Jessica Alba - Twitter/Facebook 2014
2014. szeptember 04. 08:15
Jessica Alba - Twitter/Facebook 2014
2014. szeptember 04. 08:33
2014. szeptember 04. 08:46
2014. szeptember 04. 08:59
2014. szeptember 04. 09:04
2014. szeptember 04. 09:23
Ezt a képet azért töltöttem fel egy külön hozzászólásban, mert egy kis érdekességet szeretnék hozzáfűzni. A gránitkő, ami alatt Jessica áll a barátnőjével, egy 340 tonnás monstrum, amely a Los Angeles-i Megyei Művészeti Múzeum (LACMA) hátsó kertjében kapott helyet. A természet formavilágát és kellékeit használó irányzat - Levitated Mass (Lebegő tömegek) című kiállításának a központi darabja. Egy 139 méter hosszan futó árokra helyezték el a követ. A szabadtéri installáció lényege, hogy amikor a látogatók lemennek az árokba, úgy érzik, mintha a szikla felettük lebegne. Ehhez először el kellett juttatni a követ Los Angelesbe a kaliforniai Riverside városában lévő kőbányából. A két emelet magas, könnycsepp formájú természeti alkotást egy speciális, legkevesebb 450 ezer kilogramm szállítására alkalmas utánfutóval szállították a célállomásra. Az 550-650 lóerős motorokkal hajtott járművet 100 ember kísérte, hogy szabaddá tegyék az utat a kő számára. A különleges karaván óránként 8-13 kilométeres sebességgel haladt a késő éjszakai, illetve a kora reggeli órákban, és a tervek szerint 2012. március 10-én hajnalban érkezett a múzeum hátsó kertjébe. Az érdeklődők nyomon követhették a szikla útját a Twitter mikroblogon, vagy a múzeum saját honlapján keresztül. Az illetékesek szerint ez valószínűleg a legnagyobb kő, amelyet az egyiptomiak piramisépítései óta egyik helyről a másikra szállítottak.
Én gyakran elgondolkozom azon, hogy ha a 21. században, fejlett technológiával és speciális eszközökkel ekkora kihívást jelentett egy 340 tonnás gránitkő elszállítása egy múzeumba, akkor az ókorban, több ezer évvel ezelőtt hogyan voltak képesek az őseink ennél a kőnél sokszorta súlyosabb gránittömböket megmozgatni? Ugyanis, például a libanoni Baalbekben található római templomromoknál 25 méter hosszú, 2000 tonnás (!) kifaragott kövek hevernek szanaszéjjel. A világon egyetlen daru sem bírná megmozdítani őket. De megemlíthetem az egyiptomi obeliszkeket is, amelyek közül a legnagyobbak 35 - 40 méter magasak, súlyuk pedig eléri az 1200 tonnát is! Szóval nem tudtam szó nélkül feltölteni ezt a fotót. Én is elmennék oda megnézni ezt a gránitkövet.
Én gyakran elgondolkozom azon, hogy ha a 21. században, fejlett technológiával és speciális eszközökkel ekkora kihívást jelentett egy 340 tonnás gránitkő elszállítása egy múzeumba, akkor az ókorban, több ezer évvel ezelőtt hogyan voltak képesek az őseink ennél a kőnél sokszorta súlyosabb gránittömböket megmozgatni? Ugyanis, például a libanoni Baalbekben található római templomromoknál 25 méter hosszú, 2000 tonnás (!) kifaragott kövek hevernek szanaszéjjel. A világon egyetlen daru sem bírná megmozdítani őket. De megemlíthetem az egyiptomi obeliszkeket is, amelyek közül a legnagyobbak 35 - 40 méter magasak, súlyuk pedig eléri az 1200 tonnát is! Szóval nem tudtam szó nélkül feltölteni ezt a fotót. Én is elmennék oda megnézni ezt a gránitkövet.
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.

3 felhasználónak tetszik: