10 kihalt állat - nagymacskák
2015. február 01. 22:16
|
|
Leonetta48#ASHTAG |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.12.27. Hozzászólás: 1109 Csatolások: 0 Azonosító: 237848 offline
|
Nagyon cukik!!!Kár,hogy kihaltak
2015. február 03. 18:55
|
|
Vilu459 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.30. Hozzászólás: 557 Csatolások: 0 Azonosító: 233969 offline
|
Ilyenkor csak gratulálni tudok az emberiségnek! Miért volt erre szükség? Nem az összes kihalt állat az ember miatt halt ki, de egy csomó igen. Szomorú, hogy az emberek ilyesmire is képesek.
Katy Perry Fan, igazad van.
Katy Perry Fan, igazad van.
2015. április 05. 22:09
|
|
Lázár Szendiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.02. Hozzászólás: 93 Csatolások: 0 Azonosító: 228651 offline
|
Katy Perry Fan annyira igazad van
2016. május 04. 21:28
|
ármin12345új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.12.20. Hozzászólás: 84 Csatolások: 0 Azonosító: 252433 offline
|
Tigris oroszlán és leopárd még van nem? Én nem szomorkodom. Jó cikk lett
2017. február 08. 14:54
|
albertoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.02.08. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 262382 offline
|
Én személy szerint kikérem magamnak, hogy felelőssé tegyenek más emberek hülyeségéért! Én nem vagyok felelős egyik itt említett faj kihalásáért sem, annál is inkább, mert kihalásukkor még nem is éltem!
Egyébként meg eléggé nehezemre esik elképzelni, hogy pár ezer vagy tízezer pattintott kövekkel és hegyes fabotokkal felszerelt legény pár száz év alatt kiirtotta írmagostul a sok millió év alatt kialakult, több jégkorszakot túlélt nagymacskákat (barlangi oroszlánt Eurázsiában vagy smilodont, miracinonyxet és amerikai oroszlánt Észak-Amerikában). És persze maradt még erejük kiirtani a pleisztocén megafauna jelentős részét: a mamutot, a gyapjas orrszarvút, az óriásszarvast, barlangi medvét... Bezzeg Afrikában, ahonnan (elvileg) az ember származik! Ott nem sikerült ez a "merénylet". És azóta, dacára a gyilkos fegyverek óriási fejlődésének, vidáman él az orrszarvú, az elefánt vagy az oroszlán, a leopárd és a gepárd. Ha mégis így volt, akkor minden tiszteletem azoké a fiatalembereké, akik kövekkel és kihegyezett karókkal mentek neki ezen igencsak veszélyes nagyvadak tömegeinek! Szóval, iróniát félretéve, eljutottunk arra a szintre, hogy az élőhelyek beszűkülésének és a hatékony fegyvereknek és segédeszközöknek köszönhetően tényleg komoly veszélyt jelent az "ember" ezekre a fajokra. De itt emberek kis csoportjáról van szó, mert viszonylag kevesen vadásznak ezekre az állatokra, és keveseknek hízik a pénztárcája az elorozott földekből. Legalább ennyi ember vesz részt a fajok megmentésében közvetve vagy közvetlenül, és -szerintem- többen támogatják a rezervátumokat, még ha csak úgy is, hogy vesznek jegyet egy szafarira.
Egyébként meg eléggé nehezemre esik elképzelni, hogy pár ezer vagy tízezer pattintott kövekkel és hegyes fabotokkal felszerelt legény pár száz év alatt kiirtotta írmagostul a sok millió év alatt kialakult, több jégkorszakot túlélt nagymacskákat (barlangi oroszlánt Eurázsiában vagy smilodont, miracinonyxet és amerikai oroszlánt Észak-Amerikában). És persze maradt még erejük kiirtani a pleisztocén megafauna jelentős részét: a mamutot, a gyapjas orrszarvút, az óriásszarvast, barlangi medvét... Bezzeg Afrikában, ahonnan (elvileg) az ember származik! Ott nem sikerült ez a "merénylet". És azóta, dacára a gyilkos fegyverek óriási fejlődésének, vidáman él az orrszarvú, az elefánt vagy az oroszlán, a leopárd és a gepárd. Ha mégis így volt, akkor minden tiszteletem azoké a fiatalembereké, akik kövekkel és kihegyezett karókkal mentek neki ezen igencsak veszélyes nagyvadak tömegeinek! Szóval, iróniát félretéve, eljutottunk arra a szintre, hogy az élőhelyek beszűkülésének és a hatékony fegyvereknek és segédeszközöknek köszönhetően tényleg komoly veszélyt jelent az "ember" ezekre a fajokra. De itt emberek kis csoportjáról van szó, mert viszonylag kevesen vadásznak ezekre az állatokra, és keveseknek hízik a pénztárcája az elorozott földekből. Legalább ennyi ember vesz részt a fajok megmentésében közvetve vagy közvetlenül, és -szerintem- többen támogatják a rezervátumokat, még ha csak úgy is, hogy vesznek jegyet egy szafarira.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

0 felhasználónak tetszik: