Starity

Supernatural / Odaát (2005-)

172 oldal 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. május 18. 21:09 #1561
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (rheuska @ 2010.05.18. 20:45)
OFF: úristen, gyerekek, nézzétek, kivel találkoztam ma .____.
borzalmas képeket csinál a telóm kamerája sajnos :S

Anyáss, nem lehetett semmi... pont ma néztem meg a Freddie Kruegeres filmet biggrin.gif thumbsup.gif
2010. május 18. 21:26 #1562
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (rheuska @ 2010.05.18. 20:45)
OFF: úristen, gyerekek, nézzétek, kivel találkoztam ma .____.
borzalmas képeket csinál a telóm kamerája sajnos :S

Na ez az, ezeket a képeket vártam már. thumbsup.gif
2010. május 18. 21:31 #1563
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Vele én is szívesen elbeszélgettem volna. smileeee.gif Szerencsés vagy. biggrin.gif
2010. május 18. 21:35 #1564
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Idézet (Christo @ 2010.05.18. 20:17)
És azt ki mondta, hogy a próféták nem tűnnek el? Akármilyen oka lehet Chuck eltűnésének, mondjuk például, hogy nem akárkik evangéliumát írta meg és nagy szerepe is volt az apokalipszis megfékezésében: Isten ezért kivételes hellyel jutalmazta az otthonában... én így látom. smileeee.gif 
De hát ha másban gondolkodunk az nem baj... wink.gif

Amennyire ismerem a Bibliát, én úgy tudom egy próféta sem tűnt el. Jó, hogy ez sorozat, de az eltűnést akkor sem értem.
Istennek már csak azért sem hiszem, mert nem hinném, azért jönne le a földre, hogy más történetét mesélje el. Aztán az angyalok is tudnák, hogy ő kicsoda.
2010. május 18. 21:42 #1565
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

Státuszmy love for you is bigger on the inside <3
Hozzászólás: 1748
Csatolások: 7732
Azonosító: 24717
Szerintem annak, h hova tűnt, és hogy miért nem nagy jelentősége van. Azzal, hogy The End, az én szememben Chuck a saját befejezését is odaírta. Nem lehetett több, mint egy próféta, a munkája pedig véget ért.
2010. május 18. 21:45 #1566
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Én ezt értem, és nem akarok ezen lovagolni, de attól még a próféták nem tűnnek el. Jézus prófétái sem tűntek el a halála után, hanem tovább vitték Jézus szavait. smileeee.gif
Szóval, ha Chuck is próféta neki sem kellett volna csak úgy eltűnnie. Persze egy filmben minden megtörténhet. Majd kiderül szeptemberben. biggrin.gif
2010. május 18. 22:41 #1567
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

5. évados nézettségi adatok:

5.22 Swan Song – 2.8 millió
5.21 Two Minutes to Midnight – 2.52 millió
5.20 The Devil You Know – 2.38 millió
5.19 Hammer of The Gods – 2.69 millió
5.18 Point of No Return -2.441 millió
5.17 99 Problems – 2.8 millió
5.16 Dark Side of The Moon – 2.39 millió
5.15 Dead Men Don’t Wear Plaid – 2.89 millió
5.14 My Bloody Valentine –2.49 millió
5.13 Back to The Future II – 2.35 millió
5.12 Swap Meat – 2.65 millió
5.11 Sam, Interrupted – 2.79 millió
5.10 Abandon All Hope – 2.73 millió
5.09 The Real Ghostbusters – 2.77 millió
5.08 Changing Channels – 2.65 millió
5.07 The Curious Case of Dean Winchester – 2.92 millió
5.06 I Believe The Children Are Our Future – 2.58 millió
5.05 Fallen Idols – 2.47 millió
5.04 The End – 2.59 millió
5.03 Free to Be You And Me – 2.66 millió
5.02 Good God, Y’All – 2.78 millió
5.01 Sympathy for The Devil – 3.39 millió

ahogy látom Paris inkább rontott, mint javított a számokon xD
2010. május 18. 22:43 #1568
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

lesz SupNat rajongói találkozó a nyáron, ha vkit érdekel, jöjjön wink.gif

infó itt
2010. május 18. 22:53 #1569
fuge7
fuge7
Dódika

StátuszA lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll. :D
Hozzászólás: 1880
Csatolások: 1927
Azonosító: 74746
Idézet (Solarian @ 2010.05.18. 19:59)

Próféták nem tűnnek el. Nem Isten győzte le Lucifert, hanem Sam.

szerintem túl soktat képzeltek bele abba, hogy Chuck felszívódott a végén. egyszerűen így tettek pontot a próféta szerep végére, mert lehet visszakövetelték volna a rajongók később, vagy ilyesmi. többé ő nem fog semmit se írni, és semmilyen infót sem szolgáltatni Deanéknek. Chucknak nem is volt senkije, se családja, se barátai, az ő életét a Winchester sztori tette ki, és mivel annak vége lett (csak bibliai értelemben persze), az ő létezésének értelme is vége lett. ennyi, nem az van, hogy na Isten jól megszivatott mindenkit, közben ő írogatta a regényt, és jókat kuncogott a markába. dry.gif
Sam egyedül nem volt képes legyőzni Lucit. egyedül semmire sem volt képes jóformán ellene. még Dean, Bobby, és Cas segítségével sem. egyedül esélye sem volt. valaki/valami viszont megsegítette még ép időben. egy megmagyarázhatatlan erő... na vajon ki/mi? biggrin.gif

Idézet (rheuska @ 2010.05.17. 22:51)
de Istennek kell h teste legyen, nem? legalább valami látható, még ha nem is anyagi, kézzel fogható...

Isten egy elvont fogalom a keresztényeknél. csak az ószövetségben jelenik meg a választott népe (a zsidók) előtt, mint cselekvő, látható "lény", vagy hogy mondjam, aki fizikai interakcióba is léphet a földi halandókkal, de a keresztényeknél ilyen nincs. egy univerzális erő, ami az egész világegyetemet átjárja, elvont, absztrahált, megmagyarázhatatlan mozgatórugója a létezésnek... éppen ezért nem is látható.
remélem érthető, amiről beszélek...
2010. május 18. 23:06 #1570
fuge7
fuge7
Dódika

StátuszA lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll. :D
Hozzászólás: 1880
Csatolások: 1927
Azonosító: 74746
Idézet (Bessie @ 2010.05.18. 21:45)
Én ezt értem, és nem akarok ezen lovagolni, de attól még a próféták nem tűnnek el. Jézus prófétái sem tűntek el a halála után, hanem tovább vitték Jézus szavait.

azok az apostolok voltak, de mind1. smileeee.gif a próféták csak leírták Jézus cselekedeteit.
2010. május 18. 23:23 #1571
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

Idézet (rheuska @ 2010.05.18. 22:43)
lesz SupNat rajongói találkozó a nyáron, ha vkit érdekel, jöjjön wink.gif
infó itt

Jónak tűnik, csak még kezdetleges. Nem rossz ötlet tényleg, főleg, hogy ha pl elhíresülne a dolog és sokan elmennének, következőre még többen, lehetne hirdetni, meg levelekkel bombázni az illetékest, aki Jensenék SN találkozóit szervezi, előbb utóbb csak idetalálnának. smileeee.gif
2010. május 18. 23:28 #1572
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

Idézet (fuge7 @ 2010.05.18. 22:53)

Isten egy elvont fogalom a keresztényeknél. csak az ószövetségben jelenik meg a választott népe (a zsidók) előtt, mint cselekvő, látható "lény", vagy hogy mondjam, aki fizikai interakcióba is léphet a földi halandókkal, de a keresztényeknél ilyen nincs. egy univerzális erő, ami az egész világegyetemet átjárja, elvont, absztrahált, megmagyarázhatatlan mozgatórugója a létezésnek... éppen ezért nem is látható. 
remélem érthető, amiről beszélek...

jó, én is olvastam a Bibliát, az én szüleim is kereszténynek neveltek (próbálkoztak vele...), szóval ezzel tisztában vagyok. én SupNat-os világban értettem a kérdést.
2010. május 19. 00:16 #1573
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (rheuska @ 2010.05.18. 23:28)
jó, én is olvastam a Bibliát, az én szüleim is kereszténynek neveltek (próbálkoztak vele...), szóval ezzel tisztában vagyok. én SupNat-os világban értettem a kérdést.

A Supernatural világában Kripke az Isten és ő eddig sem 100%-ban követte a Biblia eseményeit. Vagyis inkább leszűkíteném a Jelenések könyvére.
2010. május 19. 14:31 #1574
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

Idézet (Christo @ 2010.05.19. 00:16)
A Supernatural világában Kripke az Isten és ő eddig sem 100%-ban követte a Biblia eseményeit. Vagyis inkább leszűkíteném a Jelenések könyvére.

jogos meghajolo.gif
2010. május 19. 22:05 #1575
bibicsibi
bibicsibi
cookiemonster
Hozzászólás: 4709
Csatolások: 3520
Azonosító: 93952
postoltam néhány supnatos avatart az avatarokba, gondoltam szólok, hátha vkit érdekel, szerintem nagyon jók smileeee.gif wub.gif
2010. május 20. 07:59 #1576
xxNikixx
xxNikixx
*Nikita
Hozzászólás: 3275
Csatolások: 7279
Azonosító: 33464
Idézet (bibicsibi @ 2010.05.19. 22:05)
postoltam néhány supnatos avatart az avatarokba, gondoltam szólok, hátha vkit érdekel, szerintem nagyon jók  smileeee.gif  wub.gif

Oké! smileeee.gif Mindjárt meg is nézem!
2010. május 20. 15:54 #1577
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

a Sorozatjunkie kritikája a fináléról, benne sztem a legjobb válasszal arra, miért is tűnt el Chuck:

Idézet
Supernatural 5×22 – Hattyúdal (Az idáig megtett út… vége) – írta cat

Hattyúdal: az utolsó színpadi, drámai fellépés, vagy bármilyen utolsó munka, amikor az előadó tudatában van annak, hogy ez lesz élete utolsó fellépése, és emiatt mindent belead egy utolsó, nagyszerű próbálkozásba.”
/ wikipedia.org/

Eric Kripke egy szerencsés ember. Nem sok sorozat showrunnerje mondhatja el magáról, hogy amit eltervezett, azt meg is tudja valósítani úgy, ahogy ő szeretné. És ha hozzávesszük azt, hogy a Supernatural most már 3 éve Amerika legkisebb országos csatornáján fut (amit sokan nem is ismernek), akkor ez még nagyobb szó. De valójában mindez eltörpül amellett, hogy ezzel a sorozattal élete álmát valósította meg, ez volt az ő gyermeke, minden hibájával és minden erényével együtt. Szívét-lelkét belerakta – nagy szavak ezek, de aki egyszer is látta őt nyilatkozni, az nem kételkedik benne. Én azt hiszem, hogy igazából ez a Supernatural sikerének a titka.

Eric Kripke most elköszön. Mint ahogy azt tudjuk, szeptembertől Sera Gamble veszi át a helyét. De még utoljára készített egy olyan epizódot, ami igazán méltó hozzá és a sorozathoz. És ahogy azt sok más alkotó is megtette előtte, beleírta a történetébe saját magát – úgy, hogy végül nekünk, nézőknek is kiszólt, kikacsintott, ami unikumnak számít a sorozatok világában.

Milyen volt ez az 5. évad? Hát, bizony hagyott kívánnivalót maga után… maradjunk is ennyiben, mert Kripke utolsó dala képes volt mindezt feledtetni. Ilyen szép évadzárót, illetve sorozatzárót rég láttam. Nade most már tényleg jöjjenek azok a spoilerek, a tovább után.

Egyet már itt az elején leszögezhetünk: ez a rész nem lett volna az, ami, Chuck (Kripke) narrálása nélkül. És külön hatalmas piros pont, hogy az ő sztorijában Az Impala volt a főszereplő. Mert ugye nem tagadhatjuk, hogy egy emberként rajongunk ezért az autóért? Mellesleg pedig az a bizonyos dátum, április 24, amikor legördült a szalagról, egyben Eric Kripke születésnapja.

Van egy másik izmos elmélet Chuck-kal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen ő maga volt Isten. Szerintem ez inkább csak annyiban állja meg a helyét, amennyiben Kripke isten volt a saját maga teremtette világában. Végül pedig eltűnt, mert megírta a Winchesterek evangéliumát és ezzel befejeződött a munkája… Nagy valószínűséggel ennél konkrétabban sosem fogja a sorozat ezt a szálat elvarrni, és ez így van jól.

Az út vége nem az lett, amitől sokan tartottak, hogy Sam és Dean beült a kocsiba és elautóztak a naplementébe. Ez a befejezés pont olyan realisztikus volt, mint amennyire a Supernatural képes volt az lenni 5 évadon át. Mindenki meghozta azt, ami számára a legnagyobb áldozat volt. Dean elengedte a testvére kezét, és ha nincs az a nyitójelenet, akkor is tudnánk, hogy ez a döntés mit jelentett neki. Sam pedig szó szerint feláldozta saját magát.

Nagyon tetszett, ahogy Sam életét visszakötötték a kezdetekhez, és visszautaltak rá, hogy a gonosz mindig szemmel tartotta őt. Lucifernek igaza lett: Sam Detroitban igent mondott. Talán abban is igaza volt, hogy ők egymásnak voltak rendelve. Viszont a legnagyobb tévedése egyben a vesztét is jelentette, mert a tökéletes földi porhüvelye nem arra született, hogy az ereje által győzelemre vigye, hanem hogy végül legyőzze őt.

Meg kell jegyeznem, Jared Padalecki kiválóan hozta Lucifert, neki sem lehetett könnyű egyszerre két szerepet játszania. Valószínűleg azért segítségére volt, hogy Mark Pellegrino remekül felépítette a karaktert. De amúgy az egész szereplőgárda előtt le a kalappal, és örülök annak is, hogy végül sem Castiel, sem Bobby nem hullott el a drámaibb hatás kedvéért. Mármint…, értitek.

A végső nagy apokaliptikus csata, amit a fiúk erejüket megfeszítve, mindent feláldozva igyekeztek elkerülni, ami által milliók hullanak el és porig ég a Föld… nos, az szerencsére elmaradt. Azt kicsit sajnálom, hogy sem Crowley, sem lovasok nem bukkantak fel, de mindettől függetlenül az epizód csúcspontja kétségtelenül a temetős jelenet volt. Két testvér akinek egy felsőbb hatalom erejénél fogva el kell veszejtenie egymást, és két testvér, aki a saját útját járva a végsőkig kitart egymás mellett.

Then I ain’t going to let him die alone.

Sam és Dean megvívta a harcát, és végül mindketten győztek. Így kellett volna véget érjen a történet? Nehéz erre válaszolni. Kívülállóként biztos azt mondanám, hogy ez egy igazán bátor befejezés volt – persze kérdés, hogy ha valóban ez lett volna a sorozat lezáró része, mármint nyilván a legvégső jelenetet leszámítva, akkor tényleg így alakul? Sam a ketrecben, Dean az idillben? Nos, nem hiszem. Azt gondolom, Sam valahogy úgy távozott volna, mint John Winchester annak idején a 2. évad végén. Úgy tényleg tökéletes lett volna.

Viszont lesz nekünk 6. évadunk, amiről egyelőre annyit tudni, hogy hasonlóan az első évadhoz inkább epizodikus lesz, egy nagy átívelő szállal. Ezért kaptunk egy cliffhangert és 4 hónapot találgatni, hogy ki vagy mi az a Sam, aki visszatért és kiismerhetetlen tekintettel állt a kialudt utcai lámpa alatt, Deant figyelve…
2010. május 20. 16:07 #1578
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

Idézet (rheuska @ 2010.05.20. 15:54)
a Sorozatjunkie kritikája a fináléról, benne sztem a legjobb válasszal arra, miért is tűnt el Chuck:

Amen. meghajolo.gif Végülis erről volt szó itt is az utóbbi pár oldalban, viszont ez egy hatalmas tisztelgés Kripke-nek, és én pl nem is tudtam, hogy akkor van a születésnapja. blush.gif
Abban nem értek egyet, hogy a finálé húzta fel az évadot, szerintem ez volt az eddigi legjobb évad. smileeee.gif Nyilván voltak olyan részek, jelenetek, amik nem a legjobbak, de összességében nézve nem sok kifogásolnivalót találok benne.
2010. május 20. 16:48 #1579
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

biztos velem van a baj, de szerintem az egyik legrosszabb évad (és évadfinálé volt) ennél kevésbé csak a negyedik évad jött be, bár annak a fináléja ütött.

nálam egy finálé akkor jó, ha olyasmi történik, amire senki nem számít. de azt, ami történt, már előre vetítették az utolsó előtti részben, semmi újat nem tartogatott a számomra. az én kedvencem egyébként az első és a harmadik évad...
2010. május 20. 17:33 #1580
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

A harmadik is nagyon jó volt, Bela, Ruby, stb. thumbsup.gif Meg annak a fináléja ütött a legnagyobbat. Mindenkinek más a véleménye, attól szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák. smileeee.gif

Lehet azért más nekem ez az évad, mert az előző négyet ledarálva néztem meg, tehát egy barátnőmmel leültünk és éjszakákon, hétvégeken keresztül bambultuk a sorozatot, aztán ennél az évadnál ugye lassítani kellett. Végülis volt pár rossz álmom az első három évad nézése közben.. akkor döntöttük el, hogy nem nézzük éjszaka, amikor egyik reggel felkeltünk, mindketten rosszat álmodtunk és hangokat hallottunk, majd mikor mentem fürdeni sikítást hallottunk. Vissza is mentem, hogy "hallod, ne ijesztegessél, így is elég rossz", mire közölte velem, hogy nem ő sikított. blink.gif
172 oldal 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!