Van jogsid?
2007. október 22. 21:19
|
|
Blamethevain |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.12.23. Hozzászólás: 2022 Csatolások: 5002 Azonosító: 21944 offline
|
Az biztos, de én egy szót sem szólhatok azt hiszem, barátomnak is hasonló.
De szerencsére jól vezet, sose ütött még el állatot sem meg semmit. Én is csak egy fát.
Remélem ennyiben is maradok, ahogy magamat ismerem ha meglesz is valaha a jogsim szépen beteszem a fiók aljába... Kár hogy elõre nem lehet tudni, hogy lesz-e érzékem hozzá vagy sem, ha tudom hogy ennyire nincs el se kezdem. Sokat nem vesztettem volna vele ha nincs, ugyanúgy eljutok mindenhová tömegközlekedéssel is, csak az nem olyan kényelmes.
2007. október 22. 21:47
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(joe_r @ 2007. October 22. - 20:33)
6 éve van jogsim, és imádok vezetni...
nekem 4 éve van csak, de az imádat az hasonló
( csak kellene már egy rendes verda, meg egy benzin kártya
2007. október 22. 21:52
|
|
akos85 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.12. Hozzászólás: 647 Csatolások: 1015 Azonosító: 23036 offline
|
van, és xeretek vezetni... csak engem a város túlságosan korlátoz...
túl sokat nyomultam a PC-n az NFS-el meg a ToCa-val
vannak ilyen száguldozós hajlamaim... csak nemtom hol kiélni... vmi megoldás ???
vannak ilyen száguldozós hajlamaim... csak nemtom hol kiélni... vmi megoldás ???
2007. október 22. 21:57
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(akos85 @ 2007. October 22. - 21:52)
ez amugy tényleg igy van! uncsim kapott egy 30rugós ultra durva kormányt, és persze én próbáltam ki, meg állitottam be, blabla lényeg, hogy azok után más volt hazamenni
meg ezek a játékok, fõleg hogyha tényleg igyekszel a realitás határaihoz közel játszani, akkor tényleg furán hatnak, a tiltásnál váltás nem egyszer sikerült, és fel sem tünt csak természetessé vált. de ezek valahol jók is
2007. október 22. 22:32
|
|
otyg |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.02.27. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 4471 Azonosító: 4076 offline
|
'94 óta van otómobilra, 1 éve meg "A" korlátlan is kipipálva, szeretek vezetni, már mentem is elég sokat, autóval ritkán megyek gyorsan, motorral viszont nem gyakran megyek lassan (na persze csak ésszel, mert hálistennek elég cúgos a gép ahhoz, hogy elképesztõ fénysebességgel haladjak). Motoron viszont elég hamar észrevettem, hogy az autósok nagy része képzel túl sokat magáról és a vezetési képességeirõl)
2007. október 22. 23:18
|
jjj |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.20. Hozzászólás: 1938 Csatolások: 2614 Azonosító: 451 offline
|
Apukám imádott horgászni, és a leglehetettlenebb földutakon mentünk a területre. Akkoriban jogsi nélkül vezettem a kocsit, és a saras utakon kitapasztaltan a csúszkálás örömeit, a kocsi mozgását, amely többször segítségemre volt.
Jött az oktatás ideje, fiatal volt az oktatóm (a délutános), és engedett jó tempóban autózni. A kocsi fékezéskor oldalra húzott. Õ nem tudta, hogy érzem. Ne ekkor elénk ugrott 1 kutya. Vészfék! Õ úgy gondolta, hogy be kell segítenie a kormányzásnál, de én gyorsabb voltam, így beborult a lábaim közé.
Még jó hogy nem csajszi vagyok. Utánna sokat röhögtünk az eseményeken a sok száguldozás közepette. Ralli versenyzõ volt.
A délelöttös öregúr viszont a benzint féltette, így nem voltunk túl gyorsak. Untam.
Jött az oktatás ideje, fiatal volt az oktatóm (a délutános), és engedett jó tempóban autózni. A kocsi fékezéskor oldalra húzott. Õ nem tudta, hogy érzem. Ne ekkor elénk ugrott 1 kutya. Vészfék! Õ úgy gondolta, hogy be kell segítenie a kormányzásnál, de én gyorsabb voltam, így beborult a lábaim közé.
Még jó hogy nem csajszi vagyok. Utánna sokat röhögtünk az eseményeken a sok száguldozás közepette. Ralli versenyzõ volt.
A délelöttös öregúr viszont a benzint féltette, így nem voltunk túl gyorsak. Untam.
2007. október 22. 23:23
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(jjj @ 2007. October 22. - 22:18)
Apukám imádott horgászni, és a leglehetettlenebb földutakon mentünk a területre. Akkoriban jogsi nélkül vezettem a kocsit, és a saras utakon kitapasztaltan a csúszkálás örömeit, a kocsi mozgását, amely többször segítségemre volt.
A tanulásnak nem is az a lényege hogy száguldozzunk. Szerintem
2007. október 22. 23:28
|
|
Gereba szabalyzat is monnyonle |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.11. Hozzászólás: 9134 Csatolások: 28411 Azonosító: 135 offline
|
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 23:23)
Szaguldani is meg kell tanulni... tudni, mivel jar, hogy alakul... es ha ezt megtanultad, akkor talan nem mesz ki 90el a mogotted 200 felett kozeledo kocsi ele... mert tudod, ha te sietsz, akkor mivel kell szamolnod.
2007. október 22. 23:37
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 22:28)
Szaguldani is meg kell tanulni... tudni, mivel jar, hogy alakul... es ha ezt megtanultad, akkor talan nem mesz ki 90el a mogotted 200 felett kozeledo kocsi ele... mert tudod, ha te sietsz, akkor mivel kell szamolnod.
Az odáig OK, de nem véletlenül kell lassan menni. Mert ha lassan veszetsz a tanulás közben, akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb... De ha nagyon gyorsan mész akkor inkább arra figyelsz görcsösen hogy nehogy kiugorjon eléd valaki. Ha már jól megy akkor lehet/kell is gyorsan menni, legalábbis a szabályok keretein belül.
2007. október 22. 23:39
|
|
Joe-ker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1401 Csatolások: 1525 Azonosító: 175 offline
|
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 22:23)
Az autóvezetésnek egyáltalán nem az a lényege, hogy száguldozzunk. Arra megvan a megfelelõ hely, aki nagyot akar nyomni a gázon az menjen ki tesztpályára, használaton kívüli reptérre, akárhová.
Általános kifogás, hogy "de érzem az autót" meg "##### régóta vezetek", stb. Ez amúgy teljesen oké is, de pont elég, ha csak egyszer nem úgy érzi az illetõ, elég egy pillanatnyi kihagyás és én halok meg a sok "érzem az autót" vezetõ miatt, akik csak egy nagyon kicsit becsülték túl a saját képességeiket... Kösz, de inkább ne.
Amúgy szerintem általános probléma, hogy csak vezetni tanítják meg az embereket, közlekedni nem. Pedig jó lenne, ha mindenki rájönne, hogy attól, mert tudja irányítani az autót valamennyire, még nem feltétlenül alkalmas forgalomra. Elõzékenység, odafigyelés, nem "én vagyok az út császára" magatartás, stb. A másik nagy gond, hogy a friss jogsisok egyáltalán nem tudják, mit tegyenek veszélyhelyzetben. Én simán kötelezõvé tennék pár óra "szituációs vezetést", ahol mindenki megtapasztalhatná, milyen vizes, havas, stb. úton vezetni, milyen amikor hirtelen kiugrik eléd valami vagy valaki, stb. Sokkal nagyobb gondok vannak abból, amikor valaki ilyen helyzetben bepánikol, mint a tényleges balesetbõl lennének.
Ja, egyébként 2001 óta van jogsim, de aktívan vezetni csak mostanság kezdtem. Jobbos közlekedés rúlz!
2007. október 22. 23:42
|
|
Joe-ker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1401 Csatolások: 1525 Azonosító: 175 offline
|
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 22:28)
Dinamikus vezetés, vagy mifene
2007. október 22. 23:43
|
|
Gereba szabalyzat is monnyonle |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.11. Hozzászólás: 9134 Csatolások: 28411 Azonosító: 135 offline
|
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 23:37)
Az odáig OK, de nem véletlenül kell lassan menni. Mert ha lassan veszetsz a tanulás közben, akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb... De ha nagyon gyorsan mész akkor inkább arra figyelsz görcsösen hogy nehogy kiugorjon eléd valaki. Ha már jól megy akkor lehet/kell is gyorsan menni, legalábbis a szabályok keretein belül.
nem kotozkodni akarok, de fogok
Idézet
akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb...
epp ez a legnagyobb gond. nem rogzodnie kell... a kozlekedes nem arrol szol, hogy megszokod a helyzeteket, hanem hogy elsz bennuk, veluk. Rengeteg baleset adodik pl tabla athelyezesbol, forgalmi rend valtozasbol, mert "a multkor meg nem jobbkezes volt", "eddig sose jottek onnan"...
A kresz egyik alapelve, miszerint "kolcsonos bizalom" csak negalva alja meg a helyet... feltetelezni kell a masikrol, hogy hulye, abbol baj nem lehet
2007. október 22. 23:49
|
jjj |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.20. Hozzászólás: 1938 Csatolások: 2614 Azonosító: 451 offline
|
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 23:28)
1 példa.A Faterral mentünk hajnalban a kb 400 km-re levõ Nõvéremékhez, kaját is vittünk. Én vezettem. Azt láttam, hogy a köv. település bevezetõ fényei el-el tünnek. Padlógáz le, fék bekapcsol. Az úton egy kerékpáros - mint a mesékben
A száguldás is lehet mértéktartó.
Ez intõ példa. Csak annyit, hogy a koleszban Papának hívtak, mivel igyekeztem a balga
Persze én sem vagyok angyal.
2007. október 23. 01:04
|
|
Leo·٠•●•٠· |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.03.20. Hozzászólás: 6474 Csatolások: 46883 Azonosító: 4729 offline
|
Idézet(szavy @ 2007. October 22. - 20:15)
hát érdekes humora van...
eléggé morbid, mi?
mégszép h poén volt... jól vezetek ne féljetek már bazz...
ezt a morbid poént, nem a fejembõl pattant ki... mivel láttam valamelyik kocsin felragasztva matricaként... viccesnek találtam.
szavy: nem lennék büszke rá... nem tudom, hogy hogy nem vetted át a poént... no comment. Freeze -t se értem...
2007. október 23. 01:41
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(Leo @ 2007. October 23. - 01:04)
eléggé morbid, mi? 
ezt a morbid poént, nem a fejembõl pattant ki... mivel láttam valamelyik kocsin felragasztva matricaként... viccesnek találtam.
szavy: nem lennék büszke rá... nem tudom, hogy hogy nem vetted át a poént... no comment. Freeze -t se értem...
Már észrevehetted volna, hogy ez a fajta humor nem fekszik nekünk.
A poénos feliratokról meg ennyit:
http://www.langlovagok.hu/kepek/2007/nyire...elekfiat_05.jpg
http://www.langlovagok.hu/kepek/2007/nyire...elekfiat_06.jpg
2007. október 23. 01:49
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(Joe-ker @ 2007. October 22. - 23:39)
Az autóvezetésnek egyáltalán nem az a lényege, hogy száguldozzunk. Arra megvan a megfelelõ hely, aki nagyot akar nyomni a gázon az menjen ki tesztpályára, használaton kívüli reptérre, akárhová.
Általános kifogás, hogy "de érzem az autót" meg "##### régóta vezetek", stb. Ez amúgy teljesen oké is, de pont elég, ha csak egyszer nem úgy érzi az illetõ, elég egy pillanatnyi kihagyás és én halok meg a sok "érzem az autót" vezetõ miatt, akik csak egy nagyon kicsit becsülték túl a saját képességeiket... Kösz, de inkább ne.
Én is hallottam már olyat, hogy csávó 20éve taxizott meg 20éve ugyanazon az úton ment haza... aztán egyszercsak mégis elsokalt az egyik kanyarban.... Kiszámíthatatlan.
Amúgy a másik véglet sem jó, a "mazsola" típusok is sok gondot okoznak... lehet hogy közvetlenül nem okoznak balesetet, viszont a utánuk haladó sofõrökbõl könnyen kihozzák az agressziót.
2007. október 23. 09:55
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Az azért látszik, hogy nem minden ember egyforma, de azért néha, az alapvetõ dolgokat nem ártana betartani.
0; Szerintem ez a legfontosabb, ha már elindulok valahová, fõleg hosszú távra, akkor nekem az az elsõ, hogy bekapcsolom a biztonsági övet!!!
1; Fõúton, viszonylag kis forgalom mellett menjen már mindenki a megengedett sebességgel, ne mondjuk 60-nal a 90-es táblánál, vagy rosszabb esetben kétszer kétsávos úton, a belsõsávban 60-nal.
2; Mivel elég gyakran vezetek, én gyorsan megtanultam azt, hogy nem én vagyok az egyetlen az úton, ezért ha azt látom, hogy valaki jóval gyorsabban jön mögöttem, mint ahogy én haladok, akkor lejjebb húzódok, esetleg kiteszem az irányjelzõt, hogy nyugodtan megelõzhet, én nem fogom feltartani. (mostanában azért már elég szélesek a felújított utak is ahhoz, hogy akár három autó is elférjen, ha nagyok szükséges)
3; Elég sok helyen lehet találni viszonylag jó minõségû földutakat, vagy már nem használt aszfaltozott utakat is, ahol lehet egy kicsit feszegetni a határokat...
... esetleg télen nagy áruházak parkolóiban, kevés autó esetén, azt is ki lehet próbálni, hogy hogyan viselkedik a kocsi, ha havon-jégen menet közben behúzod a kéziféket. Lehet belõle tanulni...
Ott van például a Hungaroringen a vezetéstechnikai tanpálya, hasonlók akár minden nagyvárosban, vagy megyeszékhelyen jók lennének.
4; És egy helyi példát is mondok, Miskolcon (illetve, mint minden városban) például a Búza tér környékén számtalan olyan utca van, ahonnan csak akkor tudsz kijönni, ha van olyan kultúrált söfõr, aki kienged. Talán érdemes lenne mindenkinek belegondolni, hogy ha egyszer megteszi azt a szivességet, hogy elõzékeny, akkor legközelebb vele, is hasonlóan elõzékeny lesz valaki. (Én például, ha van rá lehetõségem, akkor megteszem ezt. Megjegyzem ez elég gyakran elõfordul.)
jjj, én is földúton kezdtem el tanulni vezetni, és mikor oda jutottam, hogy az oktatómmal a rutint, illetve a forgalmat gyakoroltuk, az oktatóm kijelentette, tuti, hogy nem most elõször vezetek autót, mert látszik. (Szóval nem volt kétségbeesve, így nem is nagyon szólt bele abba, hogy hogyan vezetek, de adott néhány jó tanácsot, amit akkor is, és azóta is köszönök neki)
Freeze a képre reagálva én egy ilyen feliratot láttam nemrég egy autón:
"Siess nyugodtan, valaki úgyis éppen a te vesédre vár..."
0; Szerintem ez a legfontosabb, ha már elindulok valahová, fõleg hosszú távra, akkor nekem az az elsõ, hogy bekapcsolom a biztonsági övet!!!
1; Fõúton, viszonylag kis forgalom mellett menjen már mindenki a megengedett sebességgel, ne mondjuk 60-nal a 90-es táblánál, vagy rosszabb esetben kétszer kétsávos úton, a belsõsávban 60-nal.
2; Mivel elég gyakran vezetek, én gyorsan megtanultam azt, hogy nem én vagyok az egyetlen az úton, ezért ha azt látom, hogy valaki jóval gyorsabban jön mögöttem, mint ahogy én haladok, akkor lejjebb húzódok, esetleg kiteszem az irányjelzõt, hogy nyugodtan megelõzhet, én nem fogom feltartani. (mostanában azért már elég szélesek a felújított utak is ahhoz, hogy akár három autó is elférjen, ha nagyok szükséges)
3; Elég sok helyen lehet találni viszonylag jó minõségû földutakat, vagy már nem használt aszfaltozott utakat is, ahol lehet egy kicsit feszegetni a határokat...
... esetleg télen nagy áruházak parkolóiban, kevés autó esetén, azt is ki lehet próbálni, hogy hogyan viselkedik a kocsi, ha havon-jégen menet közben behúzod a kéziféket. Lehet belõle tanulni...
Ott van például a Hungaroringen a vezetéstechnikai tanpálya, hasonlók akár minden nagyvárosban, vagy megyeszékhelyen jók lennének.
4; És egy helyi példát is mondok, Miskolcon (illetve, mint minden városban) például a Búza tér környékén számtalan olyan utca van, ahonnan csak akkor tudsz kijönni, ha van olyan kultúrált söfõr, aki kienged. Talán érdemes lenne mindenkinek belegondolni, hogy ha egyszer megteszi azt a szivességet, hogy elõzékeny, akkor legközelebb vele, is hasonlóan elõzékeny lesz valaki. (Én például, ha van rá lehetõségem, akkor megteszem ezt. Megjegyzem ez elég gyakran elõfordul.)
jjj, én is földúton kezdtem el tanulni vezetni, és mikor oda jutottam, hogy az oktatómmal a rutint, illetve a forgalmat gyakoroltuk, az oktatóm kijelentette, tuti, hogy nem most elõször vezetek autót, mert látszik. (Szóval nem volt kétségbeesve, így nem is nagyon szólt bele abba, hogy hogyan vezetek, de adott néhány jó tanácsot, amit akkor is, és azóta is köszönök neki)
Freeze a képre reagálva én egy ilyen feliratot láttam nemrég egy autón:
"Siess nyugodtan, valaki úgyis éppen a te vesédre vár..."
2007. október 23. 10:11
|
|
Mr. Uriah Heep |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 1448 Csatolások: 3701 Azonosító: 25 offline
|
Van, és a világ legjobb, legmegbízhatóbb autójának boldog tulajdonosa vagyok!
(A kíváncsiaknak: 2002-es Suzuki Swift 1.0 GL Silver)
(A kíváncsiaknak: 2002-es Suzuki Swift 1.0 GL Silver)
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.

0 felhasználónak tetszik: