Látványos képeken mutatja be egy kaliforniai labortechnikus, hogy mennyi különböző bacilust és gombát tudunk összeszedni pár óra alatt.
A teljes cikkhez kattints ide!
Ennyi mikróba kerül a kezedre, mire hazaérsz
2015. június 09. 10:24
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
2015. június 09. 10:35
|
|
AngieLively |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.04. Hozzászólás: 905 Csatolások: 22 Azonosító: 166586 offline
|
Pedig elég sok ember hazaérve kézmosás nélkül eszik. Illetve - sok ilyet láttam - a boltban vett cuccokat is kézzel megeszik ott helyben. :S
2015. június 09. 11:06
|
rammievengeance |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.09. Hozzászólás: 2007 Csatolások: 5022 Azonosító: 227324 offline
|
Nem tudnék nem kezet mosni hazaérkezés után. Szinte mániámmá vált már a kézmosás, sajnos iskolában nap közben annyiszor nem jutok le a mosdóba, de itthon sűrűn mosom a kezeimet. A legundorítóbb, mikor buszozás/vonatozás/stb után érzem, hogy mocskos a kezem.
2015. június 09. 11:46
|
|
lola97122×Jigoku Shoujo× |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.21. Hozzászólás: 3206 Csatolások: 685 Azonosító: 143769 offline
|
Idézet (rammievengeance @ 2015.06.09. 11:06)
Nem tudnék nem kezet mosni hazaérkezés után. Szinte mániámmá vált már a kézmosás, sajnos iskolában nap közben annyiszor nem jutok le a mosdóba, de itthon sűrűn mosom a kezeimet. A legundorítóbb, mikor buszozás/vonatozás/stb után érzem, hogy mocskos a kezem.
Ismerős.
Egyébként szeintem kicsit sem undorítóak ezek a kis bacik, sokkal inkább érdekesek. Meg van a maguk szépsége. ^^
Köszönöm ezt az érdekes, izgalmas cikket!
2015. június 09. 12:15
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Valóban az a leghigiénikusabb, hogyha az ember hazaér akkor kezet most. Pláne, ha mondjuk még tömegközlekedésen is utazott, ahol azért egyáltalán nem figyel sem a takarítócég, sem pedig a kedves utazó közönség a higiéniára. Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én bennem van annyi, hogyha tüsszentenem akkor elhajolva a karomba szoktam és nem köpködöm tele a tenyeremet, hogy aztán azzal fogjam meg kapaszkodót. Sokan azonban teleköhögik, teleprüszkölik majd ugyanazzal a kézzel fogja meg. Viszont a cikk, ha jól értelmeztem, azokról a mikroorganizmusokról szól, amelyekkel az ember például szimbiózisban él. Ha tudnátok, hogy hogyan néz ki a levegő mikroszkóp alatt, akkor az biztos, hogy utána soha többet nem akarnátok levegőt venni. Tudtátok, hogy csak a baktériumokból egy millió létezik, és annak az egy millió bacinak csupán csak az egy százaléka ártalmas az emberre? A legtöbb mikroorganizmus rajta van a bőrünkön még akkor is, ha mindennap tisztálkodunk. Ilyen pl. a staphylococcus aureus. Ez teljesen természetes. Akkor lenne baj, ha nem lennének ott ahol lenniük kéne. Amúgy az immunrendszer megerősítésében is hatalmas szerepet játszanak.
A gyomor savas ph közege miatt a szájon keresztül bevitt mikroorganizmusoknak szinte a 99%-a elpusztul. A pepszinben található 1%-os sósav szétmarja. Én velem is előfordult már életem során egyszer-kétszer, hogy annyira éhes voltam, szinte kezet sem mostam, már a hűtőben nyúlkáltam. Igen, nem a leghigiénikusabb, de nem leszel tőle halálos beteg, ha néha napján előfordul.
Idézet (AngieLively @ 2015.06.09. 10:35)
Pedig elég sok ember hazaérve kézmosás nélkül eszik. Illetve - sok ilyet láttam - a boltban vett cuccokat is kézzel megeszik ott helyben. :S
A gyomor savas ph közege miatt a szájon keresztül bevitt mikroorganizmusoknak szinte a 99%-a elpusztul. A pepszinben található 1%-os sósav szétmarja. Én velem is előfordult már életem során egyszer-kétszer, hogy annyira éhes voltam, szinte kezet sem mostam, már a hűtőben nyúlkáltam. Igen, nem a leghigiénikusabb, de nem leszel tőle halálos beteg, ha néha napján előfordul.
2015. június 09. 14:47
|
|
stelli1212 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.05. Hozzászólás: 634 Csatolások: 0 Azonosító: 189176 offline
|
En szó szerint megörülnék ha nem lehetne meg mosni egyáltalán a kezem. Ez egyébként elég undi, de persze a cikk érdekes lett.
2015. június 09. 15:18
|
|
LeerdammerGirlεh. ✿ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.20. Hozzászólás: 6166 Csatolások: 3496 Azonosító: 234699 offline
|
Számomra természetes, hogy étkezés előtt, kiruccanás után mindig kezet mosok. Viszont hajlamos vagyok arra is, hogy erről megfeledkezzek, ami nem túlzottan jó.
2015. június 09. 16:09
Én nagyon szeretek kezet mosni.Szerintem nagyon megnyugtató érzés.
2015. június 09. 16:47
|
|
riri17coup d'état |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.18. Hozzászólás: 15998 Csatolások: 3351 Azonosító: 141001 offline
|
Én kézfertőtlenőzni szoktam ez szinte már mániám és sokkal higiénikusabbna kérzem a kezem tőle, mintha csapnál mosnék kezet, ki tudja kik fogták meg előttem a suliba.
Regeteget mosok kezet is, de régen durvább volt, akkor szinte minden után mostam a kezem, ez mára szerencsére már enyhült.
2015. június 09. 17:32
Mindig szoktam kezedet mosni.Sosem feledkezem meg róla.
2015. június 09. 19:07
|
unbroken_rekavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.21. Hozzászólás: 367 Csatolások: 12 Azonosító: 239296 offline
|
Azon kell röhögni hogy az emberek 89%-a szájba veszi a Corso parkolásjegyet, amin ki tudja mi van...
2015. június 09. 19:21
|
|
fanni_györfi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.09. Hozzászólás: 1027 Csatolások: 0 Azonosító: 234293 offline
|
ez elég undi
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.