Starity

Ezeket mindenképp tudnod kell a másságról

17 oldal 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. augusztus 29. 20:33 #221
szenya
szenya
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 122
Csatolások: 0
Azonosító: 182613
Idézet (Mendys @ 2014.08.29. 19:53)

_nevet.gif Te beszélsz itt abnormalitásról meg mit tudom én mikről, amikor egy olyan könyv elveit követed, ami még az olyan, nem káros tevékenységet is bűnnek tekinti, mint a pl. a maszturbáció és a házasság előtti szex? dry.gif
"Szeresd felebarátodat..." Nem rémlik? Én például ateista vagyok, és soha senkinek nem mondom azt, hogy nincs Isten, hanem mindig azt, hogy számomra (!) nincs Isten. Mert tiszteletben tartom más hitét, de ez az idegesítő, káros bigottság már kezd az agyamra menni (és nem csak az enyémre...)
10 felhasználónak tetszik: MadHatter, AFCfan, itsjustme, elin., Jolie_77, janet7, JBT1, Szandi0820, menthol, Fan-ily6889
2014. augusztus 29. 20:58 #222
- törölt felhasználó -    
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 20:12)
Komolyan, a pofám leszakad, hogy sokan úgy osztják itt az észt, hogy alig léptek be a tízes éveikbe. Mintha ők annyira értenék ezt, szinte föl se tudják még fogni komolyabban, csak azt mondják, amit a tanároktól meg a szüleiktől hallottak, de egy önálló gondolatuk nincs.  rohog.gif Egy. Kettő, már nem azért, de szerintem mindenki eltudja dönteni, hogy miképp vélekedik erről a dologról, ennek ellenére ez a cikk olyan undorító módon ránk akarja erőszakolni az akaratát, hogy már rossz volt olvasni. Én nem megyek ki és dobálom meg őket tojással, nem rugdosom szét őket a bakancsommal és nem alázom meg őket nyíltan, de hadd álljon már jogomban eldönteni azt, hogy ha elmegyek egy meleg pár mellet, azt gondoljam-e, hogy fúj vagy azt, hogy, de aranyosak. Csak azért, mert pár nagyon okosnak hitt ember kitalál valamit, nem fogja mindenki követni őket. Ha mi fogadjuk el őket, ők is fogadják el, hogy van olyan ember, akinek ez nem fér bele az értékrendjébe. És most nem arról van szó, hogy nyíltan bántalmazzák és megalázzák őket, az én is elítélem, ugyanis ahhoz senkinek nincsen joga. De azt, hogy én itthon, a laptopom előtt mit gondolok, köszönöm szépen de egyedül is el tudom dönteni. És nem fogok álmatlanul forgolódni az miatt, mert ez valakinek nem tetszik.

Szóval csak annak van/lehet önálló véleménye, aki 1 hete betöltötte a 18-at? _nevet.gif Úristen. Tehát, aki nem töltötte be a 18-at, annak véletlenül sem lehet saját véleménye és nem tudja felfogni, hogy miből áll a másság? blink.gif
10 felhasználónak tetszik: itsjustme, janet7, elin., Jolie_77, JBT1, Jody, menthol, Szandi0820, Fan-ily6889, MadHatter
2014. augusztus 29. 21:02 #223
DylanSmith
DylanSmith
Hozzászólás: 768
Azonosító: 202974
Aki a Bibliával dobálózik az legyen már tisztában azzal, hogy a biblia nem lesétált a mennyből, hanem megírták!!! Kik? Emberek...
"„A homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök” – olvasható az Erdő Péter bíboros testvére és az Apor Vilmos Főiskola rektora által írt hittankönyvben"
Ez dett!!!!
4 felhasználónak tetszik: MadHatter, janet7, Jolie_77, Fan-ily6889
2014. augusztus 29. 21:06 #224
- törölt felhasználó -    
Idézet (Wino @ 2014.08.29. 20:58)
Szóval csak annak van/lehet önálló véleménye, aki 1 hete betöltötte a 18-at? _nevet.gif Úristen. Tehát, aki nem töltötte be a 18-at, annak véletlenül sem lehet saját véleménye és nem tudja felfogni, hogy miből áll a másság? blink.gif

Én ilyet nem írtam, tanulj meg szöveget értelmezni légyszíves vagy pedig ne fárassz a hülyeségeiddel! rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: An_d_a, Beyla
2014. augusztus 29. 21:08 #225
- törölt felhasználó -    
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 21:06)
Én ilyet nem írtam, tanulj meg szöveget értelmezni légyszíves vagy pedig ne fárassz a hülyeségeiddel!  rolleyes.gif

Ez nem kortól függ, csak elfogadóképességtől, nyitottságtól és attól, hogy valaki mennyire érett szellemileg. Ugyanígy nem lehet a feminizmust, az állatvédő, stb stb stb elveket sem korhoz kötni, mert nem egy számon múlnak.
7 felhasználónak tetszik: Szandi0820, MarkHoffmanlives, janet7, Jolie_77, JBT1, Fan-ily6889, MadHatter
2014. augusztus 29. 21:10 #226
DylanSmith
DylanSmith
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 20:12)
Komolyan, a pofám leszakad, hogy sokan úgy osztják itt az észt, hogy alig léptek be a tízes éveikbe. Mintha ők annyira értenék ezt, szinte föl se tudják még fogni komolyabban, csak azt mondják, amit a tanároktól meg a szüleiktől hallottak, de egy önálló gondolatuk nincs.  rohog.gif Egy. Kettő, már nem azért, de szerintem mindenki eltudja dönteni, hogy miképp vélekedik erről a dologról, ennek ellenére ez a cikk olyan undorító módon ránk akarja erőszakolni az akaratát, hogy már rossz volt olvasni. Én nem megyek ki és dobálom meg őket tojással, nem rugdosom szét őket a bakancsommal és nem alázom meg őket nyíltan, de hadd álljon már jogomban eldönteni azt, hogy ha elmegyek egy meleg pár mellet, azt gondoljam-e, hogy fúj vagy azt, hogy, de aranyosak. Csak azért, mert pár nagyon okosnak hitt ember kitalál valamit, nem fogja mindenki követni őket. Ha mi fogadjuk el őket, ők is fogadják el, hogy van olyan ember, akinek ez nem fér bele az értékrendjébe. És most nem arról van szó, hogy nyíltan bántalmazzák és megalázzák őket, az én is elítélem, ugyanis ahhoz senkinek nincsen joga. De azt, hogy én itthon, a laptopom előtt mit gondolok, köszönöm szépen de egyedül is el tudom dönteni. És nem fogok álmatlanul forgolódni az miatt, mert ez valakinek nem tetszik.

Azt gondolsz amit akarsz, meg mindenki más is. Ez a cikk információkkal van tele. Kb. ha az atomrobbanásról szólna, akkor is ott a lehetőség, hogy elhiszed vagy nem, érdekel e vagy sem. Leírták azért mert informálni akarják az embereket. Aki nyitott az okul, aki meg nem, annak szelektál az agya. Ennyi!!! Senkit nem akar meggyőzni sztem. Én találtam benne újdonságot, nem pedig azt láttam benne, hogy vki rámerőlteti a saját gondolatát. De ugye az értlemes ebereket meglehet győzni észérvekkel..
6 felhasználónak tetszik: MarkHoffmanlives, itsjustme, JBT1, janet7, MadHatter, Szandi0820
2014. augusztus 29. 21:11 #227
- törölt felhasználó -    
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 21:06)
Én ilyet nem írtam, tanulj meg szöveget értelmezni légyszíves vagy pedig ne fárassz a hülyeségeiddel!  rolleyes.gif

Ezt írtad:
Komolyan, a pofám leszakad, hogy sokan úgy osztják itt az észt, hogy alig léptek be a tízes éveikbe. Mintha ők annyira értenék ezt, szinte föl se tudják még fogni komolyabban, csak azt mondják, amit a tanároktól meg a szüleiktől hallottak, de egy önálló gondolatuk nincs.

De egyébként annyira bírom amikor valaki úgy próbálja az érett, felnőtt nőt játszani, hogy alig töltötte be a 18-at.
7 felhasználónak tetszik: itsjustme, JBT1, MarkHoffmanlives, janet7, Szandi0820, Fan-ily6889, MadHatter
2014. augusztus 29. 21:23 #228
- törölt felhasználó -    
Idézet (Wino @ 2014.08.29. 21:11)
Ezt írtad:
Komolyan, a pofám leszakad, hogy sokan úgy osztják itt az észt, hogy alig léptek be a tízes éveikbe. Mintha ők annyira értenék ezt, szinte föl se tudják még fogni komolyabban, csak azt mondják, amit a tanároktól meg a szüleiktől hallottak, de egy önálló gondolatuk nincs. 
De egyébként annyira bírom amikor valaki úgy próbálja az érett, felnőtt nőt játszani, hogy alig töltötte be a 18-at.

Eszem ágában nincs a felnőtt nőtt játszani, sőt, hogy őszinte legyek veled, sokszor kívánom, bárcsak gyerek lennék még... blush.gif
És igen, pontosan ez írtam, de minek kellett még egyszer bemásolnod?? huh.gif Szerintem elsőre is olvashatóan írtam.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. augusztus 29. 21:29 #229
- törölt felhasználó -    
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 21:23)
Eszem ágában nincs a felnőtt nőtt játszani, sőt, hogy őszinte legyek veled, sokszor kívánom, bárcsak gyerek lennék még...  blush.gif 
És igen, pontosan ez írtam, de minek kellett még egyszer bemásolnod??  huh.gif Szerintem elsőre is olvashatóan írtam.

Talán mert képtelen vagy felfogni, hogy miért reagáltam arra, amit írtál és gondoltam, hogy bemásolom azt a részecskét, amire reagáltam. Tetszik érteni?
2 felhasználónak tetszik: MarkHoffmanlives, JBT1
2014. augusztus 29. 21:34 #230
- törölt felhasználó -    
Idézet (Wino @ 2014.08.29. 21:29)
Talán mert képtelen vagy felfogni, hogy miért reagáltam arra, amit írtál és gondoltam, hogy bemásolom azt a részecskét, amire reagáltam. Tetszik érteni?

Kettőnk közül nem én vagyok az, aki másodikra sem bír szöveget értelmezni... 110.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. augusztus 29. 21:39 #231
- törölt felhasználó -    
Idézet (wiky96 @ 2014.08.29. 21:34)
Kettőnk közül nem én vagyok az, aki másodikra sem bír szöveget értelmezni...  110.gif

Szerintem még néhányan biztosan úgy értelmezték a szövegedet, ahogyan én, mert az jön le belőle, hogy aki 96 után jött a világra, annak önálló véleménye nem lehet, mert még nem 18.
4 felhasználónak tetszik: MarkHoffmanlives, JBT1, Fan-ily6889, Szandi0820
2014. augusztus 29. 21:40 #232
Pöttömke
Pöttömke
Miss Brightside

StátuszCause' I'm miss brightside...
Hozzászólás: 5011
Csatolások: 14884
Azonosító: 161655
Szerintem mindenkinek szíve-joga eldönteni mégis kivel boldog. És ha valaki történetesen azonos nemű mellett találja meg a boldogságot, akkor úgy legyen. Nincs joga beleszólni senkinek. Az meg magánügy hogy mik történnek otthon a 4 fal között. A boldogsághoz mindenkinek joga van. És igen; Neil Patrick Harris és kis családja a remek példa hogy egy meleg pár is tud gyerekeket nevelni. smileeee.gif Egyszerűen tündériek. smileeee.gif
6 felhasználónak tetszik: JBT1, itsjustme, idone, Szandi0820, menthol, Fan-ily6889
2014. augusztus 29. 21:45 #233
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44

Talán a pedofília benne van a Tízparancsolatban? 

Még csak hasonlót sem írtam. Ha jól emlékszem egyértelműen kifejtettem a véleményem a pedofíliával kapcsolatban.

Ha pedig már a Bibliánál tartunk, IGENIS van utalás arra, hogy bűn Isten szemében és ezt most alá is támasztom!
Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magukat, kiket én kiűzök ti előletek. És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait. Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez utálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a bennszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.” (III. Móz. 18,22-28.)
És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk. (III. Móz. 20,13.)

Csak hogy tényszerű legyek, a részlet, amit beidéztél, teljes egészében így lett leírva:

Idézet

Két dolgot alapvetően felesleges belekeverni bármilyen téma 95%-ába. A vallást, és a politikát. De ha már te a Bibliát említetted, akkor, ha nagyon leredukálom a dolgokat, akkor a tízparancsolatban például nincs benne, hogy a másság bűn lenne, betegség, természetellenes, és Isten ellen való. Ettől függetlenül a példám azért nem jó, mert a Biblia is számtalan módon értelmezhető, épp ezért amikor kiragadnak belőle egy-egy részletet, azt értelmezhetem így is, meg úgy is.

Az utolsó mondatot most szándékosan emeltem ki neked, mert azt csináltad, amit leírtam. Kiragadtál egy részletet, a lényegét viszont véletlenül pont lehagytad.

Idézet (Kazuo @ 2014.08.29. 20:10)

Ha arra használod a Bibliát, hogy másokat bánts, akkor nagyon is rosszul alkalmazod: 

Egészen nyugodtan lehet próbálkozni. Akik ismernek, tudják, hogy nem gyakorlom a vallásom, nem hiszek Istenben, ugyanakkor nem próbálok meggyőzni senkit arról, hogy csak az én választásom lehet követendő. Van jó néhány személyes oka, miért döntöttem így, de sem a barátaimat, sem az ismerőseimet nem aszerint válogattam meg, hogy vallásosak-e, vagy sem. Mint ahogy számomra ismeretlen embereket sem ítélek el azért, mert szexuális beállítottsága eltér attól, ami egy könyv, vagy egyes szűk látókörű, urambocsá' tudatlan emberek szerint normális, amitől eltérni olyan méretű bűn, amire egyszerűen nincs elegendő mértékű büntetés.
11 felhasználónak tetszik: MarkHoffmanlives, JBT1, itsjustme, Pöttömke, janet7, idone, Szandi0820, Jolie_77, menthol, Fan-ily6889, MadHatter
2014. augusztus 29. 22:14 #234
menthol
menthol
killer queen

StátuszDet är de som går vilse som hittar de nya vägarna
Hozzászólás: 5095
Csatolások: 183
Azonosító: 206342
Nagyon jó cikk lett!
De azért megy ám itt a veszekedés ezerrel...Elég elszomorító látni, hogy itt mennyien nem képesek elfogadni a másságot. Nekem mindig is természetes volt, hogy a melegek is ugyanolyan emberek, mint bárki más, és borzalmas az, hogy olyan sokan elítélik őket. Ahogy sokan írták előttem, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kit szeret. Az lenne a legjobb, ha nem kéne folyton bizonygatni és magyarázni a szűk látókörűeknek, hogy a homoszexualitás természetes, hanem tényleg természetes lenne, és nem tekintenék másságnak.
1 felhasználónak tetszik: JBT1
2014. augusztus 29. 23:02 #235
- törölt felhasználó -    
Szerintem nagyon jó cikk és engem nem zavarnak mert mindenkit úgy kell elfogadni ahogy van! És egyébként Neil Patrick Harris és a férje és a gyerekeik nagyon aranyosak! smileeee.gif
2014. augusztus 29. 23:07 #236
cs.vera45
cs.vera45

StátuszAzt hiszem elmegyek szedni egy kis hidrogén-peroxidos alpakát...
Hozzászólás: 793
Azonosító: 197734
Kedves szenya! Lehet, hogy a maszturbáció, és a házasság előtti szex ma már nem bűn, de a Biblia, kérlekszépen, igencsak régi. Nehogy azt hidd, hogy te generációddal kezdődött a világ! Vannak olyan dolgok, amik régen nem voltak elfogadottak, ma már igen, de ezt nem azt jelenti, hogy akik régen éltek, azok hülyék voltak, és azt sem, hogy a Biblia hülyeség. Régen más világ volt, ez ma furcsának tűnhet, de akkor nem volt az. Pár ezer év múlva majd 2014 is furcsának fog tűnni a jövőben élők számára.
2014. augusztus 29. 23:39 #237
LeahRyan
LeahRyan
Sverige♥

StátuszA világ csakugyan nem dől össze semmitől.
Hozzászólás: 2317
Csatolások: 601
Azonosító: 142308
Nem olvastam vissza a kommenteket, de látom, hogy nem teljes az egyetértés, és vallhuk be, a jelenlegi társadalomban ez még nem lehetséges, sőt talán sosem lesz.
Én támogatnám az egyneműek közötti polgári házasságot, de templomit semmiképpen. Egyrészt ha valaki hívő, pontosan tudja, hogy ez a Biblia szerint bűn és bűnösen nem kérheti ezt a szentséget. Ezt megközelíthetjük onnan is, hogy (templomi) házasságon kívüli szexuális kapcsolat paráznaság, ami a főbűnök között van. Ha úgy vesszük, egyenértékű azzal, ha a ne ölj parancsolatot megszegné. Ettől független lehet hívő egy meleg is, hihet akár a Biblia szerinti Istenben, az Örökkön Kêk Égben vagy akármilyen más istenben, csak nem kérheti a keresztyén egyház áldását a házasságára és ez érthető.
Szerintem mindenki azt szeret akit akar. Sokan ellenkező nemű emberbe szeretnek bele, de van aki nem, és ezt tiszteletben illik tartani.
És igen, pontosan annyira zavarna nyilvános helyen két egymás szájában eltűnő férfi, mint egy heteroszexuális páros hasonló viselkedése.
2014. augusztus 29. 23:44 #238
szenya
szenya
visszatérő vendég
Hozzászólás: 122
Azonosító: 182613
Idézet (cs.vera45 @ 2014.08.29. 23:07)
Kedves szenya! Lehet, hogy a maszturbáció, és a házasság előtti szex ma már nem bűn, de a Biblia, kérlekszépen, igencsak régi. Nehogy azt hidd, hogy te generációddal kezdődött a világ! Vannak olyan dolgok, amik régen nem voltak elfogadottak, ma már igen, de ezt nem azt jelenti, hogy akik régen éltek, azok hülyék voltak, és azt sem, hogy a Biblia hülyeség. Régen más világ volt, ez ma furcsának tűnhet, de akkor nem volt az. Pár ezer év múlva majd 2014 is furcsának fog tűnni a jövőben élők számára.

"Kérlek szépen", nem hiszem azt, hogy az én generációmmal kezdődött a világ. rolleyes.gif Rendben van, hogy a Biblia nagyon régen íródott, de mára rájött az emberiség (nagy része), hogy több olyan dolog, ami ebben a könyvben bűnként van feltüntetve, valójában nem az, és attól még, hogy ez az írás rendkívül régi, nem muszáj abban a szellemiségben ragadni és példálózni az idézetekkel egy olyan könyvből, amiben az egyik oldalon kőkemény ítéletet mondanak a máshogy viselkedőkre, a másikon meg megy a szeresd és fogadd el felebarátaid, stb..., ami sok hívő körében "apróbetűsnek" számító duma, mert az előbbieket szívesen másolgatják mindenhova, miközben az utóbbit félreteszik...
Rendben van, lehet hívőnek lenni, hinni Istenben, szerintem egyébként tök jó dolog, ha van az embernek egy úgymond "kapaszkodója" az életben, de ha egy olyan könyv szerint éli valaki (részben) az életét, amiben elvileg fontos szerepet játszik a szeretet, az elfogadás, akkor miért pont erre nem képes az illető? Érdekes, mindenesetre...
(Ha egyéb, a véleményemmel kapcsolatos dolog felmerül még benned, akkor inkább privátot írj, és ne ezt a topikot írjuk tele...)
10 felhasználónak tetszik: janet7, MadHatter, itsjustme, JBT1, menthol, Fan-ily6889, Szandi0820, Jolie_77, elin., AFCfan
2014. augusztus 30. 06:49 #239
Rocket
Rocket
Hozzászólás: 644
Azonosító: 223869
Könyörgöm, ha a Bibliával dobálóztok, legalább próbáljátok is meg teljes mértékben megérteni. Nem hiszem, hogy még azok is, akik idéztek belőle, nap, mint nap olvasnák. Az nem úgy van, hogy kiragadunk belőle egy részt, ami szerintünk a mi igazunkat támasztja alá. Ezzel megcsúfoljátok az egészet.
Aki azt írta, hogy a Bibliát emberek írták... Arról nem hallottál esetleg, hogy a Bibliát Isten ihlette??? Mózes sem csak úgy írta meg a Tízparancsolatot, pikk-pakk a saját elgondolása szerint. De persze, aki olvassa a Bibliát, ls hisz a benne foglaltakban, az képben van ezzel. Elszomorító, hogy az egyik komoly dolgot muszáj megérteni, egy másik komoly dologból meg viccet lehet csinálni. Legalább lenne bennetek annyi, hogy tisztelitek a másik embert. Szégyen, ami itt megy.
2014. augusztus 30. 07:58 #240
DylanSmith
DylanSmith
Mózes nem is írta a tíz parancsolatot, hanem kapta Istentől kőtáblára vésve......
A lényegen nem változtat. Hiszek abban, hogy létezik Isten vagy vmi amit annak hívunk, de nem az egyházban. Nem, nem gondolom, hogy Isten ihlette.
1 felhasználónak tetszik: janet7
17 oldal 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!