Starity

Van jogsid?

10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2007. október 22. 21:19 #41
Blamethevain
Blamethevain

Státusz"Azt hiszem, túl nagy árat kell fizetnünk néhány felejthetetlen pillanatért."
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2022
Csatolások: 5002
Azonosító: 21944
Az biztos, de én egy szót sem szólhatok azt hiszem, barátomnak is hasonló. biggrin.gif De szerencsére jól vezet, sose ütött még el állatot sem meg semmit. Én is csak egy fát. laugh.gif Remélem ennyiben is maradok, ahogy magamat ismerem ha meglesz is valaha a jogsim szépen beteszem a fiók aljába... Kár hogy elõre nem lehet tudni, hogy lesz-e érzékem hozzá vagy sem, ha tudom hogy ennyire nincs el se kezdem. Sokat nem vesztettem volna vele ha nincs, ugyanúgy eljutok mindenhová tömegközlekedéssel is, csak az nem olyan kényelmes. tongue.gif
2007. október 22. 21:47 #42
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
Idézet(joe_r @ 2007. October 22. - 20:33)
6 éve van jogsim, és imádok vezetni...

nekem 4 éve van csak, de az imádat az hasonló

( csak kellene már egy rendes verda, meg egy benzin kártya smileeee.gif )
2007. október 22. 21:52 #43
akos85
akos85
Hozzászólás: 647
Csatolások: 1015
Azonosító: 23036
van, és xeretek vezetni... csak engem a város túlságosan korlátoz...
túl sokat nyomultam a PC-n az NFS-el meg a ToCa-val rohog.gif

vannak ilyen száguldozós hajlamaim... csak nemtom hol kiélni... vmi megoldás ??? biggrin.gif
2007. október 22. 21:57 #44
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
Idézet(akos85 @ 2007. October 22. - 21:52)
túl sokat nyomultam a PC-n az NFS-el meg a ToCa-val  rohog.gif

vannak ilyen száguldozós hajlamaim... csak nemtom hol kiélni... vmi megoldás ??? biggrin.gif

ez amugy tényleg igy van! uncsim kapott egy 30rugós ultra durva kormányt, és persze én próbáltam ki, meg állitottam be, blabla lényeg, hogy azok után más volt hazamenni biggrin.gif
meg ezek a játékok, fõleg hogyha tényleg igyekszel a realitás határaihoz közel játszani, akkor tényleg furán hatnak, a tiltásnál váltás nem egyszer sikerült, és fel sem tünt csak természetessé vált. de ezek valahol jók is biggrin.gif csak a másikra kell vigyázni!!!!!!
2007. október 22. 22:09 #45
scoobydoo
scoobydoo

StátuszHupszika
Hozzászólás: 538
Csatolások: 355
Azonosító: 7912
Lehet, jobb lesz nem járni azon az úton amin Leo vezet. Nehogy egy újabb strigula legyek a naplójában.
2007. október 22. 22:11 #46
Gereb
Gereb
a szabalyzat is monnyonle
Hozzászólás: 9134
Csatolások: 28411
Azonosító: 135
hehe...

lassan errol is elmondom a velemenyem biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: sammo
2007. október 22. 22:32 #47
otyg
otyg
Hozzászólás: 1094
Csatolások: 4471
Azonosító: 4076
'94 óta van otómobilra, 1 éve meg "A" korlátlan is kipipálva, szeretek vezetni, már mentem is elég sokat, autóval ritkán megyek gyorsan, motorral viszont nem gyakran megyek lassan (na persze csak ésszel, mert hálistennek elég cúgos a gép ahhoz, hogy elképesztõ fénysebességgel haladjak). Motoron viszont elég hamar észrevettem, hogy az autósok nagy része képzel túl sokat magáról és a vezetési képességeirõl) smileeee.gif
2007. október 22. 23:18 #48
jjj
jjj
Hozzászólás: 1938
Csatolások: 2614
Azonosító: 451
Apukám imádott horgászni, és a leglehetettlenebb földutakon mentünk a területre. Akkoriban jogsi nélkül vezettem a kocsit, és a saras utakon kitapasztaltan a csúszkálás örömeit, a kocsi mozgását, amely többször segítségemre volt. smileeee.gif

Jött az oktatás ideje, fiatal volt az oktatóm (a délutános), és engedett jó tempóban autózni. A kocsi fékezéskor oldalra húzott. Õ nem tudta, hogy érzem. Ne ekkor elénk ugrott 1 kutya. Vészfék! Õ úgy gondolta, hogy be kell segítenie a kormányzásnál, de én gyorsabb voltam, így beborult a lábaim közé. _nevet.gif _nevet.gif

Még jó hogy nem csajszi vagyok. Utánna sokat röhögtünk az eseményeken a sok száguldozás közepette. Ralli versenyzõ volt. smileeee.gif

A délelöttös öregúr viszont a benzint féltette, így nem voltunk túl gyorsak. Untam. blush.gif

2007. október 22. 23:23 #49
Tuvok
Tuvok
Hozzászólás: 945
Csatolások: 822
Azonosító: 4709
Idézet(jjj @ 2007. October 22. - 22:18)
Apukám imádott horgászni, és a leglehetettlenebb földutakon mentünk a területre. Akkoriban jogsi nélkül vezettem a kocsit, és a saras utakon kitapasztaltan a csúszkálás örömeit, a kocsi mozgását, amely többször segítségemre volt.  smileeee.gif

Jött az oktatás ideje, fiatal volt az oktatóm (a délutános), és engedett jó tempóban autózni. A kocsi fékezéskor oldalra húzott. Õ nem tudta, hogy érzem. Ne ekkor elénk ugrott 1 kutya. Vészfék! Õ úgy gondolta, hogy be kell segítenie a kormányzásnál, de én gyorsabb voltam, így beborult a lábaim közé.  _nevet.gif  _nevet.gif

Még jó hogy nem csajszi vagyok. Utánna sokat röhögtünk az eseményeken a sok száguldozás közepette. Ralli versenyzõ volt.  smileeee.gif

A délelöttös öregúr viszont a benzint féltette, így nem voltunk túl gyorsak. Untam.  blush.gif

A tanulásnak nem is az a lényege hogy száguldozzunk. Szerintem mellow.gif
2007. október 22. 23:28 #50
Gereb
Gereb
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 23:23)

Szaguldani is meg kell tanulni... tudni, mivel jar, hogy alakul... es ha ezt megtanultad, akkor talan nem mesz ki 90el a mogotted 200 felett kozeledo kocsi ele... mert tudod, ha te sietsz, akkor mivel kell szamolnod.
2007. október 22. 23:37 #51
Tuvok
Tuvok
Hozzászólás: 945
Csatolások: 822
Azonosító: 4709
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 22:28)
Szaguldani is meg kell tanulni... tudni, mivel jar, hogy alakul... es ha ezt megtanultad, akkor talan nem mesz ki 90el a mogotted 200 felett kozeledo kocsi ele... mert tudod, ha te sietsz, akkor mivel kell szamolnod.

Az odáig OK, de nem véletlenül kell lassan menni. Mert ha lassan veszetsz a tanulás közben, akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb... De ha nagyon gyorsan mész akkor inkább arra figyelsz görcsösen hogy nehogy kiugorjon eléd valaki. Ha már jól megy akkor lehet/kell is gyorsan menni, legalábbis a szabályok keretein belül.
2007. október 22. 23:39 #52
Joe-ker
Joe-ker
Hozzászólás: 1401
Csatolások: 1525
Azonosító: 175
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 22:23)

Az autóvezetésnek egyáltalán nem az a lényege, hogy száguldozzunk. Arra megvan a megfelelõ hely, aki nagyot akar nyomni a gázon az menjen ki tesztpályára, használaton kívüli reptérre, akárhová.

Általános kifogás, hogy "de érzem az autót" meg "##### régóta vezetek", stb. Ez amúgy teljesen oké is, de pont elég, ha csak egyszer nem úgy érzi az illetõ, elég egy pillanatnyi kihagyás és én halok meg a sok "érzem az autót" vezetõ miatt, akik csak egy nagyon kicsit becsülték túl a saját képességeiket... Kösz, de inkább ne.

Amúgy szerintem általános probléma, hogy csak vezetni tanítják meg az embereket, közlekedni nem. Pedig jó lenne, ha mindenki rájönne, hogy attól, mert tudja irányítani az autót valamennyire, még nem feltétlenül alkalmas forgalomra. Elõzékenység, odafigyelés, nem "én vagyok az út császára" magatartás, stb. A másik nagy gond, hogy a friss jogsisok egyáltalán nem tudják, mit tegyenek veszélyhelyzetben. Én simán kötelezõvé tennék pár óra "szituációs vezetést", ahol mindenki megtapasztalhatná, milyen vizes, havas, stb. úton vezetni, milyen amikor hirtelen kiugrik eléd valami vagy valaki, stb. Sokkal nagyobb gondok vannak abból, amikor valaki ilyen helyzetben bepánikol, mint a tényleges balesetbõl lennének.

Ja, egyébként 2001 óta van jogsim, de aktívan vezetni csak mostanság kezdtem. Jobbos közlekedés rúlz!
2007. október 22. 23:42 #53
Joe-ker
Joe-ker
Hozzászólás: 1401
Csatolások: 1525
Azonosító: 175
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 22:28)

Dinamikus vezetés, vagy mifene biggrin.gif Szerintem Tuvok elsõsorban arra gondol, hogy vannak a tipikus virtusból csakazértis plusz 20%-ot rányomok (100-as táblánál 120-szal) emberkék, és ezt hanyagolni kéne.
2007. október 22. 23:43 #54
Gereb
Gereb
Idézet(Tuvok @ 2007. October 22. - 23:37)
Az odáig OK, de nem véletlenül kell lassan menni. Mert ha lassan veszetsz a tanulás közben, akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb... De ha nagyon gyorsan mész akkor inkább arra figyelsz görcsösen hogy nehogy kiugorjon eléd valaki. Ha már jól megy akkor lehet/kell is gyorsan menni, legalábbis a szabályok keretein belül.

nem kotozkodni akarok, de fogok beer.gif

Idézet
akkor sokkal jobban rögzõdnek benned a utak sajátosságai, jobbkezes utcák, táblák, stb...

epp ez a legnagyobb gond. nem rogzodnie kell... a kozlekedes nem arrol szol, hogy megszokod a helyzeteket, hanem hogy elsz bennuk, veluk. Rengeteg baleset adodik pl tabla athelyezesbol, forgalmi rend valtozasbol, mert "a multkor meg nem jobbkezes volt", "eddig sose jottek onnan"...

A kresz egyik alapelve, miszerint "kolcsonos bizalom" csak negalva alja meg a helyet... feltetelezni kell a masikrol, hogy hulye, abbol baj nem lehet

2007. október 22. 23:49 #55
jjj
jjj
Hozzászólás: 1938
Csatolások: 2614
Azonosító: 451
Idézet(Gereb @ 2007. October 22. - 23:28)
1 példa.

A Faterral mentünk hajnalban a kb 400 km-re levõ Nõvéremékhez, kaját is vittünk. Én vezettem. Azt láttam, hogy a köv. település bevezetõ fényei el-el tünnek. Padlógáz le, fék bekapcsol. Az úton egy kerékpáros - mint a mesékben mellow.gif - teljes szélességben közlekedett. ohmy.gif

A száguldás is lehet mértéktartó. smileeee.gif

Ez intõ példa. Csak annyit, hogy a koleszban Papának hívtak, mivel igyekeztem a balga 110.gif társaimat megvédeni maguktól. rohog.gif

Persze én sem vagyok angyal. mellow.gif
2007. október 23. 01:04 #56
Leo
Leo
·٠•●•٠·

Státuszhö?
Hozzászólás: 6474
Csatolások: 46883
Azonosító: 4729
Idézet(szavy @ 2007. October 22. - 20:15)
hát érdekes humora van...

eléggé morbid, mi? crazy.gif

mégszép h poén volt... jól vezetek ne féljetek már bazz... omg.gif

ezt a morbid poént, nem a fejembõl pattant ki... mivel láttam valamelyik kocsin felragasztva matricaként... viccesnek találtam.

szavy: nem lennék büszke rá... nem tudom, hogy hogy nem vetted át a poént... no comment. Freeze -t se értem...
2007. október 23. 01:41 #57
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet(Leo @ 2007. October 23. - 01:04)
eléggé morbid, mi? crazy.gif

mégszép h poén volt... jól vezetek ne féljetek már bazz... omg.gif

ezt a morbid poént, nem a fejembõl pattant ki... mivel láttam valamelyik kocsin felragasztva matricaként... viccesnek találtam.

szavy: nem lennék büszke rá... nem tudom, hogy hogy nem vetted át a poént... no comment. Freeze -t se értem...

Már észrevehetted volna, hogy ez a fajta humor nem fekszik nekünk.

A poénos feliratokról meg ennyit:
http://www.langlovagok.hu/kepek/2007/nyire...elekfiat_05.jpg
http://www.langlovagok.hu/kepek/2007/nyire...elekfiat_06.jpg

2007. október 23. 01:49 #58
Freeze
Freeze
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet(Joe-ker @ 2007. October 22. - 23:39)
Az autóvezetésnek egyáltalán nem az a lényege, hogy száguldozzunk. Arra megvan a megfelelõ hely, aki nagyot akar nyomni a gázon az menjen ki tesztpályára, használaton kívüli reptérre, akárhová.

Általános kifogás, hogy "de érzem az autót" meg "##### régóta vezetek", stb. Ez amúgy teljesen oké is, de pont elég, ha csak egyszer nem úgy érzi az illetõ, elég egy pillanatnyi kihagyás és én halok meg a sok "érzem az autót" vezetõ miatt, akik csak egy nagyon kicsit becsülték túl a saját képességeiket... Kösz, de inkább ne.

Én is hallottam már olyat, hogy csávó 20éve taxizott meg 20éve ugyanazon az úton ment haza... aztán egyszercsak mégis elsokalt az egyik kanyarban.... Kiszámíthatatlan.

Amúgy a másik véglet sem jó, a "mazsola" típusok is sok gondot okoznak... lehet hogy közvetlenül nem okoznak balesetet, viszont a utánuk haladó sofõrökbõl könnyen kihozzák az agressziót. smileeee.gif
2007. október 23. 09:55 #59
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Az azért látszik, hogy nem minden ember egyforma, de azért néha, az alapvetõ dolgokat nem ártana betartani.

0; Szerintem ez a legfontosabb, ha már elindulok valahová, fõleg hosszú távra, akkor nekem az az elsõ, hogy bekapcsolom a biztonsági övet!!!

1; Fõúton, viszonylag kis forgalom mellett menjen már mindenki a megengedett sebességgel, ne mondjuk 60-nal a 90-es táblánál, vagy rosszabb esetben kétszer kétsávos úton, a belsõsávban 60-nal.

2; Mivel elég gyakran vezetek, én gyorsan megtanultam azt, hogy nem én vagyok az egyetlen az úton, ezért ha azt látom, hogy valaki jóval gyorsabban jön mögöttem, mint ahogy én haladok, akkor lejjebb húzódok, esetleg kiteszem az irányjelzõt, hogy nyugodtan megelõzhet, én nem fogom feltartani. (mostanában azért már elég szélesek a felújított utak is ahhoz, hogy akár három autó is elférjen, ha nagyok szükséges)

3; Elég sok helyen lehet találni viszonylag jó minõségû földutakat, vagy már nem használt aszfaltozott utakat is, ahol lehet egy kicsit feszegetni a határokat...
... esetleg télen nagy áruházak parkolóiban, kevés autó esetén, azt is ki lehet próbálni, hogy hogyan viselkedik a kocsi, ha havon-jégen menet közben behúzod a kéziféket. Lehet belõle tanulni...
Ott van például a Hungaroringen a vezetéstechnikai tanpálya, hasonlók akár minden nagyvárosban, vagy megyeszékhelyen jók lennének.

4; És egy helyi példát is mondok, Miskolcon (illetve, mint minden városban) például a Búza tér környékén számtalan olyan utca van, ahonnan csak akkor tudsz kijönni, ha van olyan kultúrált söfõr, aki kienged. Talán érdemes lenne mindenkinek belegondolni, hogy ha egyszer megteszi azt a szivességet, hogy elõzékeny, akkor legközelebb vele, is hasonlóan elõzékeny lesz valaki. (Én például, ha van rá lehetõségem, akkor megteszem ezt. Megjegyzem ez elég gyakran elõfordul.)

jjj, én is földúton kezdtem el tanulni vezetni, és mikor oda jutottam, hogy az oktatómmal a rutint, illetve a forgalmat gyakoroltuk, az oktatóm kijelentette, tuti, hogy nem most elõször vezetek autót, mert látszik. (Szóval nem volt kétségbeesve, így nem is nagyon szólt bele abba, hogy hogyan vezetek, de adott néhány jó tanácsot, amit akkor is, és azóta is köszönök neki)

Freeze a képre reagálva én egy ilyen feliratot láttam nemrég egy autón:
"Siess nyugodtan, valaki úgyis éppen a te vesédre vár..."
2007. október 23. 10:11 #60
Mr. Uriah Heep
Mr. Uriah Heep
Hozzászólás: 1448
Csatolások: 3701
Azonosító: 25
Van, és a világ legjobb, legmegbízhatóbb autójának boldog tulajdonosa vagyok! smileeee.gif

(A kíváncsiaknak: 2002-es Suzuki Swift 1.0 GL Silver) wink.gif
10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!