Idézet (Ag_laja @ 2015.06.11. 16:12)
Ki dehumanizál? Úristen, olyanokat magyarázol bele a szövegembe ami ott sincs.
Az biztos, hogy az antipropaganda oda-vissza működik.
Én a vallást egy újjal sem érintettem, csupán több jogot kívánok a nőknek, mindenütt.
Minden emberi lény aki bánt egy másokat azt felelősségre kell vonni.
Beszélnek a családon belüli erőszakról, vannak ismerőseim akik közetlenül át is estek ilyeneken. Szörnyű dolog, amit megkell akadályozi.
Apropó, gondolom hallottál már olyanról, hogy a férj (bőrszín és vallástól függetlenül) veri a feleségét és a gyerekeiket, ám a nő marad és tűr, "úgy dönt saját akaratából hogy marad". De szerencsére a szomszédok, "semmibe veszik az akaratát" és hívják a gyámügyiseket stb. egy szóval mentik a menthetőt. Remélem érted ennek a példának az üzenetét, mert az előző válaszomat dúrván félremagyaráztad magadnak. "muszlim nők mikor akarták bárkire rákényszeríteni a saját akaratukat?" — én sem tudom, ilyesmit tutira nem írtam.
Meg olyan szavakat használsz, hogy : "a magadfajták", "ti".
Most mivan? Az ellenségednek tekintesz engem, mert eltér a véleményünk?
Higgadj le nem vagyok az ellenséged. És ne élj csúnya szavakkal, mert én kultúráltan beszéltem, veled, így megérdemlem, hogy te is méltán viszonozd.
U.I Muzulmán vagy?
Dehumanizálod őket azzal, hogy élettelen tárgyaknak mutatod be őket, akiknek nincs, NEM LEHET saját akaratuk és meggyőződésük, ha hidzsáb van rajtuk, az CSAK kényszerből lehet, meggyőződésből nem, hiszen nekik olyanjuk nincs ugye. Kijelented, az összes muszlim nő NEVÉBEN, hogy csak a férfiakért hordhatják azt, amit és a valláshoz semmi köze ennek (itt már megdől az, hogy te "egy ujjal sem érintetted a vallást). Különböző muszlim nők különböző okokból hordják, nyilván van olyan, aki kényszerből, de VAN olyan, aki meggyőződésből, és van olyan, aki egyáltalán nem. Nincs jogod megmondani (még egy muszlim nőnek sincs), hogy mindegyikük egytől egyig csak azért hordja, amit te, mint kívülálló gondolsz. Ahogy ahhoz sincs, hogy megmondd, hogy a valláshoz minek van és minek nincs köze és miért. Dehumanizálod őket azzal, hogy szerinted nekik azért sem lehet véleményük a kérdésről, mert a "másik oldalt nem ismerik", ezzel kvázi az összes muszlim nőt beállítani visszamaradott, műveletlen, elszigetelten, mindentől távol élő, a világról és más kultúrákról és vallásokról semmit sem tudó embereknek, akiknek a saját vallásukról való véleménye sem releváns. Azért is hülyeség ez a "másik oldal" elmélet, mert ilyen alapon nagyjából senki sem mondhat véleményt semmiről, de legalábbis majdnem, mert senki sem tapasztalt és és ismer mindent. Ezen a logikán viszont neked sem lehet véleményed az ő öltözködésükről és vallásukról, mert te meg azt nem ismered és nem vagy része.
Idézet
Minden emberi lény aki bánt egy másokat azt felelősségre kell vonni.
Beszélnek a családon belüli erőszakról, vannak ismerőseim akik közetlenül át is estek ilyeneken. Szörnyű dolog, amit megkell akadályozi.
Ezzel a három mondatoddal nem tudok mit kezdeni. Vitatkozáshoz használod, mintha én ennek az ellenkezőjét állítottam volna. Nem értem...
Idézet
Apropó, gondolom hallottál már olyanról, hogy a férj (bőrszín és vallástól függetlenül) veri a feleségét és a gyerekeiket, ám a nő marad és tűr, "úgy dönt saját akaratából hogy marad". De szerencsére a szomszédok, "semmibe veszik az akaratát" és hívják a gyámügyiseket stb. egy szóval mentik a menthetőt.
Értem ennek a példának az üzenetét, igen, csak nem jól használod. Ha a bántalmazott feleség maradását egy kategóriába teszed azzal, hogy valaki saját meggyőződéséből (nem igaz, hogy hányszor kell leírnom ezt) hord valamit, vagy a vallás, vagy a szokások, vagy bármi miatt, de az ő döntéséből, nem azért, mert meg van félemlítve és azt hazudja, hogy az ő döntéséből, akkor nincs miről beszélnünk. Ez is mutatja, hogy mennyire lenézed a muszlim nőket, mert egyszerűen elutasítod azt a gondolatot, hogy nekik gondolataik és akaratuk van, csak oda tudsz visszatérni, hogy ha van is, az se az övék és egy megvert, megfélemlített, lelki zsarolás alatt álló nőhöz hasonlítod magát a muszlim nők egész csoportját. Én szó szerint mondom, hogy az Ő DÖNTÉSE, vedd már tudomásul, hogy létezik ilyen. Nem minden muszlim nő él úgy, ahogy fentebb leírtam, hogy gondolod. Nem vagy jobb náluk, ne feltételezd már, hogy nincsenek tanult muszlim nők, a világ minden pontján, sokszor teljesen függetlenül a családjuktól, erőszakos férj nélkül. Nem alacsonyabb rangúak mint te, nincs jogod lekezelni őket. Hiába mondod, hogy óó te nem, mert pont ezt csinálod. A vallásukat, a hitüket, vagy simán a ragaszkodásukat a szokásokhoz (bármilyen indokot, amiből hordhatják, amit hordanak) semmibe véve egy családon belüli erőszakhoz hasonlítod azt, amit csinálnak, azt sugallva ezzel, hogy nem lehet komolyan venni őket, mint ahogy azt az összetört nőt sem, aki a veréstől függetlenül marad. Ne már!
A korábbi hozzászólásodban még van 1-2 dolog, amin forgattam a szemem.
Idézet
Azok a nők akik a szavazati jogokért harcoltak és nadrágot mertek hordani annak idelyén, biztos találkoztak nem egy olyan "felvilágosult" nőszemélyel akik azt mondták, hogy nekik minden jó ahogy van, nem akarnak sem jogokat sem mást
Ez azért érdekes, mert az első hozzászólásodban pont ezt tetted. "Nincs min kiakadni"
Ez a hasonlatod pedig pont annyira nem volt jogos, mint a feleségverős sztori. Nem érted, hogy miről beszélek. Ha még ebből a hozzászólásomból sem sikerül, akkor tényleg nem tudok mit csinálni, mert már annyit ismételtem magamat, hogy nevetséges. Hozzátenném, hogy -habár te ezt nem látod, de- az is egy JOG, hogy egy muszlim azt hordhass a, amit ő AKAR (de mivel szerinted ilyen nincsen, valószínű nem fogod érteni) anélkül, hogy fehér keresztények meg akarják menteni, dehumanizálják, nem figyelnek arra, hogy neki mi a mondanivalója, és közlik vele (mert ők jobban tudják, hiszen fehér keresztények), hogy de neki ez nem jó és tudják ők, hogy csak azért teszi, mert... Aztán le akarják tépni a fejéről a hidzsábot - képletesen, VAGY szó szerint.
Ezt a jogot pont te akarnád elvenni tőlük. Az nem jog, hogy te gondolsz valamit és mindenkinek úgy kell élnie, mert szerinted az felszabadító.
Ezért néztem nagyot ezen a mondatodon
Idézet
Pont mint most te, te is a döntésjoggal takarózol.
Takarózom? Erről szól az EGÉSZ.

Nem arról szól a feminizmus, hogy megfordítsuk az elvárásokat, hanem hogy NE legyenek. Nem arról szól, hogy ne legyél szűz, nem arról szól, hogy legyél. Nem arról szól, hogy hordj kihívó ruhát, nem arról szól, hogy takard el magad. Nem arról van szó, hogy legyél háziasszony, nem arról szól, hogy ne. A vitáról: NEM arról szól, hogy HORDJ hidzsábot és NEM arról szól, hogy NE. És még folytathatnám. Arról szól, hogy TE döntsd el. Döntésjoggal "takarózom"...mintha nem ez lenne a lényeg, a döntésjog.
Egészen nyilvánvaló, hogy nem az olyan muszlim nőkről beszélek, akiket nem kezelnek emberként és akik kényszerből öltözködnek úgy, pedig nem akarnak. Egészen nyilvánvaló, hogy elismerem, hogy vannak ilyenek, ahogy hatalmas a nőgyűlölet mértéke és az erőszak ellenük is az iszlámban (az más kérdés, hogy mint már mondtam, ez főként akkor érdekli a fehér keresztényeket, ha az iszlamofóbiára kell valami ok, a muszlim nők jogait (meg a többiét is, többnyire) pontosan ugyanúgy sza rják le, ahogy azt is, ha az ő vallásuk hívei követnek el bármi nemű erőszakot ellenük, pedig igencsak létezik ez a probléma is). De szerinted csak ilyenek vannak és én ez ellen írtam a hozzászólásaimat. Hogy meglátok egy muszlim nőt az utcán, és mivel hidzsábot hord, látom az egész életét, látom, hogy kényszerítik, látom, hogy ő ezt valójában nem akarja, és azt gondolom felszabadításnak, hogy leszedem róla. És hiába akar beszélni, nem fogom meghallgatni, mindegy mennyire szabad, erős és művelt. Mert ők nem lehetnek azok.
Pontosan úgy, mint ahogyan egy visszafogott stílusú lánynak, aki azért öltözik úgy, ahogy, mert ő akarja és nem azért, mert szégyell máshogy, vagy mert elvárják tőle, azt mondani, hogy ez nem elég feminista és ő el van nyomva, és attól lenne felszabadulva, hogyha máshogy öltözködne, az nem feminizmus. A visszafogott stílusú lányokat sem tartod gondolom vélemény nélküli rabszolgáknak, a muszlim nők miért nem elég jók ahhoz, hogy róluk se ezt feltételezd, mindegyikükről, első ránézésre?
Az utolsó három mondatodban meg te magyarázol a hozzászólásaimba olyanokat, amiket nem írtam. Ne írj úgy, kérlek, mintha tombolva ülnék a gép előtt és mindennek elhordtalak volna. Nem tettem ezt. Teljes mértékben higgadt vagyok és nem rólad szól ez az egész, hanem a témáról, amiről vitatkozunk. Nem gondolom, hogy a "magadfajták"-on kívül (amihez direkt írtam, hogy valóban nem szép kifejezés, de nem igazán van erre más szó) bármi olyat írtam volna, ami alapján jogos lenne azt mondanod, hogy higgadjak le és hogy TE kulturáltan beszéltél.
És nem, nem vagyok muzulmán, felesleges kérdés, mivel végig E/3-ban beszéltem róluk és pontosan ezért mondom, hogy inkább hallgasd meg az ő véleményüket is erről, mert AZ a hiteles. És én is azok alapján írtam, amiket írtam. Ajánlani tudom az általam AGYBA-FŐBE REKLÁMOZOTT (ha már így...) Tumblr-t. De csak mert állandóan ott lógok és nincs életem.
Ja és nem akar rám nézni egy pasi sem. *wink wink, tudjukki*