Idézet (Mendys @ 2014.08.29. 19:53)
Talán a pedofília benne van a Tízparancsolatban?
Még csak hasonlót sem írtam. Ha jól emlékszem egyértelműen kifejtettem a véleményem a pedofíliával kapcsolatban.
Idézet (Mendys @ 2014.08.29. 19:53)
Ha pedig már a Bibliánál tartunk, IGENIS van utalás arra, hogy bűn Isten szemében és ezt most alá is támasztom!
“Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magukat, kiket én kiűzök ti előletek. És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait. Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez utálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a bennszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.” (III. Móz. 18,22-28.)
“És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.” (III. Móz. 20,13.)
Csak hogy tényszerű legyek, a részlet, amit beidéztél, teljes egészében így lett leírva:
Idézet
Két dolgot alapvetően felesleges belekeverni bármilyen téma 95%-ába. A vallást, és a politikát. De ha már te a Bibliát említetted, akkor, ha nagyon leredukálom a dolgokat, akkor a tízparancsolatban például nincs benne, hogy a másság bűn lenne, betegség, természetellenes, és Isten ellen való. Ettől függetlenül a példám azért nem jó, mert a Biblia is számtalan módon értelmezhető, épp ezért amikor kiragadnak belőle egy-egy részletet, azt értelmezhetem így is, meg úgy is.
Az utolsó mondatot most szándékosan emeltem ki neked, mert azt csináltad, amit leírtam. Kiragadtál egy részletet, a lényegét viszont véletlenül pont lehagytad.
Idézet (Kazuo @ 2014.08.29. 20:10)
Ha arra használod a Bibliát, hogy másokat bánts, akkor nagyon is rosszul alkalmazod:
Egészen nyugodtan lehet próbálkozni. Akik ismernek, tudják, hogy nem gyakorlom a vallásom, nem hiszek Istenben, ugyanakkor nem próbálok meggyőzni senkit arról, hogy csak az én választásom lehet követendő. Van jó néhány személyes oka, miért döntöttem így, de sem a barátaimat, sem az ismerőseimet nem aszerint válogattam meg, hogy vallásosak-e, vagy sem. Mint ahogy számomra ismeretlen embereket sem ítélek el azért, mert szexuális beállítottsága eltér attól, ami egy könyv, vagy egyes szűk látókörű, urambocsá' tudatlan emberek szerint normális, amitől eltérni olyan méretű bűn, amire egyszerűen nincs elegendő mértékű büntetés.