Starity

Kitört a feminista Ariana Grandéből

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. június 09. 19:32 #101
Psyché
Psyché
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Idézet (janet7 @ 2015.06.09. 12:14)
Szerintem egy fehér, magyar, gondolom keresztény, vagy ateista lány ne akarja megtárgyalni a muszlim nők helyzetét, aztán ésszerűnek hívni azt. Ne beszélj helyettük. Pontosan a magadfajták akarják erőszakkal megmenteni azt a muszlim nőt is, aki a SAJÁT AKARATÁBÓL, VALLÁSI MEGGYŐZŐDÉS MIATT hordja azt amit, és ha meglátjátok rögtön arra asszociáltok, hogy muszájból hordja és nem tekintik embernek. Ezzel van pont a probléma, ez az a "feminizmus", amire nincs szükség. Nem kell helyettük beszélni és azt hinni, hogy tudsz mindent. Főleg úgy, hogy emellett számodra nem lehet valaki feminista, aki nem szégyelli a szexualitását és a testét stb. Elárulom: mindennél van rosszabb (ergo mindenre lehet azt mondani, hogy de neked nincs annyi okod feministának lenni, HISZEN MÁSOK MEG blabla...pedig nem csak magunkért vagyunk feministák, hanem azokért a másokért is, pl. hogy ne legyenek rögtön iszlamofóbia miatt olyannak nézve, akiket meg kell menteni, csupán egy öltözékből megmondva ezt). Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek univerzális problémák és hogy azok nem fontosak. És rohadtul nem jelenti azt, hogy jogod van megmondani, hogy mi elég nagy probléma ahhoz, hogy tiltakozzon ellene, aki megéli és mi nem. És azt sincs jogod mondani senkinek, hogy viselje csak el az igazságtalanságot és ne zavarja, mert legalább nem még rosszabb a helyzete. 110.gif Tessék.
Igen, random Starity tagok elismeréséért élünk és gondolkodunk biggrin.gif Kitaláltad a legtitkosabb vágyainkat. (Azért loloztam, reméltem majd valaki egyetért a LOLommal. lolhit.gif )
Véletlenül sem meggyőződésből írjuk, ha írunk valamit, hanem hogy Starityn ismeretlen emberek (akiket egyébként is lehetetlen meggyőzni és ezt tudjuk is, de...) egyszer csak felkeljenek és kiáltsák el magukat, hogy IGEEEEEEEEEEN IGAZUNK VAN. És ha ez így lenne, azt sem amiatt akarjuk, hogy esetleg tudunk valami változást elérni, még ha kicsiben is, hanem csak azért, hogy tudjunk plusz 1 vonalat húzni a füzetünkbe, hogy igen, ma is meggyőztem valakit. Tök életszerű.

Soha nem szoktam azt mondani, hogy az én nézetem ésszerű, vagy mindent tudok. Direkt mindig hozzáteszem, vagy valamilyen formában jelzem a legtöbbször, hogy ez személyes vélemény, pontosan azért, hogy a magadfajta felhasználóknak ekkora aduászt ne adjak a kezükbe.
Egy kérdés: ha nekem nincs jogom megmondani, mi rohadtul nagy probléma, neked előbb hogy volt jogod megmondani, tudom e mi azaz elnyomás? Most kapásból saját magad ellen vallasz, ha én ennyire nem tudom a dolgok folyamatát, kíváncsi lennék, te miből szűrted le az előbbi tényeket, de egészségedre.
Ha ateista lennék nem pedálóznék a vallással, szerintem ez egyértelmű. A vallási szokásokról viszont igenis többet tudok, mivel 7 éve tanulom.

Igen, nagyon frappáns volt a lolod, bizonyára... te amit az utolsó pár bekezdésben írtál már lelőtte az egészben, hogy megint kiforgatás és kifigurázás megy. Abszolúte nem ezekre gondoltam, ha egyszer írnátok vissza úgy, hogy az embernek kedve is legyen megvitatni a témát, még írnék is. De fellengőztök, és oktattok.
Vedd úgy, hogy amit Zitatwilight-nek írtam, ide is mehet.
Tudjátok mit? "Nyertetek", igazatok van, bánom is én. Nézd tovább a tumblr-t, bizonyára mankód lesz majd az életben...
3 felhasználónak tetszik: lpmaskmancick, Beyla, janet7
2015. június 09. 19:35 #102
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
Hozzászólás: 2890
Csatolások: 222
Azonosító: 231501
néhányan azt kellene megértsék, hogy az, hogy feminista vagy nem egyenlő azzal, hogy feltétlenül mindenben igazad is van... rolleyes.gif
2015. június 09. 19:54 #103
Kuronekofan
Kuronekofan
visszatérő vendég
Hozzászólás: 208
Csatolások: 0
Azonosító: 227659
"Egy lány barátkozhat valamivel aminek farka van, anélkül hogy ráugrana"..XDDDDDD
2015. június 09. 20:05 #104
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Idézet (habibi @ 2015.06.09. 19:32)

Tudjátok mit? "Nyertetek", igazatok van, bánom is én. Nézd tovább a tumblr-t, bizonyára mankód lesz majd az életben...

Jaj ez de béna, hagyjuk már biggrin.gif
Az, hogy valaki használja olyasmire a Tumblr-t, hogy szélesedjen a látóköre, hasznos dolgokat olvasson, tanuljon egy csomót, az nyilván azt jelenti, hogy túl sok ideje van és mankóként használ egy internetes oldalt biggrin.gif Te meg Starityzel, innen még annyit sem tanulsz és ugyanúgy mondhatom, hogy "sok időd van". Úgyhogy nem kell ez a klisé, hogy ha az ember internetezik és berak egy nyamvadt linket, akkor ott éli az életét és túl sok ideje van, ahj már biggrin.gif
Hidd el, jobb mankót fog biztosítani, amiket ott tanulok, mint neked a téves infóid biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: MadHatter, Phaedra
2015. június 09. 20:23 #105
- törölt felhasználó -    
igaya van nehogz mar a ferfiak alapja itteljenek meg hogz nezd ez a csaj XY exce de ha jol tudom XZ vel kavar de mar egyutt volt stb,Ebben nagyon is egzett értek vele thumbsup.gif
2015. június 09. 20:36 #106
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Idézet (janet7 @ 2015.06.09. 20:05)
Jaj ez de béna, hagyjuk már biggrin.gif
Az, hogy valaki használja olyasmire a Tumblr-t, hogy szélesedjen a látóköre, hasznos dolgokat olvasson, tanuljon egy csomót, az nyilván azt jelenti, hogy túl sok ideje van és mankóként használ egy internetes oldalt biggrin.gif Te meg Starityzel, innen még annyit sem tanulsz és ugyanúgy mondhatom, hogy "sok időd van". Úgyhogy nem kell ez a klisé, hogy ha az ember internetezik és berak egy nyamvadt linket, akkor ott éli az életét és túl sok ideje van, ahj már biggrin.gif
Hidd el, jobb mankót fog biztosítani, amiket ott tanulok, mint neked a téves infóid biggrin.gif

Most állítsad le magadat, rendben? A tumblr-el én nem sértegetlek, de mivel agyba-főbe azt reklámoztad, feltételeztem, napi szinten azt lesed.
Te viszont kezdesz átesni a ló túloldalára, és múltkor már egy illetőt megkértem, hogy a sértegetéseid tartsa meg magának, mert megengedhetetlen.
Szépen megkérlek, hogy ne mond meg, mit honnan tanuljak, és mennyi időt töltök a Starityn - mellékesen hozzátenném, 2-3 témához szoktam kommentet írni, amikor vitába nem keveredem, még nézni se szoktam az oldalt. Fórumozni se fórumozok, egy deka megjegyzést nem írtam még oda. Néha napján írok cikket a saját kedvenceimről, hátha még valakit érdekelnek az ami engem is, de a cikkeim felét ki se tetté.
Speciel elsősorban hvg-t, origót, és a többit szoktam megnézni látókörszélesítésre, mert a politika és maga a közélet egy fokkal jobban érdekel, mint a Starity. Ezen után jövök ide -"ahj már".

A téves infókat pedig még egyszer: fogd már fel, hogy a véleményünk különbözik, nem a tudásunk. Te is, mint múltkor Phaedra a sértegetéshez folyamodsz, mert ez a legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb módszer.

Béna vagy sem, túlzottan nem érdekel, de a tiszteletlenséget nem tudom kultiválni, főleg, hogy az interneten vagyunk. Nem értünk egyet, már meg az alázás.
Megint megkérlek: most fejezzük be. Nem olyan nehéz ez.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. június 09. 21:24 #107
janet7
janet7

Státusz.
Idézet (habibi @ 2015.06.09. 20:36)
Most állítsad le magadat, rendben? A tumblr-el én nem sértegetlek, de mivel agyba-főbe azt reklámoztad, feltételeztem, napi szinten azt lesed.

Nem fogsz elérni semmit az agresszív stílussal, remélem azt tudod biggrin.gif
Agyba-főbe rohog.gif Szószerint egy linket raktam be. _nevet.gif

Már az első nekünk intézett hozzászólásod tele volt személyeskedéssel, úgyhogy szerintem elég paradoxon, hogy a tiszteletlenségről beszélsz meg a sértegetésről.
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2015. június 10. 14:41 #108
Lilien2000
Lilien2000
visszatérő vendég
Hozzászólás: 165
Azonosító: 169689
Nekem is elegem lenne ha vmelyik fiuval beszelgetnek es mar masnap az ujsag megirna hogy jarunk......megertem Ariana kiborulasat
2015. június 10. 14:43 #109
Lilien2000
Lilien2000
visszatérő vendég
Hozzászólás: 165
Azonosító: 169689
Niallnak meg nem is volt ausztral baratnoje akivel par hete szakitott ez mar vicc
2015. június 10. 15:22 #110
- törölt felhasználó -    
Idézet (janet7 @ 2015.06.09. 17:45)
Nem azt mondtam, hogy nincsenek muszlim nők szörnyű körülmények között és kutyaként kezelve. Gondoltam ezt nem kell hozzátenni, mert egyértelmű. 
Én azt mondtam hogy a nők jogainak semmibe vétele nem feltétlen és nem minden esetben tartozik a vallásukhoz, ergo csak mert egy nő azt visel, amit (ezen ne kezdjünk el vitatkozni, hogy mi köze a valláshoz, pont nem a mi tisztünk eldönteni), az nem jelenti azt, hogy kényszerítik rá és hogy rongyként bánnak vele otthon. Nagyon sok nő vallási meggyőződésből öltözik úgy és nem kérnek a fehér keresztények erőszakos megmentéséből, akiknek semmi köze a vallásukhoz és az életükhöz. Ez az iszlamofóbia, feltételezni, hogy minden muszlim nő elnyomott és csak kényszerből cselekedhet és minden muszlim férfi úgy bánik a nőkkel, mint a kutyákkal. Mert nyilvánvalóan van ilyen is, de még mennyi, de nem ezt jelenti a vallás és nem csak ezzel azonosítani, de erre redukálni bizony iszlamofóbia. Meg kéne hallgatni őket, nem helyettük beszélni, mielőtt egy szót is mondtak volna, csak épp pusztán az öltözékéből, ami nagyon sokszor az ő döntése, arra következtettek, hogy ő el van nyomva és azért viseli és meg kell menteni. Ez is elnyomás, letépni a fejéről a hidzsábot, csak mert nem egyezik azzal, amit én gondolok és szoktam meg, megalázni és semmibe venni a vallását. 
Tehát a vallásukat teljesen külső szemmel szemlélve szerintem ne "gondolkozgass el ilyen témán" és jelentsd ki, hogy ki miért hordja, mert nagyon nem hiteles, főleg ha az érintetteket eszedben sincs meghallgatni. 
Ja, az meg külön kedvencem, mikor a legnőgyűlölőbb keresztény fehér fiúk beszélnek a muszlimok nőkkel való bánásmódjáról, csak azért, hogy valamivel igazolhassák az iszlamofóbiájukat és a rasszizmusukat, miközben a legköpedékebb módon bánnak a nőkkel, csak ők ugye megtehetik, fehér keresztényekként, aztán ha valakinek ez nem tetszik, azzal az történik, ami itt velünk. Megmondják nekik, hogy szivi, az elnyomás nem ez biggrin.gif
A továbbiakban vallási dolgokba nem megyek bele, mert rohadtul nincsen hozzá jogom.
Az utolsó két mondatod meg nem tudom hova tenni, mert szó szerint ezt írtuk mi is. A feminizmusunk magunkért is van, azokért a muszlim nőkért is, akikkel valóban úgy bánnak, ahogy írtad, DE AZOKÉRT IS, akiket a vallásuk és a saját döntéseik miatt gúnyolnak, figuráznak ki, vagy akarnak kéretlenül megmenteni.

Azok a nők akik a szavazati jogokért harcoltak és nadrágot mertek hordani annak idelyén, biztos találkoztak nem egy olyan "felvilágosult" nőszemélyel akik azt mondták, hogy nekik minden jó ahogy van, nem akarnak sem jogokat sem mást. És azt mondták, hogy ez az ő döntésük. Pont mint most te, te is a döntésjoggal takarózol. De mondd már el, hogy, lehet dönteni 2 dolog közül mikor az egyiket nem is ismered? Persze, hogy sehogy!
Ez nem az akkori nők döntése, ez nem a mostani muszlim nők "döntése". Csak banális megszokás, mert mindig is így volt akkor minek változtatni? Féltek, félnek az újtól, az ismeretlentől. És gondolom nem kis antipropagandát terjesztenek az ottani nők között a muszlim férfiak, az Európai nőkről.
És mégis úgy vélem most azért örülsz az "akkori fehér keresztények erőszakos megmentésének", hogy annak ellenére is képesek voltak, kiharcolni a minket megillető jogokat, hogy a nőtársaik többsége ellenük volt.
És mégegyszer mondom, hogy a valláshoz a csadornak, semmi köze. Csak a fériakért van.
2015. június 10. 15:26 #111
- törölt felhasználó -    
Ez a beszolas kemeny volt biggrin.gif XD "Egy lany baratkozhat valamivel aminek farka van". Kiegtem biggrin.gif Szeretem Arianat nagyon is, egyetertek vele. smileeee.gif Igaza volt. smileeee.gif
2015. június 10. 19:29 #112
Sári13
Sári13
új tag

StátuszHarmonizer 4ever!!!!! <3
Hozzászólás: 15
Azonosító: 243809
Igaza van,minek zaklatják őket ilyenekkel!
2015. június 10. 22:00 #113
janet7
janet7

Státusz.
Idézet (Ag_laja @ 2015.06.10. 15:22)
Azok a nők akik a szavazati jogokért harcoltak és nadrágot mertek hordani annak idelyén, biztos találkoztak nem egy olyan "felvilágosult" nőszemélyel akik azt mondták, hogy nekik minden jó ahogy van, nem akarnak sem jogokat sem mást. És azt mondták, hogy ez az ő döntésük. Pont mint most te, te is a döntésjoggal takarózol. De mondd már el, hogy, lehet dönteni 2 dolog közül mikor az egyiket nem is ismered? Persze, hogy sehogy! 
Ez nem az akkori nők döntése, ez nem a  mostani muszlim nők "döntése".  Csak banális megszokás, mert mindig is így volt akkor minek változtatni? Féltek, félnek az újtól, az ismeretlentől. És gondolom nem kis antipropagandát terjesztenek az ottani nők között a muszlim férfiak, az Európai nőkről.
És mégis úgy vélem most azért örülsz az "akkori fehér keresztények erőszakos megmentésének", hogy annak ellenére is képesek voltak, kiharcolni a minket megillető jogokat, hogy a nőtársaik többsége ellenük volt.
És mégegyszer mondom, hogy a valláshoz a csadornak, semmi köze. Csak a fériakért van.

Szerintem hallgasd meg erről az érintetteket is, olvass kicsit utána, ahelyett, hogy dehumanizálod őket és helyettük nyilatkozol és egy olyan vallásról, amihez semmi közöd. Mondom, nem hiteles és nem komolyan vehető.
"És gondolom nem kis antipropagandát terjesztenek az ottani nők között a muszlim férfiak, az Európai nőkről." Ez komoly? Szerinted fordítva nem így megy véletlenül? Te is pont azért írod mindezt, mert de.
És vicces, hogy a...éljek csúnya szóval? magadfajtákat csak akkor érdekli a muszlim nők elleni erőszak, ha azt muszlim férfiak teszik. De ők ugyanúgy megteszik minden további nélkül (fizikai és lelki elnyomásról is beszélek) és arról már nem esik szó, mert fehér keresztényeket ugye nem vonunk kérdőre, sőt, észre sem vesszük. Ezért egy alibi az egész az iszlamofóbiára.
Az első mondatod meg nonszensz, a muszlim nők mikor akarták bárkire rákényszeríteni a saját akaratukat? Ezt pont ti csináljátok. A hangsúly azon van, hogy erőszakkal mentegetni valakit, aki ebből nem kér, és semmibe venni az akaratát, mert "úgyse tudja", nem embernek tekinteni pont ugyanolyan rossz, mint nem megmenteni valakit, akit viszont kéne.
2015. június 10. 22:07 #114
- törölt felhasználó -    
Teljesen igaza van Arianának. De azért összeillenek Niallal. biggrin.gif
2015. június 11. 16:12 #115
- törölt felhasználó -    
Idézet (janet7 @ 2015.06.10. 22:00)
Szerintem hallgasd meg erről az érintetteket is, olvass kicsit utána, ahelyett, hogy dehumanizálod őket és helyettük nyilatkozol és egy olyan vallásról, amihez semmi közöd. Mondom, nem hiteles és nem komolyan vehető.
"És gondolom nem kis antipropagandát terjesztenek az ottani nők között a muszlim férfiak, az Európai nőkről." Ez komoly? Szerinted fordítva nem így megy véletlenül? Te is pont azért írod mindezt, mert de. 
És vicces, hogy a...éljek csúnya szóval? magadfajtákat csak akkor érdekli a muszlim nők elleni erőszak, ha azt muszlim férfiak teszik. De ők ugyanúgy megteszik minden további nélkül (fizikai és lelki elnyomásról is beszélek) és arról már nem esik szó, mert fehér keresztényeket ugye nem vonunk kérdőre, sőt, észre sem vesszük. Ezért egy alibi az egész az iszlamofóbiára.
Az első mondatod meg nonszensz, a muszlim nők mikor akarták bárkire rákényszeríteni a saját akaratukat? Ezt pont ti csináljátok. A hangsúly azon van, hogy erőszakkal mentegetni valakit, aki ebből nem kér, és semmibe venni az akaratát, mert "úgyse tudja", nem embernek tekinteni pont ugyanolyan rossz, mint nem megmenteni valakit, akit viszont kéne.

Ki dehumanizál? Úristen, olyanokat magyarázol bele a szövegembe ami ott sincs.
Az biztos, hogy az antipropaganda oda-vissza működik.
Én a vallást egy újjal sem érintettem, csupán több jogot kívánok a nőknek, mindenütt.
Minden emberi lény aki bánt egy másokat azt felelősségre kell vonni.
Beszélnek a családon belüli erőszakról, vannak ismerőseim akik közetlenül át is estek ilyeneken. Szörnyű dolog, amit megkell akadályozi.
Apropó, gondolom hallottál már olyanról, hogy a férj (bőrszín és vallástól függetlenül) veri a feleségét és a gyerekeiket, ám a nő marad és tűr, "úgy dönt saját akaratából hogy marad". De szerencsére a szomszédok, "semmibe veszik az akaratát" és hívják a gyámügyiseket stb. egy szóval mentik a menthetőt. Remélem érted ennek a példának az üzenetét, mert az előző válaszomat dúrván félremagyaráztad magadnak. "muszlim nők mikor akarták bárkire rákényszeríteni a saját akaratukat?" — én sem tudom, ilyesmit tutira nem írtam.

Meg olyan szavakat használsz, hogy : "a magadfajták", "ti".
Most mivan? Az ellenségednek tekintesz engem, mert eltér a véleményünk?
Higgadj le nem vagyok az ellenséged. És ne élj csúnya szavakkal, mert én kultúráltan beszéltem, veled, így megérdemlem, hogy te is méltán viszonozd.

U.I Muzulmán vagy?

2015. június 11. 18:53 #116
Sophia E. Bay
Sophia E. Bay
visszatérő vendég

Státuszlet's just die, I say
Hozzászólás: 401
Azonosító: 196242
előre bocsánat a betolakodásért.
1. légyszíves ne öljétek meg egymást csak azért, mert különböző véleményetek van. Mindannyian különbözünk és ez így is van jól, nem kell mindenben egyet érteni, ahogyan nem kell egymást meggyőzni a saját igazunkról sem, ha azt ők nem akarják. Pont.
2. A feminizmus elvileg egyenlőségről szól. Semmi olyasmi nincs benne, ami azt mondaná, hogy a nők a férfiak feljebbvalói. Annyit jelent, hogy NŐK = FÉRFIAK. Ilyen egyszerű.
3. most az egyszer egyet értek Miss Grandéval. Ennyi.
2015. június 11. 20:55 #117
Violetta Leonetta
Violetta Leonetta
új tag

StátuszHÜLYE SULIIII :(
Hozzászólás: 50
Azonosító: 240930
Igaza van! Hagyják békén! Jól csinálta!!! smileeee.gif ügyi vagy Ariana
2015. június 11. 21:04 #118
- törölt felhasználó -    
Teljesen egyetértek vele.
2015. június 12. 00:00 #119
janet7
janet7

Státusz.
Idézet (Ag_laja @ 2015.06.11. 16:12)
Ki dehumanizál? Úristen, olyanokat magyarázol bele a szövegembe ami ott sincs.
Az biztos, hogy az antipropaganda oda-vissza működik.
Én a vallást egy újjal sem érintettem, csupán több jogot kívánok a nőknek, mindenütt.
Beszélnek a családon belüli erőszakról, vannak ismerőseim akik közetlenül át is estek ilyeneken. Szörnyű dolog, amit megkell akadályozi.
Apropó, gondolom hallottál már olyanról, hogy a férj (bőrszín és vallástól függetlenül) veri a feleségét és a gyerekeiket, ám a nő marad és tűr, "úgy dönt saját akaratából hogy marad". De szerencsére a szomszédok, "semmibe veszik az akaratát" és hívják a gyámügyiseket stb. egy szóval mentik a menthetőt. Remélem érted ennek a példának az üzenetét, mert az előző válaszomat dúrván félremagyaráztad magadnak. "muszlim nők mikor akarták bárkire rákényszeríteni a saját akaratukat?" — én sem tudom, ilyesmit tutira nem írtam.
Meg olyan szavakat használsz, hogy : "a magadfajták", "ti".
Most mivan? Az ellenségednek tekintesz engem, mert eltér a véleményünk? 
Higgadj le nem vagyok az ellenséged. És ne élj csúnya szavakkal, mert én kultúráltan beszéltem, veled, így megérdemlem, hogy te is méltán viszonozd.
U.I Muzulmán vagy?

Dehumanizálod őket azzal, hogy élettelen tárgyaknak mutatod be őket, akiknek nincs, NEM LEHET saját akaratuk és meggyőződésük, ha hidzsáb van rajtuk, az CSAK kényszerből lehet, meggyőződésből nem, hiszen nekik olyanjuk nincs ugye. Kijelented, az összes muszlim nő NEVÉBEN, hogy csak a férfiakért hordhatják azt, amit és a valláshoz semmi köze ennek (itt már megdől az, hogy te "egy ujjal sem érintetted a vallást). Különböző muszlim nők különböző okokból hordják, nyilván van olyan, aki kényszerből, de VAN olyan, aki meggyőződésből, és van olyan, aki egyáltalán nem. Nincs jogod megmondani (még egy muszlim nőnek sincs), hogy mindegyikük egytől egyig csak azért hordja, amit te, mint kívülálló gondolsz. Ahogy ahhoz sincs, hogy megmondd, hogy a valláshoz minek van és minek nincs köze és miért. Dehumanizálod őket azzal, hogy szerinted nekik azért sem lehet véleményük a kérdésről, mert a "másik oldalt nem ismerik", ezzel kvázi az összes muszlim nőt beállítani visszamaradott, műveletlen, elszigetelten, mindentől távol élő, a világról és más kultúrákról és vallásokról semmit sem tudó embereknek, akiknek a saját vallásukról való véleménye sem releváns. Azért is hülyeség ez a "másik oldal" elmélet, mert ilyen alapon nagyjából senki sem mondhat véleményt semmiről, de legalábbis majdnem, mert senki sem tapasztalt és és ismer mindent. Ezen a logikán viszont neked sem lehet véleményed az ő öltözködésükről és vallásukról, mert te meg azt nem ismered és nem vagy része.

Idézet

Ezzel a három mondatoddal nem tudok mit kezdeni. Vitatkozáshoz használod, mintha én ennek az ellenkezőjét állítottam volna. Nem értem...

Idézet
Apropó, gondolom hallottál már olyanról, hogy a férj (bőrszín és vallástól függetlenül) veri a feleségét és a gyerekeiket, ám a nő marad és tűr, "úgy dönt saját akaratából hogy marad". De szerencsére a szomszédok, "semmibe veszik az akaratát" és hívják a gyámügyiseket stb. egy szóval mentik a menthetőt.

Értem ennek a példának az üzenetét, igen, csak nem jól használod. Ha a bántalmazott feleség maradását egy kategóriába teszed azzal, hogy valaki saját meggyőződéséből (nem igaz, hogy hányszor kell leírnom ezt) hord valamit, vagy a vallás, vagy a szokások, vagy bármi miatt, de az ő döntéséből, nem azért, mert meg van félemlítve és azt hazudja, hogy az ő döntéséből, akkor nincs miről beszélnünk. Ez is mutatja, hogy mennyire lenézed a muszlim nőket, mert egyszerűen elutasítod azt a gondolatot, hogy nekik gondolataik és akaratuk van, csak oda tudsz visszatérni, hogy ha van is, az se az övék és egy megvert, megfélemlített, lelki zsarolás alatt álló nőhöz hasonlítod magát a muszlim nők egész csoportját. Én szó szerint mondom, hogy az Ő DÖNTÉSE, vedd már tudomásul, hogy létezik ilyen. Nem minden muszlim nő él úgy, ahogy fentebb leírtam, hogy gondolod. Nem vagy jobb náluk, ne feltételezd már, hogy nincsenek tanult muszlim nők, a világ minden pontján, sokszor teljesen függetlenül a családjuktól, erőszakos férj nélkül. Nem alacsonyabb rangúak mint te, nincs jogod lekezelni őket. Hiába mondod, hogy óó te nem, mert pont ezt csinálod. A vallásukat, a hitüket, vagy simán a ragaszkodásukat a szokásokhoz (bármilyen indokot, amiből hordhatják, amit hordanak) semmibe véve egy családon belüli erőszakhoz hasonlítod azt, amit csinálnak, azt sugallva ezzel, hogy nem lehet komolyan venni őket, mint ahogy azt az összetört nőt sem, aki a veréstől függetlenül marad. Ne már!

A korábbi hozzászólásodban még van 1-2 dolog, amin forgattam a szemem.
Idézet
Azok a nők akik a szavazati jogokért harcoltak és nadrágot mertek hordani annak idelyén, biztos találkoztak nem egy olyan "felvilágosult" nőszemélyel akik azt mondták, hogy nekik minden jó ahogy van, nem akarnak sem jogokat sem mást

Ez azért érdekes, mert az első hozzászólásodban pont ezt tetted. "Nincs min kiakadni" pardon.gif
Ez a hasonlatod pedig pont annyira nem volt jogos, mint a feleségverős sztori. Nem érted, hogy miről beszélek. Ha még ebből a hozzászólásomból sem sikerül, akkor tényleg nem tudok mit csinálni, mert már annyit ismételtem magamat, hogy nevetséges. Hozzátenném, hogy -habár te ezt nem látod, de- az is egy JOG, hogy egy muszlim azt hordhass a, amit ő AKAR (de mivel szerinted ilyen nincsen, valószínű nem fogod érteni) anélkül, hogy fehér keresztények meg akarják menteni, dehumanizálják, nem figyelnek arra, hogy neki mi a mondanivalója, és közlik vele (mert ők jobban tudják, hiszen fehér keresztények), hogy de neki ez nem jó és tudják ők, hogy csak azért teszi, mert... Aztán le akarják tépni a fejéről a hidzsábot - képletesen, VAGY szó szerint.
Ezt a jogot pont te akarnád elvenni tőlük. Az nem jog, hogy te gondolsz valamit és mindenkinek úgy kell élnie, mert szerinted az felszabadító.
Ezért néztem nagyot ezen a mondatodon
Idézet
Pont mint most te, te is a döntésjoggal takarózol.

Takarózom? Erről szól az EGÉSZ. biggrin.gif Nem arról szól a feminizmus, hogy megfordítsuk az elvárásokat, hanem hogy NE legyenek. Nem arról szól, hogy ne legyél szűz, nem arról szól, hogy legyél. Nem arról szól, hogy hordj kihívó ruhát, nem arról szól, hogy takard el magad. Nem arról van szó, hogy legyél háziasszony, nem arról szól, hogy ne. A vitáról: NEM arról szól, hogy HORDJ hidzsábot és NEM arról szól, hogy NE. És még folytathatnám. Arról szól, hogy TE döntsd el. Döntésjoggal "takarózom"...mintha nem ez lenne a lényeg, a döntésjog.

Egészen nyilvánvaló, hogy nem az olyan muszlim nőkről beszélek, akiket nem kezelnek emberként és akik kényszerből öltözködnek úgy, pedig nem akarnak. Egészen nyilvánvaló, hogy elismerem, hogy vannak ilyenek, ahogy hatalmas a nőgyűlölet mértéke és az erőszak ellenük is az iszlámban (az más kérdés, hogy mint már mondtam, ez főként akkor érdekli a fehér keresztényeket, ha az iszlamofóbiára kell valami ok, a muszlim nők jogait (meg a többiét is, többnyire) pontosan ugyanúgy sza rják le, ahogy azt is, ha az ő vallásuk hívei követnek el bármi nemű erőszakot ellenük, pedig igencsak létezik ez a probléma is). De szerinted csak ilyenek vannak és én ez ellen írtam a hozzászólásaimat. Hogy meglátok egy muszlim nőt az utcán, és mivel hidzsábot hord, látom az egész életét, látom, hogy kényszerítik, látom, hogy ő ezt valójában nem akarja, és azt gondolom felszabadításnak, hogy leszedem róla. És hiába akar beszélni, nem fogom meghallgatni, mindegy mennyire szabad, erős és művelt. Mert ők nem lehetnek azok.
Pontosan úgy, mint ahogyan egy visszafogott stílusú lánynak, aki azért öltözik úgy, ahogy, mert ő akarja és nem azért, mert szégyell máshogy, vagy mert elvárják tőle, azt mondani, hogy ez nem elég feminista és ő el van nyomva, és attól lenne felszabadulva, hogyha máshogy öltözködne, az nem feminizmus. A visszafogott stílusú lányokat sem tartod gondolom vélemény nélküli rabszolgáknak, a muszlim nők miért nem elég jók ahhoz, hogy róluk se ezt feltételezd, mindegyikükről, első ránézésre?

Az utolsó három mondatodban meg te magyarázol a hozzászólásaimba olyanokat, amiket nem írtam. Ne írj úgy, kérlek, mintha tombolva ülnék a gép előtt és mindennek elhordtalak volna. Nem tettem ezt. Teljes mértékben higgadt vagyok és nem rólad szól ez az egész, hanem a témáról, amiről vitatkozunk. Nem gondolom, hogy a "magadfajták"-on kívül (amihez direkt írtam, hogy valóban nem szép kifejezés, de nem igazán van erre más szó) bármi olyat írtam volna, ami alapján jogos lenne azt mondanod, hogy higgadjak le és hogy TE kulturáltan beszéltél.

És nem, nem vagyok muzulmán, felesleges kérdés, mivel végig E/3-ban beszéltem róluk és pontosan ezért mondom, hogy inkább hallgasd meg az ő véleményüket is erről, mert AZ a hiteles. És én is azok alapján írtam, amiket írtam. Ajánlani tudom az általam AGYBA-FŐBE REKLÁMOZOTT (ha már így...) Tumblr-t. De csak mert állandóan ott lógok és nincs életem.
Ja és nem akar rám nézni egy pasi sem. *wink wink, tudjukki*
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2015. június 12. 01:00 #120
janet7
janet7

Státusz.
Illetve E/3-ban és T/3-ban* crazy.gif
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8