, és mihez vezetnek.
Szerintem érdemes utánanézned. A II. világháború meg Hitler nagyon népszerű téma, de nekem mindig is a francia forradalom (ebben a témában is tudok olvasmányos történelmi regényt ajánlani, ha érdekel), illetve Napoleon volt a kedvencem. A könyv, ami sokat módosított a meglátásomon Napoleont illetően Annamarie Selinko: Desireé c. könyve. Minden betűje élvezetes, maga a történelem.
Egyébként meg a téma valóban érdekes, és az ember szeret beszélni róla, de kényes téma. Pont úgy, mint a vallás. Jobb, ha az ember megtartja magának, amit gondol. Én most kockázatot vállaltam, és örülök, hogy beléd futottam valami őrült tudálékos helyett.
2016. július 30. 21:23
Éés megint kaptunk egy szuper és érdekes, puszta véletlen dolgokkal teli cikket... Folytatást!
2016. július 30. 21:51
|
|
ms.illuminatiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.05.10. Hozzászólás: 29 Csatolások: 0 Azonosító: 256222 offline
|
Köszönöm a cikket .
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.