A Sense8 az egyik legjobb sorozat, amit valaha is láttam.

Nem hallottam róla korábban, csakis hirtelen feltámadt Naveen Andrews mániám miatt kezdtem el nézni, de megvett magának a történet, úgy, ahogy van.
Maga az elképzelés fantasztikus. Mégis, a maga nemében sokkal valóságosabb, mint ahogy azt valaha is gondolnánk. A tökéletes zenék, a csodálatos képi világ, az elképesztő rendezői és operatőri munka. Jóformán tökéletes forgatókönyv. A karakterek egyike sem sekélyes, vagy kidolgozatlan. Mindegyikben ott rejlik a mélység, a szerethetőség, a másság. Szerethetőek. Bár nekem leginkább Nomi és Will nőtt a szívemhez. De szeretem Sunt is nagyon. Eleinte Wolfganggel nem szimpatizáltam, de végül őt is nagyon megszerettem.
Amikor együtt énekelték a 4NonBlondes slágerét, az iszonyúan felemelő pillanat volt és szívhez szóló. Ahogy segítik egymást, egész egyszerűen megérinti az ember lelkét. Ott vannak egymásnak, és bármire képesek egymásért. Lito valóban egy drámakirálynő, azért alapvetően ő is nagyon esendő, imádni való karakter. Amikor Wolfie segítségével megmentette Danit, az hatalmas jelenet volt.
És ez a Christmas Special! Úristen! Maga volt a tökély! Willért a szívem szakad meg, de valami hihetetlen jót sejtet a vége. Ahogy mindannyian "összegyűlnek" szilveszter éjjel és tudni lehet, hogy igenis harcba szállnak. Egymásért és önmagukért, és lehet, hogy én Whispers helyében sírva elbújnék egy sarokba. Ezek a fiatalok nem piskóták. Sun valódi harcos, Capheusban rengeteg optimizmus és kurázsi van. Will jó lélek és makacs, mint az öszvér. Amit Riley túlélt, kevesek élték volna túl, kemény az a csajszi. Lito megtalálta végre önmagát és ezt szerintem nem adja fel semmiért. Nomi okos, nagyon bátor és jól használja a képességeit. Wolfie született gyilkos. Kalaban is sok rejlik, bár ő még nem döntötte el igazán, mit is akar, de azt már tudja, igazából hová tartozik.

Ez a csapat szerintem képes lesz legyőzni Whisperst.
Ráadásul velük van Jonas. Jonas számomra egy szívet melengető, csodálatos karakter. Nem tudom, hogy szándékos volt-e ez, de rengeteget kapott Naveen gyengéd, szerető, sokat szenvedett, hatalmas lelkéből. A története is közel azonos Naveenével. Nem tudom, hogy eleve ráírták-e a szerepet, vagy időközben alakult így, hogy Jonas Naveen valóságos hátterét kapja, de mindegy is. Zseniális húzás. Főleg mert Naveen azt mondja el, amit maga is átélt, azt képviseli, amiben maga is hisz, és azt teszi, amit maga is tenne. Elragadó karakter. Ha keveset szerepel is, nagyon nagy húzóerő és nagyon fontos szereplője a sorozatnak. A What is Human? c epizódban az a rövid monológ hatalmasat ütött. És most a Christmas Specialben is sokat adott hozzá a hangulathoz, és nagyon kíváncsian várom, hogy mi lesz az ő sorsa a második évadban. Én reménykedem benne, hogy Will kiszabadítja őt is Whispers fogságából. Jonasra nagyon rájár a rúd, nagyon szenved és minden erejével mégis azon van, hogy ezeket a fiatalokat segítse, ahogy tudja. Megérdemelné, hogy valamit tegyenek érte ők is. Én ezen szurkolok.

Május, gyere már!!!