Bár videóiból és képein nem látszik, hűséges nézői jól tudják, hogy a brit YouTuber pánikbetegséggel küzd. Ezt pedig nem is titoklja, minden alkalmat megragad, hogy beszéljen erről és ezzel segítsen másokon is.
A teljes cikkhez kattints ide!
Őszintén beszélt pánikrohamairól Zoella
2015. május 20. 12:03
|
|
Bertinaporg |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.17. Hozzászólás: 1217 Csatolások: 102 Azonosító: 219449 offline
|
Kedves tőle hogy segíteni akar, nekem is volt/van pánikbetegségem, és nagyon sz@r dolog, főleg hogy nem igazán tud vele mit kezdeni az ember, meg az orvosok is csak baromságokat ajánlanak. Nekem elég sokáig eltartottak a rohamok, volt hogy majdnem egész nap rosszul voltam, olyankor vizes ruháztam a fejemet, csak az volt rá jó, mert úgy éreztem hogy nagyon gyorsan ver a szívem. Szerencsére már jó ideje nincs, de azt olvastam ez nem múlik el csak úgy, úgyhogy bármikor visszajöhet.
2015. május 20. 12:14
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet
Frusztráló volt, amikor az orvosok nem értették meg a pánikbetegségem súlyosságát. Az egyik például azt mondta, hogy »Vegyél egy pár edzőcipőt és tegyél egy gyors sétát, ami felélénkít.« Ilyenkor úgy érzed, hogy hatalmas vereséget szenvedtél
Fájdalmas, hogy milyen buta szegénykém.
2015. május 20. 12:46
|
|
chelseagirl18White Wave™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.21. Hozzászólás: 3016 Csatolások: 311 Azonosító: 123303 offline
|
Mint pánikbeteg tapasztalatból mondom, hogy a friss levegő lópukit sem ér. Sőt. Orvos tanácsolta nekem, hogy ha rám jön, akkor lélegezzek papírzacskóba, ugyanis a levegő kapkodásától túl sok oxigén jut a vérbe. Ami kiváltja a mellkasi fájdalmakat meg egyéb ilyen fincsi dolgokat. Szóval a friss levegő aztán semmit nem fog használni. Papírzacskó, használt levegő visszalélegzése esetleg. De ez az egész aztán tényleg nem ilyen egyszerű, és ezt nem is értik meg azok, akik nem éltek még át pánikrohamot, bár senkinek nem is kívánom!
2015. május 20. 13:10
|
|
LoveNessa |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 11.06.17. Hozzászólás: 1483 Csatolások: 10859 Azonosító: 153158 offline
|
Idézet (Beyla @ 2015.05.20. 12:14)
Fájdalmas, hogy milyen buta szegénykém.
A pánikbetegség sajnos a 21.-dik század legújkeletűbb megbetegedése, bár, hogy őszinte legyek, én soha sem tartottam annak. Van egy olyan feltételezés, hogy az agyban termelődő norepinefrin szintje eltérő lehet, de még ez sincsen teljesen megerősítve. Én, mint eü-s, úgy gondolom, hogy akkor nevezhetünk valamit betegségnek, ha valamilyen szervi eredetű elváltozásról van szó. A pánikbetegség pedig, úgy, mint a depresszió esetében, a lélek, maga a psziché betegedik meg. Nem gondolom úgy, hogy ezeket gyógyszeres terápiával kéne megoldani. Sőt, ki az a hülye, aki gyógyszereket akar szedni? Feleslegesen ne szedjünk semmit sem, hiszen a biológiai folyamatainkra nézve sem a legideálisabb. A pánikroham alatt szorongás, szívdobogásérzet és ehhez hasonló tünetek jelentkezhetnek, amiket a legjobban orvosolni friss levegővel és mozgással lehet. A friss levegő magas oxigén tartalma miatt a pulzus, a vérnyomás és a légzés pár percen belül normalizálódni tud, ami mozgással (vagyis a sétával) fokozható. Nem véletlenül szoktak ablakot nyitni egy rosszullét esetén, függetlenül attól, hogy az illetőnek pánikrohama volt vagy sem. A friss levegő jó a hányingerre, szédülésre, de még a fejfájásra is! A pánikbetegség oka és kialakulása nem szervi elváltozásokban gyökeredzik, hanem a lélekben. Meg kell keresni a gócpontot, hogy mégis mi az, ami ezeket a nagyon szorongásos tüneteket kiváltja, és csak is akkor tud a kedves páciens pontot tenni a végére. A lelkieredetű problémákra pedig egyáltalán nem megoldás a gyógyszerek, nyugtatók szedése. Én pl. emiatt ellenjavallom azt, hogy a depressziósokat antidepresszánsokkal tömjék.
Nem értem miért kell lehülyézni, amikor ő egy szóval sem azt mondta, hogy gyógyszerekkel akarja tömni magát, mindössze azt, hogy nem azért ment el szakemberhez, hogy az azt mondja neki, hogy menjen el egyet sétálni, hanem más segítségre várt. Igen, jó dolog a séta és el is hiszem, hogy segít sok ilyen dolognál, de szerintem ő, aki átéli ezeket a rohamokat, jobban tudja, hogy mi válik be neki és mi nem.
1 felhasználónak tetszik:
Phaedra
2015. május 20. 15:03
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Nagyon sajnálom, de tiszteletet érdemel, mert attól ugyanolyan boldog mint más ember és segíteni akar a sorstársainak.
Respect Zoella!
Respect Zoella!
2015. május 20. 15:07
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (LoveNessa @ 2015.05.20. 13:10)
Nem értem miért kell lehülyézni, amikor ő egy szóval sem azt mondta, hogy gyógyszerekkel akarja tömni magát, mindössze azt, hogy nem azért ment el szakemberhez, hogy az azt mondja neki, hogy menjen el egyet sétálni, hanem más segítségre várt. Igen, jó dolog a séta és el is hiszem, hogy segít sok ilyen dolognál, de szerintem ő, aki átéli ezeket a rohamokat, jobban tudja, hogy mi válik be neki és mi nem.
Nem hülyéztem le senkit, csupán csak megjegyeztem, hogy buta, ennyi. Én nem egy pánikbeteggel találkoztam a munkám során, és a rohamok kezelése kimerült abban, hogy felügyelettel kivittük az erkélyre vagy a kórház udvarára. Szerintem az orvosok, neurológusok nála azért csak jobban tudják, akik konkrétan nem csak tanulták, de még a mai napig is kutatják a "betegség" lefolyását, illetve prognózisát. A butának meg azért tituláltam, mert nem úgy jött le a nyilatkozatából, mintha konyítana bármit is az emberi szervezet anatómiájához.
2015. május 20. 15:29
|
rammievengeance |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.09. Hozzászólás: 2007 Csatolások: 5022 Azonosító: 227324 offline
|
Szerencsére nekem soha nem voltak pánikbetegségre utaló tüneteim, igaz, hogy nagy tömegben én sem érzem fényesen magam, de ez másra vezethető vissza nálam. Eddig nem tudtam, hogy neki is ilyen problémája van, de örülök, hogy végre egy komolyabb dologról is olvasok Zoe-val kapcsolatban, mert általában ott ragadok le, hogy milyen sminket készített, stb. Nekem sosem volt szimpatikus, de ez plusz pont, hogy próbál segíteni a hozzá hasonlókon.
2015. május 20. 16:20
|
|
dviki022visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.02.25. Hozzászólás: 291 Csatolások: 300 Azonosító: 240788 offline
|
én csak akkor szorongok nagyon, ha egy idegen közösségbe kerülök, na akkor rettentően kellemetlenül érzem magam... és amikor reggelente elmegyek a teli buszmegálló előtt, még járni is elfelejtek... mi lesz velem amikor jövőre már én is ott fogok köztük állni..
2015. május 20. 16:32
|
|
EmmaOliviaHolt |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.12.22. Hozzászólás: 755 Csatolások: 71 Azonosító: 237600 offline
|
Ez nagyon kedves volt tőle!
2015. május 20. 16:37
Nem gondoltam volna, hogy ő is a pánikbetegséggel küzd. Pár ismerősöm, köztük a testvérem is ebben szenved, és körülbelül ugyanúgy írja körül, mint Zoella. Tényleg nehéz megérteni ezt a betegséget, hiszen olyan, mintha minden ok nélkül jönne, pedig valami régebbi rossz emlék, trauma okozza. Nehéz együttérezni a pánikbeteg emberekkel, ugyanis sokan nem tudnak elképzelni egy ilyen helyzetet. Sajnálom szegényt, biztos nagyon rossz lehet.
2015. május 20. 16:40
Jézus ereje. Nem tudom, a kiscsaj mit képzel bele a betegségébe, ami feljogosítaná az egészségügyben dolgozókat az "empatikus" viselkedésre, ellenben amennyiben ezzel a dumával állt elő valamennyinél, csoda hogy szépen alássan rá nem vágták a rendelőajtót. Azért ne akarjon már egy orvos fejével gondolkodni,hogy mi tesz jót, illetve rosszat a szervezetének a pánikbetegséggel kapcsolatban,amikor gondolom én, talán még Wikipédia-szintű fingja sincs a dolgokról.
jöttem én okoskodni, nem kell kérni...
jöttem én okoskodni, nem kell kérni...
2015. május 20. 17:33
Szerintem jó dolog, hogy ezt teszi, ezzel is segít másoknak!
2015. május 20. 18:16
|
|
laaura_loveTe voltál a béke az örök háborúban! |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.07. Hozzászólás: 2036 Csatolások: 0 Azonosító: 227220 offline
|
Kedves tőle!
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.
Véget ér a Waverly hely: Az új varázslók
Véget ér a Waverly hely: Az új varázslók
Selena Gomez azonban visszatér.