Starity

Húsmentes életmód

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. február 09. 19:43 #1
megeszekvalakit
megeszekvalakit
hunter

Státuszso what's the plan, exactly? -don't die
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2863
Csatolások: 672
Azonosító: 239298
Sziasztok! smileeee.gif
Gondoltam létrehozok egy vega topicot. Remélem nem én vagyok az egyedüli, aki nem eszik itt állatokat. smileeee.gif
Kommentbe írhatjátok, hogy mióta vagytok vegák (és ha tudjátok pontosan, milyen fajta vegák vagytok), miért lettetek ezek, tippek (étel, vitaminbevitel, stb) és még bármi mást, ami a témához kapcsolódik. smileeee.gif
Nos, én 2015 július 10-e óta vagyok lacto-vegetáriánus. Egy nap, egyszerűen kitört belőlem, hogy nem akarok többet olyan dolgokat enni, amiért meghalt egy állat, ezért is fogyasztok ellenben tejtermékeket (innen ered a lacto-).
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2016. február 13. 12:39 #2
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
2012 októbere óta vagyok vegetáriánus, két éve pedig igyekszem csökkenteni a tejtermék- és tojásbevitelt. Tehéntejet rég nem ittam (max ha valaki belekeverte a sütibe), inkább növényi italokat iszok és tojásmentes tésztát eszek (tojást csak a sütiben látok szintén).

Miért lettem vega és miért szeretnék vegán lenni? Elsősorban az állatok szeretete miatt, nem akarok gondolkodó élőlényt enni, a belőlük készült dolgokat elfogyasztani vagy viselni, nem kívánok hozzájárulni a szégyenletes tartási módjukhoz (ketrecek, cirkusz, állatkert) és a velük való undorító bánásmódhoz (vadászat, horgászat, állatkísérletek). Másrészt az egészségemnek is jót tett, hogy lemondtam ezekről a dolgokról (elmúltak a térdízületi panaszaim, ebéd után nem vagyok tele, mint a déli busz, az emésztésem is jobb).
Bőrt, szőrmét nem viselek (kivéve egy pár csizmát, amit még anno vettem), nem vásárolok olyan termékeket, amiket állatokon kísérleteztek ki.

Nincsenek különleges tippjeim, egyszerűen elhagytam bizonyos élelmiszereket (tejtermékek, tojás, tojásos tészták), és helyettük több zöldséget, gyümölcsöt, magokat, valamint növényi alapú italokat iszok (ez az egyetlen luxustermék, amire költök biggrin.gif bár legtöbbször igyekszem kihasználni az akciókat, amikor leárazzák őket itt-ott és olyan 5-6 dobozzal felpakolok.)

2 felhasználónak tetszik: megeszekvalakit, Phaedra
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!