Starity

Sikeres évet zárt Leiner Laura

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. december 22. 17:28 #21
ciel
ciel
Carat
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2897
Csatolások: 0
Azonosító: 163123
Az a legnagyobb bajom Laurával, túl azon, hogy klisés a könyvei (a SZJG óta minden megjelent könyvét olvastam, mazochista vagyok, tudom), hogy nem fejlődött egy fikarcnyit sem. Ugyanolyan semmilyen a fogalmazásmódja, mint a SZJG-ben, és lehet, hogy különbözőek a főszereplői, de nagyon egy kaptafára mennek. Az se tetszik, hogy olyan nagy hangsúlyt fektet, hogy reklámozza a márkákat, mintha attól kevesebb lenne a könyv, hogy nem szerepel benne a Converse, a Pepsi, a Facebook, satöbbi. Ráadásul Laura szereplői mindent abban mérnek, hogy ki mennyire sikeres a neten, kinek mennyire "pörög a facebook fala", ahogyan ő szokott fogalmazni.
Tudom, hogy nem az a célja, hogy tanítson a műveivel (ugyan, hogyan is tudna), de a legnagyobb hibát mindig azzal követi el, hogy a szereplői folyamatosan ítélkeznek. Olyan mondatokat ad a szájukba, amiket szerintem végig se gondol, csak jópofának tartja. Mindig eljátssza azt a kártyát, hogy milyen eredeti az ő szereplője, hogy kilóg a sorból, nem olyan, mint az átlag tini, de a főszereplők olyan könnyedén néznek le másokat, olyan könnyedén mondanak ítéletet a másikról. Ha tiniknek ír valaki könyvet, nagyon nem így kéne.
Annyi az egész, hogy pénz van benne, mert Laurának most van egy neve, ami "menő", meg sokat lehet vele kaszálni, de nincs mögötte olyan érdem, amire azt mondanám, hogy rendben, megérdemli ezt a nagy felhajtást. Túlértékelt, és valószínűleg azok, akik olyan húdejó írónak tartják, még nem fogtak a kezükbe normálisabb kaliberű könyvet. Nem az a baj vele, hogy nem szépirodalmi, mert szórakoztató irodalmat is lehet igényesen írni. Na ez az, amire ő nem képes.
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2014. december 22. 18:07 #22
fanni_györfi
fanni_györfi

StátuszNow you see me, now you don't
Hozzászólás: 1027
Azonosító: 234293
szeretem laura könyveit DE tényleg mindig egy olyan tulajdonsággal emeli ki a főszereplőt amitől nem lesz anyira érdekes (pl szjg), és tudom h pont az a célja h milyen izgalmas (?) lehet egy szürke lánynak az élete, mert majd a többi szereplő elmondása szerint tök átlagos lányra figyel fel a legjobb pasi a gimiben. szerintem egyébként sincsen a gimiben ilyen hierarchia, mert egyszerűen nincs, vannak aki menők és ennyi, nincsenek rétegek.

és tényleg nincs semmi bajom laurával, sőt tisztelem amiért ennyire jól ír, a stílusát is imádom, csak a történetek olyan... semmi extrák olyan csak egy sztorik
2014. december 22. 19:12 #23
Zimaqueen
Zimaqueen
visszatérő vendég

Státusz"Train like a beast, look like a beauty" - Cassey Ho
Hozzászólás: 131
Azonosító: 227800
Egyetértek Beylával ciellel és smile3-mal. Én sem vagyok oda Leiner Lauráért, olvastam az SzJG-t, de úgy gondolom elég klisés... Ezért már inkább meg sem próbálom a következő "nagy dobását"... 100 számra akadnak jobb írók/írónők, akiknek a könyvei bár tiniknek szólnak, van tanulságuk!! Ennek a Laurának tehetsége nem sok, annyi van csak, hogy rohadt népszerű, nem több...
2014. december 22. 19:23 #24
bea203
bea203
új tag

StátuszDon't just be another brick in the wall...
Hozzászólás: 99
Csatolások: 2
Azonosító: 173830
Gratula neki!!!! <3 ♥♥
2014. december 22. 20:01 #25
pannika96
pannika96
új tag

StátuszInkább utáljanak azért aki vagyok,minthogy szeressenek azért aki nem!"
Hozzászólás: 16
Azonosító: 234059
Nagyon szeretem Laura könyveit. Nem értek eggyet azokkal, akik fikázzák, mivel szerintem tehetséges. Érti a fiatalok nyelvét és a történetei is fiatalosak, nem nehéz a nyelvezetük. Az Akkor szakítsunkot még nem olvastam, de eddig az összes sztoriát szerettem.
2014. december 22. 20:43 #26
Louise1D
Louise1D
új tag
Hozzászólás: 52
Azonosító: 227037
Imádom Laurát! heart.gif
2014. december 22. 23:29 #27
Ncskcsk
Ncskcsk
~SHINee lover~

StátuszI hate tomatoes
Hozzászólás: 1943
Csatolások: 5
Azonosító: 147253
Hát én már jóval kinőttem a célcsoportját, szóval... hajrá neki, kaszáljon csak a könyveivel :_D
2014. december 23. 00:00 #28
Ginaa29
Ginaa29
Hozzászólás: 782
Csatolások: 85
Azonosító: 236930
Legjobb írónő heart.gif
2014. december 23. 00:04 #29
Vilu459
Vilu459

StátuszIsmét látni foglak!
Hozzászólás: 557
Azonosító: 233969
Ginaa29 és Louise1D a szívemből beszéltetek.
2014. december 23. 09:07 #30
antiparadicsom
antiparadicsom
új tag

Státusz"If we burn, you burn whit us"
Hozzászólás: 74
Azonosító: 228444
SzJG: Átlagos kis szürke egér, igazi lúzer (thx, Laura, szóval aki olvas az a béna karakter, emellett jók a jegyei, emiatt is gáz, nem bulizik és piál minden hétvégén, ez meg tényleg elfogadhatatlan) csodák csodájára beleszeret a menő, jóképű srácba (akiben persze minden jó megvan... Nem REÁLIS - pedig így hirdetik- 3, vagy 4 nyelvet beszél, gitározik, gördeszkázik... Áááá, ilyen karakter tuti nincs még egy a világon) és sok-sok-sok-sok-sok-sok-sok szenvedés utáááááán végre összejönnek és kimennek Párizsba!!! mert persze Párizst is bele kell rakni, olyan nagyon nem sablonos, ha két szerelmes kimegy a szerelem városába... Annyira kiszámítható az egész történet, hogy hihetetlen...

ASz: Szakítanak, mégis egész szilveszter alatt együtt kell lenniük, vajon mi lesz a történet vége??? Vajon mi????? Ez sem kiszámítható, dehogy is.

Bábel: Ez még úgy ahogy elfogadható volt, eltekintve az esős napoktól. Ott halára unja magát az olvasó. De ennek sem Happy End a vége, dehogy is...

Teljesen túl van értékelve ez a nő. Igen, sokan szeretik, de az, hogy a MAGYAR TINIK KEDVENC ÍRÓNŐJÉNEK nevezzék... Én ezen akadtam ki. Ezerszer több más könyv van amit szerethetünk.
Akik ezt az írónőt a kedvencöknek tartják tuti nem olvastak még normális könyvet... És ha ők elolvassák ezeket, akkor már könyvmolyok, meg minden. HÁT NEM. Majd ha 8 évesen 3 nap alatt elolvasod a Winnetou-t, akkor oké. Vagy ha 3 óra alatt végzel egy kb. olyan vastag könyvvel mint az Akkor szakítsunk (igen, sajnos megvettem).
2014. december 23. 09:08 #31
Arvil fan
Arvil fan
Photographer

Státusz"Do something today that your future self will thank you for."
Hozzászólás: 1422
Csatolások: 38
Azonosító: 216037
Imádom a könyveit és őt is!
2014. december 23. 09:29 #32
SoooGood
SoooGood

StátuszVagy őszinte vagyok, vagy kedves. A kettő együtt nem megy.
Hozzászólás: 888
Csatolások: 44
Azonosító: 231042
Oké, Leiner össze könyve ugyanaz: hihetetlen, sablonos, túlértékelt. Mindegyik ugyanarról szól. Régebben szerettem a könyveit, csak aztán rájöttem, hogy ez egy mesevilág. A leghihetlenebb számomra Kinga és Cortez karaktere. Ugye, Kinga mindig hangoztatja, hogy mennyi programja van. Már bocsánat de ha minden nap edzésre jár az ember, a mit tudom én milyen darabra próbál, meg felolvas öregeknek, nem hiszem, hogy ennyi ideje lenne tanulni. Cortez a másik. Ha ennyire okos, hogy 5 vagy nem tudom mennyi sok nyelvet beszél százvalamennyi IQ-ja van, az miért ilyen sötét? Mert oké nem tanul, na de a matematikánál nem mindenhol kell tanulni. Figyelsz az órán, és valamennyi csak megérted.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy túl nagy a felhajtás körülötte. Nyomába se érhet egy Cassandra Clare-nek például. ,,A magyar tinik kedvenc írónője" - jaj de jót röhögtem ezen. biggrin.gif
2014. december 23. 11:06 #33
Cute girl 998
Cute girl 998
suicide blonde

StátuszImprovement is a battle that must be fought anew each day
Hozzászólás: 11981
Csatolások: 4586
Azonosító: 158722
Első reakcióm: "a magyar tinik kedvenc írónője"?? Könyörgöm, akkor ez alapján most hol tartunk? Ha ő a kedvenc? Ez azért elég elkeserítő. Nem nevezhető még jó írónőnek sem, bármelyik regényének van egy csepp mondanivalója is, most komolyan? Semmit sem tud felmutatni, pár év múlva eltűnik a süllyesztőben.
2014. december 23. 12:31 #34
bubor panni03
bubor panni03
új tag

StátuszI'm so happy
Hozzászólás: 73
Azonosító: 217979
szerintem Laura jól ír bár az szjg az első regény amit olvastam és tiniknek szól nagyon megtetszett.Elfogadom ha valaki nem szereti Laurát de az nem azt jelenti hogy tűröm hogy ott ahol a rajongóinak kéne véleményt írni az utálók írnak. Aki nem szereti Laura könyveit az el se olvassa a cikket.
2014. december 23. 12:34 #35
Horváth Gréta
Horváth Gréta
visszatérő vendég

Státusz❤Szia! Szavazz! A szavazat visszamegy! Írj az üzenőfalamra véleményt! Jelölj!❤
  Csoport: Megerősítés alatt
Hozzászólás: 430
Csatolások: 32
Azonosító: 183443
Gratulálok! Én szeretem Leiner Laura könyveit. Eddig 2 könyvét olvastam, és szerintem jók.. smileeee.gif
2014. december 23. 14:34 #36
Kittister
Kittister
visszatérő vendég

StátuszMilyen messze járhatnak egy e-mail szavai attól, amit valójában érez az ember!
Hozzászólás: 344
Csatolások: 1
Azonosító: 207481
A SzJG végig elolvastam a Bábelt is és most már jön az ASZ és a Késtél. Nem hiszem el h annyi nyomorult már bocsánat van itt h ha alapból nem arról írnak egy cikkben ami engem érdekel alap h nem olvasom el vagy ha el is olvasom nem kommentálom! Imádom Laura könyveit tényleg baromi jó író nem értem h a sok nyomorult aki már tényleg nem tud mit csinálni csak szidni őt mi a francot érezhet. Komolyan mondom ilyenkor rendesen fel tudják b*szni az agyamat a sok ki nyomorult. Laurának örülök h jó éve volt. Sok ilyet még neki!
2014. december 23. 15:36 #37
antiparadicsom
antiparadicsom
új tag

Státusz"If we burn, you burn whit us"
Hozzászólás: 74
Azonosító: 228444
Ki mondta, hogy csak jót lehet írni róla? Azért lehet kommentelni, hogy mindenki elmondhassa a véleményét...
2014. december 23. 19:37 #38
- törölt felhasználó -    
Szerintem Kalapos Éva jobban megérdemelné ezt a címet. Ő sokkal összeszedettebben ír, és nem ítélkezik folyamatosan, illetve nem érződnek ennyire a klisék. És nem úgy érzékelteti a menőséget, hogy valaki "iszonyat kúl" ; "pörög a facebook fala" ; "millió komment". És nem értem: miért kell lúzernek beállítani a könyvmolyokat? ?? annyira össze-vissza a szjg: mert Reni néha úgy gondolja, ő különleges, mert nem szeletel naphosszat a diszkóban; néha meg ő az unalmas és átlagos könyvmoly. most mi van? alapvetően egyébként jók a történetek, vicces is (szerintem), én szeretem a Szent Johanna Gimit. mert hangulatos, számomra. A Bábelnél már látszik, hogy Laurát viszi a siker lova. De minél többször olvasom újra, annál több kivetni valót találok benne. unsure.gif a bábel nagyon szar, unalmasak a leírások. Az Akkor szakítsunk az tetszett, a Késtél pedig szörnyűség. Unalmas, sablonos, és a hatás amiről előzőleg írtam olyan erősen érződik, hogy olvashatatlanná vált és nem utolsó sorban: összevissza. blush.gif De ízlések és pofonok.
Szerintem a magyar könyvmolyok sokat köszönhetnek Laurának, mert sok helyen amióta populáris lett a Szent Johanna Gimi, azóta nem cikizik azokat akik szeretnek olvasni. dry.gif És csak azért végeztek a könyvei eleinte 90 akárhány %-al mert elsőre én sem láttam a hibát.
U.I: nem hiszem el, hogy egy osztályban mindenki (bocsánat, majdnem mindenki) rocker. blink.gif
2014. december 23. 19:56 #39
Becka73
Becka73
Queen
Hozzászólás: 2898
Csatolások: 90
Azonosító: 229376
gratulálok neki és további sikereket!
2014. december 23. 22:01 #40
luluxD
luluxD
visszatérő vendég

StátuszARCTIC monkeys not artic monkeys, pls it's not so hard
Hozzászólás: 490
Azonosító: 186626
Lady America szerintem alapból se cikizik a könyvmolyokat de példaul én ismerek olyanokat akik annyira lekezelőek azokkal akik nem teljesítik a 2 könyv/nap átlagot hogy meg is érdemlik hogy beszóljanak nekik smileeee.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok