Marcos Rojo
Faustino Marcos Alberto Rojo, ismertebb néven Marcos Rojo, 1990. március 20-án született Argentínába. Jelenleg a Manchester United és az argentin válogatott játékosa. Posztja belsővédő, mezszáma az 5-ös. Pályafutását egy helyi klubban, az Estudiantes de La Plata-ban kezdte még 2008-ban, ahol rá egy évre megnyerte a Copa Libertadores kupát. 2011-től egy évet töltött az FC Spartak Moscownál, majd a Sporting CP csapatához csatlakozott. Idén augusztusba a Manchester Unitedhez igazolt.
Estudiantes LP
Rojo La Plataban nőtt fel, ezért is csatlakozott az Estudiantes de La Platahoz, amikor 10 éves volt. 2009-ban már bekerült a válogatott csapatba, ekkor írta alá az első komolyabb szerződését is. Az Estudiantes csapatával bejutott a 2009-es FIFA-klubvilágbajnokság döntőjébe, ahol viszont 2-1-re kikaptak az ellenféltől. Három évet töltött ennél a csapatnál. Ez idő alatt elnyerte 2009-ben a Copa Libertadores díjat és az Argentine Primera Division díjat.
FC Spartak Moscow
2010. decemberében Rojo átigazolt az FC Spartak Moscowhoz. 2011. áprilisában ő szerezte az egyetlen gólt a Russian Cup-on, amikor az FC Krasnodar ellen játszottak. Rojo 2012-ben felbontotta a szerződést és másik csapathoz csatlakozott.
Sporting Lisbon CP
2012. júliusában a Sporting Lisabon CP-hez igazolt. Augusztusban debütált a Primeira Ligaban, ahol rögtön kapott egy sárga lapot. Az első piros lapját is a Sportingnél szerezte egy bajnoki mérkőzésen, 2012. október 7-én. A Nacional ellen ő szerezte a győztes gólt 2013. áprilisában. 2014-ben Rojot 16 millió euróért megvette a Manchester United.
Manchester United
2014. augusztus 19.-én csatlakozott az angol klubcsapathoz, a Manchester Unitedhez. 5 éves szerződést írt alá ennek a csapatnak. Rojo elmondása szerint, egy valóra vált álom, hogy a Manchester United játékosa lett. Szeptember 14.-én lépett először pályára az új csapatával a Queens Park Rangers ellen. Részt vette az idei Manchester derbyn, ahol kificamodott a válla, ezért több hétig nem léphetett pályára. Mostanra azonban jobban van, és újra játszik.
Nemzetközi karrierje
Rojo először 2011.-ben játszott barátságos meccset, méghozzá Portugália ellen. Még ugyanebben az évben pályára lépett az argentin csapattal, mivel abban az évben Argentína adott otthont a Copa Américanak. Július 2.-án volt a nyitómérkőzés, ahol Bolívia ellen játszottak. A 2014-es labdarúgó-világbajnokságon is részt vett, ahol az argentin csapatát erősítette. A döntőbe is bejutottak, de végül Németország a hosszabbításban győzte le őket.
Magánélete
Több éve házas, felesége Eugenia Lusardo, egy argentin modell. Egy gyerekük van, Morena Rojo, akinek 'More' a beceneve.
Ui.: Rojo lapján a neve úgy van írva, hogy 'Rojo Marcos', nem pedig úgy, hogy Marcos Rojo. Hiszen wikipédián, és szinte az összes oldalon Marcos Rojo-nak van írva, és szerintem itt Starityn is könnyebben rátalálnának az emberek, ha jól lenne leírva a neve.
Előre is nagyon köszönöm.!

1 felhasználónak tetszik: