A tehetséges brit színésznő nem az a félénk virágszál, amikor a feminizmusról és a filmiparban szükséges változásokról beszél.
A teljes cikkhez kattints ide!
Keira Knightley nem tesz lakatot a szájára
2015. április 02. 14:46
|
|
Becka73Queen |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.13. Hozzászólás: 2898 Csatolások: 90 Azonosító: 229376 offline
|
a feminizmus az nem arra szólgál, hogy a nők legyenek a jobbak, hanem arra, hogy egyenlőek legyenek a férfiakkal
1 felhasználónak tetszik:
WhollyGrobanite
2015. április 02. 15:40
|
|
Rory gilmore 12Supportive |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.22. Hozzászólás: 4430 Csatolások: 35 Azonosító: 223039 offline
|
Teljesen igaza van ezért is tisztelem szeretem őt annyira!
2015. április 02. 15:48
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (wiky96 @ 2015.04.02. 13:56)
Jaj, vigyázat, mindjárt jönnek nyáladzani az oldal divat feministái! 
Nekem is pont ez jutott az eszembe.
Annyiban viszont tényleg egyetértek vele, hogy a filmiparban valóban kevesebb a női rendezők száma, viszont az nem igaz, hogy minden nő drámára és romantikára vágyik. A Zero dark thirty című film Jessica Chastain főszereplésével szerintem igen is nagyot ütött, és egyáltalán nem egy romantikus Szerelmünk lapjai fílingű és történetű alkotás, pedig nő rendezte. Nem csak drámában és romantikus filmekben kell gondolkodni, habár igaz, hogy a két nem közül a nők az érzelmesebbek, de szerintem simán össze lehet hozni egy élvezhető akciófilmet női rendezővel is.
2015. április 02. 15:56
Mintha Keira nem tudná, hogy működik a showbusiness Hollywoodban. Azokat a történeteket filmesítik meg, amikre nagyobb igény van, és azok nem a nőkről szoktak szólni. Ha lenne fizetőközönség a női filmekre, többet gyártanának belőle.
WhollyGrobanite
2015. április 02. 16:29
|
|
fanni_györfi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.09. Hozzászólás: 1027 Csatolások: 0 Azonosító: 234293 offline
|
egyetértek
2015. április 02. 16:39
|
|
Leonetta48#ASHTAG |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.12.27. Hozzászólás: 1109 Csatolások: 0 Azonosító: 237848 offline
|
egyetértek BPetra-val
2015. április 02. 17:49
|
|
Violet Hepburnvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.11.23. Hozzászólás: 312 Csatolások: 12 Azonosító: 215707 offline
|
És azt megkérdezhetem a hölgyektől ,hogy milyen is az a "divat feminista" ? Vagy ,hogy lehet egy eszmében/mozgalomban divatból hinni és azt támogatni ?
Mint egy olyan női személy aki szívesen képzeli el a jövőjét a nemzetközi film gyártási pályán (mint író/rendező) igen is ijesztőnek találom ,hogy milyen viszonyok vannak. Kathryn Bigelow (2 oszkárt nyert női rendező) az aki nekem olyan tényleg híres és köztudott nő rendezőnek tűnik. James Cameron volt felesége a wikipédi szerint Kathryn leghíresebb filmje jóval házasságuk előtt született (szerintem a Bombák Földje inkább de ez mindegy) és az oszkárt pedig jóval válásuk után kapta. Plusz még kiemelendő ,hogy nem úgy emlegetik mint "James Cameron volt felesége" hanem mint oszkárdíjas nő rendező vagy a filmjei miatt.
Számomra fordítottja ennek például Sofia vagy Gia Coppola karrierje szerintem nekik igen is számított a Coppola név és egyébként is majdnem minden cikkben megvan jegyezve ,hogy igen ők rokonai Ford Coppolának ami valljuk be khm szóval igen. Arra meg külön kíváncsi vagyok az itteni társaságnak akik kevésbé járatosak filmes hírekben mennyi női nemű rendező jut eszükbe.
A forgatókönyvíró listátok már nem is akarom tudni nem mintha a forgatókönyv írók úgy általában nagy fényt kapnának függetlenül nemtől ami szintén piszok szomorú.
Mint egy olyan női személy aki szívesen képzeli el a jövőjét a nemzetközi film gyártási pályán (mint író/rendező) igen is ijesztőnek találom ,hogy milyen viszonyok vannak. Kathryn Bigelow (2 oszkárt nyert női rendező) az aki nekem olyan tényleg híres és köztudott nő rendezőnek tűnik. James Cameron volt felesége a wikipédi szerint Kathryn leghíresebb filmje jóval házasságuk előtt született (szerintem a Bombák Földje inkább de ez mindegy) és az oszkárt pedig jóval válásuk után kapta. Plusz még kiemelendő ,hogy nem úgy emlegetik mint "James Cameron volt felesége" hanem mint oszkárdíjas nő rendező vagy a filmjei miatt.
Számomra fordítottja ennek például Sofia vagy Gia Coppola karrierje szerintem nekik igen is számított a Coppola név és egyébként is majdnem minden cikkben megvan jegyezve ,hogy igen ők rokonai Ford Coppolának ami valljuk be khm szóval igen. Arra meg külön kíváncsi vagyok az itteni társaságnak akik kevésbé járatosak filmes hírekben mennyi női nemű rendező jut eszükbe.
janet7
2015. április 02. 18:17
|
|
TheTruthAboutLovefolklore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.16. Hozzászólás: 4209 Csatolások: 58 Azonosító: 203823 offline
|
Egyetértek Keira.
2015. április 02. 18:39
|
|
caturdayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.02.17. Hozzászólás: 485 Csatolások: 0 Azonosító: 221365 offline
|
Manapság sem kell szégyellniük magukat a feministáknak, viszont a femináciknak annál inkább (ők inkább lőjék le magukat). A különbség a kettő között pedig az, hogy míg a feministák tényleg az egyenlőségért küzdenek, a feminácik az egyenlőség szót jobbára csak jól menő munkahelyi pozícióknál és fizetésnél használják. És többnyire mindenkire, aki ellent mond velük, rávágják, hogy szexista mocskok.
Példának okáért Rosetta űrszonda landolása, amikor egy idióta femináci lehorda az egyik kutatót, hogy miért vannak nők a pólóján, ez szexista. Ezzel az a húgyagyú r*banc sikeresen elterelte egy történelmi jelentőségű és nem mellesleg tudományi szempontból is fontos eseményről a figyelmet és a palinak nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie (és azok a r*banc feminácik elég rendesen meg is hurcolták amúgy).
Ez feminácizmus, ami idiótaság, semmi köze a feminizmushoz. Aki így gondolkodik, az most legyen olyan kedves és kösse fel magát.
Bár ennek semmi köze most a filmiparhoz, de azért Hollywoodon túl is lehetne tekintenie a feministáknak, mert az igazi elnyomás nem ott kezdődik.
Példának okáért Rosetta űrszonda landolása, amikor egy idióta femináci lehorda az egyik kutatót, hogy miért vannak nők a pólóján, ez szexista. Ezzel az a húgyagyú r*banc sikeresen elterelte egy történelmi jelentőségű és nem mellesleg tudományi szempontból is fontos eseményről a figyelmet és a palinak nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie (és azok a r*banc feminácik elég rendesen meg is hurcolták amúgy).
Ez feminácizmus, ami idiótaság, semmi köze a feminizmushoz. Aki így gondolkodik, az most legyen olyan kedves és kösse fel magát.
Bár ennek semmi köze most a filmiparhoz, de azért Hollywoodon túl is lehetne tekintenie a feministáknak, mert az igazi elnyomás nem ott kezdődik.
WhollyGrobanite
2015. április 02. 20:05
|
|
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline
|
nagyon igaza van!
én is hiányolom,hogy kevés így a női rendező,forgatókönyvíró...stb. és állítólag,ha nő is pl.a rendező kevesebbet kapnak,mint a férfi rendezők...egyenlőség kell gyerekek!
2015. április 02. 20:51
|
|
Nárciszúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.31. Hozzászólás: 70 Csatolások: 0 Azonosító: 195053 offline
|
Jó, hogy vannak ilyen emberek, akik kiállnak, mernek (és tudnak) beszélni, és biztatnak. Sok sikert neki a továbbiakban is, hiszen nem csak kívül csodálatos... hanem belül is!
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.