Jaj. Nézem a sorozatot, mert kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de közel sem felel meg az elvásároknak. A film, amihez ugyan ragaszkodok a könyvken kívül, mert szerintem az ottani szereplőgárda még inkább könyvhű volt, és a Jamie Lily párosért, és Aidan Turnerért pedig egyenesen megveszek, itt mindig van egy kis hiányérzetem.
Magnus és Simon jók, csak úgy, mint a Csontvárosban, remélem lesznek emlékezetes pillanataik, legalábbis úgy értem a készítőknek lesz rá alkalmuk.

Az új Claryt is kedvelem, hihetetlen meseszép a haja, Alec és Isabelle sokkkkkkal de sokkkal jobb, a filmes Isabellet én egy kolostorba tudtam volna elképzelni, de mégis inkább a kettejük ötvözete kellene ide. A filmes Isabelleben nem volt meg az az egoizmus és magabiztosság, mint a sorozatos Emeraude Toubiában, viszont a közönbösség, amit kezdetben mutat Clary felé a megismerkedésükkor, és a rengeteg kétely, belőle hiányzik, amit a filmes Jemima West hihetetlen jól hozott.
De mégis, akik a legjobban idegesítenek, az Luke és Jace.
Most komolyan?! TÁvol álljon tőlem, hogy rasszista legyek, de ennyire ne akarják már módosítani a karaktereket.
Nem értem, hogy kevés volt a színesbőrű szereplő, ezért gyors, hogy ne pereljenek, negatív diszkrimináció miatt, gyors megváltoztattak egy főszereplőt? Ezt egyszerűen nem tudtam hova tenni.
Jace pedig, sírok ahogy meglátom, de nem jó értelemben. Semmi bajom nincs a sráccal, de mindig remélem, hogy valami csoda folytán Jamiet látom a képernyőn. Kapott ő hideget meleget, szerintem Magnuson kívül ő volt a legmegosztóbb karakter,a színészválasztást illetően, de Jmie egyszerűen tökéletes volt. Ahogy az írónő is jellemezte a könyveiben, Jace nem volt az a tipikus helyes srác, sőt, a hegek stb kócos haj miatt, pont nem a szépfiú kategóriába tartozott. VOlt egy kis defektje, aminek Jamie pont megfelelt. Sármos, de nem az a cuki eyecandy típus. Sajnos Dominic pontosan megfelel az előbb leírtaknak, próbálkozik ő nagyon, de számomra még árnyéka sem lehetne Jamienek.
És könyörgöm, a film is megbukott, honnan gondolták h ez majd jó ötlet lesz? Egyszerűen kiderült, hogy ebből nem lehet jól kizhozni az eseményeket, vagy keressenek egy másik forgatókönyvírót. Bár ha az írónő maga vette a kezébe dlgokat csak tudja, hova szeretne kilyukadni, de ha ilyen kutyafuttban halad a sorozat, és ennyire értelmetlenül hladnak az események között, nem is lesz rá alkalma, hogy mondjuk a 2. évadban kiteljesedjen. Értem azt is, hogy nem lehet mindent pontosan áthozni de olyan jelenetek vannak néha, és olyan fontos színészi alakítások meg nem, hogy téptem a hajam. Semmi htásszünet, vagy egy kis lelki sérelem, a változásokra plusz a mágia létezésére adott reakció. Félre ne értsetek, nekem egy pótléknak jó, néha megválok erőszakkal pár hajszálamtól közben, de mindent összevetve élvezem, bár nem azért, mert annyira jó. Az a baj, hogy ilyen színvonallal szerintem kevés lesz egy második évadhoz. Én azért szurkolok, had folytassák már legalább a második könyvig. Bár nem tudom, hogy csak az első könyvet akarják belezsúfolni tizen huszon..valamennyi részbe, vagy már átnyúlnak a Hamuvárosba.
Pozitívum, a lgelső résznél libabőrös lettem, a zene, a karakterek bemutatása, hihetetlen izgi volt, szerintem vag 100x visszatekertem, a zenére pedig rá is kerestem. Igazából akkor annyi elég volt, hogy megfogjanak, a második részben sajnos már nem volt ekkora csodafegyverük.
De amúgy szurkolok is nekik, hátha halad valamerre a sori, örülnék a folytatásnak!