Starity

Gyűlölködés elleni edukációs kampánnyal jelentkezik a Disney

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. május 06. 21:11 #41
- törölt felhasználó -    
Amanda Todd! Úristen! Én elsírtam magam! Hogy lehetnek az emberek ennyire, ennyire... nincsenek erre szavak. sad.gif
2015. május 06. 21:41 #42
CoLayla
CoLayla
visszatérő vendég

StátuszTökéletes vagyok, mert vannak hibáim!!!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 323
Csatolások: 2
Azonosító: 228081
Igen, sajnos ez tényleg igaz. Sajnos vannak emberek akik terrorizálják a másikat, és egyáltalán nem gondolnak a következményekre.
2015. május 06. 21:51 #43
vamphanna
vamphanna
vámpircsaj ;)

StátuszMinden,ami vámpir es misztikum.:)
Hozzászólás: 2339
Csatolások: 1
Azonosító: 165036
Sok ilyen kampany kene,mert sajnos sok ilyen online gyulolkodo van. Konnyu a szamitogep kepernyoje mogul utalkozni.
2015. május 06. 22:00 #44
Csillámpóni_
Csillámpóni_

StátuszRitkán használom, szóval sry ha nem válaszolok!
Hozzászólás: 715
Csatolások: 2
Azonosító: 225146
habibi teljesen igazad van meghajolo.gif meghajolo.gif
2015. május 06. 23:17 #45
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Én nemrégebben eldöntöttem, hogy a leendő gyermekem csak is kizárólag akkor lehet internet és okostelcsi közelében, ha minimum elérte a tíz éves kort. A probléma itt igazából abban gyökeredzik, hogy az adott gyermek, illetve tinédzser valami okból kifolyólag képtelen feldolgozni azt az ellen véleményt, ami esetleg őt (mint a fizikai megjelenését egy fénykép alapján) vagy éppen az általa publikálandó dolgot érinti. Én speciel már tíz kerek éve vagyok jelen az online világban aktívan, és mindig tagja voltam starityhez hasonló fórumoknak. Rengeteg vitába keveredtem már, olykor-olykor el is durvultak, de ettől függetlenül eszembe sem jutott soha az, hogy én most felakasszam magamat emiatt. Alapvetően tizenhárom évesen csöppentem bele a dolgok sűrűjébe, szóval azért rendelkeztem valamelyest szövegértelmezési, fogalmazó képességgel és valamilyen értelmi szinttel is. Ám van amikor belefutok ezen a site-on is olyan adatlapokba, ahol az egyén alig múlt el 9-10 éves. Én ilyen idős koromban még Barbie-ztam, bunkert építettem a húgommal, hulahopp karikáztam, meséket néztem és könyveket olvastam. Manapság meg mit csinál egy tíz éves? Ha nem az asztali számítógépe vagy a laptopja előtt ül, akkor még evés közben is az okostelóját nyomkodja. Ez is hatalmas probléma. Olyan ingerszegény környezetben cseperednek fel a mai gyerkőcök, hogy emocionálisan ennyire érzékennyé válnak. Erről pedig javarészt a szülők tehetnek, megint csak. Tapasztalataim szerint napjainkban a szülők többsége azért vállal gyermeket, hogy elmondhassa, neki van. Egyébként nem neveli, le sem sz*rja, sokszor az sem izgatja, ha a (kis)gyereke a kórházban betegen fekszik egyedül, hiszen addig sem kell vele foglalkozni. Ha meg hajlandó a gyermekét meglátogatni, akkor hozzáb*szza a telefont vagy a tabletet, hogy még véletlenül se kelljen időt pocsékolnia rá. Szerintetek az ilyen anya hogyan viselkedik otthoni környezetben, ha ezt egy gyermekkórházban megteszi? Lehet, hogy fele annyit sem "foglalkozik" vele, mint amennyit odabent. Ilyenkor pedig azzal sem törődnek túlzottan, hogy a csemete miket böngészget az interneten, ami megint csak hatalmas hiba. Igen is valamilyen szinten kontrollálni kell azt, hogy miket nézeget a neten, bár én nekem pl. soha sem ellenőrizték a szüleim a böngészési adataimat vagy éppen az e-mailes, MSN-es üzenetváltásaimat. Hogy őszinte legyek, ez egy borzasztóan komplex dolog, amiben java részt a szülői felelőtlenség és a nevelés hiánya játszik fontos szerepet. Szvsz még a mai napig képtelen vagyok komolyan venni ezt a témát, de, ha tényleg ennyi öngyilkosság tudható be az online bántalmazásnak, akkor sajnos beszélni kell róla. Úgy gondolom, hogy a verbális bántalmazások egy iskolai közösségben, ahol szemmel láthatóan tényleg megalázzák a gyermeket, sokkal nagyobb problematikának gondolom, mintsem azt, amire eme cikk reflektál. Átéltem általános iskolában a kiközösítést, és az a négy év, amikor minden egyes szünet a megalázásomról szólt, jobban megviselt lelkileg, mint az, hogy elküldtek a k*rva anyjába neten. Érdekes, hogy a mai világ szó szerint inverze lett annak, ami egy évtizede volt. És ezt mondom én, aki hamarosan a huszonnegyedik életévét tapossa, szóval még azt sem lehet mondani, hogy a XX.-dik században lettem volna tinédzser.
1 felhasználónak tetszik: habibi
2015. május 07. 00:01 #46
Sue18
Sue18
új tag
Hozzászólás: 85
Csatolások: 0
Azonosító: 182326
a sok gyűlölködés azért megy egyes forumokon akár itt is mert az emberek többségének nincs jobb dolga, ha valakit vagy valamiről nem szeretnék olvasni arra nem kattintok rá mert ha úgy se szeretem akkor minek? csak bosszantanám magam és főképp a másokat a comentekkel és ezért is csak olyan oldalakat látokat és olyan személyekről olvasok el bármit is akiket szeretek
2015. május 07. 00:02 #47
Sue18
Sue18
új tag
Hozzászólás: 85
Azonosító: 182326
*és csak olyan oldalakat látogatok* - bocsi a helyesírási hibáért
2015. május 07. 02:06 #48
lola97122
lola97122
×Jigoku Shoujo×

Státusz"Ha kedves vagy másokhoz, akkor nem leszel az emberiség legalja."
Hozzászólás: 3206
Csatolások: 685
Azonosító: 143769
Idézet (habibi @ 2015.05.06. 20:32)

A kampány alapvetően nem rossz, de szerintem a probléma nem itt kezdődik. Vannak eszetlen emberek, akik nem gondolkodnak, mielőtt bármi rosszat írnának az interneten, és vannak ideggyenge emberek, akik ezeket magukra veszik. Egyiknek sem kell lenni, ennyi az egész. Valóban, nem kell gyűlölködni, de az a helyzet, hogy az antipátia az emberiségben mindig is ott lesz, az internet maximum csak rontott a helyzeten.
Oda kell figyelni a sok eszetlen kölyökre. Nem kell éjjel nappal a másikat lesni, kiakadni, vagy átbőgn egy éjszakát, mert valakinek éppen nem vagyunk szimpatikusak. 

Én is pontosan ezt akartam mondani, hogy ez a probléma nem az interneten gyökerezik - ott csak nagy mértékben terjed - hanem eleve ott van az emberekben, illetve egyik ember tanulja a másiktól.
2015. május 07. 07:00 #49
drfan
drfan
President Laura Roslin

StátuszI wish you all a merry and a happy!
Hozzászólás: 1283
Azonosító: 164095
Kedves Sue18, szeretnék egy kommentet idézni innen, mert valószínűleg nem olvastad el.
ja, és habibi írta.
"Na, ezt pont ide, a Starityre kellett kitenni, ezért hatalmas taps!
Már csak azért is, mert a sok kedves felhasználó (és igen, javára itt) néha egy-egy kedvence miatt küldi a másikat a hóhérhoz. Komolyan, ezen az oldalon több gyűlölködést láttam véleményeltérések és nézetkülönbözetek miatt, mint az összes többi máson együttvéve.
Remélem, pár felhasználó nem csak a "hasznos", "jajj de cuki", és "tök jó"-ig jut el, hanem odáig is, hogyha a kedvencére negatív komment érkezik, nem szitkozódik, és kívánja a másik halálát. "

Ez csak egy része a kommentnek, de tessékcsak. Szerintem az, ha simán csak véleményezünk valamit vagy valakit, azt tök felesleges magadra venni. Nem mondom, hogy ha John Cleesről vagy Jodie Fosterről mondana valaki hülyeségeket, az nem zavarna egy kicsit sem, de nem mennék főbelőni magam. Nincs min kiakadni, amíg nem téged támadnak. Ha én nem szeretem a vándájreksönt, és ezt akárhol ki merem fejteni, akkor jönnek is a kommentek, hogy "hogy mered" "ők a legjobbak, bazdmeg húzz a p.csába". Az internet az egyetlen hely, ahol valóban van szólásszabadság, de ha mersz valamit mondani, leszólnak.

Tudjátok mit? Próbálkozzunk ehhelyett (a kampány helyett) azzal, hogy mind megpróbálunk hosszú, jól kifejezett kommenteket írni. Írjunk értelmesebben, és "zaklatás" is kevesebb lesz. Nem baj, ha nem értünk egyet, de akkor írjuk le véleményünket egy olyan formában, ami nem sérti a másikat, akármelyik félről is van szó. Többet érünk ezzel, mint bármilyen kampánnyal.
2015. május 07. 13:36 #50
Diuska12
Diuska12

Státusz" A mai lányok nagyon szépek, de egy vizes zsepi csúnyává teheti őket!xD"
Hozzászólás: 646
Azonosító: 203688
Beyla teljesen igazad! Jók a meglátásaid.!!!!!
2015. május 07. 15:14 #51
ibbi427
ibbi427

Státusz,,Wer kämpft, kann verlieren, aber wer nicht kämpft, hat schon verloren!"
Hozzászólás: 889
Azonosító: 233100
Én teljesen átérzem azt,amikor te vagy a célpont!Nagyon fáj és a legrosszabb benne az,hogy senki sincs melletted(családodon kívül).Olyan dolgokra kényszerítenek az osztálytársaim(zaklatók)hogy ismerjek be olyan dolgokat amiket nem tettem sad.gif
2015. május 07. 17:37 #52
nelli29
nelli29

StátuszEngem csak néztél,de sosem láttál...
Hozzászólás: 705
Csatolások: 41
Azonosító: 236410
Ez a videó rémes hogy evvel az ártatlan lánnyal mit tettek..Eldöntöttem a gyerekemnek(jó pár évet még várhatok erre)nem lesz facebookja,és én sem akarok SOHA!
2015. május 07. 17:41 #53
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
hihetetlen, mikre képesek az emberek, de ez sokban neveléshiány is, meg egyszerűen ezt látják...mindenki be akar illeszkedni valahogyan, ha máshogy nem megy, olyan lesz mint a többiek esetleg ki is tűnik azzal, hogy embertársait sértegeti. szerintem még mindig igaz az a tény, hogy aki folyton másokat aláz, magával nincsen megelégedve. én sosem lennék képes senkivel bunkózni, egyszerűen annyira távol áll tőlem, még ha valaki nagyon utálna meg keresztbe tenne nekem, akkor se, ez nyilván emberfüggő is egyébként, ki mire hajlamos...
2015. május 07. 18:45 #54
Izzy2011
Izzy2011
visszatérő vendég

StátuszJutyuka vagyok.
Hozzászólás: 156
Azonosító: 204291
1.videó, hááááááát.....nem. nagyon béna néha, életszerűtlen.......nem a találkozás, hanem minden más utánna. Dob kettőt a palánra és egyből, mint jóbarátok vesze a csávó a csajnak egy fél csokit. majd bent, ne haragudj, mire OKé????? MI VAN??? HÁT EZ NEM ÍGY TÖRTÉNNE AZ BIZTOS!
2015. május 07. 19:00 #55
Izzy2011
Izzy2011
visszatérő vendég

StátuszJutyuka vagyok.
Hozzászólás: 156
Azonosító: 204291
miért ismerkedett idegenekkel a neten? miért vetközött? igen eléggé elcseszte....és miért fotózta le a felvágott ereit? és miért nem lett még tényleg öngyilkos? és a szülei miért nem jelentik fel a pasit? és a többi embert mit érdekli ez a csaj? miért verik meg azért, mert megmutta vkinek a melleit? isten a sok hülye meber a földön már nekem fáj. kéne néhány atom bomba robbanás amibe csak a hülye meberek halnak bele (ne keverjük bele szegény állatokat) istenem az ilyen embereket (nem a csajt, őt leszarom) úgy agyon verném egy fogkefével....és ez a világ! szánalmas! szánalmasak vagyunk mi emberek! tényleg annyira gázak vagyunk, hogy sírni tudnék, de minek sírjak ilyen reménytelen barmokért akiknek csak a kínhalált kívánom és semmi mást!
2015. május 07. 21:56 #56
- törölt felhasználó -    
Sosem fogok facebook-ot csinálni magamnak, ebből ezt tudom leszűrni, és örülök h a Disney csatorna ilyenekre is figyelmet fordít! (mármint a stábja)
2015. május 07. 22:15 #57
Sophia E. Bay
Sophia E. Bay
visszatérő vendég

Státuszlet's just die, I say
Hozzászólás: 401
Azonosító: 196242
hát igen, milyen aranyos hogy VÉGRE gondolnak rá.. habár hogy őszinte legyek erre nem is lenne szükség ha a gyerekeket nem arra nevelnék, hogy egymásból viccet csinálni a billentyűzetük mögött ülve jó dolog meg milyen menő.
amúgy sem értem, hogy azok, akik meg ilyen üzeneteket kapnak hogy NEM KÉPESEK LETILTANI A KICSESZETT FELHASZNÁLÓT amikor ebben a mai világban ezt már egy ötéves is két perc alatt megcsinálja.
valamint, nem tudom, hogy az emberek mi szarnak (már bocs) mennek és csinálnak profilokat olyan oldalakon, amiken az emberek többségében meg sem lehet bízni. nem azt mondom, hogy van akár egy is, amelyen még nincsenek pszichopata őrültek. DE HA EGY OLYAN OLDARLA REGISZTRÁLSZ AMIRŐL SEMMIT NEM TUDSZ, MI A FENÉT VÁRSZ, FIAM.
jajjj. nem szabadna mások hülyeségén ennyire felhúznom magam.
2015. május 08. 18:43 #58
- törölt felhasználó -    
Na ilyenkor örülök, hogy nincs facebookom! Ez a video nagyon felkavaró volt!
2015. május 08. 19:55 #59
punigundel
punigundel

Státusz"It's kind of fun, to do the impossible"
Hozzászólás: 807
Csatolások: 31
Azonosító: 213404
Szánalom ez az egész...szegény csaj ezt tényleg elcseszte, de nem ezt érdemelte!!!! Nagyon megrázó videó volt, de örülök, hogy a Disney az ilyenekre is felhívja a figyelmet
2015. május 09. 15:42 #60
- törölt felhasználó -    
Végre valami jót is tesz a disney a gyerekekért...
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!