A Walt Disney Animation Studios 56. egészestés filmje.
A főszereplő Moana Waialiki, aki rajong a tengeri utazásokért, egyben a navigátorok vezetőjének egyetlen lánya. Mikor családjának szüksége van rá, Moana nagy utazásra indul. A filmben találkozhatunk majd mitológiákból vett félistenekkel (pl. Maui) és szellemekkel is.
Várható USA bemutató: 2016. november 23.
Rendezők: Ron Clements és John Musker
Sajnálom hogy nincs még erről a filmről cikk vagy bővebb fórum, hol a hype?? Új Disney hercegnőt kapunk, emberek! Moana hangszinkronjának a neve egyébként Auli’i Cravalho, aki egy 14 éves Oahu-i lakos. Jó látni Óceániai/Polinéziai karaktereket meg színésznőket a Disney-ben, már túl rég volt a Lilo & Stitch. Azt is jó látni hogy Moana nem egy tipikus sápadt csontkollekció mint a többi Disney hercegnő. Alig várom!
Úgy tűnik, hogy a film itthon is a Vaiana címet kapja. Elsőként Spanyolországban változtattak címet, majd Olaszországban, de most minden jel arra mutat, hogy Európa-szinten névváltoztatást kap a polinéz Disney-hercegnő. Igen, ez a név ugyanis a Moana helyettesítője, és nem másra vagy helyre utal. Csak azt nem értem, miért nem lehet nálunk is Oceánia, mint az olaszoknál, és akkor Moana megtarthatná a nevét... ráadásul 2 néven futattni egy hercegnőt...
Már a Zootopiánál sem értettem ezt a húzást, de most még inkább összezavarodtam. Miért nem lehet csak egyes országokban változtatni, miért kell akkor már egész Európának emiatt szívnia?
A hazai bemutató egyékbént persze még mindig egy héttel később, vagyis 2016. december 1-jén esedékes. Pedig örülnék, ha a mesékre is vonatkozna a tiltás felengedése...