Idézet (awwparadise @ 2015.06.08. 18:02)
szerintem egy részben tényleg igaza van, ezzel a felfoggással csak annyi baj van, hogy ameddig mi nők nem vesszük észre, hogy értelmetlen a férfiakkal összehasonlítanunk magunkat, mert különbözőek vagyunk, egyenlők igen, de különbözőek, addig nem lesz semmi változás. azok a férfiak akik szexisták és a nőket kevesebbnek nézik azok tényleg megérdemlik, hogy megkapják méltó büntetésüket, de ha minden férfiről azt feltételezzük, hogy szexista akkor ez ugyanolyan, mint, hogy ők rólunk azt feltételezik, hogy máshoz nem értünk csak a gyerekneveléshez és a házimunkához. és mind a két állítás hamis. a 21. században élünk és igaz, hogy sok ember téves elgondolásban van arról, hogy kik egyenlőek és kik nem, de haladunk és egyre többen ébrednek rá a helyes gondolkodásra. szerintem a feminista módszer, ami annyiból áll, hogy leszidja férfiakat és felsorolja miért kellene utálnunk őket és miért ők rosszabak, egyáltalán nem a megoldás kulcsa. pozitívabban kellene hozzáállni az egészhez és arra törekedni, hogy megmutassuk a férfiaknak hogy nem szeretnénk kisebbnek érezni magunkat és, hogy hogyan kellene viselkedjenek, nem pedig férfiellenes "merényleteket" tervezgetnünk és egyfolytában arról nyafognunk, hogy egyikőjük sem tisztel. tényleg minden egyes hölgyemény elmondhatja azt magáról, hogy egy férfival sem találkozott aki tisztelte? mert a drága feministák annyira általánosan beszélnek mindig a férfiakról.. az apukád, nagypapád, bátyád, barátaid, osztálytársaid, stb is mind, kivétel nélkül így viszonyultak hozzád eddig? ha igen, akkor szomorú, viszont ha nem akkor inkább úgy harcolj a jogaidért, hogy az erőszakos férfiak, akik megerőszakolják, megverik és bántalmazzák a nőket azok legyenek a gonoszak és azok ellen harcoljunk, ne az összes férfi ellen, mert ők is tudnának segíteni abban a bizonyos harcban. lehet, hogy ez már történik, de én eddig nem így vettem észre. akárhányszor egy feminista felszólalást hallottam vagy olvastam, azt vettem észre, hogy felsorolják, hogy a férfiak szerint nekünk ezt nem szabad és nekik ezt szabad és, hogy ezért ők rosszak és... és mi? ki kellene tiltani őket a bolygóról? gyüjteni elég spermát, hogy tovább mehessen a világ és minden születendő fiúgyermeket megölni?
Nem tudom, milyen fórumokon olvasol ilyeneket, de ez nem a feminizmus. Ariana pont arról ír, hogy mennyire másképp reagál a társadalom egy adott szituációra a két nem esetében. Ha a férfi lefekszik X darab ellenkező neművel, ő a császár. Ha egy nő teszi ugyanezt, egy utolsó... És nemcsak a férfiak, hanem a nők is ezt gondolják. Hol egyenlőség ez? (Mellesleg szerintem az, hogy ki hány emberrel éli a magánéletét, se nem erény, se nem bűn, hanem a magánügye.)
... vannak rossz nők is,
De még mennyi. Állítom, több a nőgyűlölő nő, mint a nőgyülölő férfi. Mi vagyunk azok, akik megszólják Mancikát, ha 40 fokban miniszoknyát vesz fel, mi bélyegezzük igénytelennek Rózsikát, mert nem gyantáztatja a bikinivonalát, mi címkézünk fel mindenkit, aki úgy öltözködik és viselkedik, ahogy jónak látja, és bár nem árt vele senkinek, a mi szemünket mégis csípi.
ha azt akarod, hogy a férfiak tiszteljenek akkor először is adj nekik valami amit tisztelni tudnak. a segged rázása, az értelmetlen szöveg nyafogva való eléneklése mind oké(...), de ha te lealacsonyítod magad, akkor k*rvára ne várd el, hogy a férfiak tiszteljen és ne egy tárgynak kezeljenek.
Nehezen találsz ma TOP40 női előadót, aki nem ezt csinálja. Ez a showbusiness, még a botlábú Selenának és Taylor Swiftnek (nem bántásból, de tényleg nem tudnak táncolni, na) is muszáj, mert arra, hogy egyszál gitárral énekelgetsz, nem fognak beülni a rajongók. Egyébként az, amit a színpadon látunk Arianából és a többiekből, általában köszönőviszonyban sincs a valós személyiségükkel, így egy megkreált imidzs alapján ítéletet mondani valaki fölött nem szerencsés dolog.