Szeretném elkérni Álvaro Soler lapját, mert már négy hónapja árválkodik életrajz nélkül.
ÉLETRAJZ
Álvaro Tauchert Soler 1991. január 9-én született Barcelonában. Álvaro igazi multinacionális családban nőhetett fel, ugyanis édesanyja fele részben spanyol, fel részben belga, míg édesapja német származású. így ennek köszönhetően fiatalon már több nyelven megértette magát.
10 éves korában viszont Japánba költözött szüleivel, ahol hét évet töltött ez idő alatt pedig zongorázni is megtanult.
Barcelonába való visszatérését követően 2010-ben 19 évesen testvérével és pár barátjával megalakította az Urban Lights nevű együttest. A zenekar zenéiben keverte a brit pop, az indie pop és az elektronikus zenét. A csapat megnyert egy egyetemi versenyt, 2013-ban pedig részt vettek a ¡Tú sí que vales! zenei műsorban ahol egészen a top8-ig jutottak. A csapat kiadott több dalt és saját készítésű albumot is.
A zene mellett viszont Álvaro tanulmányait sem hanyagolta el és ipari termék – és formatervező szakon diplomázott az Elisava Egyetemen. Valamint járt zeneiskolába is, illetve egy Barcelonai székhelyű modellügynökség is foglalkoztatta.
2014-ben Álvaro életében fontos pillanat jött el, hiszen kilépett az Urban Lights-ból, hogy szóló karrierjére tudjon koncentrálni. Ezt pedig olyannyira komolyan gondolta, hogy székhelyét Barcelonából Berlinbe helyezte át.
Debütáló dala az El mismo sol 2015. április 24-én jelent meg és igen jó fogadtatásra lelt, ugyanis Olaszországban lista vezető volt és dupla platinalemez lett. De más európai országban, így Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Ausztriában és Hollandiában is listázott dal lett.
Első nagyobb sikerére alapozva Álvaro elég hamar már június 23-án piacra dobta debütáló szóló albumát, mely az Eterno Agosto címet kapta. Később szeptember 4-én az album címadó dala egy egyszerűbb klippel felkerült Álvaro hivatalos YouTube oldalára.
Októberben pedig debütáló El mismo sol (Under The Same Sun) című dalát Jennifer Lopezzel közösen is felvették duett formájában. A duett dalból több verzió is született, amikhez egyszerű klipek készültek.
Fél évvel később majdnem debütálásával egy napon 2016. április 15-én megérkezett első kislemeze is Sofia címmel. Ezt hamar követte következő dala, a május 20-án megjelenő Volar.
Egy kis nyári szünetet követően szeptember 12-én Libre című dalának olasz verziója kapott klipet. Ezúttal pedig Emma Marrone, olasz énekesnőt választotta duett partnerének.
DISZKOGRÁFIA
Albumok
~ Eterno Agosto /2015.06.23./
Kislemezek
~ Sofia /2016.04.15./
Előre is köszönöm!

3 felhasználónak tetszik: