Valóságshow-ban kezd új életet Caitlyn Jenner
2015. június 04. 19:48
:DDDDDDDDDD Valószínű, hogy azért csináltatott nemátalakító műtétet, hogy polgárpukkasztást rendezzen, nem is azért, mert igazából nő azóta, amióta az eszét tudja. Akit zavar, ne olvassa el a cikket, ennyi. A címe is annyira zavarna és annyira a képedbe nyomják, ha csak a címet látod? Te választod, hogy elolvasod, akkor ne nyávogj. És igen, ez akkor is egy tiszteletre méltó dolog, ha foggal-körömmel akarjátok az ellenkezőjét állítani.
2015. június 04. 20:29
Vicces, hogy a saját gyerekei, akikre talán a leginkább tartozik a dolog, elfogadják és támogatják, vadidegen emberek pedig, akiknek az életére meg semmi hatással nincs Caitlyn műtétje, ennyire el tudják ítélni.
Mellesleg talán ő az egyetlen a családjából, akiről el tudom képzelni, hogy nem a pénz motiválta arra, hogy aláírja a szerződését erre a műsorra. Mivel ennyire ismert és Amerika-szerte kedvelt atléta, gondolom, az is átfutott az agyán, hogy hátha a műsorral segít egy-két sorstársán.
Mellesleg talán ő az egyetlen a családjából, akiről el tudom képzelni, hogy nem a pénz motiválta arra, hogy aláírja a szerződését erre a műsorra. Mivel ennyire ismert és Amerika-szerte kedvelt atléta, gondolom, az is átfutott az agyán, hogy hátha a műsorral segít egy-két sorstársán.
2015. június 04. 20:30
|
|
Psyché |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.08. Hozzászólás: 930 Csatolások: 1 Azonosító: 203409 offline
|
Idézet (Phaedra @ 2015.06.04. 17:37)
Nos, én alapvetően úgy gondolom, hogyha én híres lennék és valóra válna egy rég rejtegettet és elnyomott álmom/ vágyam, akkor örömmel adnám azt az emberek tudtára.
Ha ez mégsem így lenne, akkor is tiszteletben tartanám az adott személy tettét. Mert nem tartom magam túlzottan egocentrikusnak és empátiahiányosnak, hogy ne fogadjam el más ember döntését. És ezek után még bele is szóljak az életébe, amikor csak felszínesen hallottam/ olvastam róla egy két pletykát.
Én kifejezetten undorítónak találom, ha valaki beleszól másnak az életébe és ítélkezik róla, miközben a gondolatairól egy mukkot sem tud, a fejébe pedig képtelen beleolvasni.
Ha ez mégsem így lenne, akkor is tiszteletben tartanám az adott személy tettét. Mert nem tartom magam túlzottan egocentrikusnak és empátiahiányosnak, hogy ne fogadjam el más ember döntését. És ezek után még bele is szóljak az életébe, amikor csak felszínesen hallottam/ olvastam róla egy két pletykát.
Én kifejezetten undorítónak találom, ha valaki beleszól másnak az életébe és ítélkezik róla, miközben a gondolatairól egy mukkot sem tud, a fejébe pedig képtelen beleolvasni.
Ahhoz képest, hogy se egocentrikusnak nem tartod magad, sem empátiahiányosnak, az előző cikknél az összes kommented az ellenkezőjéről árulkodik. Komolyan, ahhoz azért gerinc kell, ahogyan te az interneten másokkal úgy beszélsz, mint egy utolsó senkiházival. Nem szólsz bele más életébe, de a véleményét fikázod, elítéled, lehordod mindennek, mert nem azt imádja, amit te? Nem gondolod, hogy azért már ezeket megütik a határokat?
Remélem tudsz tükörbe nézni - épp, hogy össze nem törik...
Na én ezt találom undorítónak.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2015. június 04. 21:39
|
PhaedraMythic Dawn☼ |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 15.05.08. Hozzászólás: 1244 Csatolások: 96 Azonosító: 243591 offline
|
Idézet (habibi @ 2015.06.04. 20:30)
Ahhoz képest, hogy se egocentrikusnak nem tartod magad, sem empátiahiányosnak, az előző cikknél az összes kommented az ellenkezőjéről árulkodik. Komolyan, ahhoz azért gerinc kell, ahogyan te az interneten másokkal úgy beszélsz, mint egy utolsó senkiházival. Nem szólsz bele más életébe, de a véleményét fikázod, elítéled, lehordod mindennek, mert nem azt imádja, amit te? Nem gondolod, hogy azért már ezeket megütik a határokat?
Értelek. Szóval, te úgy tartod, hogy azért vagyok empátiahiányos, mert nem tolerálom az intoleranciát, és a tudatlan, gyűlölködő megjegyzéseket? Hmmm...
Látom, hogy a szövegértés az megy. A "nem szólok bele más életébe" nálam azt jelenti, hogy nem ugatok olyan dolgokról, amikhez f.x közöm sincsen, és nem próbálok meg úgy beszélni más emberek olyan tetteiről, amik csak és kizárólag az ő életüket befolyásolja.
"... nem azt imádja, amit te." Elnézésed kérem, de számomra ez a mondat teljesen irreleváns. Gratulálok hozzá. Látszik, hogy tényleg nem érted, miről beszélek, csak a... hogy is mondjam... "támadó kifejezéseken" akadtál fenn.
Nem, nem gondolom. Tudod mit gondolok? Amint már kifejtettem, nálam az üti meg a határokat, ha beszűkült látókörű, buta emberek vesznek körül. Akiknek fogalmuk sincs az adott témáról, mégis beleszólnak.
Az utolsó két mondatot pedig jobban teszem, ha inkább ignorálom.
2015. június 04. 22:16
|
|
Psyché |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.08. Hozzászólás: 930 Csatolások: 1 Azonosító: 203409 offline
|
Idézet (Phaedra @ 2015.06.04. 21:39)
Értelek. Szóval, te úgy tartod, hogy azért vagyok empátiahiányos, mert nem tolerálom az intoleranciát, és a tudatlan, gyűlölködő megjegyzéseket? Hmmm...
Látom, hogy a szövegértés az megy. A "nem szólok bele más életébe" nálam azt jelenti, hogy nem ugatok olyan dolgokról, amikhez f.x közöm sincsen, és nem próbálok meg úgy beszélni más emberek olyan tetteiről, amik csak és kizárólag az ő életüket befolyásolja.
"... nem azt imádja, amit te." Elnézésed kérem, de számomra ez a mondat teljesen irreleváns. Gratulálok hozzá. Látszik, hogy tényleg nem érted, miről beszélek, csak a... hogy is mondjam... "támadó kifejezéseken" akadtál fenn.
Nem, nem gondolom. Tudod mit gondolok? Amint már kifejtettem, nálam az üti meg a határokat, ha beszűkült látókörű, buta emberek vesznek körül. Akiknek fogalmuk sincs az adott témáról, mégis beleszólnak.
Megint sértegetsz. Tudod, azok az emberek, akik azt érzik, hogy fenyegetve vagy veszélyben vannak, kapásból nem összetett, logikus érvekkel reflektál, hanem rögtön az embert sértegeti, mert ez a legegyszerűbb. Ez nem csak nálad, másnál is megfigyelhető tény.
De vonatkoztassunk el most ettől.
1) Nem az intoleranciát kell tolerálni, sem a tudatlan és gyűlölködő megjegyzéseket - ezek csak számodra azok. Oké, vannak esetek, amikor én is csak fogom a fejem, hogy divatból mond ezt-azt, de aki konkrétan megfogalmazza az álláspontját, normálisan, és nem párhuzamos és ugyanaz mint a tied, az miért is tudatlan és gyűlölködő? Tolerálni azt kell - és egyébként itt előjön a fent említett személy is - hogy nem vagyunk egyformák, a véleményünk nem ugyanaz, a nézetünk nem ugyanaz. Ti nyakatvágtok már rögtön, ah valakinek nem az a véleménye, hogy a cikkben szereplő személy tiszteletreméltó, és "hős". Szimplán nem bírjátok elviselni, hogy van olyan ember, aki nem alél el attól, hogy valaki átoperáltatta magát. Ehhez még egyébként hozzájön, hogy van képe médiaszenzációt is kreálni belőle, de erre már nem térek ki.
Egyébként, édes vagy, de emelt magyar tagozaton vagyok, és ötössel végeztem. Azt hiszem, a szövegértés azért még megy.
2) Az irreleváns és ignorálás szavakon kívül más megy? Mert ezt a kettőt többször használtad, mint bármi mást a mostani, és előző kommentjeidben.
Igen, a támadó kifejezéseken akadtam fent, pontosan azért, mert abszurdum, amit te megengedsz itt magadnak. Nem hogy nem bírod elviselni, ha valaki egy kicsit is más szemszögből nézi a világot, egyenesen még a halálba is küldöd érte.
Harmadik pontot már nem nyitok ehhez, hozzád annyit fűznék: embertelen vagy, tiszteletlen meg pláne. Nem sértegetlek, ez ténymegállapítás.
Elvonatkoztatok most attól, hogy életkor és nem alapján hogyan kéne a másikat megtisztelni normális beszédstílusban, és nem a sírját ásni, mert nem kultiválja a transznemű közösséget. Te pusztán mint embert nem tisztelsz meg annyira, hogy érző lényként kezeld. Magasról teszel rá, neked az a lényeghogy "kemény vagy, mert te kiállsz az igazságért a rohadt kemény adatlapoddal", és érezd magad a valakinek, mert sikerült ma 5 embert idegileg szétszedni. Múltkor volt pont egy cikk erről a Starityn, csodálkozom, hogy ahhoz nem óhajtottál ilyen bájos és előkelő stílusban hozzászólni.
Attól lenne valaki beszűkült látókörű, mert nem kedveli a transzneműeket? És itt még csak nem is utálkozásról van szó, csak antipátiáról. Ilyenkor belegondolsz, hogy ez is kicsit beszűkült látókörűség? Mert például, ilyen szempontból is nézhető: beszűkült látókörű és sztereotípiákra épít az, aki azt hiszi, hogy a maradi emberek nem kíváncsiak a 21. század dolgaira és változásaira. Nos?
Egyébként, ha ennyire buta emberek vesznek körül, feltehetném a kérdést, hogy minek vagy itt, de áldásom rá,hogy regisztráltál. Az a sok ember, akiket melegebb éghajlatra elküldtél - és elég sok van belőlük - bizonyára szintén így gondolkodnak...
Igazából veled nem is bocsájtkozom nagy vitába. Ahogyan leírtam az elején is: sértegetsz folyamatosan, ellentmondasz magadnak. A tükrös példámra se reagálsz, csak humort csinálsz belőle, mert egyszerűen nem tudsz mit. Támadsz és támadsz, és pontosan ettől leszel még inkább ellenszenves, és - ahogyan te fogalmaztál "tudatlan". Volt olyan emberséges felhasználó, aki a negatív kommentekre értelmes választ bírt adni, neked ez miért nem megy? Miért lenne olyan rohadt fájdalmas dolog normálisan, értelmesen reagálni ezekre? Megismétlem: a sértegetés a legrosszabb módszer. Értelmesnek tartalak, ezért nem is értem, miért ehhez az eszközhöz folyamodsz egy vita során.
Hegyi beszéd kipipálva, függetlenül a fent leírtaktól, őszintén kívánom neked, hogy veled soha ne bánjanak úgy, mint egy senkiházival, hanem emberhez méltóan. Mert te ugyanolyan vagy mint bárki más, aki ide negatív vagy pozitív tartalmú megjegyzést írt.
Beyla
2015. június 04. 22:56
Valóságshow...annak ellenére, hogy el ismerendő amit tett, nem hinném, hogy szükséges lenne.
2015. június 05. 09:14
|
|
imasurvivorvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.02.01. Hozzászólás: 161 Csatolások: 0 Azonosító: 239822 offline
|
Komolyan ennyi ignoráns és buta embert, mint akik ezen a fórumon vannak... :/ (tisztelet a kivételnek természetesen)
Szerintem igazán csodálatos, hogy ezt meg merte tenni főleg a mai ítélkező világban, szerintem igenis jó dolog hogy valóságshow-ban fog szerepelni, mert legalább így tanít is valamit azoknak az embereknek a transzneműségről, akik akarnak is tanulni! :3
Szerintem igazán csodálatos, hogy ezt meg merte tenni főleg a mai ítélkező világban, szerintem igenis jó dolog hogy valóságshow-ban fog szerepelni, mert legalább így tanít is valamit azoknak az embereknek a transzneműségről, akik akarnak is tanulni! :3
2015. június 05. 10:10
|
exoverdoseleech |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.28. Hozzászólás: 2353 Csatolások: 1181 Azonosító: 226704 offline
|
Mit kell ezen háborogni? Aki akarja majd nézi, akit meg nem érdekel ez az egész az meg úgysem fogja.
CandUs
2015. június 05. 10:11
|
exoverdoseleech |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.28. Hozzászólás: 2353 Csatolások: 1181 Azonosító: 226704 offline
|
Idézet (exoverdose @ 2015.06.05. 10:10)
Mit kell ezen háborogni? Aki akarja majd nézi, akit meg nem érdekel ez az egész az meg úgysem fogja.
2015. június 06. 13:11
|
|
AvrilSmile |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.17. Hozzászólás: 926 Csatolások: 4 Azonosító: 226218 offline
|
Ezt nem is értem miért olvastam el... Kezdhetnék itt véleményezni, de látom, sok itt a harci kedvű kommentelő, aki minden megjegyzést megragadna, hogy szavanként kritizálja. Én meg nem hagynám szó nélkül, szóval... mindegy is mit gondolok Bruce Janner (!)-ről Erre most nincs kapacitásom, asszem.
2015. június 14. 16:09
|
|
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline
|
biztos jó pénzt kap érte...az jó,hogy felvállalja magát és valamilyen szinten segít a hozzáhasonlóknak,de kezd kicsit sok lenni...
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.