Egyébként nagyon köszönöm ezt a szép, összeszedett cikket. Még több ilyet...
348 éve tört ki és tombolt a nagy londoni tűzvész
2014. szeptember 03. 21:26
|
|
Szandi0820mousquetaire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.02. Hozzászólás: 8894 Csatolások: 234158 Azonosító: 59785 offline
|
Annyi előnye azért volt a tűznek, hogy elpusztultak a patkányok is (ami ugyebár a pestis egyik oka is volt).
Egyébként csodálatra méltó, hogy mennyire "fel tudott épülni" a város és a hamvaiból egy hatalmas, virágzó város született.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2014. szeptember 04. 07:03
|
|
Pinky Lilimythical beast |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.09. Hozzászólás: 1562 Csatolások: 44 Azonosító: 208704 offline
|
Nagyon jó cikk lett
2014. szeptember 04. 11:34
Wow, nagyon érdekes cikk volt, furcsa, hogy ahol most élek, ilyen nagy tűz volt... Annyira szeretem az ilyen cikkeket. ^-^
2014. szeptember 04. 15:35
|
|
ONE DIRECTION20morsa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.29. Hozzászólás: 1999 Csatolások: 8 Azonosító: 210787 offline
|
mintha csak angol órán lettem volna
annyit tanultunk erről,hogy szóról szóra tudtam a cikket
de azt nem említették,hogy az órásra kenték az egészet
mindenesetre eltekintve a város "pusztulásától",pozitívum,hogy az akkori higiéniát teljesen megszüntette a tűz,a patkányok teljesen eltűntek,a pestis is kiírtódott,tágasabb utcák lettek,és többé az ürüléket sem az ablakon öntötték ki,ami nagy átalakítás volt a város számára
igazából sokkal jobb,hogy ez így megtörtént,mert a pestis nagyon egy embertelen betegség.akkoriban még nem volt ellene gyógymód,és úgy oldották meg,hogy a vár egy részébe a pestises emberek elkülönítették,és ott dobálták be nekik a kaját meg az italt,és ott érte őket a halál.és azokkal a fekete pacákkal a bőrükön...borzalmas lehetett.nem is számítottak a pestisre,mert reggel még semmi előjele nem volt,estére meg - mikor hazaértek a munkából - máris sötét foltok jelnetek meg a bőrön...fúú,belegondolni is rossz
de legalább "letisztultabb" lett a város
mindenesetre eltekintve a város "pusztulásától",pozitívum,hogy az akkori higiéniát teljesen megszüntette a tűz,a patkányok teljesen eltűntek,a pestis is kiírtódott,tágasabb utcák lettek,és többé az ürüléket sem az ablakon öntötték ki,ami nagy átalakítás volt a város számára
2014. szeptember 04. 18:01
|
|
tothkincsivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.04.01. Hozzászólás: 267 Csatolások: 2 Azonosító: 223583 offline
|
Ez a cikk zseniális lett.
2014. szeptember 05. 06:34
Nagyon jó cikk lett!Szépen vezetett s érthető!Gratulálok neki!
2014. szeptember 05. 22:06
Nem is tudtam, hogy ez a sztorija a nagy tűzvésznek! Ennyivel is okosabb lettem. ^^ Köszi a cikket, nagyon jó!
2014. szeptember 06. 11:16
|
nikkibella1♥"You will never lace up my Chuck Taylors" ♥ |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 14.06.30. Hozzászólás: 1014 Csatolások: 422 Azonosító: 228531 offline
|
OMG !
Erdekes cikk lett de ugyanúgy szomorú cikk is
2014. szeptember 06. 13:29
Érdekes,tartalmas és egyben tragikus
végkifejletű történetet foglal magában a cikk.
Nem is tudtam,hogy volt ilyen.
végkifejletű történetet foglal magában a cikk.
Nem is tudtam,hogy volt ilyen.
2014. szeptember 06. 19:45
nem is tudtam hogy ez a sztori.
érdekes de szomorú cikk. nagyon tartalmas, gratula a szerkesztőnek!
érdekes de szomorú cikk. nagyon tartalmas, gratula a szerkesztőnek!
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.