2012 októbere óta vagyok vegetáriánus, két éve pedig igyekszem csökkenteni a tejtermék- és tojásbevitelt. Tehéntejet rég nem ittam (max ha valaki belekeverte a sütibe), inkább növényi italokat iszok és tojásmentes tésztát eszek (tojást csak a sütiben látok szintén).
Miért lettem vega és miért szeretnék vegán lenni? Elsősorban az állatok szeretete miatt, nem akarok gondolkodó élőlényt enni, a belőlük készült dolgokat elfogyasztani vagy viselni, nem kívánok hozzájárulni a szégyenletes tartási módjukhoz (ketrecek, cirkusz, állatkert) és a velük való undorító bánásmódhoz (vadászat, horgászat, állatkísérletek). Másrészt az egészségemnek is jót tett, hogy lemondtam ezekről a dolgokról (elmúltak a térdízületi panaszaim, ebéd után nem vagyok tele, mint a déli busz, az emésztésem is jobb).
Bőrt, szőrmét nem viselek (kivéve egy pár csizmát, amit még anno vettem), nem vásárolok olyan termékeket, amiket állatokon kísérleteztek ki.
Nincsenek különleges tippjeim, egyszerűen elhagytam bizonyos élelmiszereket (tejtermékek, tojás, tojásos tészták), és helyettük több zöldséget, gyümölcsöt, magokat, valamint növényi alapú italokat iszok (ez az egyetlen luxustermék, amire költök

bár legtöbbször igyekszem kihasználni az akciókat, amikor leárazzák őket itt-ott és olyan 5-6 dobozzal felpakolok.)