Az a legnagyobb bajom Laurával, túl azon, hogy klisés a könyvei (a SZJG óta minden megjelent könyvét olvastam, mazochista vagyok, tudom), hogy nem fejlődött egy fikarcnyit sem. Ugyanolyan semmilyen a fogalmazásmódja, mint a SZJG-ben, és lehet, hogy különbözőek a főszereplői, de nagyon egy kaptafára mennek. Az se tetszik, hogy olyan nagy hangsúlyt fektet, hogy reklámozza a márkákat, mintha attól kevesebb lenne a könyv, hogy nem szerepel benne a Converse, a Pepsi, a Facebook, satöbbi. Ráadásul Laura szereplői mindent abban mérnek, hogy ki mennyire sikeres a neten, kinek mennyire "pörög a facebook fala", ahogyan ő szokott fogalmazni.
Tudom, hogy nem az a célja, hogy tanítson a műveivel (ugyan, hogyan is tudna), de a legnagyobb hibát mindig azzal követi el, hogy a szereplői folyamatosan ítélkeznek. Olyan mondatokat ad a szájukba, amiket szerintem végig se gondol, csak jópofának tartja. Mindig eljátssza azt a kártyát, hogy milyen eredeti az ő szereplője, hogy kilóg a sorból, nem olyan, mint az átlag tini, de a főszereplők olyan könnyedén néznek le másokat, olyan könnyedén mondanak ítéletet a másikról. Ha tiniknek ír valaki könyvet, nagyon nem így kéne.
Annyi az egész, hogy pénz van benne, mert Laurának most van egy neve, ami "menő", meg sokat lehet vele kaszálni, de nincs mögötte olyan érdem, amire azt mondanám, hogy rendben, megérdemli ezt a nagy felhajtást. Túlértékelt, és valószínűleg azok, akik olyan húdejó írónak tartják, még nem fogtak a kezükbe normálisabb kaliberű könyvet. Nem az a baj vele, hogy nem szépirodalmi, mert szórakoztató irodalmat is lehet igényesen írni. Na ez az, amire ő nem képes.
Sikeres évet zárt Leiner Laura
2014. december 22. 18:07
|
|
fanni_györfi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.09. Hozzászólás: 1027 Csatolások: 0 Azonosító: 234293 offline
|
szeretem laura könyveit DE tényleg mindig egy olyan tulajdonsággal emeli ki a főszereplőt amitől nem lesz anyira érdekes (pl szjg), és tudom h pont az a célja h milyen izgalmas (?) lehet egy szürke lánynak az élete, mert majd a többi szereplő elmondása szerint tök átlagos lányra figyel fel a legjobb pasi a gimiben. szerintem egyébként sincsen a gimiben ilyen hierarchia, mert egyszerűen nincs, vannak aki menők és ennyi, nincsenek rétegek.
és tényleg nincs semmi bajom laurával, sőt tisztelem amiért ennyire jól ír, a stílusát is imádom, csak a történetek olyan... semmi extrák olyan csak egy sztorik
és tényleg nincs semmi bajom laurával, sőt tisztelem amiért ennyire jól ír, a stílusát is imádom, csak a történetek olyan... semmi extrák olyan csak egy sztorik
2014. december 22. 19:12
|
|
Zimaqueenvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.17. Hozzászólás: 131 Csatolások: 0 Azonosító: 227800 offline
|
Egyetértek Beylával ciellel és smile3-mal. Én sem vagyok oda Leiner Lauráért, olvastam az SzJG-t, de úgy gondolom elég klisés... Ezért már inkább meg sem próbálom a következő "nagy dobását"... 100 számra akadnak jobb írók/írónők, akiknek a könyvei bár tiniknek szólnak, van tanulságuk!! Ennek a Laurának tehetsége nem sok, annyi van csak, hogy rohadt népszerű, nem több...
2014. december 22. 20:01
|
|
pannika96új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.03. Hozzászólás: 16 Csatolások: 0 Azonosító: 234059 offline
|
Nagyon szeretem Laura könyveit. Nem értek eggyet azokkal, akik fikázzák, mivel szerintem tehetséges. Érti a fiatalok nyelvét és a történetei is fiatalosak, nem nehéz a nyelvezetük. Az Akkor szakítsunkot még nem olvastam, de eddig az összes sztoriát szerettem.
2014. december 23. 09:07
|
|
antiparadicsomúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.29. Hozzászólás: 74 Csatolások: 0 Azonosító: 228444 offline
|
SzJG: Átlagos kis szürke egér, igazi lúzer (thx, Laura, szóval aki olvas az a béna karakter, emellett jók a jegyei, emiatt is gáz, nem bulizik és piál minden hétvégén, ez meg tényleg elfogadhatatlan) csodák csodájára beleszeret a menő, jóképű srácba (akiben persze minden jó megvan... Nem REÁLIS - pedig így hirdetik- 3, vagy 4 nyelvet beszél, gitározik, gördeszkázik... Áááá, ilyen karakter tuti nincs még egy a világon) és sok-sok-sok-sok-sok-sok-sok szenvedés utáááááán végre összejönnek és kimennek Párizsba!!! mert persze Párizst is bele kell rakni, olyan nagyon nem sablonos, ha két szerelmes kimegy a szerelem városába... Annyira kiszámítható az egész történet, hogy hihetetlen...
ASz: Szakítanak, mégis egész szilveszter alatt együtt kell lenniük, vajon mi lesz a történet vége??? Vajon mi????? Ez sem kiszámítható, dehogy is.
Bábel: Ez még úgy ahogy elfogadható volt, eltekintve az esős napoktól. Ott halára unja magát az olvasó. De ennek sem Happy End a vége, dehogy is...
Teljesen túl van értékelve ez a nő. Igen, sokan szeretik, de az, hogy a MAGYAR TINIK KEDVENC ÍRÓNŐJÉNEK nevezzék... Én ezen akadtam ki. Ezerszer több más könyv van amit szerethetünk.
Akik ezt az írónőt a kedvencöknek tartják tuti nem olvastak még normális könyvet... És ha ők elolvassák ezeket, akkor már könyvmolyok, meg minden. HÁT NEM. Majd ha 8 évesen 3 nap alatt elolvasod a Winnetou-t, akkor oké. Vagy ha 3 óra alatt végzel egy kb. olyan vastag könyvvel mint az Akkor szakítsunk (igen, sajnos megvettem).
ASz: Szakítanak, mégis egész szilveszter alatt együtt kell lenniük, vajon mi lesz a történet vége??? Vajon mi????? Ez sem kiszámítható, dehogy is.
Bábel: Ez még úgy ahogy elfogadható volt, eltekintve az esős napoktól. Ott halára unja magát az olvasó. De ennek sem Happy End a vége, dehogy is...
Teljesen túl van értékelve ez a nő. Igen, sokan szeretik, de az, hogy a MAGYAR TINIK KEDVENC ÍRÓNŐJÉNEK nevezzék... Én ezen akadtam ki. Ezerszer több más könyv van amit szerethetünk.
Akik ezt az írónőt a kedvencöknek tartják tuti nem olvastak még normális könyvet... És ha ők elolvassák ezeket, akkor már könyvmolyok, meg minden. HÁT NEM. Majd ha 8 évesen 3 nap alatt elolvasod a Winnetou-t, akkor oké. Vagy ha 3 óra alatt végzel egy kb. olyan vastag könyvvel mint az Akkor szakítsunk (igen, sajnos megvettem).
2014. december 23. 09:29
|
|
SoooGood |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.08.07. Hozzászólás: 888 Csatolások: 44 Azonosító: 231042 offline
|
Oké, Leiner össze könyve ugyanaz: hihetetlen, sablonos, túlértékelt. Mindegyik ugyanarról szól. Régebben szerettem a könyveit, csak aztán rájöttem, hogy ez egy mesevilág. A leghihetlenebb számomra Kinga és Cortez karaktere. Ugye, Kinga mindig hangoztatja, hogy mennyi programja van. Már bocsánat de ha minden nap edzésre jár az ember, a mit tudom én milyen darabra próbál, meg felolvas öregeknek, nem hiszem, hogy ennyi ideje lenne tanulni. Cortez a másik. Ha ennyire okos, hogy 5 vagy nem tudom mennyi sok nyelvet beszél százvalamennyi IQ-ja van, az miért ilyen sötét? Mert oké nem tanul, na de a matematikánál nem mindenhol kell tanulni. Figyelsz az órán, és valamennyi csak megérted.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy túl nagy a felhajtás körülötte. Nyomába se érhet egy Cassandra Clare-nek például. ,,A magyar tinik kedvenc írónője" - jaj de jót röhögtem ezen.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy túl nagy a felhajtás körülötte. Nyomába se érhet egy Cassandra Clare-nek például. ,,A magyar tinik kedvenc írónője" - jaj de jót röhögtem ezen.
2014. december 23. 11:06
|
|
Cute girl 998suicide blonde |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 11981 Csatolások: 4586 Azonosító: 158722 offline
|
Első reakcióm: "a magyar tinik kedvenc írónője"?? Könyörgöm, akkor ez alapján most hol tartunk? Ha ő a kedvenc? Ez azért elég elkeserítő. Nem nevezhető még jó írónőnek sem, bármelyik regényének van egy csepp mondanivalója is, most komolyan? Semmit sem tud felmutatni, pár év múlva eltűnik a süllyesztőben.
2014. december 23. 12:31
|
|
bubor panni03új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.30. Hozzászólás: 73 Csatolások: 0 Azonosító: 217979 offline
|
szerintem Laura jól ír bár az szjg az első regény amit olvastam és tiniknek szól nagyon megtetszett.Elfogadom ha valaki nem szereti Laurát de az nem azt jelenti hogy tűröm hogy ott ahol a rajongóinak kéne véleményt írni az utálók írnak. Aki nem szereti Laura könyveit az el se olvassa a cikket.
2014. december 23. 12:34
|
|
Horváth Grétavisszatérő vendég |
Csoport: Megerősítés alatt Csatlakozott: 12.08.14. Hozzászólás: 430 Csatolások: 32 Azonosító: 183443 offline
|
Gratulálok! Én szeretem Leiner Laura könyveit. Eddig 2 könyvét olvastam, és szerintem jók..
2014. december 23. 14:34
|
|
Kittistervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.28. Hozzászólás: 344 Csatolások: 1 Azonosító: 207481 offline
|
A SzJG végig elolvastam a Bábelt is és most már jön az ASZ és a Késtél. Nem hiszem el h annyi nyomorult már bocsánat van itt h ha alapból nem arról írnak egy cikkben ami engem érdekel alap h nem olvasom el vagy ha el is olvasom nem kommentálom! Imádom Laura könyveit tényleg baromi jó író nem értem h a sok nyomorult aki már tényleg nem tud mit csinálni csak szidni őt mi a francot érezhet. Komolyan mondom ilyenkor rendesen fel tudják b*szni az agyamat a sok ki nyomorult. Laurának örülök h jó éve volt. Sok ilyet még neki!
2014. december 23. 15:36
|
|
antiparadicsomúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.29. Hozzászólás: 74 Csatolások: 0 Azonosító: 228444 offline
|
Ki mondta, hogy csak jót lehet írni róla? Azért lehet kommentelni, hogy mindenki elmondhassa a véleményét...
2014. december 23. 19:37
Szerintem Kalapos Éva jobban megérdemelné ezt a címet. Ő sokkal összeszedettebben ír, és nem ítélkezik folyamatosan, illetve nem érződnek ennyire a klisék. És nem úgy érzékelteti a menőséget, hogy valaki "iszonyat kúl" ; "pörög a facebook fala" ; "millió komment". És nem értem: miért kell lúzernek beállítani a könyvmolyokat? ?? annyira össze-vissza a szjg: mert Reni néha úgy gondolja, ő különleges, mert nem szeletel naphosszat a diszkóban; néha meg ő az unalmas és átlagos könyvmoly. most mi van? alapvetően egyébként jók a történetek, vicces is (szerintem), én szeretem a Szent Johanna Gimit. mert hangulatos, számomra. A Bábelnél már látszik, hogy Laurát viszi a siker lova. De minél többször olvasom újra, annál több kivetni valót találok benne.
a bábel nagyon szar, unalmasak a leírások. Az Akkor szakítsunk az tetszett, a Késtél pedig szörnyűség. Unalmas, sablonos, és a hatás amiről előzőleg írtam olyan erősen érződik, hogy olvashatatlanná vált és nem utolsó sorban: összevissza.
De ízlések és pofonok.
Szerintem a magyar könyvmolyok sokat köszönhetnek Laurának, mert sok helyen amióta populáris lett a Szent Johanna Gimi, azóta nem cikizik azokat akik szeretnek olvasni.
És csak azért végeztek a könyvei eleinte 90 akárhány %-al mert elsőre én sem láttam a hibát.
U.I: nem hiszem el, hogy egy osztályban mindenki (bocsánat, majdnem mindenki) rocker.
Szerintem a magyar könyvmolyok sokat köszönhetnek Laurának, mert sok helyen amióta populáris lett a Szent Johanna Gimi, azóta nem cikizik azokat akik szeretnek olvasni.
U.I: nem hiszem el, hogy egy osztályban mindenki (bocsánat, majdnem mindenki) rocker.
2014. december 23. 22:01
|
|
luluxDvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.25. Hozzászólás: 490 Csatolások: 0 Azonosító: 186626 offline
|
Lady America szerintem alapból se cikizik a könyvmolyokat de példaul én ismerek olyanokat akik annyira lekezelőek azokkal akik nem teljesítik a 2 könyv/nap átlagot hogy meg is érdemlik hogy beszóljanak nekik
Kapcsolódó sztárok
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

1 felhasználónak tetszik: