Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahús fesztivál ellen

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. június 22. 09:06 #81
- törölt felhasználó -    
Beyla teljesen igazad van!
1 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor
2015. június 22. 09:16 #82
- törölt felhasználó -    
Beyla igazad van!
2015. június 22. 09:49 #83
- törölt felhasználó -    
Sajnálom én is szerencsétlen kutyákat, de minden országban más állatot ölnek meg étkezés céljából. Az elrablásuk és az utána való kínzásuk azonban már sok. Itt sem rabolják el, majd kínozzák meg a csirkéket.
2015. június 22. 10:09 #84
- törölt felhasználó -    
Istenem!! cry.gif Ezt nem hiszem el! Hogy van ezeknek az ebereknek szívûk megcsinálni, és végignézmi ezt az egészet! dry.gif mellow.gif Hihetetlen komolyan elakadt a szavam ettől az embertelenséges tettől!!!
Konvektor: Hogy nem lehet elszörnyűlködni azokon a képeken? Nekem megszakadt rajta a szívem!!! És szerintem igaz a mondás, hogy A KUTYA AZ EMBER LEGJOBB BARÁTJA! A kutyàk tiszta szívből szeretika gazdijukat, és ők egy kis törődést és szeretetet kérnek!
2015. június 22. 10:15 #85
TheTruthAboutLove
TheTruthAboutLove
folklore

Státuszgive me my dawns back
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4209
Csatolások: 58
Azonosító: 203823
Barack Obama megint segíteni akar.. Ezt tisztelem benne. dog festival in china _ írjátok be youtube-ra és rájöttök , hogy mennyit szenvednek szerencsétlen kutyák.. És ne az USA-t hozzátok megint szóba , megint mit ártott nektek? Csak segíteni akarnak(beleértve Obama-át is ,) Élve beledobják szegény kutyát a forró tűzbe?!! komoly??? és néhányan szerintetek ez kultura? Hát, gratulálok!.
2015. június 22. 10:42 #86
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Az eddig oké,hogy megeszik a kutyát,macskát, mert hát mindenkinek más a kultúrája,a szokásai. De az,hogy a házi kedvencét lopják el,azért,hogy aztán megkínozhassák,majd megegyék. Na,az azért már durva. Én is ellenzem az ilyet,és sose szerettem. Nem értem,hogy bírnak ezek az emberek nyugodt szívvel lefeküdni??
2015. június 22. 11:04 #87
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Idézet (Phaedra @ 2015.06.21. 21:56)
Bírom, hogy ez a sok agymosott mindenevő hogy ki van akadva, úristen, szerencsétlen kutyák. Igen, én is nagyon sajnálom őket.
DE!
Most megpróbálom kívülállóként szemlélni a dolgokat.
Azt nem vesszük figyelembe, hogy mekkora nagy mocskos hazugságban élünk. Elszopjuk szépen kis fagylaltunkat a nagy nyári hőségben, reggelire rántottát készítünk bolti tojásból, drága sminkekre költünk... mit sem sejtve.
Ez elsősorban azoknak szól, akiket most oly' rosszul érintett ez a tömegmészárlás.
Az nem számít, amikor megvesszük a tojást a boltból, azzal fiatal tyúkicák szenvedését támogatjuk? Akik életükön át ketrecbe vannak rekesztve, csak azért, hogy te egy jó tükörtojást befalj. Nekik a csőrük hegyét levágják, hogy ne tudják egymást összemarni a nagy sokkban, amit átélnek.
És mit is kezd a kiskakasokkal az ipar? Ők feleslegesek számukra. Futószalagra helyezik őket, egyenesen a darálóba. Megszületnek, meghalnak. Elgázosítják őket, vagy zsákokba dobálják, hogy agyonnyomják egymást.
Az sem számít, hogy a világot figyelmen kívül hagyva megesszük joghurtunkat a tévé előtt, nem is sejtve, hogy ennek miféle ára van. Először is; ismerünk olyan állatfajt, ami megerőszakol egy másik fajt, méghozzá úgy, hogy méhébe egy csővel ondót fecskendez? Nem. 
Miután a magzat kifejlődött, a borjút elveszik anyjától. De nem könnyedén ám; a tehénanya nagy erővel küzd azért, hogy a borját magánál tartsa. Benne van az anyai ösztön. 
Ha hím a borjú, helyben fejbe lövik, vagy elszállítják, és bezárják egy fénymentes helyre. Belőle lesz a finom borjúhús. 
Ha nőstény, ugyan ez a sors vár rá.
Ezt minden évben megismétlik.
Közben a tehén egy kis helyre be van tömörítve, néha saját ürülékében, és minden nap gép van tőgyeire csatlakoztatva. A gépnek nem számít, hogy a tehénnek mikor fáj a dolog, és mikor nem. Az akkor szív, amikor szívnia kell, és mindent. Az USA-ban fel van tüntetve a tejben maximálisan elfogadható genny százaléka. Igen. Nyami.
És ott vannak ugye a mészárházak. Amikor mondjuk karácsonyi étkezésnél az asztalnál ülünk, néha bele se gondolunk, hogy mi is található az asztalunkon. Megcsonkított tetemek.
Szép és finom a "husi", de csak nekünk. Arról említést sem teszünk, hogy az valaha élt, mozgott, szenvedett, vérzett. A sertés"farmon" a malacokat megcsonkítják. Farkukat, heréiket levágják. Pár hónapos korukban a torkukat metszik és végignézik, amint felkötve próbálnak menekülni a halál karmai elől - bár már reménytelenül.
Vagy amikor elmegyünk a kozmetikai boltokba, és sminket veszünk. Valamelyikünknek fogalma sincs, hogy ezért nyuszik/ patkányok égtek meg, vakultak meg, csonkultak meg, lyukadtak ki élve.
Vagy amikor szőrmés/ gyapjús árucikket veszünk. Egy gyapjúfarmon dolgozó a meg"nyírt" birkák száma után kap keresetet. Ezáltal általánosságban minél gyorsabban kell végezniük a munkájukat. Viszont egy birka nem mindig adja át magát, hogy tessék, itt vagyok, tépj meg, nyírj le. Avagy egy megoldás létezik: az erőszak. Ezáltal a megvásárolt gyapjúhoz általában vér tapad. A szőrmefarmokon pedig vagy elgázosítják az emlősállatokat, pl: rókákat, csincsillákat, mosómedvéket, vagy élve megnyúzzák őket. Ugyan ez egy angorafarmon, csak az nyuszikkal történik.
Igen, ezek vagyunk mi, emberek. Mocsokban élünk, hazugságban. Arról nem is beszélve, hogy vízfogyasztásunk 70 %-a erre a felesleges pusztításra megy el? Az miért nem említi meg a média, hogy a mai napon kb. 20000 gyermek halt éhen, mert a növényi fehérjét és a sok vizet a meggyilkolt állatokkal fogyasztatjuk el?
De van kiút: a vegán életmód.
Személy szerint: vannak, akiknek elnézem, ha mindenevők, valakiknek el kell nézzem, de többeknek nem. Ugyanis itt nem csak róluk van szó, hanem ártatlan lelkekről, szenvedésről, kihasználásról, és vérről.
Ha pedig a vegán életmód nem egészséges: akkor miért van az, hogy bélrendszerünk sokkal hosszabb, mint egy mindenevő állaté? Mondjuk egy medvéé, vagy sertésé? Miért nincsenek hatalmas szemfogaink, nagy karmaink, négy lábunk? -amikkel rohamgyorsan vagyunk képesek futni? Egy kisgyerek miért nem próbája megenni az arra tévedő vadállatot? Talán mert nincsenek húsevő-ösztönei? Miért nem megyünk ki mindannyian, és vadászunk le egy őzt a nem létező karmainkkal és szemfogainkkal? Akinek majd később nyersen, természetes módon megesszük húsát... ráadásul válogatás nélkül? Miért vannak vegán élsportolók, vegán testépítők, és a világon az egyik legtovább élt ember miért volt pont vegetáriánus? Miért sokkal kisebb a vegánok között a szívroham, a csontritkulás, az érrendszeri betegségek, a rák, a vesebetegségek aránya? Miért makkegészségesek a vegán gyerekek? Miért győzte le számtalan ember nyers vegán életmóddal a végstádiumban lévő rákot? 
Valószínű, hogy könnyebb azt mondani, hogy a "szervezetnek kell a hús", meg hogy "csak a tejben van calcium". Mert ismerjük be; gyengék vagyunk. Könnyebb a családi vacsoránál génmódosított tetemet enni. Könnyebb megenni a nyári nagy-melegben a fagyinkat. Könnyebb összedobni reggel a rántottánkat, mert az finom. mellesleg ezek az emberek véleményem szerint gyengék Pedig föntebb vannak ám ellenérvek.
Ennek az ideje már rég lejártnak kéne, hogy legyen. Az ENSZ is megmondta: csak a vegán életmóddal menthetjük meg Földünket.

Teljesen igazad van,de azt azért ne feledjük,hogy ezek haszonállatok. A kozmetikai cégen való állatkísérletet én is ellenzem. De azért mégis,a tehén az azért van,hogy együk. A csirke,azért van,hogy legyen tojás. Szóval,értem a te szemszöged is,és nem akarok veled/veletek veszekedni,de ezek az állatok mind haszonállatok. Azért van,hogy megegyük őket. A vegetáriánus életmód pedig nagyon egészségtelen,és teljesen legyengíti a szervezetet,ha nem eszünk húst. Plusz vannak olyan vitaminok,amik kellenek a szervezetbe,és ezt csak a húsban nyerjük ki. Én is voltam vega,tudom milyen. Szóval,értem én,hogy mire akarsz kilyukadni,amit leírtál az nagyon szép,de azért mégis más,hogy ha egy haszonállatot ölünk meg azért,hogy együnk,vagy egy házi kedvencet ölünk meg azért,hogy együk. smileeee.gif
2015. június 22. 11:16 #88
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 02:00)
Én úgy vagyok ezzel, hogy másik ország, másik kultúra. Elvégre mi is megesszük a tehenet/marhát, holott az Indiában lakó indiaiak olyan szinten szent állatnak tartják, hogy inkább éhen hal, minthogy levágja. Látom, az oldal veganácijai megszólaltak, s kezdik el bizonygatni a csirkéknek milyen rossz sorsuk van stb., pedig ezek az állatok azért vannak tenyésztve, hogy megegyük őket. Egy percig nem fogok sajnálkozni egy adag fincsi rántott hús miatt. A kínaiak így vannak a kutyákkal, ennyi. Az egy dolog, hogy én személy szerint nem enném meg a kutyáimat és a macskáimat, de nincs jogom elítélni egy kultúrát azért, mert ellentétes nézeteket vall az enyéimmel szemben. Attól, hogy pár világhíres énekes nekiáll pumpogni, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének ezzel a kampánnyal olyan hagyományokat megváltoztatni, amelyeket mondjuk több száz éve minden évben rituálészerűen megtartanak. Kihangsúlyozom, hogy nem támogatom, sőt egyenesen bizarrnak gondolom. Ám most is, mint az esetek többségében, nyerészkedés okán adják nevüket, arcukat a hírességek. Az USA jó szokásához híven pedig megint azt gondolja naivan, hogy beleszólhat más nemzetek életébe. Úgy tűnik, ezt soha sem fogják kinőni...

Ugyanez a véleményem. beer.gif
A kulturális beállítottság miatt kapálózhatnak itt páran, de Indiában bocit esznek, Kínában kutyát. Tiltakozni lehet ugyan, de tegyük fel sikerül a kampány, nem történik meg a fesztivál - bár ha jól olvastam már túl vagyunk rajta - ebben az esetben ha nem is fesztivál alapján, de a mindennapi életben ugyanúgy megesznek évi több százezer házi kedvencet. Minden nap menjen a kampány, a videózás, és a tiltakozás?
Az pedig szintén nagyon igaz, hogy a hírességek miatt lett feldobva ez az egész ügy. Tény, hogy rohadt jó marketingfogás mindkét részről, de le merném fogadni, hogy a hírességek felét rohadtul nem érdekli, mi lesz az állattokkal. Ha a sztárok nem nyilatkoztak volna az ügyben, ez a fesztivál ugyanúgy lezajlott volna, mint az utóbbi években. A másik, hogyha a kormány sem lépett eddig közre, annak is oka lehet, mégpedig azért, mert saját maguk alatt nem akarnak fát vágni.

Hozzátenném: nem vagyok állatbarát, de nem kínzom őket. Nem értek egyet az állatkínzással, bár az állatkísérletekre bizonyos fokig szükség van, ezt viszont aláírom. Sajnálom a fent említett kutyákat, de megint csak azt tudom mondani, hogy bezzeg pl. a rákos gyermekekért, a rászorultakért és sok más (szerintem sokkal fontosabb) szituációért nem indítanak kampányt. Ezek valóban minden napos dolgok, de Kínában a kutyaevés is az, ahogyan az is, hogy Indiában ha egy tehén beáll az út közepére, megvárják, még arrébb megy, ahogyan az is az, hogy mi itthon csirkét eszünk - már aki.
Az összefüggés ott van, hogy az A és B helyzet közül az egyikre hatszor nagyobb figyelem fordul. Olyat nem lehetne, hogy megtartsuk az egyensúlyt?

A vegán életmóddal pedig tényleg lehet kapálózni (csak nem érdemes), de véleményem szerint, mindent kell enni - csak mértékkel. Attól, mert te húst ettél ma ebédre, nem megy tönkre az egész bolygó. Túlzás mindent erre fogni.
2 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Beyla
2015. június 22. 11:26 #89
nelli29
nelli29

StátuszEngem csak néztél,de sosem láttál...
Hozzászólás: 705
Csatolások: 41
Azonosító: 236410
1.Mindig is gyűlöltem a kìnaiakat!
2.Mindig is imàdtam a kutyàkat!♥
3.Most jòl, nèzètek meg a kèpeket.Kutya lopàs.Bezàrjàk a kutyàkat a ketrecbe.Megölik a kutyàkat.Ez normàlis!?Normàlis az az ember a ezt teszi àrtatlan kutyàkkal?!És igaz, a kutya baràt nem kaja!!!Ha ez egy hagyomàny akkor szörnyű hagyomàny!!!!!!!!!!!!Idiòta kìnaiak!!Legszìvesebben inkàbb őket kène megölni!!!!!
2015. június 22. 11:32 #90
nelli29
nelli29

StátuszEngem csak néztél,de sosem láttál...
Hozzászólás: 705
Csatolások: 41
Azonosító: 236410
mad.gif bolond.gif mad.gif bolond.gif
2015. június 22. 11:41 #91
Andika66
Andika66
F1 ♥

StátuszBár teljesen összetörtem, a szívem még mindig vadul dobog
Hozzászólás: 2120
Csatolások: 233
Azonosító: 139605
Úristen! sad.gif :(ez nagyon durva! örülök neki hogy ők kiállnak ez ellen a szörnyűség ellen!
2015. június 22. 12:03 #92
Sziszi01
Sziszi01
új tag
Hozzászólás: 9
Csatolások: 0
Azonosító: 238421
Imádom a kutyákat, nekem is van. Szörnyű, hogy ilyen megtörténhet valahol. :'( Azonban abba is gondoljatok bele, hogy a többi haszonállat (csirke, tehén disznó) nap mint nap él át talán ennél még rosszabbat is a vágóhídon az mégsem érdekel semmit. Nekem furcsa, hogy a kutyákat ennyire védik akár a hítrességek akár civilek, míg a többi állat szenvedését elnézik. Szerintem egy malac sem ér kevesebbet mint egy kutya, így nem értem, hogy ha ez ellen lehet tenni, akkor a nagyipari vágóhidak ellen nem?
2015. június 22. 12:09 #93
Hayame
Hayame
Angel of music ♫
Hozzászólás: 1160
Csatolások: 65
Azonosító: 211122
Idézet (nelli29 @ 2015.06.22. 11:26)
3.Most jòl, nèzètek meg a kèpeket.Kutya lopàs.Bezàrjàk a kutyàkat a ketrecbe.Megölik a kutyàkat.Ez normàlis!?Normàlis az az ember a ezt teszi àrtatlan kutyàkkal?!És igaz, a kutya baràt nem kaja!!!Ha ez egy hagyomàny akkor szörnyű hagyomàny!!!!!!!!!!!!Idiòta kìnaiak!!Legszìvesebben inkàbb őket kène megölni!!!!!

Te vagy az idiòta -.-" !!Ha nem tudnád, akkor csak egy helyen esznek dry.gif és nem minden kínai,szóval nyugodtan visszavehetsz a rasszista megnyilvánulásaiból!!Más országban is esznek más háziállatot.Minden országnak más a kúltúrája.És ne hidd azt ,hogy ezt azért írom, mert nem szeretem a kutyákat, igen szeretem ^^,de azért nem kéne le idíótázni más népeket mad.gif ! Nem hiszem el,hogy lehetnek ilyen rasszisták az emberek... sad.gif
2015. június 22. 12:09 #94
Wyrd
Wyrd

StátuszSing out loud we all die
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 647
Csatolások: 42
Azonosító: 244797
Idézet (nelli29 @ 2015.06.22. 11:26)

Te pedig megeszed a kis cuki csibéket, kisbocikat, báránykákat. Inkább nem kéne pálcát törnöd felettük.
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2015. június 22. 12:10 #95
- törölt felhasználó -    
Én imádom a kutyákat. Élek halok értük. És legszívesebben én is össze vissza szidnám ezeket az embereket, hogy hogyan képzelik ezt. De mivel mi is megesszük a marhákat, a tyúkokat, a sertéseket, nem írom, mert nem lenne igazam.
Viszont az azért mégis csak túlzás, hogy ellopják az olyan emberektől a házi kedvencüket, akik eddig gondoskodtak róluk, pénzt költöttek rájuk, állatorvoshoz vitték, kifizették, törődtek velük. Álljon már meg a menet! Lehet, hogy náluk ez hagyomány meg minden, meg mi is eszünk más állatokat, de azért az emberek többsége mégsem lopja el mások kedvencét.
2015. június 22. 12:11 #96
Hayame
Hayame
Angel of music ♫
Hozzászólás: 1160
Csatolások: 65
Azonosító: 211122
Idézet (Konvektor @ 2015.06.21. 22:43)
És akkor jöttem megtörni a jeget!
Miért, naponta nem milliós számban vágnak csirkét, disznót, tehenet... stb.? De. Azoknak nem szerveznek kampányt? Csak azért mert most teszem azt, kutyákat vágnak, miben másabb? És ha valakinek a gyöngytyúk a háziállata, vagy élethűbb szituációt mondjak, nyúl? Annak nem kell? A kutya is ugyanannyira állat mint a nyúl. Most itt nagyon beidegződött az emberekben, hogy a haszonállat nem állat..
Én nem ellenzem a fesztivált.

Teljesen igazad van!
2015. június 22. 12:36 #97
- törölt felhasználó -    
Konvektor írta:
És akkor jöttem megtörni a jeget!
Miért, naponta nem milliós számban vágnak csirkét, disznót, tehenet... stb.? De. Azoknak nem szerveznek kampányt? Csak azért mert most teszem azt, kutyákat vágnak, miben másabb? És ha valakinek a gyöngytyúk a háziállata, vagy élethűbb szituációt mondjak, nyúl? Annak nem kell? A kutya is ugyanannyira állat mint a nyúl. Most itt nagyon beidegződött az emberekben, hogy a haszonállat nem állat..
Én nem ellenzem a fesztivált.

Egyet értek. Mondjuk nekem az a gáz hogy kutyákat lopnak, de sok állat miatt nem csinálnak ekkora felhajtást. Ott van a hurka fesztivál. Senki nem kezd el tüntetni, hogy emberek, ez agy állat. Ne már, hogy csak a kutyákat kell sajnálni.
2015. június 22. 12:38 #98
Wyrd
Wyrd

StátuszSing out loud we all die
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 647
Csatolások: 42
Azonosító: 244797
Idézet (Gureka10 @ 2015.06.22. 11:04)
Teljesen igazad van,de azt azért ne feledjük,hogy ezek haszonállatok. A kozmetikai cégen való állatkísérletet én is ellenzem. De azért mégis,a tehén az azért van,hogy együk. A csirke,azért van,hogy legyen tojás. Szóval,értem a te szemszöged is,és nem akarok veled/veletek veszekedni,de ezek az állatok mind haszonállatok. Azért van,hogy megegyük őket. A vegetáriánus életmód pedig nagyon egészségtelen,és teljesen legyengíti a szervezetet,ha nem eszünk húst. Plusz vannak olyan vitaminok,amik kellenek a szervezetbe,és ezt csak a húsban nyerjük ki. Én is voltam vega,tudom milyen. Szóval,értem én,hogy mire akarsz kilyukadni,amit leírtál az nagyon szép,de azért mégis más,hogy ha egy haszonállatot ölünk meg azért,hogy együnk,vagy egy házi kedvencet ölünk meg azért,hogy együk. smileeee.gif

Már megint a de. Ha egyetértesz, akkor mi a de??? És akkor mi van, ha haszonállatok? Mi a franctól különbözik egyik állat a másiktól? Senki sem azért született, hogy téged kiszolgáljon. Nem, nem azért vannak, hogy megegyük őket. A kis cuki nyuszikákat is megeszik, megnyúzzák őket, és vannak, akik háziállatként tartják. A lovakat is tartják háziállatként, lovardákban elégítik ki a sportolni vágyó emberek igényeit, de ugyanúgy elviszik őket vágóba is akár. Sőt, az ellopott lovak 90%-a vágóban végzi. Akkor mi is a különbség?
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Phaedra, Elody
2015. június 22. 12:44 #99
- törölt felhasználó -    
Szerintem Gureka 10nek részben igaza van...
2015. június 22. 12:45 #100
- törölt felhasználó -    
De én ebbe inkább nem szólok bele
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!