Starity

Őszintén beszélt pánikrohamairól Zoella

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. május 20. 11:11 #1
LoveNessa
LoveNessa

StátuszHelló, Nyugat.hu! ;)
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1483
Csatolások: 10859
Azonosító: 153158
Bár videóiból és képein nem látszik, hűséges nézői jól tudják, hogy a brit YouTuber pánikbetegséggel küzd. Ezt pedig nem is titoklja, minden alkalmat megragad, hogy beszéljen erről és ezzel segítsen másokon is.
A teljes cikkhez kattints ide!
2015. május 20. 12:03 #2
Bertina
Bertina
porg

Státuszsweet lies
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1217
Csatolások: 102
Azonosító: 219449
Kedves tőle hogy segíteni akar, nekem is volt/van pánikbetegségem, és nagyon sz@r dolog, főleg hogy nem igazán tud vele mit kezdeni az ember, meg az orvosok is csak baromságokat ajánlanak. Nekem elég sokáig eltartottak a rohamok, volt hogy majdnem egész nap rosszul voltam, olyankor vizes ruháztam a fejemet, csak az volt rá jó, mert úgy éreztem hogy nagyon gyorsan ver a szívem. Szerencsére már jó ideje nincs, de azt olvastam ez nem múlik el csak úgy, úgyhogy bármikor visszajöhet. unsure.gif
2015. május 20. 12:14 #3
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet
Frusztráló volt, amikor az orvosok nem értették meg a pánikbetegségem súlyosságát. Az egyik például azt mondta, hogy »Vegyél egy pár edzőcipőt és tegyél egy gyors sétát, ami felélénkít.« Ilyenkor úgy érzed, hogy hatalmas vereséget szenvedtél

Fájdalmas, hogy milyen buta szegénykém. mellow.gif A pánikbetegség sajnos a 21.-dik század legújkeletűbb megbetegedése, bár, hogy őszinte legyek, én soha sem tartottam annak. Van egy olyan feltételezés, hogy az agyban termelődő norepinefrin szintje eltérő lehet, de még ez sincsen teljesen megerősítve. Én, mint eü-s, úgy gondolom, hogy akkor nevezhetünk valamit betegségnek, ha valamilyen szervi eredetű elváltozásról van szó. A pánikbetegség pedig, úgy, mint a depresszió esetében, a lélek, maga a psziché betegedik meg. Nem gondolom úgy, hogy ezeket gyógyszeres terápiával kéne megoldani. Sőt, ki az a hülye, aki gyógyszereket akar szedni? Feleslegesen ne szedjünk semmit sem, hiszen a biológiai folyamatainkra nézve sem a legideálisabb. A pánikroham alatt szorongás, szívdobogásérzet és ehhez hasonló tünetek jelentkezhetnek, amiket a legjobban orvosolni friss levegővel és mozgással lehet. A friss levegő magas oxigén tartalma miatt a pulzus, a vérnyomás és a légzés pár percen belül normalizálódni tud, ami mozgással (vagyis a sétával) fokozható. Nem véletlenül szoktak ablakot nyitni egy rosszullét esetén, függetlenül attól, hogy az illetőnek pánikrohama volt vagy sem. A friss levegő jó a hányingerre, szédülésre, de még a fejfájásra is! A pánikbetegség oka és kialakulása nem szervi elváltozásokban gyökeredzik, hanem a lélekben. Meg kell keresni a gócpontot, hogy mégis mi az, ami ezeket a nagyon szorongásos tüneteket kiváltja, és csak is akkor tud a kedves páciens pontot tenni a végére. A lelkieredetű problémákra pedig egyáltalán nem megoldás a gyógyszerek, nyugtatók szedése. Én pl. emiatt ellenjavallom azt, hogy a depressziósokat antidepresszánsokkal tömjék.
2 felhasználónak tetszik: sziv55, Bátor Ventillátor
2015. május 20. 12:16 #4
westher
westher
Hozzászólás: 1585
Csatolások: 225
Azonosító: 238307
Nagyon tisztelem Zoet emiatt. smileeee.gif
2015. május 20. 12:26 #5
Domi05
Domi05
Mгş. Ơβгเεŋ

StátuszValar Morghulis «» Valar Dohaeris
Hozzászólás: 5264
Csatolások: 52
Azonosító: 233671
Egyetértek westher!
2015. május 20. 12:46 #6
chelseagirl18
chelseagirl18
White Wave™

StátuszThe man on the bridge... I knew him.
Hozzászólás: 3016
Csatolások: 311
Azonosító: 123303
Mint pánikbeteg tapasztalatból mondom, hogy a friss levegő lópukit sem ér. Sőt. Orvos tanácsolta nekem, hogy ha rám jön, akkor lélegezzek papírzacskóba, ugyanis a levegő kapkodásától túl sok oxigén jut a vérbe. Ami kiváltja a mellkasi fájdalmakat meg egyéb ilyen fincsi dolgokat. Szóval a friss levegő aztán semmit nem fog használni. Papírzacskó, használt levegő visszalélegzése esetleg. De ez az egész aztán tényleg nem ilyen egyszerű, és ezt nem is értik meg azok, akik nem éltek még át pánikrohamot, bár senkinek nem is kívánom!
2015. május 20. 13:10 #7
LoveNessa
LoveNessa

StátuszHelló, Nyugat.hu! ;)
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1483
Csatolások: 10859
Azonosító: 153158
Idézet (Beyla @ 2015.05.20. 12:14)
Fájdalmas, hogy milyen buta szegénykém. mellow.gif A pánikbetegség sajnos a 21.-dik század legújkeletűbb megbetegedése, bár, hogy őszinte legyek, én soha sem tartottam annak. Van egy olyan feltételezés, hogy az agyban termelődő norepinefrin szintje eltérő lehet, de még ez sincsen teljesen megerősítve. Én, mint eü-s, úgy gondolom, hogy akkor nevezhetünk valamit betegségnek, ha valamilyen szervi eredetű elváltozásról van szó. A pánikbetegség pedig, úgy, mint a depresszió esetében, a lélek, maga a psziché betegedik meg. Nem gondolom úgy, hogy ezeket gyógyszeres terápiával kéne megoldani. Sőt, ki az a hülye, aki gyógyszereket akar szedni? Feleslegesen ne szedjünk semmit sem, hiszen a biológiai folyamatainkra nézve sem a legideálisabb. A pánikroham alatt szorongás, szívdobogásérzet és ehhez hasonló tünetek jelentkezhetnek, amiket a legjobban orvosolni friss levegővel és mozgással lehet. A friss levegő magas oxigén tartalma miatt a pulzus, a vérnyomás és a légzés pár percen belül normalizálódni tud, ami mozgással (vagyis a sétával) fokozható. Nem véletlenül szoktak ablakot nyitni egy rosszullét esetén, függetlenül attól, hogy az illetőnek pánikrohama volt vagy sem. A friss levegő jó a hányingerre, szédülésre, de még a fejfájásra is! A pánikbetegség oka és kialakulása nem szervi elváltozásokban gyökeredzik, hanem a lélekben. Meg kell keresni a gócpontot, hogy mégis mi az, ami ezeket a nagyon szorongásos tüneteket kiváltja, és csak is akkor tud a kedves páciens pontot tenni a végére. A lelkieredetű problémákra pedig egyáltalán nem megoldás a gyógyszerek, nyugtatók szedése. Én pl. emiatt ellenjavallom azt, hogy a depressziósokat antidepresszánsokkal tömjék.

Nem értem miért kell lehülyézni, amikor ő egy szóval sem azt mondta, hogy gyógyszerekkel akarja tömni magát, mindössze azt, hogy nem azért ment el szakemberhez, hogy az azt mondja neki, hogy menjen el egyet sétálni, hanem más segítségre várt. Igen, jó dolog a séta és el is hiszem, hogy segít sok ilyen dolognál, de szerintem ő, aki átéli ezeket a rohamokat, jobban tudja, hogy mi válik be neki és mi nem.
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2015. május 20. 15:03 #8
starity girl2000
starity girl2000
chill

StátuszDammit
Hozzászólás: 5150
Csatolások: 172
Azonosító: 185641
Nagyon sajnálom, de tiszteletet érdemel, mert attól ugyanolyan boldog mint más ember és segíteni akar a sorstársainak.
Respect Zoella!smileeee.gif
2015. május 20. 15:07 #9
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (LoveNessa @ 2015.05.20. 13:10)
Nem értem miért kell lehülyézni, amikor ő egy szóval sem azt mondta, hogy gyógyszerekkel akarja tömni magát, mindössze azt, hogy nem azért ment el szakemberhez, hogy az azt mondja neki, hogy menjen el egyet sétálni, hanem más segítségre várt. Igen, jó dolog a séta és el is hiszem, hogy segít sok ilyen dolognál, de szerintem ő, aki átéli ezeket a rohamokat, jobban tudja, hogy mi válik be neki és mi nem.

Nem hülyéztem le senkit, csupán csak megjegyeztem, hogy buta, ennyi. Én nem egy pánikbeteggel találkoztam a munkám során, és a rohamok kezelése kimerült abban, hogy felügyelettel kivittük az erkélyre vagy a kórház udvarára. Szerintem az orvosok, neurológusok nála azért csak jobban tudják, akik konkrétan nem csak tanulták, de még a mai napig is kutatják a "betegség" lefolyását, illetve prognózisát. A butának meg azért tituláltam, mert nem úgy jött le a nyilatkozatából, mintha konyítana bármit is az emberi szervezet anatómiájához.
2015. május 20. 15:29 #10
rammievengeance
rammievengeance
Hozzászólás: 2007
Csatolások: 5022
Azonosító: 227324
Szerencsére nekem soha nem voltak pánikbetegségre utaló tüneteim, igaz, hogy nagy tömegben én sem érzem fényesen magam, de ez másra vezethető vissza nálam. Eddig nem tudtam, hogy neki is ilyen problémája van, de örülök, hogy végre egy komolyabb dologról is olvasok Zoe-val kapcsolatban, mert általában ott ragadok le, hogy milyen sminket készített, stb. Nekem sosem volt szimpatikus, de ez plusz pont, hogy próbál segíteni a hozzá hasonlókon.
2015. május 20. 15:51 #11
- törölt felhasználó -    
Ez nagyon kedves volt tőle!
2015. május 20. 15:53 #12
Rsolyi8
Rsolyi8
új tag
Hozzászólás: 98
Csatolások: 0
Azonosító: 214325
Kedves tőle és sajnálom is őt.
2015. május 20. 16:20 #13
dviki022
dviki022
visszatérő vendég

Státuszpadlizsán
Hozzászólás: 291
Csatolások: 300
Azonosító: 240788
én csak akkor szorongok nagyon, ha egy idegen közösségbe kerülök, na akkor rettentően kellemetlenül érzem magam... és amikor reggelente elmegyek a teli buszmegálló előtt, még járni is elfelejtek... mi lesz velem amikor jövőre már én is ott fogok köztük állni..
2015. május 20. 16:32 #14
EmmaOliviaHolt
EmmaOliviaHolt

Státusz**Blue eyes
Hozzászólás: 755
Csatolások: 71
Azonosító: 237600
Ez nagyon kedves volt tőle! smileeee.gif
2015. május 20. 16:37 #15
- törölt felhasználó -    
Nem gondoltam volna, hogy ő is a pánikbetegséggel küzd. Pár ismerősöm, köztük a testvérem is ebben szenved, és körülbelül ugyanúgy írja körül, mint Zoella. Tényleg nehéz megérteni ezt a betegséget, hiszen olyan, mintha minden ok nélkül jönne, pedig valami régebbi rossz emlék, trauma okozza. Nehéz együttérezni a pánikbeteg emberekkel, ugyanis sokan nem tudnak elképzelni egy ilyen helyzetet. Sajnálom szegényt, biztos nagyon rossz lehet.
2015. május 20. 16:40 #16
- törölt felhasználó -    
Jézus ereje. Nem tudom, a kiscsaj mit képzel bele a betegségébe, ami feljogosítaná az egészségügyben dolgozókat az "empatikus" viselkedésre, ellenben amennyiben ezzel a dumával állt elő valamennyinél, csoda hogy szépen alássan rá nem vágták a rendelőajtót. Azért ne akarjon már egy orvos fejével gondolkodni,hogy mi tesz jót, illetve rosszat a szervezetének a pánikbetegséggel kapcsolatban,amikor gondolom én, talán még Wikipédia-szintű fingja sincs a dolgokról. rolleyes.gif
jöttem én okoskodni, nem kell kérni...
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Bátor Ventillátor
2015. május 20. 16:54 #17
- törölt felhasználó -    
Ez kedves volt tőlle!
2015. május 20. 17:33 #18
- törölt felhasználó -    
Szerintem jó dolog, hogy ezt teszi, ezzel is segít másoknak! smileeee.gif
2015. május 20. 18:16 #19
laaura_love
laaura_love
Te voltál a béke az örök háborúban!

StátuszLaissons le passé au passé - Hagyjuk a múltat a múltban
Hozzászólás: 2036
Azonosító: 227220
Kedves tőle!
2015. május 20. 18:34 #20
lili221
lili221
visszatérő vendég

StátuszWho is your crush gurl? IT'S ME BITCH
Hozzászólás: 304
Azonosító: 238134
Eddig nem is tudtam, hogy én is pánikrohamban úgymond" szenvedek"...... ezt senkinek sem kívánom
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!