A háziállatok az évszázadok során olyannyira természetessé váltak az emberek számára, hogy sokan már nem is tudnának létezni egy kutya vagy egy macska nélkül. Mindez nem véletlen, a múltban ugyanis több kutatás – így az APPA tudományos kísérletei is – bebizonyították, hogy kis kedvenceink olyan jó hatással vannak mentális- és fizikai egészségünkre, hogy segítenek a szívbetegségek elkerülésében, a stresszhez kapcsolódó problémák leküzdésében, de akár még a depresszió mértékét is csökkenthetik bizonyos élethelyzetekben.
A teljes cikkhez kattints ide!
Hosszabb élet vár rád, ha kisállatot tartasz!
2014. október 07. 21:09
|
|
Betti The Fanvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.14. Hozzászólás: 280 Csatolások: 0 Azonosító: 211791 offline
|
2 kutyuli boldog gazdája vagyok! Örülök neki!
2014. október 07. 21:12
|
|
Hushpushvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 295 Csatolások: 0 Azonosító: 853 offline
|
Nekem van egy fajtiszta Puli-m és tuti, hogy hosszabb ideig fogok élni miatta, mert annyi energiája van egy sétáltatás során, hogy nekem 3x újra kell tölteni, mire neki 1x kimerül. ( jót tesz a szívem egészségének a sok mozgás
)
2014. október 07. 21:14
Jó cikk lett! Örülök hogy hosszabb ideig fogok élni
Nekem van két tengerimalacom és nem tudnék nélkülük élni :3
2014. október 07. 21:20
|
|
Szandi0820mousquetaire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.02. Hozzászólás: 8894 Csatolások: 233919 Azonosító: 59785 offline
|
Erről már én is hallottam, csak annál kimondottan a simogatásra vonatkozott ez a megállapítás.
Egyébként egy kutya és (egyelőre) négy cicus gazdája vagyok, így az állatok stresszcsökkentő hatásáról tudnék beszélni.
2014. október 07. 21:46
|
|
Misuzu86동방신기 사랑해요 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.26. Hozzászólás: 1253 Csatolások: 28 Azonosító: 204515 offline
|
Nekem is van egy szerelmem, Gabika...a fiam, akit mindenkinél jobban szeretek a világon. És ő is engem.
Való igaz, hogy nagyon megnyugtat mikor a közelemben van és remélem nem csak az én életem fog meghosszabbodni miatta, hanem az övé is miattam
2014. október 07. 22:00
Ez nagyon jó!! Egy kutya, és egy kiscica boldog gazdája vagyok. Remélem ők is tovább élnek majd
2014. október 07. 22:17
Nagyon jó cikk, csak most nincs itt a macskám és úgy hiányzik.
2014. október 07. 22:37
|
|
kurrekღ Emton ღ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 10.11.13. Hozzászólás: 6361 Csatolások: 23371 Azonosító: 138617 offline
|
Ne is mondjátok...kiköltöztem egy évre Ausztriába, egy hónapja nem láttam az állatkáimat és itt sincs, ahol lakom és már elvonási tüneteim vannak...
2014. október 08. 00:13
|
|
Gajcsi♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.09.18. Hozzászólás: 5271 Csatolások: 74226 Azonosító: 39575 offline
|
Azért megkérdezném édesapámat, hogy hogyan hatott a mentális egészségére az, amikor megtudta, hogy a kutyusunk vagy 5 féle kábelt rágott el a kocsi alatt.
Komolyra fordítva a szót, amióta újra van ebünk, sokkal egészségesebbnek érzem magam
2014. október 08. 06:42
Ezeket én is tapasztaltam már!Ha kint tanulok a kertben a kutyámmal akkor sokkal jobban megy a tanulás.Mivel én egy stresszes és depresszióra hajlamos lány vagyok nagyon sok idő töltök a kutyámmal.Ugyebár a macska is tud gyógyítani.De csak a kisebb fajta betegségeket.Amikor a nagyapáim rákosak voltak(Nyugodjanak békében!)akkor is a macska is csak egy kicsit segített.De azért is hálás vagyok a macskáknak.
Amúgy érdekes cikk lett!
Amúgy érdekes cikk lett!
2014. október 08. 06:47
|
|
Miss.Elizabeth✨Focus✨ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.14. Hozzászólás: 1302 Csatolások: 9 Azonosító: 226085 offline
|
Nagyon érdekes cikk nekem van 1 macskám:))♥
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: