Idézet (Beyla @ 2016.07.16. 18:26)
Wow, nem kell átmenni passzív agresszívba, csak, mert a ellentétes véleményeket vallunk. Ahelyett, hogy meggyőznél a saját aspektusodról, inkább degradáltál. Gratulálok.

Viszont engedelmeddel nem süllyednék le a szintedre, ám szeretném elregélni neked egy hosszas hozzászólást megírván, hogy mégis miért ez a véleményem.
Szerintem a Starityn én vagyok egyetlen tag a sok közül, akit komolyabban érdekel a kémkedés és a hírszerzési ügynökségek működésének hálózata. Mivel a CIA a hidegháború idején a kommunizmus megszüntetésére összpontosított, ma már azonban mindez az iszlám vallásra és az arabokra korlátozódott. Ezáltal számtalan mennyiségű nyomtatott (Tim Weiner - CIA története könyvét ajánlanám, isteni), digitális sajtót olvastam, valamint tucatnyi dokumentumfilmet láttam e témával kapcsolatban. Szóval ne ítélj előre kérlek, nem légből kapottan írtam le a saját véleményemet. Többször beleolvastam a Koránba, hogy megértsem miért jut el valaki az öngyilkos merényletek netovábbjáig. A kérdésemre választ nem kaptam, de megállapítottam, hogy Allah nem feltétlenül buzdít arra, hogy az erőszakot hittel terjessze. Az arabok közül nem mindegyik vallja azokat a nézeteket, amelyeket az Al-kaida, a Hezbollah vagy akár a napjainkban megerősödött Iszlám Állam. Látszik, hogy kevés a tudásod erről és annyira tájékozottnak hiszed magadat, pedig csak annyit vettél fel amennyit a média enged mutatni a muszlimok kultúrájából. Ha valóban felvilágosult lennél e témával kapcsolatban, akkor tisztában lennél azzal, hogy a radikális arabok a dzsihádisták, és mint ahogyan említettem, nem minden arab radikális. Igen is van olyan, aki dolgozik, eltartja az x feleségét, gyerekeit miközben Mekka felé imádkozik. Sőt mi több jártam arab térségben is és érdekes volt európai keresztényként szemlélni, hogy nem radikális vallású muszlim és muszlim között is milyen különbségek vannak. Amúgy meg hozzászólásomban nem a mostani francia terrorcselekményre reflektáltam, hanem az általános terrorizmusra és a fegyverek fekete piacára. (reagálván arra amit egy másik tag írt) Szóval légyszíves olvasd el újból a hozzászólásomat, mondatról mondatra próbáld értelmezni és akkor a hozzászólásod egy része semmisnek is tekinthető. Nem mondom azt, hogy az iszlám vallás nem erőszakos, de barokkos túlzás az amit te leírtál. A dzsihádistákat talán legjobban a Jehova tanúihoz tudnám hasonlítani. Míg ők a Bibliát csavarják ki - pl. van olyan a Bibliában hogy ne keveredj más vérrel, ami arra céloz, hogy más rasszokkal ne keveredjünk. Ám ők ezt szó szerint értelmezik és a transzfúziót (vérátömlesztést) tagadják meg a betegellátásban. A dzsihádista muszlimok ugyanezt teszik, csak ők a Koránba magyarázzák bele azt, hogy Allah szerint ölni kell. Értelmezés kérdése az egész. Ha nem hiszed, olvass bele, én már megtettem.

Pluszban az elnökválasztásról egyéni szociális véleményt alkottam amivel vagy egyet lehet érteni vagy nem.

Nagyon arról fúj a szél, hogy ki kell törnie valamiféle háborúnak, hogy az évek óta fenn álló gazdasági világválságból kizökkenjünk. Nem véletlenül indultak meg pont most az arabok Európába, és nyílt titok, hogy egy részüket az Iszlám Állam küldte ide. Na, és ki ad el fegyvert az araboknak? Na ki? Na ki? Hát persze, hogy az USA! Amerika eladja az ellenségnek a saját fegyvereit. Jogosan vetődik fel az a kérdés, hogy nem e van készülőben egy esetleges háború. Nagy a vihar előtti csend, ezért is gondolom azt, hogy most a Republikánus párton van a sor. Én abszolút Hillaryt támogatom. Pár év múlva úgyis szeretnék visszaköltözni és nem bánnám, ha Clinton felesége lenne az elnök, ám ettől függetlenül - ha nyomon követed az amerikai politikát, tudod miről írok - nem áll jól a szénája.
Szerintem kettőnk közül neked kell tájékozódnod és nem nekem. Mielőtt kioktatsz mást tedd ész érvekkel és értékelhető információkkal legalább, mert ez így ebben a formában kötekedős jellegűnek hat és nem vitának. Szívesen vitázom veled a továbbiakban privátban, csakhogy ne a témát rondítsuk. Végül is a nyolc év alatt egyszer sem bonyolódtam ellenvéleménybe e témával kapcsolatban.

Egy kicsit nagyon félreértettél. Én semmiről sem akarlak/akarlak meggyőzni téged. Nem egyszer keveredtem már vitába, így tudom, hogy rengeteg embert a legjobb jóindulattal sem lehet, eltántorítani a berögződött gondolkodás módjától, minek hála jól érzi magát a kis világában. Ez az idézet nagyon illik rájuk:
http://data.whicdn.com/images/247506543/large.jpg
Milyen kár, hogy nem süllyedsz le a szintemre. Én az általad leírt kétes hitelességű, információkat, kifogásoltam amiket ráadásul, oktató jellegűen adtál elő. Nem tudtam elmenni az akkutt sophomaniád mellett, amit egy tök ártatlan kislányon éltél ki éppen.
Sajnálom, hogy az én seperc alatt összedobott kis kommentem, ilyen szinten megsértette az egódat, hogy kevesebb mint 42 sorban már összesem tudtad foglalni, hogy én milyen tudatlan, nálad alsóbb rendű ember vagyok, és hogy te szoktál könyveket olvasni XD, még a Korán is megfordúlt a kezedben, valamint már láttál élőben arabot (lol) és az USA-ba készülsz kiköltözni. Mi értelme is volt ezeket leírni? A szöveged 90%-ban magaddal foglalkozol, nem pedig az álláspontod alátámasztásával. Mire volt ez jó? Mert ezek az életképek, nyomatékot, tutira nem adtak a szavaidnak. Én előttem ugyan kissebségi érzeted ne legyen. Mindenkinek más az életútja, neked most a "vita" témájáról kellett volna írnod végig!
Nézd! Összegezve én két dolgot tettem az első kommentemben: Ellenkeztem a te nézeteddel miszerint, Trump nyerni fog, és ellenkeztem a nézetedel miszerint, "A Korán szerint Allah elítéli az erőszakkal való hitterjesztést" Ennyi.
1. A kémkedés és a hírszerzés lényege - hogy terra incognita legyen a nem beavatottak számára. Úgyhogy ne próbáld meg elhitetni sem megaddal sem pedig velem, hogy többet tudhatsz mint mások.
2. Arról akarsz meggyőzni, hogy nem minden muszlim terrorista. De az a bibi, hogy az ellenkezőjét én sehol sem állítottam.
3. "Nem mondom azt, hogy az Iszlám vallás nem erőszakos, de barokkos túlzás amit te leírtál" - mit is írtam én? Vílágosíts fel.
4. Ahhoz képest, hogy nem a mostani terrorcselekményre reflektáltál, valamiért mégis a következőket írtad annak a lánynak: " Mégis hogyan tudnák kiszűrni? Az a valaki, aki most is lövöldözött valószínűleg ugyanúgy nézett ki, mint az átlagember" - ismétlem, nem volt lövöldözés volt hanem gázolás.
5. Gratulálok! Te vagy az első ember aki párhuzamot tudott vonni, egy nyakig vérben tocsogó terrorszervezet képviselői és a Jehova tanúi között.
6. Na az tényleg barokkos túlzás "egyéni" szociális véleménynek csúfolni, a Trumpot illető megérzéseidet, mivel rengetegen szajkózzák ugyan ezt.
7. Ki ad fegyvert az araboknak? Gondolom azt akartad írni ki ad EL fegyvereket az araboknak. Hát nem tudom, szerintem az ilyen fegyverkereskedő országok, mint: Amerika, Ukrajna, Oroszország...stb. Te ugye nem kaptad be a propaganda legyet, miszerint a gonosz USA ahová épp tervezel kiköltözni, fegyverezi a szegény arabok háborúját, míg a többi becsületes ország eggyüttérzően, szemléli a vérontást?
Na most időt is belefektettem a kommentbe, jó terjedelmes lett. Ettől függetlenül mégsem hiszem, hogy észrefogod venni magad....Meglátjuk.
Amúgy, amúgy!!! Mégis csak megtudtam valamit, a Koránban szószerint tényleg nincs leírva, hogy ölj hitetlent. Tehát ha nem borít ki a stílusd, akkor nem nézek ennek utánna és értelemszerűen nem is tudom meg. Úgyhogy nekem már megérte!