Hivatalos: jön a Jégvarázs második része
2015. március 13. 19:49
|
|
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline
|
Mindig megfogadom, hogy nem olvasom el a kommenteket a cikkem alatt, de sosem tudom betartani. Öreg hiba...
Ne haragudj, előre is elnézést kérek, de a hozzászólásod mellett már nem tudtam elmenni. Oké, mondhatod, hogy neked a Jégvarázs nem tetszik, de azért az igénytelen szót én erősen kerülném. Ez a mese egyáltalán nem igénytelen. A Disney rendelkezik kb. a legfejlettebb és legigényesebb animációs felszereltséggel a stúdiók közül, ami pedig meg is látszik a meséiken. Mind színeiben, részleteiben különbséget lehet tenni közöttük. Ennek a mesének pedig történettől függetlenül kiemelkedő színvonalú a minősége, és ha objektíven megszemléled, ezt még tagadni sem lehet. (És akkor arról még nem is beszéltem, hogy egy-egy meséhez hányféle új programot és technikát dolgoznak ki.)
Remélem tudod, hogy az új mesék közül a Jégvarázs nyúlt leginkább vissza ahhoz az időszakhoz, amit te emlegetsz. Chris Buck volt a Tarzan rendezője, valamint hosszú idő után vettek ismét Andersen-mesét alapul...
Azt hiszem, hogy mivel már azelőtt követtem és szerettem, a történetet, hogy egyáltalán bemutatták volna, jogomban áll legalább egy kicsit is védelmezni. Had tegyem fel a kérdés: csak azért, mert valami sok embernek tetszik, akkor az már "birkaösztön"? Éljünk egy egyszerű példával: én szeretem a kólát, és még tíz ismerősöm szereti a kólát, akkor mi mind birkák vagyunk és csak azért szeretjük, mert mások is?
Nem ugyanolyan birkaösztön-e az, hogy már divat lett szapulni ezt a mesét?
Viszont ha már ilyen bátran kijelented, hogy szinte az összeset láttad, akkor szívesen meghallgatnám a véleményed valamelyik örökzöld klasszikusról, mint a Make Mine Music vagy a Saludos Amigos, esetleg a Mentőcsapat vagy a Fantázia 2000.
Egyébként vicces, hogy éppen a Walt Disney Animationre mondod, hogy "alacsonyabb szinten" van, pedig szárnyal felfelé és bár a szememben mindig is első helyen volt, talán idővel a kritikusok szemében is visszaszerzi a jól megérdemelt pozícióját. (Egyébként jelenleg a Pixar az első, s ha ez így is marad, nem bánom, mert már közel állnak egymáshoz.) Ilyen szempontból akkor már sokkal érdekesebb dolgokat lehetne mondani a többi stúdióról, de nem teszem, mert elfogadom, hogy van, akinek az foglalja el az első helyet a szívében, bár a nyilvános és egyértelmű ócsárolás sem az én műfajom.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a Jégvarázs nyerte az első animációs Oscart a WDAS-nak, de gondolom az Akadémiát is mind elkapta a "birkaösztön". Csak nem értem, hogy ez az állítólagos ösztön akkor az elmúlt években hol volt...
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy én elfogadom azt, ha valakinek nem tetszik ez a mese, de attól még nem kell ilyen szinten ócsárolni és valótlanságot állítani róla.
Idézet (lA-dONNA @ 2015.03.13. 15:01)
A legtöbb filmnek általában, ha nem előre betervezett folytatást csinálnak, nagy bukta a vége, és csak tönkreteszik az alaptörténetet, viszont a Frozen-t tekintve már az első rész is olyan brutálisan rossz és együgyű volt, hogy kíváncsi vagyok, ezt hova tudják tovább fokozni
Nem hinném, hogy a második részben bármi értékelhető is lenne az értelmesebb réteg számára, ha a készítők látják, hogy ez az első részben bemutatott idióta igénytelenség kell a népnek, aminek se füle se farka, és még csak nem is fognak törekedni rá, hogy minőségibbet gyártsanak
Mondjuk szerintem önmagában nem csak a Frozen-el van a baj, hanem a mai Disney mesékkel összességében. Sehol sincsenek már a régi jó '90-es évek vége, 2000-res évek elejei meséiktől, amit nagyon sajnálok :/
Ne vegye magára, aki szereti a Frozen-t, de én, mint aki a régi jó Disney meséken nőtt föl, és szinte az összeset látta és szerette, bátran állíthatom, hogy ez az egyik legrosszabb meséjük, és csak azért lett ilyen sikeres, mert az emberekben nagyban dominál a birkaösztön. "Ha a másik 100-nak tetszik, akkor tetszik nekem is", és így tovább
" És mondjuk tudom, a valódi célközönség a gyerek generáció, így sem tartom helyesnek, hogy egyre igénytelenebbek a mesék, mert így csak az ő jellemüket befolyásolja, és rekednek meg végül egy alacsonyabb szinten, aztán már nem is lesz igény másmilyenre, csak az ennél is egyszerűbbre, bugyutábbra 
Ne vegye magára, aki szereti a Frozen-t, de én, mint aki a régi jó Disney meséken nőtt föl, és szinte az összeset látta és szerette, bátran állíthatom, hogy ez az egyik legrosszabb meséjük, és csak azért lett ilyen sikeres, mert az emberekben nagyban dominál a birkaösztön. "Ha a másik 100-nak tetszik, akkor tetszik nekem is", és így tovább
Ne haragudj, előre is elnézést kérek, de a hozzászólásod mellett már nem tudtam elmenni. Oké, mondhatod, hogy neked a Jégvarázs nem tetszik, de azért az igénytelen szót én erősen kerülném. Ez a mese egyáltalán nem igénytelen. A Disney rendelkezik kb. a legfejlettebb és legigényesebb animációs felszereltséggel a stúdiók közül, ami pedig meg is látszik a meséiken. Mind színeiben, részleteiben különbséget lehet tenni közöttük. Ennek a mesének pedig történettől függetlenül kiemelkedő színvonalú a minősége, és ha objektíven megszemléled, ezt még tagadni sem lehet. (És akkor arról még nem is beszéltem, hogy egy-egy meséhez hányféle új programot és technikát dolgoznak ki.)
Remélem tudod, hogy az új mesék közül a Jégvarázs nyúlt leginkább vissza ahhoz az időszakhoz, amit te emlegetsz. Chris Buck volt a Tarzan rendezője, valamint hosszú idő után vettek ismét Andersen-mesét alapul...
Azt hiszem, hogy mivel már azelőtt követtem és szerettem, a történetet, hogy egyáltalán bemutatták volna, jogomban áll legalább egy kicsit is védelmezni. Had tegyem fel a kérdés: csak azért, mert valami sok embernek tetszik, akkor az már "birkaösztön"? Éljünk egy egyszerű példával: én szeretem a kólát, és még tíz ismerősöm szereti a kólát, akkor mi mind birkák vagyunk és csak azért szeretjük, mert mások is?
Nem ugyanolyan birkaösztön-e az, hogy már divat lett szapulni ezt a mesét?
Viszont ha már ilyen bátran kijelented, hogy szinte az összeset láttad, akkor szívesen meghallgatnám a véleményed valamelyik örökzöld klasszikusról, mint a Make Mine Music vagy a Saludos Amigos, esetleg a Mentőcsapat vagy a Fantázia 2000.
Egyébként vicces, hogy éppen a Walt Disney Animationre mondod, hogy "alacsonyabb szinten" van, pedig szárnyal felfelé és bár a szememben mindig is első helyen volt, talán idővel a kritikusok szemében is visszaszerzi a jól megérdemelt pozícióját. (Egyébként jelenleg a Pixar az első, s ha ez így is marad, nem bánom, mert már közel állnak egymáshoz.) Ilyen szempontból akkor már sokkal érdekesebb dolgokat lehetne mondani a többi stúdióról, de nem teszem, mert elfogadom, hogy van, akinek az foglalja el az első helyet a szívében, bár a nyilvános és egyértelmű ócsárolás sem az én műfajom.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a Jégvarázs nyerte az első animációs Oscart a WDAS-nak, de gondolom az Akadémiát is mind elkapta a "birkaösztön". Csak nem értem, hogy ez az állítólagos ösztön akkor az elmúlt években hol volt...
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy én elfogadom azt, ha valakinek nem tetszik ez a mese, de attól még nem kell ilyen szinten ócsárolni és valótlanságot állítani róla.
2015. március 13. 19:50
A film eredeti koncepcióját már letudtuk a legelső részben. Nem vagyok rajongója a filmnek, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel tudnak előrukkolni még ezek után.
2015. március 13. 20:33
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Nem vagyok nagy mesenéző, de időnként imádok gyerek lenni, és megnézni egyet-egyet. Megnéztem a Frozent is, és tetszett. Kedves, aranyos mese. Nem értem egyesek miért ócsárolják. Bugyuta? miért, mit várnak egy mesétől? Drámát? világmegváltást? Mese, az mese. Nem tudják mit jelent, nézzenek utána, ott a google, meg a wikipedia. Én nem a rajzfilmek nézésére használnám a birkaösztön szavakat. Nézzetek körül az itteni cikkekben. Imádnak szapulni mindent, mégis megnézik, meghallgatják, csak hogy utálkozzanak. Ahelyett hogy elmennének mellette. De neeem. Muszáj hozzászólni. Na EZ a birkaösztön.
Egyébként amit én nagyon unok, az az, hogy egyesek abban élik ki magukat, hogy a rajzfilmhőseinket teljesen más köntösben képzelik el. Lerajzolják Mileyként, Victoria Secret angyalaként, csak hogy néhányat említsek, de ennél vannak sokkal betegebb elképzelések is.
Egyébként amit én nagyon unok, az az, hogy egyesek abban élik ki magukat, hogy a rajzfilmhőseinket teljesen más köntösben képzelik el. Lerajzolják Mileyként, Victoria Secret angyalaként, csak hogy néhányat említsek, de ennél vannak sokkal betegebb elképzelések is.
2015. március 13. 21:07
|
Stay Strong Bogi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.23. Hozzászólás: 553 Csatolások: 861 Azonosító: 190255 offline
|
A Frozen egy kifejezetten jó és gyönyörűen megcsinált mese, így én se mondhatom rá,hogy nem szeretem. Hiszen igenis a mai napig hallgatom a dalokat, és sokszor belenézek a filmbe, mivel tényleg van tanulsága és nem lett egy összecsapott szenny film.
De én úgy vagyok vele,hogy amit egyszer elértek azt másodszorra nem lehet. A legtöbb filmnél (aminek nincsen folytatása, egyszerűen csak az első után kitalált az egész) ez így van,hogy az első sikerei után a második -esetlegesen harmadik- már teljesen bukta lesz. Sok kivétel van, nem húzom le előre a Frozen 2.-t se, de a legtöbb mesénél mindig és örökre az első rész a legjobb.
(hú de szép fogalmazás lett "irónia")
De én úgy vagyok vele,hogy amit egyszer elértek azt másodszorra nem lehet. A legtöbb filmnél (aminek nincsen folytatása, egyszerűen csak az első után kitalált az egész) ez így van,hogy az első sikerei után a második -esetlegesen harmadik- már teljesen bukta lesz. Sok kivétel van, nem húzom le előre a Frozen 2.-t se, de a legtöbb mesénél mindig és örökre az első rész a legjobb.
(hú de szép fogalmazás lett "irónia")
2015. március 14. 07:53
|
|
silentgirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.28. Hozzászólás: 211 Csatolások: 302 Azonosító: 223329 offline
|
Tetszett az első rész... bár ritkán nézek ilyesmit,ugyhogy várom a másodikat is!
2015. március 14. 08:27
Az első rész nem volt rossz. Anya tuti elfog rá rángatni, ő a legnagyobb Disney fan az egész családban.
2015. március 14. 18:23
|
|
Hana-chanxX.ɪᴅσʟ ♕ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.31. Hozzászólás: 3402 Csatolások: 265 Azonosító: 239786 offline
|
Szerintem nagyon aranyos lett, várom már a folytatást. :3 <3
2015. március 14. 18:29
|
lA-dONNA |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.05. Hozzászólás: 2930 Csatolások: 110 Azonosító: 144776 offline
|
Idézet (Lindsay019 @ 2015.03.13. 19:49)
Mindig megfogadom, hogy nem olvasom el a kommenteket a cikkem alatt, de sosem tudom betartani. Öreg hiba...
Ne haragudj, előre is elnézést kérek, de a hozzászólásod mellett már nem tudtam elmenni....
Ne haragudj, előre is elnézést kérek, de a hozzászólásod mellett már nem tudtam elmenni....
Oké, lehet igazad neked is, és ahogy te is, én is kifejtettem a véleményem, nekem pedig ez. A képi világáról csak annyit, hogy amikor néztem a Jégvarázst, az első 5 percében már az is szemet szúrt, hogy animációs filmhez képest milyen gyengén van megcsinálva, valahogy nekem nagyon szemet szúrt. Mondjuk régebbről egy Szörny Rt., Némó nyomában, vagy akár egy Toy Story is (ami még a Disney első animációs filmjei közt volt) is jobb képi világgal rendelkezett... szerintem. Plusz pl. egy Dream Works manapság sokkal jobb animációkat csinál, de kinek a pap...
Lehet visszanyúlt a régi időkhöz az alapvonala a mesének, hogy királylányos, kastélyos stb. témája volt, viszont ebből is érződött, hogy míg ezt a műfajt régen jól csinálták, addigra ma már kifulladt, lásd Frozen. Nekem ez az 'Ami nem megy, ne erőltessük' kategória. A történetnek van mondani valója, oké, ami igazából az összes többinek; család, barátok, szeretet, stb., blah blah, amit természetesen nem is szidnék, mivel ez egy szép üzenet, és a mesék legtöbbje erről szól, a Frozen azonban csak ezt az egészet is odanyomta az arcunkba anélkül, hogy igazán mélyebből merítkezett volna, vagyis szerintem ilyen szempontból is egyszerű és felszínes. Éppen ezért is támadom, és nem értem az emberek miért szeretik már már hisztérikusan, amikor Disney mesék közül is a gyengébb kategóriába van benne, és az előbb említett érvek mellett még csak nincs is benne humor, elfogadható magyarázat (mint pl. hogy Elsa-nak miért van a fagyasztós képessége és akkor mondjuk Annának miért nincs valami, hogy jönnek a képbe azok az idióta trollok, stb.), mindent csak úgy elénk raktak, ok nélkül összezsúfolva, és értem én, hogy mese, ne keressünk benne realitást, de kis ésszerűség és magyarázat lehetne benne. Éppen ezért is mondtam, hogy se füle, se farka. Ami mellesleg tényleg nem zavarna, mert általában ha látok egy kevésbé tetsző filmet, mesét, csak elkönyvelem magamban, és tovább lépek. De a Frozenen már nem tudok, mert nem is maga a mese idegesít már, hanem az emberek mértéktelen őrjöngése és dicsérése a mese irányába, ami nem kicsit túlzás, amikor szerintem vannak (akár mai) mesék is, amik sokkalta jobbak, és jobban megérdemelnék ezt a figyelmet. És mondjuk ha eszembe jut, vannak a rajongók között olyanok, akik mondjuk elváltak a Frozen miatt, már meg sem kérdőjelezem milyen fajta réteg vevő erre a mesére...
Az Oscar-os részhez érve pedig szerintem arra a díjátadóra már rég nem érdemes hagyatkozni, eléggé elfogultak mindenben az utóbbi években, és nyilván a díjat is csak azért ítélték meg a filmnek ebben a kategóriában, mivel látták a történetre nem igen lehetne díjat adni, ezért adtak egyet az animációjára, hogy lenyugodjanak a kedélyek, mert különben a sok elvakult Frozen fan hőbörgött volna.
A birkaösztönről meg csak annyit: nem tudom miért minősül annak, ha valaki nyíltan kiáll a véleménye mellett. Sokkal inkább birkaösztönnek tartom azt, ha valaki csak azért is bevédi a mesét, hogy a másik 50 is ott ujjongjon neki, és akkor együtt köpködhessék azt, aki csak egy rossz szót is mer szólni imádott művükre. Ez akkor már közelebb van a birkaösztönhöz
Egy szó mint száz, ez a második rész is csak marketing fogás, látván, hogy mennyire megragadta az embereket ez az egyszerű mese, és majd még egy dupla ennyire együgyű, összecsapott történetet kapunk, benne megjegyezhetetlen monológokkal, tucat betétdalokkal, aminek egyedi dallama vagy megjegyezhetősége nincs, indokolatlan történésekkel, és jellegtelen szereplőkkel, mert a nép úgyis megkajolja, így a készítőkhöz meg már megint úgy csurog be a bevétel, hogy még csak meg se kellett erőltessék magukat.
2015. március 15. 18:00
|
|
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline
|
lehetett tudni,hogy jön a második rész...
Kapcsolódó sztárok
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.

0 felhasználónak tetszik: